Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Покаянието като политически хоросан
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:130 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща
Posleden
20 Ное 2013 11:54
Мнения: 327
От: Bulgaria
А мен думи като "обгрижвам", "чуваемост", "заедност"... ме дразнят. Филолозите сигурно ще ми ги обяснят и докажат, че нямам право да ме дразнят.
След доказателството ще се наложи и на речника си да забраня да ми ги оцветява като грешни.
wreckage
20 Ное 2013 12:01
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
БСП какво общо има с БКП? ДПС кого представлява, че да участва в този цирк и приема такова извинение?


1. БСП е наследник на БКП. Официален, доколкото припознава историята на БКП като своя, и неформален, доколкото ти и много други като тебе 24 години не спряхте да наричате членовете и симпатизантите на БСП "комунисти". Тоест, ти и останалите като тебе поддържате връзката, чието съществуване отричаш.
2. ДПС представлява политически обектите на възродителния процес.
3. Станишев се извини не на ДПС, а на електората и'.





Kamat
20 Ное 2013 12:09
Мнения: 2,365
От: Spain
Толкова са полирани от опорните точки амбразурчиците на полицейския режим на Станишев, че чак му приписват и смелост .....
С всичко друго може да лустросате Херсонския Луканов , ама със смелост..... ?
Този се навежда и това е начина му за оцеляване досега .
В това число и целувката , която заби ножа в сърцето на БСП.
Българските турци никога нямаше да тръгнат срещу Живков, в това число и на терор и опустошаване на стопанството , на когото - Живков дължат образованието си , къщите си , интелигенцията си с какви ли не предимства спрямо българите , ако не бяха планираните подривни действия на МИТ срещу България.
И защо трябва Херсонския да се извинява от името на БКП ? - та БСП е на 24 години партия и като политика няма нищо общо с БКП. В т.ч. и исторически .
БСП е неолиберална и нихилистична партия , а БКП - тоталитарна , с ясно изразена лява политика .
kempes
20 Ное 2013 12:19
Мнения: 4,716
От: Argentina
Както казва Димитър Рачков в "Господари на ефира":
"Не те разбрах, ко речи."
Та как, казваш, партия на 24 години има сума ти конгреси ?
Хем искат да наследят миналото на Столетницата, хем не искат.
Както им отърва.
T72_не_е_трактор
20 Ное 2013 12:27
Мнения: 7,821
От: Dominica
Келепира за фамилиите са обединяващи,лозунгите на официалната идеология са опиум за масите и се менят според конюктурата... Станишеф си го каза-за него държавата е кебапчийница...и какво е един метан пред Местан...
Iezuit
20 Ное 2013 12:27
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Изказването на неадекватието Станишев как няма да дадат кебапчетата на котараците на Борисов също се отличаваше с особена смелост.
Сократ-май
20 Ное 2013 12:44
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
А кифтенца може ли?
Натисни тук
kempes
20 Ное 2013 13:05
Мнения: 4,716
От: Argentina
"новая скатерть"
Любимият израз на другаря Сталин.
Сократе, това за кюфтенцата.
Към малките часове на нощта, четирима юнаци хващат покривката за четирите края и я изнасят заедно с посудата.
И банкета почва отначало. Водки, сольодки и так далее.
За едни има всичко, за други кукиш.
Както и днес.
бонго-бонго
20 Ное 2013 13:07
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Варварски ритуал. Ами не е вярно. Варварският ритуал включвал вграждането на сянката на ВРАГА в основата на крепостта, за да е стабилна и непревземаема. Вграждането на най-милото е било ритуална жертва, каквато например ритуална жертва е Христос. За да е стабилен градежът било необходима жертва, съответстваща на търсения резултат, вграждането било ритуално въвеждане на ред в хаоса, където денем майсторът градял, а нощем тъмна сила рушала.



Тцъ. Христос не е ритуална жертва и Неговата смърт и Възкресение не са жертвоприношение. Въпросът с човешкото жертвоприношение, независимо дали на враг или близък, е решен веднъж завинаги в юдео-християнската традиция с Авраам, Яков, ангела и козлето. Библейското отношение към варварските обичаи на финикийци и техните роднини, картагенците, да принасят в жертви хора е пределно ясно:
Книга на пророк Йеремия: 7:
30 Защото синовете на Иуда вършат зло пред Моите очи, казва Господ; поставиха своите гнусотии в дома, над който е призовано Моето име, за да го осквернят;
31 и наредиха оброчища на Тофет в долината на Еномовите синове, за да изгарят в огън синовете си и дъщерите си, което не съм заповядал и което на ум не Ми е идвало.


