Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Меркел видя напредък в усилията на Гърция да се справи с кризата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:138 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща
ELGRECO
10 Окт 2012 19:23
Мнения: 1,470
От: Greece
Абе лукчо, не знаешли, че такава е ситуацията с еврозоната. Никой не може да накара другиго да излезе, ако сам не го иска. Има параграфи, членове и др. Това си е самата истина.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ELGRECO
ELGRECO
10 Окт 2012 19:24
Мнения: 1,470
От: Greece
Това с германците те да излязът, е нещо което се говори между много икономисти. Това е нещо реално.
бонго-бонго
10 Окт 2012 19:28
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Разликата е, че българските колеги на гръцките златозористи мимикрират (не особено притеснявани) като "демократи" и/или патриоти в десни партии, главно в ДСБ и СДС, вместо да си направят своичка и да си изразяват там откровено своите расистки и ксенофобски възгледи.


А да поуспокоиш малко левия патос и класовата омраза...

Колкото и да ти е чудно подобни думи никога не са били изричани от Иван Костов или Мартин Димитров (и както и да му е името на днешния безличник, начело на СДС):
"Водещ: Замисълът с банките ли в крайна сметка Ви изяде главата като премиер?
Жан Виденов: Многобройните банки и кредитната експанзия са плод на ония решения, да. Които, поканете всеки макроикономист десен или ляв, ще ви че за три, четири, пет години една задлъжняла страна, която се мъчи да си преструктурира икономиката е раздала наляво и надясно кредити с надеждата, че ще дойдат външни инвеститори, ще покрият нещо, ще осигурят пазари и т.н., до четири-пет години рухва. Това става в Гърция в момента, между впрочем. Знаете ли, колко пари ни бяха нужни 1996 година, за да се справим с дълговия проблем – около един милиард долара и малко повече за 1997 година, които никой на България не даде. В Гърция знаете мащабите на помощта. "
бонго-бонго
10 Окт 2012 19:33
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Защо? Че има ли по- чист грък от Платон? Както и по-българин от Орфей?


НО, докато днешните гърци са платонисти, днешните българи не са орфици
Натисни тук
VOCI
10 Окт 2012 19:33
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Никакви параграфи , членове и др. не могат да помогнат след вземане на политическо решение за изваждане на някого от Еврозоната.
Технически той си остава в нея, ОБАЧЕ тя се изпразва от съдържание ( и пари ) .
Никой не е забранил въвеждането на нова паралелна валута която би поела функциите на еврото в тесен кръг фискалноотговорни икономики.
Медитеранците мое да си карат на сувлаки , сиртаки и евраки.
Последното ще е с курс кошле шума за кошле сливи.
Cruella de Vil
10 Окт 2012 19:42
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Това с германците те да излязът, е нещо което се говори между много икономисти. Това е нещо реално.

Абе вие се молете това да не стане, че ще е равносилно на излизането на Гърция от еврозоната.
Като няма кой да плаща, все едно дали Гърция е вътре или вън.
Panayotis
10 Окт 2012 19:45
Мнения: 6,367
От: Greece
Бонго-бонго, аз се възмутих, за пореден път, от някои най-долнопробни расистки писания срещу гръцкия народ. Ти не поиска да ги осъдиш, с което категорично потвърди моята теза за уюта и защитата, на които се радват крайно-десните писачи от страна на много сини тук, но и другаде.

Нещата, за които ме информираш (оказва се излишно, защото гледах интервюто на Виденов, но това е детайл) , нямат нищо общо с безобразието, което вършат тук някои. И за което не намираш за необходимо да обелиш нито една дума.

