Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Има ли алтернатива дългото майчинство у нас?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:36 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
america1332002
21 Ное 2012 21:49
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
а в америка има 4 месеца неплатен отпуск. в държавните учреждения естествено. в частаната фирма ти посочват вратата само при малко понадут корем.
платено майчинство , пенсии и разни други залъгалки работят против капитала. по голям капитал, по висока заплата, повече работни места, по добър живот. ако имащ 2000 лева заплата за какво ти са 200 лева майчински?! да погледнем китай. повече от 1 дете е нежелано, пенсии няма въобше, но за сметка на това икономиката крачи с кралимарковски крачки.
Горскио
21 Ное 2012 23:10
Мнения: 1,819
От: Bulgaria
Единственото работещо решение за избягване на демографската катастрофа и следващата смърт на нацията е премахването на всякакви детски надбавки, платени отпуски за майчинство и т.н. развращаващи практики и заместването им със семейно социално облагане (10 процентното подоходно облагане е полезна за нацията практика).
.
Какво е семейно социално облагане - работещите членове на семейства с 3 и повече деца да не плащат пенсионни, здравни, за безработица, преквалификация и т.н осигуровки.
Утринен зов
21 Ное 2012 23:56
Мнения: 1,538
От: Bulgaria
Детските надбавки в Дания са за всички деца на редовни данъкоплатци

Също като у нас - за всички деца на редовни НЕданъкоплатци, и май само за тях.
Pesh0
22 Ное 2012 00:03
Мнения: 310
От: Bulgaria

В германия изплащат детски надбавки , по 200 евро на месец до навършване на детето на 18 години. Отделно държавата осигурява жилище за този период ,ако майката поиска.
Познавам няколко майки който си вземат 200 евро , дават си жилището , под наем за 500 ,600 евро ИИИИИИИИ си живуркат в България.
Последното не е много редно, и ако разберат че не живеят в германия ще им вземат жилището.

Това е сподер мен


сега да видим какво казва за германия .... тотЙ

В Германия има надбавка за отглеждане на дете, която се изплаща на майката или на бащата, при условие че те живеят заедно, гледат си го сами и получаващият помощта родител работи по-малко от 30 часа седмично, т.е. загубил е част от дохода си, за да се грижи за детето. Тази помощ се дава, докато детето стане на 14 месеца. За осиновени деца до 8 г. тя се изплаща пак 14 месеца от датата на идването на детето в домакинството. Семействата с няколко малки деца получават и бонус за братя и сестри. Самотните родители могат да получават помощ за отглеждане на дете като заместване на дохода за период до 14 месеца.

НА КОГО ВЯРВАТЕ?
len
22 Ное 2012 00:52
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Господ да ги накаже всички тези изродени гадове, които се чудят какво да измислят! В онези държави мъжете изкарват достатъчно, за да могат жените им да си отглеждат децата! Подигравката 240 лева, пък като отрежат и втората година, гадовете, майките просто ще са безработни май, щото дечица на годинка се разболяват, пък работодателите хич не обичат болничните. Бе какво да говорим, геноцидът продължава.
TEXHuK
22 Ное 2012 02:12
Мнения: 835
От: Holy See (Vatican City State)
аха господ като тръгне да наказва, да започне от китайците. на тукашните майки им се полагат 3 месеца майчинство. за това колко изкарват мъжете им можете сами да се сетите
Насо
22 Ное 2012 08:22
Мнения: 1,227
От: Russian Federation
В Русия на жена ми в началото на седмия месец и дадоха болнични + 3 заплати,при раждането още три заплати+ детски около 2-300 лева на месец + майчинство пырвите две години (% от заплатата) + още една година неплатен тпуск.Отделно за второ и нагоре дете се дават сертификати за сума около 10 000 $ .За това лятото на 2010 г. в родилните домове нямаше място,а на жена ми три жени (целият и отдел) родиха през три месеца.
Насо
22 Ное 2012 08:32
Мнения: 1,227
От: Russian Federation
... и въведат добрите европейски практики за стимулиране на раждаемостта.