Още ранните християнски автори, напр. Юстин Мъченик и Тертулиан много ясно са анализирали всичко това. Те ясно са посочили варварската същност на подобни жертви, но не можем да очакваме от бивши комунистически пропагандатори да знаят това.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Сократ-май
20 Ное 2013 13:08
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Знам ги табиетите на Сталин, Кемпес.
Но да ти кажа, неговото име стои до това на Станишката още по-зле, отколкото думата "морал".
Като злодей или като "баща на народите", Сталин е останал в историята. А за Станишко щом се спомене след година-две, съпартийците му ще се ослушват като пръднали в трамвая.
banoff
20 Ное 2013 13:22
Мнения: 2,240
От: Kazakhstan
Bulgarian Turks dismiss Socialist Party leader`s apology
Натисни тук
бонго-бонго
20 Ное 2013 13:25
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Аз мисля, че критиците на СЕГАшната БСП и на Станишев малко преиграват. Станишев просто признава на думи и приема една европейска тенденция - левицата, независимо дали истинска, или мафиотско-олигархична като в България, неминуемо търси електорална сила и поддръжка в малцинствата и имигрантите. Българската специфика е единствено, че имаме и етнически партии на някои малцинства (не само ДПС, но и редица цигански партии са де факто етнически), затова формата на това политическо предствителство е "коалиционна".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
BiBi-an
20 Ное 2013 13:39
Мнения: 7,665
От: Bulgaria
"Нашата Галка" за някои тук вече не е тяхна

Кой и е казвал така, или по стар герберастки навик смесвате лъжи с полуистини...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: BiBi-an
Apolo13
20 Ное 2013 13:42
Мнения: 504
От: Bulgaria
За авторката -
BiBi-an
20 Ное 2013 13:51
Мнения: 7,665
От: Bulgaria
полицейския режим на Станишев


Като какъв Станишев има режим...
nikolay_rs
20 Ное 2013 13:57
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
Абе това да наречеш движението за права и свободи "етническа партия" не е ли расизъм, език на поругаването, и омразата. (Теоретичен въпрос към инстурктурите от АОНСУБХК)
wreckage
20 Ное 2013 14:10
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Bulgarian Turks dismiss Socialist Party leader`s apology
Натисни тук



други статии в турския сайт:

LSE Atheist Society’s dark dungeon

Religious education is the starting point for positive change in society

Hypocrisy of Democracy

Islam and modern day music
67AF
20 Ное 2013 15:37
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
11. Но Христос, като дойде Първосвещеник на бъдещите блага, с по-голяма и по-съвършена скиния, неръкотворна, сиреч не от обикновена направа,
12. нито с козя и телешка кръв, но със Своята кръв влезе веднъж завинаги в светилището и придоби вечно изкупление.
13. Защото, ако кръвта от юнци и козли, и пепелта от телица чрез поръсване осветява осквернените, за да се очистя плътта,
14. колко повече кръвта на Христа, Който чрез Духа Светаго принесе Себе Си непорочен Богу, ще очисти съвестта ни от мъртви дела, за да служим на живия и истинския Бог!

и пак там
24. Защото Христос влезе не в ръкотворно светилище, което е само образ на истинското, но в самото небе, за да се яви сега пред Божието лице за нас,
25. и не за да принася Себе Си много пъти в жертва, както първосвещеникът влиза в светилището всяка година с чужда кръв,
26. (инак, Той трябваше много пъти да пострада от създание мира а сега веднъж завинаги, в края на вековете, се яви, за да премахне греха, като се принесе Сам в жертва.
27. И както на човеците е отредено да умрат един път, а след това - съд,
28. тъй и Христос, веднъж като принесе Себе Си в жертва, за да отнеме греховете на мнозина, втори път, без да става жертва за грях, ще се яви на ония, които Го очакват за спасение.
бонго-бонго
20 Ное 2013 16:42
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Няма смисъл да се цитира нещо, което не се разбира, особено когато не се тегли бразда между саможертва и жертвоприношение. Той св. апостол Павел добре го е пояснил по-сетне:

Законът, като има сянката на бъдещите блага, а не самия образ на нещата, никога не може с едни и същи жертви, принасяни постоянно всяка година, да направи съвършени ония, които дохождат с тях. Инак, биха престанали да бъдат принасяни, защото служещите, очистени веднъж, нямат вече никакво съзнание за грехове. Но с жертвите всяка година се напомня за грехове, защото не е възможно юнча и козя кръв да отнима грехове.
Заради това Христос, влизайки в света, казва: "жертва и принос Ти не пожела, а тяло Ми приготви. Всесъжения и жертви за грях не Ти са угодни.
Тогава рекох: ето, ида (писано е за Мене в началото на книгата), да изпълня, Боже, Твоята воля". Като каза по-горе: "жертва и принос, всесъжения и жертви за грях (които се принасят според закона) Ти не пожела и не Ти са угодни", сетне рече: "ето, ида, Боже, да изпълня Твоята воля". С това Той отменява първото, за да постави второто. По тая воля сме осветени чрез извършеното веднъж завинаги принасяне на Иисус Христовото тяло.
И всеки свещеник стои та служи всекидневно и много пъти принася едни и същи жертви, които никога не могат да премахнат грехове; а Той, като принесе само една жертва за грехове, завинаги седна отдясно Богу, очаквайки по-нататък, докле враговете Му бъдат турени подножие на нозете Му.


Съвсем различно от случая на Струна невяста, например.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: бонго-бонго
VOCI
20 Ное 2013 16:45
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Прочее - Жертви и палачи се прегърнаха и цалунаха и сега останалите българи ке плащате. Ха честито.
Добави мнение   Мнения:130 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща