Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Анонимни дружества
Добави мнение   Мнения:17 1
yuni
15 Сеп 2013 19:30
Мнения: 730
От: Bulgaria
За Хърсев

Долу глупавите забрани и ограничения! Всеки трябва да стои зад името си.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: yuni
mary1001
15 Сеп 2013 19:36
Мнения: 2,539
От: United Kingdom
Хърсев,

Такива като теб влудиха нацията, объркаха и побъркаха бизнеса.
Капитан Немо
15 Сеп 2013 19:54
Мнения: 4,073
От: Papua New Guinea
Хърсев, губиш форма - много еФТинджос и подвеждаща статия!
...Забележете, българската анатема на бизнеса е уникална, такава забрана да се споменават търговски дружества няма никъде по белия свят. Пуснете новините на който изберете световен канал - CNN, BBC, "Дойче веле" или Первый канал - всеки коментатор се представя на екрана и с името, и с фирмата си.

Трябва да си съвсем тъп или по-скоро - много добре платен, за да дадеш горното като аргумент, нали? Естествено е един журналист да се представи и да си представи канала. Естествено е в ИКОНОМИЧЕСКИТЕ новини да се споменават фирми.
Но няма нищо ествествено в това нек'ъф си "доктор по икономика" да споменава фирма или банка в някакво клюкарско предаване! И НИКЪДЕ по белия свят това не се прави - даже логотата в табелите умишлено се замазват електронно, за да няма скрита реклама.
И - да - който иска фирмата му да бъде показван по новините и филмите най-"невинно" - ще си плаща. Нарича се "продуктово позициониране" ("product placement". Като например как Джеймз Бонд си умира за биричка "Хайнекен".
И нищо общо няма с мантрите ти за "конкретност" на фирмите и продуктите. Щото пред милионната аудитория винаги иде реч за МНОГО пари и лоша реклама НЯМА - днес ще поФалиш една фирмичка, за което ще си получиш кинтите, утре ще напсуеш друга, за което пак ще си прибереш кинтите. А засега се ограничаваш само да прибереш кинтите от тези, които искат горното да стане възможно легално...
Чарли Дарвин
15 Сеп 2013 20:20
Мнения: 8,816
От: Bulgaria
Прав е Хърсев. И ето драстично различен пример - колко вестници си плащат за рекламата под форма на преглед на печата в сутрешните блокове? Май николко, а това минава по параграфа "инфо от висок обществен интерес". И точно тази безплетна реклама е основната причина и този вестник, а и много други да излизат все още И на хартия, а не са преминали изцяло само в интернет.
хикса
15 Сеп 2013 20:28
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
В Средновековието това е най-тежкото наказание, каноничното му наименование е "екскомуникация", изключване от духовно общение (от църквата, но тя изчерпва средновековната община така, както телевизията и радиото практически изчерпват цялата комуникация на днешното постиндустриално, потребителско общество)


Е, който е толкова вманиачен по "говорилните", ще спазва канона и ще приема, че кокошките винаги знаят повече и с тях не се спори. Че иначе ще стане Ян Хус.
Slava
15 Сеп 2013 23:41
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Не гледам реклами, превключвам на други канали, но като се знаем какви сме, има резон в поста на Кап. Немо. Все от някъде обаче трябва да се започне. За да няма съмнения, че някой плаща, за да изречеш името на банка, фирма или марка в тв предавания. На частни телевизии - да не пропускаме и този факт. Дразнят ме подобни разговори, където фирмите са незнайни
Angel Kandiloto
16 Сеп 2013 00:01
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Асистент Хърсев май е решил да изкарва пари и от вдишването и издишането на въздуха , а????!!!!!!!!!Ааааааааааа!!!!
Не така асиситент Хърсев , не така ! Трябваше да има много анатеми преди тази , сега вече е ......късно !!!
Сега по би отивало да споделим: - " Бог да прости! " и икономиката и демокрацията и народа !
bratleto
16 Сеп 2013 00:01
Мнения: 199
От: Bulgaria
Не съм съгласен с Хърсев, ако се допусне да се споменават имена на фирми и ТМ, много от тях възползвайки се от медийното си влияние и връзки ще дуднат собствените си названия под път и над път и ще се рекламират безплатно.
Angel Kandiloto
16 Сеп 2013 00:06
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Тя и Васа , лека и пръст , нали за това казват се спомина !
toly
16 Сеп 2013 10:53
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Представяте ли си ако Хърсев наложи виждането си каква случайна реклама ще почне по тв каналите. Сега поне можеш да превключиш ако има реклами.
dravko
16 Сеп 2013 13:36
Мнения: 1
От: Bulgaria
...колко вестници си плащат за рекламата под форма на преглед на печата в сутрешните блокове? Май николко, а това минава по параграфа "инфо от висок обществен интерес". И точно тази безплетна реклама е основната причина и този вестник, а и много други да излизат все още И на хартия, а не са преминали изцяло само в интернет.

Това и аз съм се питал много пъти!
Zritel69
16 Сеп 2013 13:44
Мнения: 66
От: Bulgaria
Хърсев е напълно прав. Вероятно говори за БНТ, само там е възможно да се покаже представител на фирма, която е обвинена в нещо, и отдолу да пише представител на фирма , за да не се прозвучи като реклама. Или пък Левон Хампарцумян, директор на банка
Но идеята, че всяко споменаване трябва да се плаща, е симптом на много по-дълбок проблем. От една страна, тя доведе до практиката на платените фенове (вероятно и платените протестиращи). От друга - даде превес на автоматичните филтри (посетете някоя лекция по SEO, за да ви се изправят косите) пред пред старомодния човешки филтър, който подписа интересното и релевантно съдържание на база на задълбочен анализ. Още много идиотщини предстои да видим
Zritel69
16 Сеп 2013 13:45
Мнения: 66
От: Bulgaria
да се чете - избира, не подписа
tsombain
16 Сеп 2013 14:27
Мнения: 1,804
От: Bangladesh
Ефирната полиция не може да разпознае скрита реклама и продуктово позициониране, дори ако си ги намери заврени в задните части
По цяла сутрин можете да чуете как на страницата във ФЕЙСБУК на предаването някой бил казал нещо - може би фейсбук не е марка и веряотно те са организация с благотворителна цел? Или масовата употреба на думата "гугъл" - да не би гугъл да са нонпрофит организация?
Органичаването на споменаването на марки и фирми в ефир извън рекламните блокове е тотален идиотизъм. Освен това е прието в закон че ако срещу някоя фирма, примерно за хляб, проверка покаже че има л@йна от мишоци в брашното - не може да се спомене коя е фирмата .. За да можете да си ядем мишешките лайн@ в неизвесност ли?
Изобщо, да ни е честито. Хърсев тоя път леко е зачекнал правилната тематика.
tudor
16 Сеп 2013 16:08
Мнения: 1,035
От: Bulgaria
В Щатите например дори и в рекламното време е позволена директната реклама. Излиза лицето Х и си рекламира марката автомобили като казва например: -"За разлика от Тойота Ярис, то в нашия автомобил от същия клас (еди кой си) има еди какви си опции." И ако наистина в Яриса ги няма тези неща и той правилно е казал, то няма проблем. Проблема идва когато е казал, че нещо там го няма, а го има.
Apolitichen
16 Сеп 2013 17:18
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
цитирах изчисления на колега, главен икономист на водеща банка, но споменах и наименованието на банката. Ужас!
Ами ужас я! Публичен банков шпионаж! Разкриване на търговска тайна (анализи, методология, резултати)! Злоупотреба с лични данни (цитирането на колегата)! Явно г-н Хърсев се ползва с протекции от властта, иначе да триеше нара в ареста за нарушаване на банкова тайна и търговска тайна и да пише обяснение пред СЕМ ( "клеветническо", недобросъвестно, с цел извличавне на лична полза позовавене на чужди данни, обект на авторското право ) и пред Комисията за защита на личните данни (разкриване заниманията на частно лице, при което се създава опасност за въздействие върху бъдещите анализи на лицето). Отделно, че споменаването на чужда търговска марка може да се третира акто непозволено използване на марката. Пък непълното посочване на наименованието на фирмата съгласно съдебната регистрация е опит за измама на публиката както често се прави по отношение на една плонжираща по медиите фондация - частната фондация "Институт за пазарни изследвания" с частни идеални интереси, внушавани като обществени.
"За разлика от Тойота Ярис, то в нашия автомобил от същия клас (еди кой си) има еди какви си опции."
То пък партиите какви "опции" дават пред избори... То и Хърсев пуска опции - "последен влиза, пръв излиза от кризата". Ако тръгнем да се съдим за опции, ще фалираме борсата на мечтите и голите фантазии, опс икономически анализи.
много от тях възползвайки се от медийното си влияние и връзки ще дуднат собствените си названия под път и над път и ще се рекламират безплатно.
Правилно! Аз предлагам същото да се отнася и за журналистите - ще ми се хвалят кой колко статии бил публикувал, какви интервюта е взел, къде бил ходил. Най-добре е, като се включи талавизията, там да седи държавния герб и/или знаме. Ако пък толкова много им се приказва, да си говорят за времето - не подлежи на патентоване и частен контрол. Така ще се избегне всякакво нарушаване на чужди права, съмнения за злоупотреби, заблуждения между реклама и рекламация.
VBA
16 Сеп 2013 19:25
Мнения: 3,335
От: Bulgaria
Едно от най-анонимните дружества е ТИМ. За тях рекламата е излишна.
Те са по-ниски от тревата и по-плитки от водата.
Добави мнение   Мнения:17 1