Защото тези практики са много добри,та от тях се ползват предимно националности различни от коренните?! За това ли белият човек на Запад изчезва? Защото тия практики без стратегия за защита на коренните европейски етноси водят до това,че милиони преселенци от други континенти и религии живеят на гырба на дыржавата ,тоест на местните.А тия пари за детски трябва да се набавят отнякыде - и или дылгове или даныци за сметка на белите. Та както у нас ,така и в по-голямата част на Европа трябва да се спре с фалшивата толерантност ,защото утре ще е кысно ,много кысно.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Насо
XYZxyz
22 Ное 2012 10:02
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Колкото и парадоксално да звучи на някои, единственият начин в България да се стимулират жените да раждат е като се отрежат майчинските и детските добавки, както и почти всички "социални" плащания. Ако жената е внасяла някакви осигуровки преди раждането на детето специално за тази цел - да може да си ги ползва до три месеца, шест месеца или до една година и толкоз. Отпадането на тези пари от бюджета, може да бъде основа за по-ниски данъци за работещите, което води до по-високи доходи за тях и съответно може да стимулира раждането на деца сред тези, които сега или нямат деца или имат едно дете.. Примерно заради отпадането на такива плащания, ДОД може да се смъкне от 10% на примерно 7% или по-малко. 3% разлика в ДОД за сума от 1000 лева е 30 лева месечно. Разбира се, че е по-добре работещите да взимат повече, отколкото същите тези пари да се дават на неработещите. В момента се стимулират да раждат жени, които и без тези стимули си раждат много деца и използват ситуацията да превърнат майчинството си в източник на доходи.
Yantar
22 Ное 2012 10:06
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Парите за майчинство у нас са както парите за производителите на тютюн - политически субсидии - и са напълно вредни в дългосрочен план за получателите им. Но понеже всяко правителство гледа краткосрочно от избори на избори, тези пари са ефективен начин да се запуши социално брожение от това че в страната има ограничени възможности за професионална реализация и хората са изпаднали до положението да разчитат на подеяния от държавния бюджет - т.е. от тези които всъщност работят. И на туй отгоре се оплакват, че парите дето им се дават (подаряват) са малко...
Парите са едно - ама разходите са друго. Майките не само получават пари, но и са ефективно изключени от работната ръка. Те не могат да се развиват професионално или пък да градят кариера. И това в крайна сметка осакатява доходите които могат да се надяват да получат в бъдеще, както и бюджета на страната вследствие на по-ниските данъчни приходи. Въобще "професята майка" е една пагубна спирала както за индивида така и за обществото - и струва много повече от 250те лева за които става въпрос.
*
Решения има бол, но желание за политически действия в дългосрочен план липсват. Това което трябва да се случи е бремето от раждането и отглеждането на деца да бъде олекотено, чрез достъпни ясли и детски градини, купони за храна и пелени и т.н. - но не и с плащания на пари в брой, които особено при необразованото население от капсулирани етнически групи отиват за сателитни чинии и коли на старо. И другото е да се намерят начини да се подпомогне професионалната реализация на майката и приобщаването й към работния процес колкото се може по-скоро след раждането. Това, че възможностите за професионална реазлизация в България са силно ограничени поради унищоженото производство и разбито селско стопанство е отделна тема...
гошо
22 Ное 2012 10:21
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Отпадането на тези пари от бюджета, може да бъде основа за по-ниски данъци за работещите, което води до по-високи доходи за тях и съответно може да стимулира раждането на деца сред тези, които сега или нямат деца или имат едно дете


Може, но заедно със "смъртта" на цялата социална система. Откъде накъде ще отглеждам бъдещ нетен донор на пенсионната система, пък разни пенсии ще ми разсъждават по горния начин?

Накратко: Обезщетението за майчинсто трябва да си седи, ведно с изискването за внасяни осигуровки достатъчно дълго време. Детските надбавки трябва се дават до 2-ро дете, а за следващите да са под формата на семейно облагане, т.е. намаляване на ДОД.
гошо
22 Ное 2012 10:22
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Майките не само получават пари, но и са ефективно изключени от работната ръка. Те не могат да се развиват професионално или пък да градят кариера.


Ти да не би да си майка, и да споделяш от личен опит?
Cruella de Vil
22 Ное 2012 10:24
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Има алтернатива - бащите да получават по-високи доходи. Компенсиране на бедността със социални помощи води до висока раждаемост само сред непродуктивните слоеве на обществото.
Cruella de Vil
22 Ное 2012 10:30
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Въобще "професята майка" е една пагубна спирала както за индивида така и за обществото - и струва много повече от 250те лева за които става въпрос.