И тъй като е очевидно, че модераторите нямат време да четат всичко, написано тук, ще се наложи следващия път (или пъти) да ги уведомя по реда, който те са посочили, а не с постинг тук.
ELGRECO
10 Окт 2012 20:03
Мнения: 1,470
От: Greece
Има ли някой запазнат със заемите, които е взимала България.
Запорожка Сеч
10 Окт 2012 20:25
Мнения: 1,268
От: Bulgaria
ELGRECO,
БНБ сe редполага да са запознати.
История на външния държавен дълг на България (1878–1990)
Текущия външен дълг - [http://www.bnb.bg/ResearchAndPublications/PubPeriodical/PubStatisticalPublications/PubSPGrossExternalDebt/index.htm]Брутен външен дълг на България, 2012 г.
Междинните 22 години засега ги издирвам.
VOCI
10 Окт 2012 20:25
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
А има ли някой запознат дали нещо от заемите На България е опростено ?
Panayotis
10 Окт 2012 20:40
Мнения: 6,367
От: Greece
За тези, които владеят гръцкия: прес-конференцията на Меркел и Самарас след тяхната вчерашна среща в Атина. От клипа евентуално желаещите биха могли да преведат определени части и да ги предложат на форумната аудитория. Натисни тук
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Panayotis
ELGRECO
10 Окт 2012 20:44
Мнения: 1,470
От: Greece
VOCI, ДОБРЕ СИ СИ ТАМ. САМО ВНИМАВАЙ С. КОРЕЙЦИТЕ ДА НЕ УВЕЛИЧАТ ОБСЕГА.
ELGRECO
10 Окт 2012 20:45
Мнения: 1,470
От: Greece
Запорожка Сеч, благодаря!
ELGRECO
10 Окт 2012 20:59
Мнения: 1,470
От: Greece
ДЪРЖАВА ВЪНШЕН ДЪЛГ
(в млр. долари)
САЩ 13,984
АНГЛИЯ 8,980
ГЕРМАНИЯ 4,712
ФРАНЦИЯ 4,698
ЯПОНИЯ 2,246
ХОЛАНДИЯ 2,231
ИТАЛИЯ 2,223
ИСПАНИЯ 2,165
ИРЛАНДИЯ 2,131
ЛЮКСЕМБУРГ 1,891
БЕЛГИЯ 1,241
ШВЕЙЦАРИЯ 1,189
ШВЕЦИЯ 853
АВСТРИЯ 754
ХОНГ КОНГ 689
ДАНИЯ 559
ГЪРЦИЯ 532

ИЗТОЧНИК: СВЕТОВНАТА БАНКА (ДАННИ ЗА ВТОРОТО ТРИМИСЕЧИЕ 2010г.)
бонго-бонго
11 Окт 2012 01:51
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Бонго-бонго, аз се възмутих, за пореден път, от някои най-долнопробни расистки писания срещу гръцкия народ. Ти не поиска да ги осъдиш, с което категорично потвърди моята теза за уюта и защитата, на които се радват крайно-десните писачи от страна на много сини тук, но и другаде.


Прекаляваш, ми се струва. Круела достатъчно добре е изяснила позицията. Аз съм изявявал своето мнение неведнъж, че разни расистки обобщения са абсурдни, и то не само за гърците, но и за другите балкански народи.

==
Интересно е това изследваме, което тъмно пиво цитира в другата тема: Bulgarian respondents were among the most positive toward Germany, with 88% viewing the country favorably. Bulgarian respondents had the most favorable views toward Greece, at 53%.
Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Rakita
11 Окт 2012 09:05
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Прав си - "Луковмарш" се организира от организацията Зайченцето бяло, а войводите на ВМРО са крьг на приятелите на македонската наденица и червеното вино.
А Атака са зелена партия.
Надявам се, че правиш разлика между националистически и крайнодесни, ксенофобски и реакционни партии. Посочените от теб организации далеч не би могло да бъдат определени като реакционни и ксенофобски:
- доколкото си спомням, на послединия Луковмарш бяха поканени чуждестранни сродни организиции; организацията не изповядва нацистка и фашистка идеология, не влиза в стълкновения с леви организации (просто защото ги няма), чужденци и пр.
- ВМРО е псевдонационалистическа организация, продукт на политическото инженерство на Прехода, който трябваше да обира националистическите гласове на изборите, за да останат те в затворената система от контролирани от господарите на Прехода политически организации, начело с председател, който е бил сътрудник на ДС (неслучайно им викат МВРО)
- Атака, която се кълне във вярност към Русия, а Сидеров онзи ден посети Путин за рождения му ден.

