Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Пенсионери съдят държавата за ниските пенсии
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:200 « Предишна Страница 10 от 10 8 9 10
kaily
06 Апр 2013 19:19
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
търсенето на триоки осигуряващи просветление е по-слабо

триоките не работят по вашите пазарни принципи, не правят маркетинг, не набиват реклама, за триоките е важно качеството, да си видел некъде реклама за Бентли с диамантен капак?
(снимка: натиснете тук)
Нема и да видиш, търсенето и пазара са за елементали, единичните бройки се продават на съвсем други принципи.
Heat
06 Апр 2013 19:25
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
И единичните бройки струват пари ако искат материални неща.
Ето например този уникат е скъпичък, макар и само с два фара. (снимка: натиснете тук)
kaily
06 Апр 2013 19:43
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Струват, струват, всичко си има цена, понякога цената е толкова висока, че не може да се плати с шумата, която наричате пари.
len
06 Апр 2013 19:43
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
И защо ли всички "пазарници", даващи акъли, са все такива, живеещи в чужбина?! Айде холан, и стига с тази осигурителна система, майка ми и баща ми са пенсионери отпреди двамата Ивановци /Костов и Нейков/ да ни ощастливят с реформата си. Ама първият Иван си има Марица, пък вторият си директорства в някакво институтче и хич не ги е еня за тези, които са построиха и Мариците и всичко. Много се краде в тази държава, това е истината, пък народът още не е събрал достатъчно гняв, че да ги накачи по стълбовете примерно от София до Пловдив...
nikola_tsanev
06 Апр 2013 20:27
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
За мик и писчо, нямам надежда - едно си баба знае, едно си баба бае и са ми на игнор

За конструктимния Манрико обаче имам надеждаХипотетично, ако някога стана "силния на деня" първата ми работа ще бъде закон "Манрико" който се изразява в следното:

Понеже Манрико има добри идеи за земеделие и скотовъдство, споделени нееднократно в този форум, въодушевен от патрона си ген.лейт. д-р Борисов се решава:

1. Манрико се въдворява в къща моя собственост в село намиращо се в северозападнала България - двуетажна построена на площ 70 кв м за срок от 10 години
1.1 Къщата е електрифицирана, има водопровод и канализация! притежава вътрешна тоалетна и баня
1.2 Към къщата има 1.5дка двор от който 900 кв м лозе

2. Предоставят му се 15 дка земеделски земи - 4-та категория безвъзмездно за обработка и развитие на интензивно земеделие

3. Средства от обявената си банкова сметка Манрико може да ползва неограничено на територията на република България за земеделски и скотовъдни мероприятия
4. Занимания с ERP системи(тъй като в това село има Интернет) са нежелателни, но не се санкционират
5. За всеки месец, се задължавам да изплащам на Манрико по 100лв наем за преживяването му в моята къща и обработка на моите земи
6. С печалбата от двора и земите Манрико се поощрява, да ходи в Софийската и Виенската опера, ако иска дори и в тази в Сидни

Мисля, че е справедливо, Манрико е акълия и ще покаже с личен пример на всички мързеливци какво трябва да правят

И след Манриковото доказателство, "силния на деня" ще приеме закон "Манрико - 2" с който ще разбие всички пенсионери над 80 години и те ще тръгнат по правилния път
StrikeEagle
06 Апр 2013 20:33
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Има хора уволнявани и преследвани от КДС-КГБ
за това, че са се противопоставили на
КОНФИСКАЦИЯТА на пенсионните фондове.
nikola_tsanev
06 Апр 2013 20:34
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
StrikeEagle
06 Апр 2013 20:33


RAF ?
Cruella de Vil
06 Апр 2013 20:59
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Айде холан, и стига с тази осигурителна система, майка ми и баща ми са пенсионери отпреди двамата Ивановци /Костов и Нейков/ да ни ощастливят с реформата си.

Ами хайде да припомним защо се наложиха реформите. Ето тука Румен Гечев:
Когато през януари 1995 г., нашето правителство пое властта, в България имаше около 5000 държавни фирми, от които към 82% вече във фалит. След 1990 г. няколко правителства - и леви, и десни, не започнаха приватизация. Само 0,7% от активите на държавните фирми бяха продадени. Тоест на нас ни се даде да управляваме една икономика, в която 99,3% са държавни и мнозинството от фирмите са във фалит.

Натисни тук
Предполага се, че Костов е заварил още по-лошо наследство вече напълно фалирала държава.
Han
06 Апр 2013 21:00
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
2 милиона пенсионери, ако искаме по 250 лв минимална пенсия да им дадем, са 500 милиона месечно, 6 милиарда годишно - горе-долу колкото целия приход от ДДС в бюджета. А за другите харчове на държавата?
Манрико, защо не продължиш мисълта си?
Няма пари, нали така? Откъде се вземат парите в България? Правилно, печати ги БНБ. А защо БНБ не е осигурила пари, след като има нужда? Защото има валутен борд!
Разбира се, простото печатане на недостигащите пари без производство на нужните за пенсионерите стоки би довело до инфлация. А за да се произведат тези стоки, трябва да има деца, които като пораснат, да работят, за да ги произвеждат, или да продават на други народи други стоки и да внасят онези, които не произвеждаме сами.
Извод - разкарване на валутния борд + много деца + добро управление на паричните потоци = доволни пенсионери!
Просто само с монетарни мерки Мюнхаузен не може сам да се измъкне от блатото. Трябват деца, това е основното!
Децата са най-сигурната "валута"! Така че - бъдещи пенсионери - "инвестирайте"!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Han
cisco
06 Апр 2013 22:47
Мнения: 7,737
От: Italy
При валутен борд влязат ли евра се печатат левове, излязат ли евра се унищожават левове.Проста система, но много опасна.Когато имахме излишъци и всеки гараж беше станал цех поради наплива на "инвестиции", макар и нискокачественни да кажем БНБ вместо да изтегли от обръщение излишната маса пари, трябваше да печати още! Банките бяха заляти с левове и се скъсаха да кредитират, куцо и сакато заборча. Сега сме в другата крайност, няма пари, и БНБ не само че не печати, но и унищожава тези в обръщение като по този начин на практика прекратява всякакво кредитиране и разрушава икономиката. Борда е това, да преяждаш когато си сит и да пазиш диета когато си гладен.
Това че българите не ги бива да работят свестно е вярно, но не защото са по глупави от другите а просто защото мозъците изтекоха.Останаха да работят хора с много ограничени възможности и знания.Това се дължи точно на ниската заплата, няма как да накараш умният да ти работи за жълти стотинки.Няма как да си купиш електрокар за да си товариш стоката като бай мангал ще ти товари едва ли не без пари.Е, няма да може да работи с Робопак, но некоя пред пенсия ще мота тиксо и ще драска с фулмастер по кашоните, и то за нищо пари, po eftino e ot принтери и компютри.Е, няма да може да ползва комп и баркод, ама и с тефтери ще се оправиш, нищо не струват...и така нагоре по веригата, не ти трябва сървър, не ти трябва софтуер, не ти трябва автоматизация...парите които банките раздаваха отидоха в бизнесвечери и джипове на лизинг, не в развитие.Е какво ви е чудно сега че не може да произвеждаме нищо? Най ценното е способностите на работниците, като са ефтини не струват нищо, и някой да е кадърен не може да се развие , попада в изостанала среда и няма от кой и какво да научи. Това е проблема, и решение няма.
mick
07 Апр 2013 09:53
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Пенсионери и трайно безработни срещу работещите бедни. И никой не иска да си поддържа собствеността. Всъщност поддържането на собствността и инфраструктурата трябва да е задължително. На това се гради една икономика. Не само на яденето и удоволствията. Собственик на имоти за десетки че и стотици хиляди.. иска работещ с 500-1000 лева заплата без собственост да му плаща джобни.

Това е положението в момента. Ако собствениците не променят мисленето си/те доброволно няма да се съгласят разбира се/ и държавата не им вмени и задължения, а не само права, то младите въобще няма да останат в България. Просто за младите няма работа или ако има то е за 500 лева. Отделно всеки ще си намира извинение , че има ниски доходи и няма да си поддържа прескъпата собственост. И икономиката ще се свива ли свива.

Като прегледах форума наистина има проблем: Богати пенсионери срещу работещи бедни. Богати собственици срещу работещи бедни. Трайно безработни срещу работещи бедни. Проблемът е, че едната част са много повече от работещите.. а демокрацията им дава власт да си избират как да натоварят работещите и разбира се да не натоварват самите себе си.


Han
07 Апр 2013 10:22
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
А защо от това:
Ако собствениците не променят мисленето си/те доброволно няма да се съгласят разбира се/ и държавата не им вмени и задължения, а не само права...
да следва това:
... то младите въобще няма да останат в България
???
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Han
komar1
07 Апр 2013 10:59
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
cisco
07 Апр 2013 12:28
Мнения: 7,737
От: Italy
Мик, собственност е точно това, собственност, купил си си я и можеш да правиш с нея каквото си щеш! Никой не може да те задължава.Ако си си купил имот можеш да го оставиш да се руши, ако си си купил кола можеш да я оставиш да ръждясва, твоя си е , в замяна на собственността си дал пари!Ако един си е построил жилище а друг си е харчил парите по кръчми?Ще го караш да изпикае изпитото и да го продава ли?
mick
07 Апр 2013 12:36
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
cisco - не можеш толкова лесно да го оставиш да се руши в другите страни. Само в България може. Отделно там задължително си плащаш около 1% данък имоти.. и отделно общината яко те друса с глоби ако си оставi[ къщата да се руши - иначе и там можеш но си плащаш яко за удоволствието да оставиш нещо да се руши.. А и когато си съсобственик няма как да си оставиш имота да се руши, защото по тоя начин пречиш на останалите съсобственици.
mick
07 Апр 2013 12:44
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
han - връзката се вижда, но човек първо трябва да помисли преди да пише.

Поддържането на собствеността в една държава е голяма част от икономиката, затова е и задължителна в определени граници. И ако всеки спре да си поддържа собствеността.. няма работа. Цените на имотите се вдигат неоправдано. Отделно качеството на живот е под всякаква критика защото навсякъде заприличва на кочина. А за това, че няма пари - поддържане може винаги да има, това е местен бизнес и изисква местни ресурси.

Е и как младите да стоят в България? Възрастните явно са свикнали с кочината и не им пука много много.
cisco
07 Апр 2013 13:08
Мнения: 7,737
От: Italy
И в България има данък за имотите, и такса смет, и куп други плащания.Не може никой да бъде задължен да поддържа имота си, никъде.Ако пада и стане опасен пожарнкарите слагат едни оранжеви мрежи около имота и си остава така , да се разпада.Навсякъде го има това.Често е по изгодно да се срине и да се построи ново отколкото да се поддържа....но това е друг въпрос.
len
07 Апр 2013 18:31
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
mick очевидно е заченат в епруветка и отгледан в държавно заведение, иначе не мога да си обясня омразата му към по-възрастното поколение. Пък може да е скрит Дянков или Плевню, знае ли човек...
мамба
12 Апр 2013 11:13
Мнения: 129
От: Bulgaria
Твърде много вратички са оставени,за да се източва пенсионната система.Ако НОИ изплаща само пенсии за осигурителен стаж и възраст и такива,за които са плащани осигуровки, няма да има дефицит,който държавата да покрива.А самата държава да си поеме социалните плащания като социална пенсия,когато не си работил и внасял,помощи за отопление ,инвалидни пенсии и т.н.И все пак отговорност на всеки от нас е ,когато премине определена възраст ,да си направи сметка каква пенсия го очаква и какво може да промени.Защото човек ,дори и добре да живее,накрая се пенсионира.А тези от хитрягите,които сега се осигуряват на минимална работна заплата,си заформят отсега мизерна пенсия и ще бъдат в първите редици на ревящите ,че са подложени на геноцид.Омръзна ми от хора,които не пропускат да прецакат държавата,криейки доходи, не пропускат да се възползват да се уредят с измислена инвалидна пенсия,докато бачкат на черно , и все попържат държавата.Ами каквото повикало,такова се обадило.
Добави мнение   Мнения:200 « Предишна Страница 10 от 10 8 9 10