Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Покаянието като политически хоросан
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:130 « Предишна Страница 4 от 7 2 3 4 5 6 Следваща »
67AF
20 Ное 2013 04:48
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Нещо като варварски ритуал, при който вграждаш нечия сянка (в случая унижаваш нечия столетна гордост), за да е стабилен градежът.

Варварски ритуал. Ами не е вярно. Варварският ритуал включвал вграждането на сянката на ВРАГА в основата на крепостта, за да е стабилна и непревземаема. Вграждането на най-милото е било ритуална жертва, каквато например ритуална жертва е Христос. За да е стабилен градежът било необходима жертва, съответстваща на търсения резултат, вграждането било ритуално въвеждане на ред в хаоса, където денем майсторът градял, а нощем тъмна сила рушала.
Ако наистина това е целта, достойно есть!
Mladya hqsh
20 Ное 2013 04:50
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Всъщност първият възродителен процес в България датира от 1912 година, ако не се лъжа. И след това е провеждан с различна интензивност още няколко пъти.Така че БКП не е първопроходник. За всички тия случай си има основания - къде обективни, къде - не толкова.Аз лично не считам, че са били грешка, още по-малко пък престъпление.
Галя се е плъзнала по повърхността с тази статия, а не е направила (?) по-задълбочен анализ. И това не е случайно - такава е конюнктурата сега.
VOCI
20 Ное 2013 04:54
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
И какво има там под повърхността бе хъше ?
( Освен катадневното изнасилване на столетницата за което си знаем )
Hugin
20 Ное 2013 05:21
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Не е минало само с целуване на ръка или каквото и да е там по ритуала. Сергей Дмитриевич уточни, че му идвало отвътре.
И неговата не е лесна. Стои на трибуната и пред него стотина алчни за власт кутеваци, 500-600 много възрастни жени и мъже, 500-600 чисти лумпени и останалото евророми, турци и туркини със забрадки.
Натисни тук
Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Hugin
VOCI
20 Ное 2013 05:43
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Оня последния ме очарова с усмивката си.
Европейското лице на бъдеща България.
banoff
20 Ное 2013 06:41
Мнения: 2,240
От: Kazakhstan
Галя Горанова
"Нашата Галка" за някои тук вече не е тяхна
Die Hexe
20 Ное 2013 08:45
Мнения: 7,841
От: Bulgaria
Варварски ритуал. Ами не е вярно. Варварският ритуал включвал вграждането на сянката на ВРАГА в основата на крепостта, за да е стабилна и непревземаема. Вграждането на най-милото е било ритуална жертва, каквато например ритуална жертва е Христос.

Тук няма как да се съглася
Вграждането на сянката е относително по-късна модификация, а оригиналът с вграждането на човешка жертва е от доста пред-християнско време (враг и пленник - етап, който следва оригиналната идея на "свидна" жертва).