Професията майка (жена-домакиня с няколко деца) е изключително полезна за обществото, стига да не се практикува за негова сметка.
Evasion
22 Ное 2012 10:31
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Хубаво е да се познават различните европейски практики в областта. Но трябва де си има предвид, че те са, може би, добри на местна почва. Не е сигурно, че след механичното им привнасяне у нас ще дадат добри резултати. Раздаването на пари на ръка за дете не дава очакваните резултати. Дори и тези пари да се повишат с 10%, с 20%, с 30%, пак няма да има съществена промяна в демографската картина. Очевидно не това е пътят на развитие. Насо хубаво ги реди за Русия, обаче къде са финансовите възможности на Русия, къде тези на България. Ясно е, че трябва да се върви към данъчни промени спрямо работещите родители. Защо обаче никой не го прави - не знам. Сегашната политика в демогпафската сфера е изгодна на управляващите. Но дали е изгодна за България? И последно - демографската политика трябва да се разглежда като централна част на интегрираната система за развитието на страната. Иначе положението ще си остане неспасяемо.
kaily
22 Ное 2012 11:13
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
няма деца, следователно режем майчинските
няма младежи следователно режем пенсиите
няма живот следователно вдигаме цената на погребенията
пътят към ада от четвърт век е застлан с добри намерения
len
22 Ное 2012 11:16
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Народът ни, който е обречен на изчезване, в най-дълбоката демографска криза, се очаква да бъде подложен на мерки, гарантиращи изчезването му още по-бързо. Да, прекрасно е мъжете да имат достатътчно високи доходи, та да могат да издържат жените и децата си, но кога ще стане това - ще стане, ама друг път, според крилатата фраза от филма. Проблемът е следният - с либерализацията на пазара след "демократичната" промяна, една основна стока остана на нивата на социализма, че и под тях - стоката "човешки труд". Всички приказки за черпаклии, за чакащи на помощи и прочие са бошлаф след като цената на работната сила се определя по неведоми принципи и е най-ниска в Европа. Имало сива икономика, криели доходи хората - ами ще крият.- след като държавата е най-големият разбойник - делото на давещите се е дело на самите давещи се, господа.
len
22 Ное 2012 11:16
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Народът ни, който е обречен на изчезване, в най-дълбоката демографска криза, се очаква да бъде подложен на мерки, гарантиращи изчезването му още по-бързо. Да, прекрасно е мъжете да имат достатътчно високи доходи, та да могат да издържат жените и децата си, но кога ще стане това - ще стане, ама друг път, според крилатата фраза от филма. Проблемът е следният - с либерализацията на пазара след "демократичната" промяна, една основна стока остана на нивата на социализма, че и под тях - стоката "човешки труд". Всички приказки за черпаклии, за чакащи на помощи и прочие са бошлаф след като цената на работната сила се определя по неведоми принципи и е най-ниска в Европа. Имало сива икономика, криели доходи хората - ами ще крият.- след като държавата е най-големият разбойник - делото на давещите се е дело на самите давещи се, господа.
XYZxyz
22 Ное 2012 11:18
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Съвсем очевАдно е, че демографската политика трябва да бъде насочена към работещите, а не към паразитиращите чрез социалната система в България. Това е и смисъла, на предлаганото от мен - без повече майчински и детски. Какъв е смисъла да се насърчават жените, които имат 5-10 деца да раждат още деца, а тези жени които нямат деца или имат едно дете да се обезсърчават да раждат заради ниските им доходи, както е сега? Видя се много добре до какво води сегашната политика на майчински и детски - последните 23 години би трябвало да са отрезвили тези, които си мислят, че с тези майчински и детски се насърчава раждаемостта.
читатель
22 Ное 2012 11:22
Мнения: 9,158
От: Bulgaria
Така е, Лен. Геноцидът е в действие. Разчистват територии ли, що ли? Най-добрият начин за осигуряване на прираст сред населението е добър начин на живот и работа. Липсата на каквито и да е перспективи не могат да доведат до нищо друго. Що се отнася до Китай и моделът му с едно дете - последствията от това са видни. Населението също е подложено на геноцид, ама някои "не ги боли" и го харесват.
XYZxyz,
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: читатель
Чай
22 Ное 2012 11:48
Мнения: 257
От: Bulgaria
На капитализма деца не му трябват, трябва му работна сила, колкото може по-евтина! Затова и жените трябва да работят вместо да вършат много по-ценната дейност по отглеждането на децата и грижите за семейството. За което обаче мъжете следва да получават нужните доходи... Не става нали, много нараства фондът работна заплата. Още повече че циганите ни показват как може и без доходи много деца да има. К`вото остане! Това с ясли и градинки е поредното извръщение, разглеждащо човека като работна сила, не като човек, там децата израстват непълноценни, но пък за бачкатори стават, а ръководителите има откъде да дойдат... И въобще к`ви са тия вопли - демографска криза, българите щели да свършат, к`во като свършат, нашите пари нали ще останат, да върват да свършват, то и без друго само проблеми създават, мислят че са някой, никой не са, отмиращ мат`рял. Ще се внесе някаква друга рая, то тя и сама си идва... Е, и ние може да се изнесем, има още някои места за хора с пари...
Добави мнение   Мнения:36 Страница 1 от 2 1 2 Следваща