Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Протестите изправиха президента срещу управляващите партии
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:292 « Предишна Страница 13 от 15 11 12 13 14 15 Следваща
Дъртанян
06 Юли 2013 23:58
Мнения: 5,253
От: Bulgaria
simo, 06 Юли 2013 23:21

И аз така го възприемам. При Барт имаше много хубав фрагмент за този тип "мислене", но съм прекалено изморен вече, за да го преразкажа грамотно. За ендоксалната истина ставаше дума... А иначе - това си е типично движение по топосите, по "общите места", с което заместват логиката. Казано съвсем просто - "логично" е, "вярно" е, ако съвпада с това, на което вече са ме научили. .... Големият им проблем е, че учат трудно, и ако веднъж някой им зареди главите с нещо, друго просто не влиза. До IQ-то е, в крайна сметка. Е, не можем всички да сме еднакви.
popangelov
07 Юли 2013 00:02
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Добре, тука сте я подкарали на някаква друга вълна, не е моята, та лека нощ!
Nafarr
07 Юли 2013 00:12
Мнения: 2,780
От: 0
Добре де, титани, огри и огреси, монстри, колоси и колосеси или барем оракули, профети и пророци в ноосферата (импровизирам) на етимологията, сравнителното езикознание, ортоепиката и изобщо сътворението и познанието, знам ли, а как е интелектуалец на роден български? Или поне на славянски?

Имам някакви спомени, че Д. С. Лихачов, същият който обяви България за държава на духа, бе казал, че интелигентен е човек, който разбира нещата.
внимателният
07 Юли 2013 00:14
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Ще резюмирам горното си мнение кратко:

Не избори на четири години, а по четири избора годишно.
От днес, незабавно.
Отлагането на ВНС няма да ни направи по-нещастни - ние отдавна сме на дъното на света - но ще ни заличи окончателно.
Ще ни извади и от историята и това е толкова неизбежно, колкото и утрешният изгрев.

Tazmanetsdiv
07 Юли 2013 00:17
Мнения: 881
От: Bulgaria
Дъртаняне, като гледам какви пеперудки прехвърчат между теб и т. нар. внимателния то при вас май е станало нещо като "нежен сблъсък на влюбени атоми". Ми що не се вземете бе, като са искате вземете се бе! Айде да са живи и здрави младите!!! Иххххххххххххуууууууууууууууууу и поне два изстрела с ловна пушка двуцевка във въздуха. Хванете се за ръчички, гледайте се влюбено и си говорете, а може и да сложите НЕГОВИЯ портрет - you know who - и като го погледнете да се подмокряте едновременно. Диалогът отсорта - вървели двама братя цигани, единия ходел напред да лъже, а другия след него да маже, това не е твоето амплоа уважаеми Дъртаняне. Поне ти изглеждаш средно интелигентен. Спри да спамиш, излез от оперативната двойка с възлюбленият ти Внимателнии и се стегни. иначе - горчиво, горчиво... !
Р.С. Може да се окаже, че сте един и същ човек с два различни ника - уууууууу дано не съм прав. Ах, прости ми щях да забравя - оставка на Плювналиев! Оставка! Оставка! Нови президентски избори! Оставка!
Дъртанян
07 Юли 2013 00:18
Мнения: 5,253
От: Bulgaria
внимателният, 06 Юли 2013 23:57

Аз си го представях като ограничаване на мандатите, ама май твоята рецепта е по-добра. И отлично аргументирана. А крайната цел, според мен е, да не може да се обособява такова нещо като "политически елит", "политическа каста" и т.н.; т.е., да е невъзможно веднъж влязъл някой във властта, там да си остава завинаги и да е безотговорен към всичко и всички, освен към келепирджилъка си. Управление, естествено, трябва да има, но професионални управляващи "по наследство"? При това такива, които БЕЗНАКАЗАНО крадат от народа на поразия, "защото са по-способни"? Служебните кабинети май са добър модел. Е може и да бъркам, естествено.
Апостола
07 Юли 2013 00:31
Мнения: 799
От: Bulgaria
Брях, маа му, колко герберастия се е наредила на амбразурата! Дерзайте ТАВАГИЩИ, вся власть на Бойку! Към т. нар. протестиращи - нямате ли усещането, че ви водят за носа /изключвам платените и герп-чиновниците/? Не провидяхте ли, че Бойко за 4 години купи цялата държава, медии, бизнеси, контрабанди ... всичко. Последно май купи и телевизията на оня цървул /за съжаление аз го уважавах/ Сашо Диков! Типинг пойнт! Това е откровен призив към гражданска война! Война за запазване на статуквото на СИК, която е овладяла държавата отвсякъде! Да не кажете след няколко месеца, че нямате нищо общо с това? Ама ще е късно! Всички ще сме в кюпа! Запомнете!
Дъртанян
07 Юли 2013 00:34
Мнения: 5,253
От: Bulgaria
Имам някакви спомени, че Д. С. Лихачов, същият който обяви България за държава на духа, бе казал, че интелигентен е човек, който разбира нещата.

И аз съм раздвоен за значението на термина. Виж, за интелигенция - тълкувания колкото искаш. Едно - при Тойнби и то никак не е ласкаво. Сам ще си го намериш. Тойнби, в преработката на Съмървел, го има отдавна и в електронен вариант; лесно се сваля. Друго (точно противоположното) което руснаците си бяха изработили след пет-шест години дискусии по време на перестройката. То лесно се преразказва: интелигенция - будната гражданска съвест на обществото; псевдоинтелигенция - конформисти до дъното на душата си. Интелигенцията се стреми към възможно най-високата квалификация - това е критерият й за реализация; за псевдоинтелигенцията квалификацията е средство да получи пари и тя винаги е по-слабо квалифицирана, отколкото изисква дейността, за която й плащат. Интелигенцията абсорбира култура - колкото може повече; и продуцира култура. Псевдоинтелигенцията имитира култура, за да се намъкне там, където не й е мястото. Основното - при руснаците, май беше отношението към парите: при интелигенцията - само средство за повече култура и по-висока квалификация; при псевдоинтелигенцията имитирането на култура и квалификация е просто начин да се получат "едни пари".
......................
Напоследък за "псевдоинтелигенция" май всички използваме думите "калинки" и "хлебарки" Макар че.... аз лично бих отнесъл тук и цяла редица професии - от ПиЯр-ките през цицолозите, политолозите, астролозите.... абе май всичките ментологии + путевчетата във форума.
Дъртанян
07 Юли 2013 00:36
Мнения: 5,253
От: Bulgaria
Апостола, 07 Юли 2013 00:31

Никога не бих те нарекъл "идиот", защото думата има повече от две срички, и ще я запомниш трудно. И - смени си ника, за да не позориш едно светло име.
Tazmanetsdiv
07 Юли 2013 00:37
Мнения: 881
От: Bulgaria
Служебните кабинети на "Типинг пойнт" ли имаш пред вид. Поне бъди откровен и си кажи. Плювньо си го каза и му олекна. Личеше си колко му е тежало. Признай си, че си един от ТЯХ и ще ти олекне.
Дъртанян
07 Юли 2013 00:40
Мнения: 5,253
От: Bulgaria
Може да се окаже, че сте един и същ човек с два различни ника - уууууууу дано не съм прав. Ах, прости ми щях да забравя - оставка на Плювналиев! Оставка! Оставка! Нови президентски избори! Оставка!

Не си прав, но пък за сметка от това направо искриш от интелект. Грамофонна плоча ли работиш в невиртуалния си живот, или нещо друго?
Дъртанян
07 Юли 2013 00:44
Мнения: 5,253
От: Bulgaria
Tazmanetsdiv
07 Юли 2013 00:37
Служебните кабинети на "Типинг пойнт" ли имаш пред вид. Поне бъди откровен и си кажи. Плювньо си го каза и му олекна. Личеше си колко му е тежало. Признай си, че си един от ТЯХ и ще ти олекне.

И аз ставам малко неадекватен, когато ми се събере повече работа. Всеки организъм си има някакъв предел на възможностите. Почивай повече - не си за един ден.
.......................
А иначе - нищо общо с това, което си си въобразил. За пинг-пинг пунтата чух наскоро по някоя от телевизиите. НПО-тата смятам за изключително вредни. Хайде да не продължавам, а?
Васик
07 Юли 2013 00:51
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Внимателния,
ВНС ще има колкото Цветанов внесе в прокуратурата сигнал, че Станишев си е купил президенството на ПЕС. Ако си спомняш, онази вечер ти се хвърляше напред-назад като стриптизьорка и се кълнеше, че сигналът е внесен в прокуратурата. Ти впрочем избягваше да се афишираш като боковак дълго време, но откакто Тиквата издуха супата, изгуби всякаква мярка. Гледам, че си си намерил другарчета от времето на Юлския пленум и бистрите политиката с теории от "Краткия курс".
Tazmanetsdiv
07 Юли 2013 00:51
Мнения: 881
От: Bulgaria
Дъртаняне слизаш на нивото на ФнимателнияТ - прост гербераст плювало без аргументи, хвърлящ пръски и лиги от злоба. Аз отдавна не "искря", но твоята глупост ако имаше крила, то ти щеше да полетиш като белоглав скалист орел над планински върхове. Приятен полет - лизгай се!
Между другото и ти цапаш ника, с който си се накичил - героят от романите на Юго е симпатичен, смел, умен и верен приятел - все неща, които ти очеВадно не си!
Tazmanetsdiv
07 Юли 2013 00:56
Мнения: 881
От: Bulgaria
Прощавай, ако съм преминал добрия тон, но си го просиш. Все пак да бъдем джентълмени! Моля за извинение!
Дъртанян
07 Юли 2013 00:59
Мнения: 5,253
От: Bulgaria
Никът ми не е по Дюма. Просто съм дърт. А иначе - бих предпочел да си говоря с теб по съвсем друг начин. Ама ти започна с истериите - без изобщо да си вникнал в това, което пиша, и вмести всичко в партийните си пристрастия. Приортачи ме на хора, с които нямам нищо общо. И аз какво - един гард ли да не вдигна?
.......................
Дядо ми беше така. Ако не разбере какво му казва някой, решава, че го обиждат и пере с лявата ръка в слънчевия сплит и после с дясната - в мутрата. До 84-тата си година го правеше! Ама той беше по-голям побойник от мене... Аз маам чак когато възможностите за нормален разговор се изчерпят.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дъртанян
Дъртанян
07 Юли 2013 00:59
Мнения: 5,253
От: Bulgaria
Е, и аз прекалих, Тасманецо. И аз дължа извинения. Да не си връзваме кусур.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дъртанян
внимателният
07 Юли 2013 01:14
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Служебните кабинети май са добър модел.

Не са. Те са по-добър от сегашната олигархична диктатура, но от нея е по-добър всеки модел, без изключение.
Просто нищо не може да бъде по-лошо и по-противообществено от нея.

Добрият модел на изпълнителна власт е прякото избиране на министър-председателя от народа, с две нови за нас и важни ограничения на властта му
- НС да го сваля, но със задължителни избори след това. И парламентарни, и за минпред. Народът решава кой крив и кой прав.
- минпредът да определя само политическото ръководство, тоест министрите. Всички останали са част от професионалната администрация.
Впрочем за защитата й ЕС успя да наложи на комунистическите ни изкопаеми някои определено цививилизовани норми.

П.С. Благодаря ти за подкрепата и за идеите по същество, независимо дали ги споделям



Luca
07 Юли 2013 02:06
Мнения: 1,597
От: Bulgaria
прякото избиране на министър-председателя от народа

че то и сега е така бре, умник
внимателният
07 Юли 2013 02:28
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Luca
07 Юли 2013 02:06
прякото избиране на министър-председателя от народа

че то и сега е така бре, умник

Аз си знам, че съм умен, ама на тебе хич няма да ти е излишно да отвориш конституцията.
"Чл. 84. Народното събрание:
...
6. избира и освобождава министър-председателя"

Щото потвърждаваш нещо, което съм отбелязвал и друг път - 99% от червените не са чели "Манифеста на Комунистическата партия", а 99% от защитниците на сегашната политическа система нямат и смътна представа какво пише в конституцията.
По човешки мога да ги разбера. Няма начин нормалният човек да е чел "Манифеста" и да остане червен, както няма начин да е попрелистил конституцията и да продължава да брани политическата система, която тя установява.
Добави мнение   Мнения:292 « Предишна Страница 13 от 15 11 12 13 14 15 Следваща