Смесването на "преименуването" и "екскурзията" не е ново - от години се пише именно по този начин. За съжаление, все повече са хората, за които "възродителен процес" означава "насилствено изгонване на българските турци". Боя се, че след толкова упорита и дългогодишна манипулация, щетите са непоправими. Дали Галя ще се реши на едно извинение за подпомагането на тази лъжа? Съмнявам се.
Fafner
20 Ное 2013 08:53
Мнения: 506
От: Bulgaria
"...300 хиляди прогонени от родината си етнически турци..."
Една лъжа, която се повтаря вече четвърт век и неживелите по онова време като автора вече си мислят, че е вярно. Никой не е гонил тези нещастници. Смениха им насилствено имената, да, но гонени не са били никога. Те тръгнаха на "голямата екскурзия", подкокоросвани от религиозните си водачи, на които поради специфичната си наивност повярваха, а и сега продължават да им вярват. "Покани" за това не липсваха и от югоизток, но тези исторически факти вече не са интересни. Сега е важно българите да се чувстват виновни. Изобщо - простотия!
Сократ-май
20 Ное 2013 09:05
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Разбирам оценката ви, дами и господа социалисти.
Преименуването за вас е едно нищо. Дребна шегичка. Толкова охотно се преименувахте преди 24 години, че се чудите: Какво толкова?
А че човек държи на името си...
kempes
20 Ное 2013 09:20
Мнения: 4,716
От: Argentina
Етническа партия ?!?
Галя, такива са забранени от Конституцията.
Една незаконна партия се извинява на друга незаконна партия.
Едни терористи /взривяват храмове/ се извиняват на други терористи /взривяват влакове/.
А прогресивната общественост мълчи тъпо.
Е поне Сократ не е съгласен.
gnom2
20 Ное 2013 09:52
Мнения: 278
От: United Kingdom
"Боли ли ли, боли ли..." като ви казват истината в очите.
Галя Горанова
Fafner
20 Ное 2013 09:57
Мнения: 506
От: Bulgaria
@Сократ-май
Първо, истината няма нищо общо с разни квалификации от рода "дами и господа социалисти" ;-)
Второ, насилственото преименуване не е дреболия, но е твърде подло да се използва за безпочвени внушения за "прогонване". Истината е, че част от тези хора, изживявайки се като турци, през всичките години след Освобождението до 1989 г. са имали желание да заминат за Анаватан. За това свидетелстват многобройни турско-български споразумения от този период.
Трето, да, човек държи на името си (бих добавил и на вярата си), но дължи безусловна лоялност към държавата, чийто гражданин е. В този контекст е безкрайно тъпо, чувствайки се различен от околните, да демонстрираш привързаност и дори вярност към един откровен враг на същата тази държава. А случилото се тогава говори точно за това.
LEFT
20 Ное 2013 09:58
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
Нали постоянно се говори, че БСП не се е извинила. Ето, че започна да го прави! Какво тогава не ви се нрави в сегашния момент? Местан го каза "По-добре късно, отколкото никога".
Някой много ги боли, че все пак бедният електорат на ДПС подкрепи единствената читава лява партия в България. Макар, че каквото и да направи БСП, все е трън в очите. Един път била дясна, друг път много леви обещания дава...
За подобен жест се изисква смелост и Станишев го направи!
дъртреалист
20 Ное 2013 10:06
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Тссс, каква наглост!
БСП нито е партия, нито е читава,... А за Станишев каквото и да кажем ще е повторение, стар парцал леке не хваща,
Родството между ДПС и БСП е само едно - мафиотщината.
T72_не_е_трактор
20 Ное 2013 10:13
Мнения: 7,821
От: Dominica
1. Тероризма е просто метод за политическо действие използван от много партии. 2. Възродителния започва веднага след освобождението. З. Твърдението че всички мюсулмани са турци е точно толкова грешно ,колкото и че приелите исляма са все етнически българи. 4. Насилственото преименуване ни върна 100 години назад, 5. Темата е за монография и Горанова не си е поставяла за цел да я изследва... Реакцията на форума на публичното самоунижение (като чумберите) представено в един текст в стил "високия наратив говори пред микрофон" е забавно...
T72_не_е_трактор
20 Ное 2013 10:13
Мнения: 7,821
От: Dominica
1. Тероризма е просто метод за политическо действие използван от много партии. 2. Възродителния започва веднага след освобождението. З. Твърдението че всички мюсулмани са турци е точно толкова грешно ,колкото и че приелите исляма са все етнически българи. 4. Насилственото преименуване ни върна 100 години назад, 5. Темата е за монография и Горанова не си е поставяла за цел да я изследва... Реакцията на форума на публичното самоунижение (като чумберите) представено в един текст в стил "високия наратив говори пред микрофон" е забавно...
Неверния Тома
20 Ное 2013 10:20
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Fafner
20 Ное 2013 08:53...300 хиляди прогонени от родината си етнически турци..."
Една лъжа, която се повтаря вече четвърт век и неживелите по онова време като автора вече си мислят, че е вярно. Никой не е гонил тези нещастници. Смениха им насилствено имената, да, но гонени не са били никога.

?
Питам те, ако трябва да избираш дали да се казваш Хасан или да емигрираш какво би избрал?
Стига с тая глупост "никой не ги е карал да си тръгват". Караха ги!
Дори Рачко Пръдлето знае че "човек за една чест живее и име красно". Само някои не разбират или се правят че не разбират.
Асол
20 Ное 2013 10:22
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Добре дошли на Фирмин и Отврат!
kempes
20 Ное 2013 10:23
Мнения: 4,716
От: Argentina
Цъкваш на никнейма си, преглед на мнениия и редактираш втория дублиран пост.
А за да не се получават дублажи:
Написваш текста и натискаш ЕДНОКРАТНО "изпрати".
Ако ти се струва, че изпращането "увисва", не се притеснявай.
Не натискай повторно "изпрати".
Иди на сайта на СЕГА, мнението ти е публикувано.
Begemot
20 Ное 2013 10:26
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Насилственото преименуване беше грешка, но нека да хвърли пръв камък този, който искрено вярва, че България е имала някакъв полезен ход в тогавашната ситуация. Много годишната манипулация представя това преименуване едва ли не като прищявка и гавра на един диктаторски режим с турското етническо малцинство. Колко от днешните млади помнят за сепаратизма, тероризма, Буново, другите атентати, създадените нелегални турски организации у нас? Колко хора днес помнят, че България беше изоставена, по ред причини, от Русия, пред лицето на турския натиск и операциите на турските служби на наша територия? България беше дадена курбан, жертвана в геополитическите игри и това продължава и досега. Наред с правата на турското ( или с турско самосъзнание) малцинство, къде са правата на държавата България да защити териториалната си цялост? Живков е по принцип виновен за всичко, нали, много лесно. В ситуации като тогавашната, някакво решение, макар и грешно, е по добро от никакво решение и приемане на чуждата игра и натиск. Рискувам да кажа, че от някаква дистанция, сега, е най-лесно да се обвинява, без да се познава и отчита тогавашната ситуация. А как е всамата Турция, където по конституция, ако не ме лъже паметта, всеки турски гражданин е турчин?
Добави мнение   Мнения:130 « Предишна Страница 4 от 7 2 3 4 5 6 Следваща »