Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Български фирми и граждани имат 100 млн. евро в кипърски банки
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:125 Предишна Страница 2 от 7 1 2 3 4 Следваща »
Acho1
21 Мар 2013 10:03
Мнения: 920
От: Bulgaria
Всичко вьрви кьм Леман Брадьрс 2 с известните последствия.

Иска ви се на вас гърчетата, шантажирате целият свят.
"Ако ние фалираме ще повлечем всички с нас"
На най !!!
Борсите не са мръднали, никой в останлата част на ЕС не си е теглил парите, хората са спокойни.
Ще си фалирате с кеф, ще го отнесете: Кипърци, Гърци и Руснаци ... останалият цивилизован свят дори няма да разбере какво се е случило с вас.
Така че по полека със "заплахите".
+ Цяла Европа (включително Испания, Италия, Португалия) не може да ви ДИША
ЗИП
21 Мар 2013 10:06
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Timbuktu,
Най-вероятно ЕС е станал жертва на собствената си пропаганда. Вчера френския външен министър или финансов се изцепи, че "половината от чуждите граждани в Кипър били забележете "руски олигарси". Десетки хиляди олигарси явно имало на Острова на Афродита. WOW....
ПСВ почна от Балканите с изстрела на Гаврило Принцип, какво ще почне сега един господ знае, но ако не се потуши пожара немедленно това ще разруши световните финанси които се крепят на магия.....
timbuktu
21 Мар 2013 10:06
Мнения: 3,986
От: Greece
Ачка явно ти е заседнало нещо грьцко и не те оставя. Оплачи се на доктора не на форума. Ти откьде беше точно че се буташ в цивилизования свят?
Сигурен сьм че имаш синя крьв
Rogatia
21 Мар 2013 10:06
Мнения: 8,949
От: Bulgaria
ЗИП-е! Ако руснаците не са си научили урока, че една база, освен да е защитена откъм морето и въздуха, още и отзад - по суша, то тогава не им трябва, бадева ще потрошат сума ти пари за ялова работа. Справка - Порт Артур 1904г., Талин и Рига 1941г., Севастопол 1942г.
Kotka
21 Мар 2013 10:10
Мнения: 13,187
От: Aruba
Аз пак питам, тези банки чия собственост са? И как така банкрутират, като вложителите наливат такива огромни суми? Защо никой не иска отговорност от тези , които управляват банките?
Я да взема да проверя сам, каква е играта тука.
Acho1
21 Мар 2013 10:10
Мнения: 920
От: Bulgaria
Не бойте се гърчета.
До края на деня най-вероятно "гордите" Кипърци (който така смело отхвърлиха плана на ЕС) ще гласуват наново и този път ще гласуват ЗА.
Византийският им номер не мина (ама толкова са прозрачни горките).
Ще урежат депозитите и ще се молят на майка Европа да ги спасява.
И ръка ще целуват, че иначе ще останат гладни за великден
Acho1
21 Мар 2013 10:12
Мнения: 920
От: Bulgaria
Аз пак питам, тези банки чия собственост са?

Аз пък да ти кажа - държавни са. В Кипър повечето икономика е държавна.
SIT
21 Мар 2013 10:13
Мнения: 1,484
От: Bulgaria
......вероятно ще отбележи край на живота назаем


Въх, недей. Темелите на развития капитализъм да рухнат? Какъв смел ревизионизъм.
timbuktu
21 Мар 2013 10:13
Мнения: 3,986
От: Greece
Както и бях предвидил предложението е да се закрив Laiki bank и да се спавят другите 2... Да видим сега кой ще изпищят...
Meto ot Interneto
21 Мар 2013 10:13
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Аче, ти турче ли си уа, или само си толко тъпо?
ЗИП
21 Мар 2013 10:14
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Rogatia,
сега е ерата на ядреното оръжие и флота на една ядрена държава е абсолютно неуязвим от страна на други големи играчи.
Флота се използва като "дубинка" за бой по канчето на аборигените.
Времето на големите морски битки безвъзвратно отлетя. Англо-аржентинската война е последен римейк, но там условията бяха други и самите ингилизи смехотворно нерешителни.
ЗИП
21 Мар 2013 10:17
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Доклкото разбирам кипърците са намерили 4.2 милиарда евро от нужните им 5,8. Познайте къде ще бръкнат?
Естествено ще опапат пенсионните фондове. Църквата ще заложи имоти и другото което остава ще се събере отнекъде. Русия също ще помогне с някъква сума...
Kotka
21 Мар 2013 10:17
Мнения: 13,187
От: Aruba
Време е Изтока да създаде своя алтернативна банкова система и валута, че западната много лъжлива и изпортена. Гарантирам , че останалия свят веднага ще се насочат на Изток. Стига са го отлагали.
Rakita
21 Мар 2013 10:24
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Изходът е яка инфлация в цялата еврозона и много вероятното й разпадане. Което, от друга страна е логичен изход тъй като всеки трябва да има в паничката толкова, колкото държавата му като цяло е изработила и вероятно ще отбележи край на живота назаем.
Изгарянето на парите в банките не е краят на света, този филм вече сме го гледали.
Само дето германците още изпитват неистов страх от хиперинфлацията във Ваймарската република, която докара националсоциалистите на власт.
Споменът за ваймарската хиперинфлация диктува поведението на германците в еврокризата
Натисни тук
От друга страна как може банки в които са инвестирани толкова пари на вложители от цял свят са банкрутирали?
Много ясно - банките са преточени, както преточиха нашите банки през 1995/96 г. Преди няколко години Норвежкият суверенен фонд беше преточен през Уолстрийт, та сега за някакви кипърски банки с препрани пари в тях ли ще се поколебаят.
И как така банкрутират, като вложителите наливат такива огромни суми? Защо никой не иска отговорност от тези , които управляват банките?
В момента спрямо кипърските банки и голяма част от техните вложители се прилага типичен мафиотски подход - никой няма да се оплаче, че са му откраднали парите, които самият той е откраднал преди това
SIT
21 Мар 2013 10:25
Мнения: 1,484
От: Bulgaria
Kanavaro

