Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ограничението "Камерън"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
внимателният
13 Яну 2013 19:05
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Новият осигурителен модел е палиативна мярка. Необходима е общоевропейска политика за увеличаване дела на живия труд в обществения продукт.
Stern
13 Яну 2013 20:02
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Ако цифрите за английската социална система са верно цитирани, то нашите цигани и тежеста им в/у НОИ...със светена вода да ги наръсиш.
.
А всичко можеше да е толкова лесно и чистичко - ЕС да беше си останал на принципите на ЕИО - да се присъединяват държави, достъгнали финансово-икономическите и социални показатели на останалите в клуба. Германци отиваха във Франция да си купят дрешки и коняк, франсетата - в швабско за техника, всички - в Италия и Испания на почивка. Нямаше емиграция, покупателните нива бяха паритетни.
За къв им трябваше да правят ЕС конфедерция, че да приемат накуп 10 изостанали от тях страни и накрая черешката на тортата - затъналите на африканско равнище България и Румъния. Е, вече се освестиха какъв таралеж си сложиха в гащите, но белята е сторена. Да не говорим, че точно при нас и румънците има прекалено много гладни, нахални и безскрупулни цигани.
rmarkov
13 Яну 2013 22:07
Мнения: 245
От: United States
Великобритания има всичко необходимо да постигне пълна заетост и стабилни цени с изключение на знание и желание. А Еврозоната първо ще трябва да реши проблема с единната фискална политика, превръщайки се в една държава с едно правителство. Другото решение са много държави с независими правителства и независими валути.

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2012/12/1.html?m=1

щурчо
13 Яну 2013 22:44
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Я, Хърсев този път бил доста обективен. Можело значи. Само не е обяснил как ще се излиза от капана.
Kotka
13 Яну 2013 22:44
Мнения: 13,187
От: Aruba
Емил Хърсев
внимателният
13 Яну 2013 22:51
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Великобритания има всичко необходимо да постигне пълна заетост и стабилни цени с изключение на знание и желание.

Е, ако е за "знание", не би следвало да има проблем. Методите за постигане на пълна заетост и стабилни цени ги има във всеки учебник по / национал / социализъм
Firmin
13 Яну 2013 23:01
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
ЕС не може да се крие вечно от проблема: прекариатът вече съществува и нараства. За да го издържа на биологичния минимум, ЕС ще трябва да ограничи правата му. Това ще създаде социален разлом с непредвидима дълбочина и последици.


Вулканите обичат разломите, Хърсев
внимателният
13 Яну 2013 23:15
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Вулканите обичат разломите, Хърсев

Тц. Разломите обичат вулканите.
А за вулкан е нужна калдера
Han
13 Яну 2013 23:27
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
За къв им трябваше да правят ЕС конфедерция, че да приемат накуп 10 изостанали от тях страни и накрая черешката на тортата - затъналите на африканско равнище България и Румъния
Стерн,
България беше доведена до африканско равнище след дълга и напрегната Студена война. През 60-те и началото на 70-те години равнището й е било колкото средното за ЕС. Една от причините за загубата е замяната на всички реални благини за обикновените хора, постигнати до тогава, за стъклени мъниста, наречени с красивите думи "демокрация", "свобода на словото", "пазарна икономика" и т.н.
Firmin
13 Яну 2013 23:40
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
А за вулкан е нужна калдера


Ба, магмена камера му трябва (с ограничени права, на биологичния минимум). Калдерата той и сам ще си я направи
Siol En
14 Яну 2013 00:03
Мнения: 1,171
От: Bulgaria
@Han
Не "след дълга и напрегната Студена война", а след края на Студената война.
Meat
14 Яну 2013 00:41
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Дейвид започна да захитрява откак Боко му позволи да беседва с Него.

Въпрос на един-два месеца е да посегне на някой от пенсионните фондове и да конфисува голяма част от активите на здравните каси...

Хвала на такъви премиерини!
annetaz
14 Яну 2013 03:36
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Излъгаха хората,че ще има свобода,а после им я отнеха!Това е то ЕС!Трябва да се отнеме слободията на тарикатите и далавераджиите,на ошфорките и милиардерите,но за такива мерки не се чува,нали?Време е да научим,че и при т.нар. демокрация има роби.
Anthrax
14 Яну 2013 03:43
Мнения: 146
От: Aruba
Хърсев , като цяло за статията
"...Всъщност най-болната тема са емигрантите, които нахлуват на запад, за да търсят работа (а не помощи), и са готови да се трудят на всяка цена. Те работят срещу жалка част от надницата на западняка, заемат работните места и оставят без работа потомствените жители на Запада."
Дори тове не е целият проблем , а източноевропейската му компонента.
Какво ще кажете за 2 милиарда азиатци готови да се трудят за една десета от цената на източноевропейците ?
Това че засега не всички те напират на Запад не значи че западни работни места на отлитат към тях.