Пак казвам, в България никога не е имало организации от рода на "17 ноември", "Огнени ядра", "Златна зора" и т.н. Още по-малко - парламентарно представени! Още по-малко в един парламент с комунистите!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
Cruella de Vil
11 Окт 2012 11:59
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Ти не поиска да ги осъдиш, с което категорично потвърди моята теза за уюта и защитата, на които се радват крайно-десните писачи от страна на много сини тук, но и другаде.

Хм, доколкото разбрах Вие пък не осъждате публичните антигермански изцепки с хитлеристките униформи и свастиките. Като стана дума за тях ме обвинихте в тоталитаризъм: един вид съм против народът свободно да изразява настроенията си. Като Ви зададох неколкократно този въпрос винаги се измъквахте "по тъча", отклонявайки разговора в друга посока.
По същия начин и другите имат право да преценят кого да осъждат и кого не, водейки се от собствените си убеждения и свободата на словото.
Защо не приемете, че и германците се ръководят от принципа "каквото повикало, такова се обадило" и не се замислите над факта, че всички други европейски народи се отнасят преобладаващо позитивно към Германия, с изключение на гръцкия, където негативното отношение вече е 84%? Очевидно причината не може да е само в Германия, която е обвинявана за всички гръцки неволи.
Чичо Фичо
11 Окт 2012 14:03
Мнения: 24,838
От: United States
"Нормализацията" в Гърция ще дойде след напускането на еврото или пък след вътрешна девалвация с еврото (което ще е много по-трудно), с което доходите да намалеят до три пъти спрямо пика през миналото десетилетие, а не само с 50%, това е свръхоптимистично. Толкова се простира реалната черга на Гърция. Тя е традиционно бедна страна и освен това failed state. Живяла е десетилетия на стероиди. Обществото е в колапс, неподготвено да срещне новия ден на истина и суровост.

Колкото до паралелите на днешна Гърция с класическа древна Елада, те са плодотворни само за карикатуристите. Помолих вече няколко пъти нашия колега Панайоти да ми сравни примерно морала на древния Сократ с днешния публичен морал, който мнозинството гърци явно изповядват. Сократ предпочете да умре невинен, за да не наруши закона, а днешните (или поне вчерашните) гръцки лекари като съсловие трябва да са до един в затвора, ако там има закони - всички вкупом лъжат държавата с данъците си и отчитат необлагаем доход година след година.
Чичо Фичо
11 Окт 2012 14:09
Мнения: 24,838
От: United States
Но Гърция е уникален случай, уникален в света социалнопсихологически експеримент. В останалите периферни страни от еврозоната наистина еврото бързо се превърна от благо в бреме. То първо насочи големи капиталови потоци от вътрешността към тях, вдигна цените и ги направи неконкурентоспособни, помпейки немския износ и ликвидирайки индустрията им, а после капиталовият поток внезапно спря със световната финансова криза и предизвика икономически шок, от който не могат да излязат с познатите пазарно-фундаменталистки средства. Сегашната криза на еврозоната е преди всичко криза на платежния баланс, а съвсем не на социалната държава.
Targus
11 Окт 2012 14:16
Мнения: 2,170
От: Australia
Но Гърция е уникален случай,

уникален, не ами, направо пенкилЕр.
днес, когато докторята не могат да диагностцират нещо, почват със "стрес" и т.н.
дръвеното философство разтега дъвки за 'уникални случаи', увлекателно четиво за начеващи мазохисти.
Добави мнение   Мнения:138 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща