Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Меркел видя напредък в усилията на Гърция да се справи с кризата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:138 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7
Targus
11 Окт 2012 14:17
Мнения: 2,170
От: Australia
Но Гърция е уникален случай,

уникален, не ами, направо пенкилЕр.
днес, когато докторята не могат да диагностцират нещо, почват със "стрес" и т.н.
дръвеното философство разтега дъвки за 'уникални случаи', увлекателно четиво за начеващи мазохисти.
Rakita
11 Окт 2012 14:45
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Обществото е в колапс, неподготвено да срещне новия ден на истина и суровост.
Вярно е. Икономическите трудности доведоха до невиждано фрагментиране и радикализиране на гръцкия политически живот, стигайки дотам, че в настоящия им парламент да съжителстват неонацисти и комунисти, при това с не малък процент, с перспективата в следващия парламент да вземат още по-голяма квота. И всичко това на фона на непрекъсваната от десетилетия демократична традиция в Гърция, с изключение на 7-годишния период на режима на полковниците. За мен това говори за политическа незрялост и безпътно лутане на едно цяло общество.
Сегашната криза на еврозоната е преди всичко криза на платежния баланс, а съвсем не на социалната държава.
Тук не съм съгласен с теб, защото и източният, и западният социализъм в Европа се основаваха изключително на наличието на достатъчен финансов (кредитен) ресурс, при отсъствието на който и двете системи рухнаха с разлика от около 20 години. Социализъм могат да си позволят само страни като Норвегия и Венецуела, които си имат нефт или други природни ресурси. Навсякъде другаде социализмът разчита на държавни дългове и бюджетни дефицити (вкл. и в бившия соцлагер), които в един момент се стоварват на главата на цялото общество.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Rakita
timbuktu
15 Окт 2012 09:43
Мнения: 3,986
От: Greece
Как обикновенно ще си останете с прьст в уста, че и по зле
konur
15 Окт 2012 16:38
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Rakita,искаш да кажеш,като арабите да седнат върху ресурсите без да произвеждат и развиват икономиките си,така ли,но докъде?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: konur
ELGRECO
15 Окт 2012 19:26
Мнения: 1,470
От: Greece
НОМЕР2,
Към всички чуждопоклонници,

Ницше за гърците
Никой не можа да намери отровата, с която ще ги унищожи пишеше немският философ през 1872 г.
По-съвременен, отколкото някога Фридрих Ницше. В първата му книга, озаглавена <<Раждането на трагедията>> (1872) и по-специално в глава 15, Ницше прави специална препратка към гръцката нация, доказващо, че Ницше е много напред за времето си.
Прочетете характерния откъс от книгата:
Не бих искал, аз да Ви го превеждам. Затова който има желание може да го намери.
Rakita
16 Окт 2012 09:00
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Rakita,искаш да кажеш,като арабите да седнат върху ресурсите без да произвеждат и развиват икономиките си,така ли,но докъде?
Ами да, те това и правят в момента - не виждам в петролните монархии да се развива нещо друго, освен нефтодобив, строителство и туризъм. Е, създали са някакви суверенни фондове, които са на прякото разпореждане на шейховете и които уж инвестират тук-там. Докъде ще изкарат ли? Ами докъдето изкарат - не че шейховете са се загрижили особено за това.
Ницше за гърците
Никой не можа да намери отровата, с която ще ги унищожи пишеше немският философ през 1872 г.
Това, че един германец го е казал преди 140 години, не означава, че всички германци ви мразят днес - престанете да си го навивате на пръста.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
ELGRECO
16 Окт 2012 12:58
Мнения: 1,470
От: Greece
Rakita, никой грък не го е казвал това. Ние нямаме проблеми с народа, а с управляващите. Но и да не забравяме, Германия бе окупирала Гърция през 1941-1944г. и не обратното. Понеже историята се учи, но и се помни и те още не са затворили тази страница.
Rakita
16 Окт 2012 13:11
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Понеже историята се учи, но и се помни и те още не са затворили тази страница.
Напротив, затворили са я и не смеят да погледнат към нея, периодично си посипват главата с пепел (Меркел и миналата година се извини на поляците, руснаците и на цяла Европа от името на германците) и го набиват на децата си още от малки (в Германия е забранена продажбата на детски играчки - оръжия), през училището, та за цял живот. Ако в България във всяко село и град има паметник на загиналите във войните (които иначе са агресивни за съседите ни) и на определени дати се поднасят цветя и венци, то германците предпочитат да не наблягат на този момент, та дори и в личен разговор на маса германците предпочитат да не говорят за този период от историята си. Какво повече от това? Ако искате да инкасирате окупацията си от Германия, това е друга тема.
ELGRECO
16 Окт 2012 13:29
Мнения: 1,470
От: Greece
Като казваш инкасирате, ни обиждаш. Защото истината е една и ще я повторя. Германия бе окупирала Гърция през 1941-1944г. и не обратното. В Гърция умираха от глад, в Гърция бяха разтрелвани жени, деца и старци, в Гърция имаше съпротива, Гърция беше ошушкана така, че още плащаме и до днес. Така, че германците дължат на гърците и не обратното. И ако разбираш само материалното, значи няма какво да си кажем!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: ELGRECO
Rakita
16 Окт 2012 13:39
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Така, че германците дължат на гърците и не обратното. И ако разбираш само материалното, значи няма какво да си кажем!
Ами създава се впечатлението, че вие така го разбирате. Германците са се извинявали много пъти досега. Още ли трябва?
ELGRECO
16 Окт 2012 13:47
Мнения: 1,470
От: Greece
На думи е много лесно. Трябваше ли да се представляват в Хага? В Дистомо...... още живеят оцелели от тогава и те както и мъртвите не са реабилитирани. За геноцит и военни предстапления няма давност. Те трябва да решат, кога ще затворят тази страница. Но те не искат и за това се обвързват с продажници. За да могат да си прокарват политиката.
Rakita
16 Окт 2012 14:04
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
ЕлГреко, извинявай, последния ти постинг не го разбрах.
ELGRECO
16 Окт 2012 14:44
Мнения: 1,470
От: Greece
Искам да кажа, че до сега Гърция официално не е предявила иск към Германия за Дистомо и други подобни селища. Макар, че има решение на Върховния съд в Гърция в Полза на Дистомо. Но Официалната гръцка държава не е направила нищо. Затова Жителите на Дистомо Отидоха в Италия и в последствие и в Хага, с познатите резултати. Също и за окупационния заем и за репарациите. И сега за да ти отговоря, през 1941- 1944г. имаше и гърци които помагаха на окупаторите. Но поради гражданската война никой не си получи заслуженото. През изминалите години за да могат да се игнорират претенциите на гърците, си създадоха клиентела, която и до днес си върши работота за която им се плаща. Показателен е скандалът със Сименс. при доказана вреда за държавата от 2 млрд.Евро, Самарас преди да отиде при Меркел, направи извън съдебно споразумение за сумата от 190млн. и представете си 150 щяха Сименс да ги дадът под формата на семинари против корупцията. И понеже скандала със Сименс не е само в Гърция, а се водише и съдебно разследване и от германското правосъдие , но резултатите не са известни на нас. Защото сигурно този, който може да ги поиска, да е в списъка с рушветите които са давани. За това и няма официално запитване. И накрая човекът, който беше шеф на Сименс Гърция, Христофоракос гърците го оставиха да се скрие в Германия(между другото е и германски поданик) им даде целия списък с имината на политици и политически партии, на които е изплащал рушвети. Като информация бащата на този Христофоракос участваше в пргерманското гръцко правителство през 1941-44г.. Вижте само как нещата са вързани. И сега вече завършвам, до 1997 или 1998г. в Германия не беше извън закона даването на рушвети.
Можеби това е една от причините за да сме на това дередже. Не знам дали ти помогнах, много се разпростях.
Rakita
16 Окт 2012 14:52
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Е, то и ние сме изнесли за Германия стоки за няколко милиарда райхсмарки, ама после нъцки. Мисля, че в мирния договор след войната не е разрешено търсенето на отговорност от Германия по всякакви подбни финансови въпроси.
ELGRECO
16 Окт 2012 15:15
Мнения: 1,470
От: Greece
Тука може и да има недоразумение. През 1953г. на Лондонската конференция се реши, първо да се опрости голяма част от дълга на Германия (в това число и репарациите които Хитлер отказа да плати) в размер над 50%, второ останалата част, чак когато Германия започне да има положителен баланс (от печалбата значи) и последно когато двете Германии се обединят(1990г.) И сега да ти кажа и за прословутия окупационнен заем, за който германците отказват да платят. Той от 1943г. си е обикновен заем(в конвенционален-ако преводът ми е точен), който фашистка Германия не го отрича. Та дори няколко вноски са платили по погасяването му. Но забележи, гръцкият иск се усилва от примера с Югославия и Полша, където нацистка Германия налагат подобни окупационни заеми, които след окупацията тогавашната Западна Германия ги връща (съответно през 1956 г. и 1971 г.). Защо не и на Гърция, питам се аз. Той представлява договорно задължение на Германия към Гърция, и не репарации. Като такъв, този заем не е част от Споразумението в Лондон през 1953, с което се отлагат изплащанията по репарациите и компенсациите. И завършвам с това, че Гърция за да можеше да се възстанови след войната и трябваше 33 пъти брутния вътрешен продукт от 1946г. Което разбера се я принуди да излезе на кредитния пазар(ЗАЕМИ.....).
Така, че всеки който смята може да изисква това което му се дължи.
П.П. Мусолини,тогава казваше, че "... Германците са иззели от гърците дори и връзките на обувките им ... "
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ELGRECO
Rakita
16 Окт 2012 15:27
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Поискайте си, може и да ви огрее.
ELGRECO
16 Окт 2012 15:39
Мнения: 1,470
От: Greece
Rakita, не е въпроса само да си поискаш. Въпроса е дали това, което искаш е истина и дали ти се полага. Всичките тия неща и куп други, допринасят за да има такива настроения в Гърция. Не искам да ме разбирате погрешно, за да се стигне до тук и гърците са виновни.
Добави мнение   Мнения:138 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7