. А Камерън върви половин обиколка пред Меркел и цяла една обиколка пред останалите европейски лидери.
Откровение Варухово
14 Яну 2013 07:35
Мнения: 736
От: Bulgaria
Хубо де. Дейвид е поликткоректен щото службата го изисква. Ама Хърсев зачем?
Мойте скромни впечатления от 1 година в Лондон са че действително имигрантите са големия им проблем, но не тези от източна Европа, а ония от Африка и Пакистан. Бобитата не бият негри. Да наречеш някой негър е престъпление. 1/3 от "лондончани" са негри. Пакистанските квартали са като цигански махали. Негрите и циганите се плодят като зайци.
Ама едно си Дейвид знае едно си Дейвид бае...
SvSophia
14 Яну 2013 08:22
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
България беше доведена до африканско равнище след дълга и напрегната Студена война. През 60-те и началото на 70-те години равнището й е било колкото средното за ЕС. Една от причините за загубата е замяната на всички реални благини за обикновените хора, постигнати до тогава, за стъклени мъниста, наречени с красивите думи "демокрация", "свобода на словото", "пазарна икономика" и т.н.

Пропуснали сте обаче най-големия скъпоценен камък, т.е. най-сериозната примамака, в огърлицата от мъниста - "свободното движение на хора...". Скъпоценният камък се оказа и той... мънисто, обикновено шарено стъкло тоест. Част от лицемерието, лъжите, манипулациите и двойните стандарти.
Ако не бяха силом съсипали икономиките, земеделието, образованието, здравеопазването на източноевропейските държави, за да си осигурят пазари за себе си, сега нямаше да реват с крокодилски сълзи, че емигрантите им пречат. Който сее ветрове, жъне бури. Задължително. Понякога тутакси, понякога след по-дълъг период.
Siol En
14 Яну 2013 10:19
Мнения: 1,171
От: Bulgaria
@SvSophia
Който имаше желание и образование - отиде. Останаха тук тези, които нямат или желание или образование. За какво са им на победителите такива хора ?
Rakita
14 Яну 2013 11:11
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Сегрегацията на неосигурените днес е факт в САЩ. Скоро моделът ще се наложи и в Европа. ЕС не може да се крие вечно от проблема: прекариатът вече съществува и нараства. За да го издържа на биологичния минимум, ЕС ще трябва да ограничи правата му. Това ще създаде социален разлом с непредвидима дълбочина и последици.
Демек, напред към феодализма. Може пък и за добро да е.
Излъгаха хората,че ще има свобода,а после им я отнеха!
По-точно е да се каже, че една несвобода (политическа) беше заменена с друга несвобода (икономическа). Единственото, което беше отнето от източноевропейците след падането на Берлинската стена, беше спокойствието за ежедневието откъм неговото чисто битово естество. Спокойствие, което беше осигурено от неимоверните и нереални усилия на една свръхдържава, която искаше да се грижи за всичко и за всички и накрая логично се сгромоляса.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
onzi
14 Яну 2013 11:17
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Необходима е общоевропейска политика за увеличаване дела на живия труд в обществения продукт.


хммм нали техническият прогрес намаляна именно живият труд за сметка на капитала (оборудването)? ще възкресяваме лудитите ли?

между другото, как си представяш света след 100-200 години? и сега има свръхпроизводство на всичко, за което се сетиш. след един век заетите като абсолютен брой ще са по-малко, а населението - повече. тогава?

все още е прекалено рано, но така или иначе сме тръгнали към обществено устройство, в което само част от работоспособното население ще е заето. останалите ще карат на някакъв вид помощи. работа на политиците е да моделират обществото така, щото работещите да са горди от факта, че са на работа, а тези, които са на помощи, да са достатъчно задоволени, за да не се бунтуват. как - ще му мислят бъдещите.
БатВаню
14 Яну 2013 11:28
Мнения: 3,463
От: France
Искам да помогна на тези, които не са разбрали идеите на Камеран дори и след разясненията на др. Хърсев.
Единствените българи, които тръгват на "туризъм за помощи", са циганите.
Всички български българи в чужбина, които познавам, всички - без изключение - са дошли за да бачкат яко, да си плащат данъците и осигуровките и - като следствие - заслужено да ползват социалните блага на богата Европа.
щурчо
14 Яну 2013 11:49
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
...Всички български българи в чужбина, които познавам, всички - без изключение - са дошли за да бачкат яко, да си плащат данъците и осигуровките...

Точно от тяхната конкуренция за работните места се плашат ингилизите, а не от циганите.
Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща