Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Съдът запази правото на банките и НАП да събират бързо дългове
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:43 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Ace_
09 Окт 2012 15:20
Мнения: 2,248
От: Bulgaria
Какво проточване когато възражението не спира изпълнението? Напротив, оскъпява дълга и затова винаги съветвам клиентите си да оспорват вземането само когато имат много сериозно основания затова. В противен случай влизат в допълнителни разноски, което определено не е в техен интерес.


Това е точно така - ако длъжникът няма сериозно основание за оспорване на вземането - в негов интерес е процесът да приключи максимално бързо, за да минимизира загубите. Всъщност - най-разумните длъжници продават имота и погасяват дълга много преди да се стигне до предсрочна изискуемост по кредита.

Внушението, че ако банките нямат възможност да се възползват от бързо производство, то това ще доведе до подобряване на положението на длъжника е дълбоко погрешно. Единствените, които щяха да спечелят, ако КС беше послушал Пенчев, са адвокатите.
жана д`арк
09 Окт 2012 23:04
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Единствените, които щяха да спечелят, ако КС беше послушал Пенчев, са адвокатите.

А сега единствените, които печелят, по-точно продължават да печелят, са банките и монополистите. Адвокатите без работа няма да останат, има достатъчно други дела, че да им спре канчето от заповедните производства. Това са пълни глупости. Проблемът е, че това не са удовлетворителни за защитниците дела, защото са обречени точно заради такива решения, като това на КС и ВКС. А аз вярвам, че на съвестта на конституционните съдии, както и на всички останали съдии, които отсъждат не според правните принципи и съвестта си, а според интереса си, ще тежат стотиците ето такива нещастни човешки съдби Натисни тук
Добави мнение   Мнения:43 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3