Вероятно се ползва същият сценарий като с Гърция - рекетиране на ЕС. Да ама тоя път Русия е категорична - "ако трябва ще ги купим". Та за туй вероятно са тези черезвичайни посещения и консултации!
Cruella de Vil
21 Мар 2013 10:35
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Само дето германците още изпитват неистов страх от хиперинфлацията във Ваймарската република, която докара националсоциалистите на власт.

И това е вярно (виж "Черният Обелиск" на Ремарк), но в един момент положението няма да може да се удържа вече от Германия, Финландия и Холандия. Много станаха дупките.
Създавайки ЕС и еврозоната липсата на механизми за изключване на една държава от общността създава в момента непреодолими проблеми, които ще завлекат цялото ЕС в калта. Защото солидарността е до време и възможности. Ако имаше такъв механизъм нямаше да сме свидетели на безсрамно изнудване, а всяка закъсала държава щеше първо, да държи финансите си по-изкъсо без да харчи прекомерно, второ, да контролира банките си и ги предпазва от рискови инвестиции така, че да имат ликвидност, и трето ако изпадне в криза щеше да предприеме необходимите болезнени мерки за оздравяване на икономиката.
timbuktu
21 Мар 2013 10:42
Мнения: 3,986
От: Greece
Защото солидарността е до време и възможности. Ако имаше такъв механизъм нямаше да сме свидетели на безсрамно изнудване, а всяка закъсала държава щеше първо, да държи финансите си по-изкъсо без да харчи прекомерно, второ, да контролира банките си и ги предпазва от рискови инвестиции така, че да имат ликвидност, и трето ако изпадне в криза щеше да предприеме необходимите болезнени мерки за оздравяване на икономиката.

Круелке разбиранията ти са малко по напред от тези на Ачката който вярва че с раздаването на кирки на населението се оправя проблема. Как точно което и да е правителство ще контролира банките, който освен че са частни са и мултинационални. Какви рискови инвестиции като споменатата Леман беше АААААА, както и европейските (грьцките) облигации в който инвестираха кипьрските банки.
Rakita
21 Мар 2013 10:44
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Създавайки ЕС и еврозоната липсата на механизми за изключване на една държава от общността създава в момента непреодолими проблеми, които ще завлекат цялото ЕС в калта.
Няма нужда да се изключват провинили се и свръхзадлъжнели страни от ЕС и еврозоната. Директното конфискуване на спестяванията като първа крачка и връщането на старите национални валути в тези страни, като втора крачка, които веднага след това да бъдат девалвирани (с което се постига още една конфискация на спестяванията), са достатъчно ефективни методи, с помощта на които тези страни да бъдат наказани, а населението им да плати дълговете на своите държави.
Mr Moonlight
21 Мар 2013 10:49
Мнения: 1,844
От: Bulgaria
ЕС раздаде над 600 млрд. евро за спасителни планове, но се опъна на последните 5,8 млрд. Сякаш измислено от някой пожарникар. Или от охранител, каратист, паркетен генерал или стринка от ГДР. Или от Бонго-бонго. Всичките деятели на ЕНП, която доминира Еврогрупата са от един дол дренки и трябва да бъдат изметени.
ЗИП
21 Мар 2013 10:56
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Опънаха се за едни смешни и жалки 5,8 милиарда евро шот са кухи буквояди като оня Ромповидния.
Било написано, че помощта не може да бъде по голяма така, че дълга да е над 160% от БВП. Точно било изчислено, че с 10 милиарда помощ и дълга на Кипър отивал на кота 157% от БВП. А на Кипър му требели 17 милиарда евро. И какво измислиха европейските рапони. Чели недочели че в Кипър е пълно с "руски мафиоти" си казаха "абе шо да не им вземем по 10% те ще си мълчат шот иначе шъ се издадат. Да си беха направили труда да разберат, че там има държавни структури и ще се стигне до международен скандал с нечувани последици. Брюкселски кухи зелки.....

Добави мнение   Мнения:125 Предишна Страница 2 от 7 1 2 3 4 Следваща »