Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Автобусна демокрация
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:27 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
генек
05 Сеп 2013 20:14
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
От една страна, те трябва да са израз на масовост, а от друга страна, нищо друго не прави тази масовост по-нелепа от тях. Организацията им напомня същите механизми, с които политическата класа оцелява през изборите.

Сложи вместо "рейсове" - "протестиращите"...И става още по-точно...
Уеб кафето се мъчи да промива мозъци. Но колкото и да повтаряш "халва", в устата ти няма да стане сладко. /арабска поговорка/
-----------------
Сайтът на Генек
steppenwolf
05 Сеп 2013 20:23
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Доста добро.
protor
05 Сеп 2013 20:40
Мнения: 3,898
От: Bulgaria
Появи ли се вече камиончето с тонколоните начело на протеста?
wreckage
05 Сеп 2013 20:47
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
И най-ужасяващото е, че тя изобщо не се опитва да скрие това или поне да имитира промяна.


Ми да оправят БДЖ-то.
Дотогава рейсовете нямат алтернатива, което изчерпва темата.
nikola_tsanev
05 Сеп 2013 20:49
Мнения: 12,247
От: Bulgaria
Доста глупаво
Асол
05 Сеп 2013 20:54
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Що за препечат!?

Ето как между танка, трактора и автобуса има редица общи белези.


Има един много голям общ белег. Изучават се във ВМЕИ (сега ТУ), в един и същи факултет - наречен Транспортен. И там влизаха и дори завършваха хора с повече в междуушието от самозвания критик
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Асол
Firmin
05 Сеп 2013 20:55
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Увлечен в преднамереността на тезата си, авторът пропуска ... очевидното. Автобусът е транспортно средство. Пътува от точка А до точка В. И ... пренася. Явлението е ... преносно. Нещо, което е в дефицит в точка А, се компенсира с друго, в излишък в точка В. Което прави А различна от В. Да, точка А и така си е особена - със статута си на столица е съсредоточие на ... власт. Но тази власт произтича (и) от точка В и от точките, назовани до края на азбуката, а и тя не стига. Което битуващите в съсредоточието А често ... забравят. И се налага да им се припомня.

Светът (ни), макар и малък, изглежда различен, гледан от точка А и от точка В. Въпрос на ... перспектива. Така автобусът става средство за промяна на перспективата. Тези от точка А не знаят гледката от точка В, не я разбират. По силата на съсредоточието, тези от точка А се мислят като алфата на мирозданието, родени са с убеждението, че те въртят света. Тези в точка В нямат това ... усещане. Като сиеминутни посетители на точка А те изведнъж получават непознатото за тях усещане, че (и) те могат да движат света - насам или натам. И това им харесва - "Пак ще дойдем!". И защо не - нима този тъй малък свят не е (и) техен?

Автобусът е транспортно средство. Тези в точка В имат свой опит с ... автобусите. Те свързваха точките в малкия им свят. Вече не ги свързват - не е изгодно на превозвачите. Това в точка А не знаят. И не разбират. В точка А плашат с Терминал 2. В точка В Терминал 2 е неясна метафора. От точка В тръгват за Европа не самолети, дори не и Авиоотряд 28. От точка В тръгват автобуси. По джоба им е, за самолет и Терминал 2 те пари нямат. Автобуси за полята на Португалия, Испания, Англия, Гърция. През прозорците на тези автобуси Европа, светът е различен.

Автобусите ... В точка В още им викат ... рейсове. Рейс ... "Рейс", Стратиев ... Спомнихте ли си вече, ... метафористи?
findbringer2
05 Сеп 2013 20:57
Мнения: 761
От: Bulgaria
Идеята е:
"Да оставим протеста на симпатичните и интелигентни протестиращи от София! Те най-добре знаят защо трябва да се протестира, докато останалите не го знаят това толкова добре!"
В идеята да се вадят горещи кестени с ръцете на субконтрактори от вебкафе обаче има нещо рационално - предпазва донякъде деморализирането на своя персонал - току-виж пак потрябва за нещо ексцентрично.
mi6osp.
05 Сеп 2013 21:00
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Мдааааа, автобусната демокрация се появи, когато Пашата престана да плаща /платена демокрация?/ и протестът "Оставка!" стана близък до серия едновременни моноспектакли в камерен театър.

Автобусната демокрация показа няколко важни неща. Първото-че без проблем голяма партия може да организира по-многоброен митинг от протестиращите с "Оставка" срещу правителството/ и при ремонта на бюджета, и при "голямото посрещане"/. Второто- че Тиквоний не е в състояние да организира достатъчно масов, многохиляден митинг срещу правителството. И третото- че оставка и предсрочни избори с този протест просто няма да има.
steppenwolf
05 Сеп 2013 21:02
Мнения: 4,887
От: New Zealand
И‌да сме си спомнили, не сме сите за Алдомировци (‌навремето брилянтно изигран от Васил Попов)
маргаритка2
05 Сеп 2013 21:46
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Все пак вчера автобус от редовната Софийска линия 76 проби кордона полицаи и протестиращият и отпуши "Орлов мост" като Медикс-Идеал тоалетна чиния!

Всъщност това ме дразни мен в протестите - как пък един не се сети, че не е редно да пречи на хората, които нямат и не желаят да имат нищо общо с пърформанса.
CarpeDiem
05 Сеп 2013 22:10
Мнения: 1,076
От: Cuba
маргаритка2


Да, да, да!
beagle
05 Сеп 2013 23:05
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Андрешко се е придвижвал с каруца...
Дядо Либен
05 Сеп 2013 23:29
Мнения: 189
От: Bulgaria
Фирмин, не се мъчи да обясняваш нещо което на самият теб е мътно и не можеш, а и не искаш да проумееш. От точка А до точка Б са бла,бла бла! Проблемът е в това, че това правителство е като Рейса на Ст. Стратиев, който пътува за НИКДЕ! А мнозина от тези, които се събират пред пилоните на НДК са като героя Алдомировци, който все иска да се прибере, но е хванал грешния рейс.
кифла
06 Сеп 2013 00:08
Мнения: 1,807
От: Bulgaria
"Случаен превоз"...
Тъжно е.
Г-н Донков е прав от съседната тема. Няма го общото дело! Има личен интерес, ограничен най-общо от обикновена тарикатщина. Даже личната кауза е приравнена към кола, телефон или изгоден "пакет". Пфу!
"Случаен превоз"



Mladya hqsh
06 Сеп 2013 00:23
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
По-нелепо писание в тая газета рядко съм чел. А чета газетата от първия й брой.
Посейдон
06 Сеп 2013 01:02
Мнения: 2,453
От: Bulgaria
Еклектично, едностранчиво, мъгливо.
Всеки си има светоусещане, но май това е доста особено...
Michael
06 Сеп 2013 01:56
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
Що бе всичко си е на мястото - дойдоха да протестират по моловете хората - изразиха отношение. От това повече има има ли какво да се каже за характера, философията и въобще смисъла на партията ГЕРБ? БСП не виждам какво да ги обсъждам - контрапротест, колкото да има там нещо да се споменава по медиите... Чудя се само тия хора вярават ли си, по инерция ли ги правят тия неща или поставят театър за чуждите медии.
Michael
06 Сеп 2013 02:00
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
Ах, да - наистина протестиращи има - моя брадчед дори ходи редовно, ама какво от това? Човек или прави някаква промяна или мрънка, перманентен протест без ясен билет за някъде си е просто мрънкане, а откак водихме един разговор с подобно съдържание не съм го чул да ми говори за протести и как ДПС владее държавата - ами владее я - щом може. Пък да мрънкаш за това, дори и на жълти павета, е нещо като културно турско робство - раята има право да се жалва на глас - страшно геройство, страшна революция. М-да, ако не сте ме разбрали, питам всеки протестиращ "какъв е плана за вземане на властта и коя я взема?"
annetaz
06 Сеп 2013 05:50
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Това не е автобусна демокрация, това са партийни митинги! Всъщност и протеста е такъв от третия ден още. Разгониха всички хора, които са им неудобни и нямат връзка с реформаторите и желанието им за връщане във властта, което е постижимо точно, колкото е съизмеримо с морала им. Тези превратаджийски номерца минават вече 2 пъти, но този път се скриха зад тълпата, за да не се усети. Защото не случайно са загубили изборите заради кавгите си и съюза си с ГЕРБ. Това хич не беше морално и хората го помнят! Наказаха ги. Сега ще накажат и БСП за подобни неща. Но това не решава нищо! Чака ни хаос, мизерия, избори без избор и евентуално връщане на Борисов и кликата му на власт с някоя патерица, за да избягат от правосъдието.
Mrx++
06 Сеп 2013 07:51
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Провинцията също трябва да си каже думата пред Народното събрание Така, че няма друг начин, освен с автобуси. Протестите в София също се организират, но понеже софиянците са си тук, за тях няма автобуси. Така, че какво е искал да каже този автор?
Добави мнение   Мнения:27 Страница 1 от 2 1 2 Следваща