Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Памфлет за неподчинението
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
В.Каменов
08 Ное 2013 14:09
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Garabed
„Темата не е пазарна икономика”

Правилно отбелязва армянското др.Garabed,че темата не е за пазарната икономика,ама защо ли се пише от представител на „институт” за въобще-изобщо пазарна икономика.Ами сещай се.Авторът на памфлета се подпира с „Гражданско неподчинение” на Х. Д. Торо,но подминава веруюто му на трансценденталист. А е важно... защото това философско движение се обявява срещу рационализма.В момента ни е необходим общ разум,а не тичане на отделни индивиди към гората, предвид очевидно грешната насоченост на тези протести.
into
08 Ное 2013 14:12
Мнения: 3,061
От: Bulgaria
Това е пасквил за неподчинението. Х.Торо съвсем не е казал това, което твърди "философът" от ИПИ или редакторът, който е формулирал подзаглавието. Хубавото е, че вестникът има интелигентна аудитория, която може и сама да тълкува Торо и разбира, че е глупаво да оправдаваш с него окупацията на СУ и въобще неспазването на законите. Лошото е, че Сега променя профила си, който привличаше години наред именно тази интелигентна аудитория. И имаше запазено престижно място сред българските медии.
Garabed
08 Ное 2013 14:20
Мнения: 565
От: Bulgaria
Аз не се сещам - опули се Киркор - Гаро ти сещаш ли се че явно питат тебе. А колкото до тичането към гората сме го правили вкупом под общия разум на Партията-майка - и ква стана тя - лъвовете от гората ни скъсаха т@ш@....те и то без да ги броят и направо ги депозираха в швейцарските сметки.
Пък аз викам на контрагентите - не пишете и не питайте Гарабед - прокламира Агоп - отправяйте въпроси и пожелания тук в Арменското кафене. Гаро е кат една пощенска кутия.
Garabed
08 Ное 2013 14:25
Мнения: 565
От: Bulgaria
Разгеле, Каменов, болшевизмът като връх на популизма и като венец на абсолютната власт - отбеляза Киркор - съвършенно е описан в "Приказка за Стълбата" на Христо Измирлиев.
wreckage
08 Ное 2013 14:30
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
В есето, от което авторът е почерпил своята легитимация(щото това е Тhoreau, ffs, не е некъф шушляк от ИПИ) Торо' се занимава не с разногласията между конкретен индивид и някое конкретно правителство или държава, а с Дълга на индивида да прояви Неподчинение на Правителството и Държавата.

Торо' постулира, че Държавата per se e агент на корупция и несправедливост. Така е.
В.Каменов
08 Ное 2013 14:43
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Garabed
„Аз не се сещам....лъвовете от гората ни скъсаха т@ш@....те и то без да ги броят и направо ги депозираха в швейцарските сметки.”

Така,така – няма само та@ш@.и в швейцарските сметки.Имат си също „пазарна икономика” и сметки,без т@ш@-, и тук.Имат си и нАучен ръководител в лицето на ИПИ.Не се бил сетил?! Ами до кога няма да се сещаш за какво трябва да е протеста? Само с „ос-тав-ка” и нищо друго ще си стоиш без т@ш@.и.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: В.Каменов
Спомени
08 Ное 2013 15:34
Мнения: 128
От: Bulgaria
Апотеоз на лицемерието - Натисни тук
Firmin
08 Ное 2013 15:43
Мнения: 33,549
От: Bulgaria

Спомени
08 Ное 2013 15:34


Ако за малко, Спомени, се откъснеш от спомени, то ще видиш, че това е ... апотеоз на иронията.

Нима не чуваме всеки ден тоз приповдигнат, та възторжен, дикторски текст от редящите дитирамби на актуалния протест?


Yantar
08 Ное 2013 18:13
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Авторът е съосновател и координатор на NOresharski.com. Сайтът е създаден от доброволци журналисти и блогъри на 1 юли т.г.. В този ден група протестиращи блокираха кортежа на премиера Орешарски в Бояна и принудиха НСО да го върне обратно в охраняваната му резиденция, като така провалиха ранно и извънредно заседание на правителството.
Брех и смелчаци. Случайно успяхте ли да откраднете някоя железопътна релса или да преджобите някое хлапе за пари на ппът за Бояна? Много опростя народа. То е разбираемо де, след 24 г. мизерия на бая българи им изби чибията и дори не си дават сметка колко неадекватно звучат.
SvSophia
08 Ное 2013 18:18
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Тези аФтори, тъй като очевидно си имат спонсори под една или друга форма, що си не открият собствени блогове и да си списуват там колкото и каквото искат. Пък може и да си намерят читатели дори. Които да им се вържат на плитките манипулации още по-дори. Все си мислех, че между ежедневници и лични дневници има известна разлика. Но съм грешила очевидно - имало е разлика. Вече не.
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3