Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ние с Обама мислим така за Сирия, а вие?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:54 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
CarpeDiem
06 Сеп 2013 19:12
Мнения: 1,076
От: Cuba
А българският народ ще трябва да приюти, да нахрани и облече част от стотиците хиляди жертви на поредната хуманна и демократична война за своя сметка.
Така ще стане! Както ставаше и както ще става, дорде не рухне империята на финансово-монополистичния капитал...


Обидно, че пипалата му са абсолютно навсякъде в "цивилизования свят". Като съзерцавам нашата евротетка, ой, исках да кажа notre euronana, м-м Кристалина Георгиефф - и любимият ЕС е част от тази империя на капитала. Та камо ли комисарките му!

Виках аз на колегите - бе дайте да не влизаме в ЕС, а те ми викат - а, що, те ще изправят кра..., ой, кривиците. Изправиха ни обаче краставиците на търкалета! После дойдоха на друг акъл, същи Боко - давай обратно към кривите кр... към кривиците. Те ни сега бежанци - а човеци са, не зеленчуци!!! - и бюджетът на Нана току-що свършил.

Тфу!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: CarpeDiem
Mrx++
06 Сеп 2013 19:29
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Тезата ми е, че тези и не малка част от нео-либералните апологети, живеят в миналото. Когато, поради младост, глупост и не информираност всеки що-годе разумен човек вярваше, че трябва да е готов на мига и да грабне букетите цветя за да приветства любимите американци-освободители на гара София!!
Сега, като гледате какво става, кажете не бяха ли прави комунистите преди 1989г., като казваха какво представлява американския империализъм. Или Ленин, който преди близо 100 години написа "Империализмът като най-висок стадий на капитализма". Сега трябва да разберете защо бяха ограниченията в страните на Варшавския договор, защо Северна Корея е такава, защо Иран се е затворил и защо те искат да притежават ядрено оръжие. На техните граници имаше и има и сега американски войски. Страхът, че с всяка страна може да се случи това, което се случва сега със Сирия. САЩ са тръгнали по една спирала, която води до страшни конфликти.
БозьоКифлев
06 Сеп 2013 21:12
Мнения: 2,042
От: Bangladesh
Още при първите ракети „Томахоук“, които се посипят върху сирийската територия акции на големите корпорации ще се вдигнат.

пара, надеждата е ракетите да стигнат сирийското небе цели, но до територията да стигнат посипани и на части. това веднъж ще отрезви много войнолюбците, защото те друг език не разбират, второ ще срине доста успешно акциите на въпросните корпорации, демек ще ги удари където ги боли най-много.
Sir_Lanselot
06 Сеп 2013 22:19
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Какво мисли Офшорнелиев не е важно. Той е един жалък палячо.
По-важното е какво е станало по време на срещата Путин - Обама.
Очакваше се ако не се постигне някакво решение по време на Г20
Китай и Русия да обявят създаването на Общ валутен фонд за
за нисколихвено кредитиране на фирми от двете страни.
А това хич не е хубаво за хартийките, наричани долари.
Независимо, че ни съобщиха, че по време на срещата Путин - Обама
не е постигнат напредък, все пак Китайско - Руското съобщение за
създаването на въпросния фонд не беше направено.
Може би трябва да изчакаме какво ще реши конгресът - сигурно
Путин по време на 20-те минути е задал темата Сирия за размисъл.
Бай Любен
06 Сеп 2013 22:44
Мнения: 916
От: Bulgaria
Дядо Заре 06 Септември 2013 18:50
Отвори очи е най-близо до същината на нещата. Както и позицията на народната представителка от "Атака". Единствено техните позици заслужват внимание.
Що се отнася за опростялата до оскотяване проамериканска сволоч , ще им се сбъдне мечтата - Ще има война! Пак и пак!
Защото капитализмът неизбежно стига да тежки кризи - локални, регионални и глобални. И едиственият начин да излезе от тях е ВОЙНАТА!
Ще се оживи икономиката на империята, ще се реализират натрупаните запаси от оръжие и муниции, ще се преразпределят суровинни източници, пазари, ще се затрият част от "излишните" за империята второкачествени народи, ще бъдат "поучени" всички други, които не слушат и не слугуват на Великият "бял" Баща от "най-хуманната и най-демократичната в света" империалистическа държава - САЩ!
А българският слугинаж на Господарят за пореден път ще изуе гащи и ще заеме удобна за онождане поза! И ще спечели своите 30 сребърника!
А българският народ ще трябва да приюти, да нахрани и облече част от стотиците хиляди жертви на поредната хуманна и демократична война за своя сметка.
Така ще стане! Както ставаше и както ще става, дорде не рухне империята на финансово-монополистичния капитал, който някога се наричаше империализъм, а днес "Глобализъм"....... Дядо Заре, Бай Любен те приветства за точната и смела позиция. Споделям я напълно и бих добавил като препоръка на по-младите,дето ги плашат с думите комунизъм и комунист-марксист /не псевдото/ да прочетат някои неща от Дядото /Димитър Благоев/ , Ленин /най- точния в анализа на империализма/ до Сталин /най-директно посочващия кой е главния империалист/.Маркс ще бъде много непонятен за интелекта на днешните млади,за това да го четат само при силна мотивация.
Fantata
06 Сеп 2013 23:24
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Карикатурата просто е цивилизационно недопустима.
Не бих искал да живея в едно и също социално пространство с човек, имащ подобен поглед към света.


***

По-твоята логика (пък и както показа историята) Гео и Вапцаров са сред цивилизационно недопустимите отсекъде....
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
StrikeEagle
07 Сеп 2013 00:36
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Те не мислят.
Просто се подчиняват.
Затова ги обичат ВСИЧКИ -
един след друг...
metamorph
07 Сеп 2013 02:16
Мнения: 3,699
От: Bulgaria
Едно рамо за ОтвориОчи за страстта с която продължава да громи империализма
Mrx++
07 Сеп 2013 13:10
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
По-твоята логика (пък и както показа историята) Гео и Вапцаров са сред цивилизационно недопустимите отсекъде....
Айде бе ти ще сложиш на едно Гео и Вапцаров с Ал Кайда и платените от феодалните монархии Саудитска Арабия, Катар и др. разбойници. Аз вече писах, че САЩ създадоха и поддържат ислямския фундаментализъм за свои цели. Това стана още преди 1989г. в Афганистан и от там плъзан по цяла Азия и Африка. Е дават някои жертви, като 11 септември и Бостън, но какво значение има това пред великата цел за Нов ред на земята. Той и Хитлер така беше решил да се дадат много жертве за Нов ред.
Mrx++
07 Сеп 2013 13:16
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Нещо дежурните защитници на САЩ са се изпокрили като плъхове., като изключим най-природно простите другарчета, като удареното орле и наш Щурчо. Разни там Гозамбо, Бонго-боннго от Конго, Манерко, Грацко, ВОЦко, и др. такива зрънца, хич ги няма.
Kamat
08 Сеп 2013 09:42
Мнения: 2,365
От: Spain
Добре де, защо сложиха Отвори очи у фризера ?
Някой може ли да ми обясни ?
Тогава зашо не сложат във фризера и чичковците с бради , обяснили демократичните ценности преди десетки години ?
ЦАРОТ
08 Сеп 2013 13:07
Мнения: 1,202
От: Bulgaria
http://podmosta.bg/syria/
aPhicoMan
08 Сеп 2013 14:50
Мнения: 78
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: aPhicoMan
Добави мнение   Мнения:54 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3