Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Заигравката с плоския данък е див популизъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:84 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5
Кало07
21 Ное 2013 22:55
Мнения: 713
От: Bulgaria
За сведение на Каролев, в не повече от 10 страни се прилага плоския данък /основно в бивши страни от соцлагера/. Според неговата логика във всички останали управляват популисти.

При това - диви
cardinal
21 Ное 2013 22:57
Мнения: 484
От: Afghanistan
1. Нека да отчитаме факта "глобализация". Аз също съм за вдигането рязко на минималната заплата и изрявняването й поне с гръцката, ако не с френската, ама това трябва да е в пакет с други мерки. Защото нека да не се залъгваме - в БГ не остана нищо освен едни гори за доизсичане и един НЕК за доразграбване. Всичко друго замина в канала и 99% от "бизнесите" в БГ са или поделения на мултинационални компании, които са тук имено поради евтиния труд (съпортни центрове, кол-центрове и т.н.) или локални фирми, препитавали се последните години единствено от разграбването на натрупания от предишните поколения БНП (т.е. те не се нуждаят от никакъв наемен труд, освен някоя секретарчица за тънката част). Държавата трябва да създаде структороопределящи отрасли, покрай които да се налепят хиляди частни фирми подизпълнители и тогава да вдигне минималната заплата. В момента пак частният бизнес живее предимно от държавните поръчки, т.е. от краденетто на бюджетни пари. За краденето обаче не му трябват работници - само един-двама да разпечетват тръжните книжа и тва е.
2. Нека да не срявняваме 10% ДОД в БГ със 50% на всички удръжки в Германия. Реално и в БГ ти вземат 15-20% удръжки. Ако вземат 50% вярвате ли, че ще дадат нещо срещу тях? Не вярвам. Нали ги вземаха първите 20-на години от "прехода". Е, и?!?
MB
21 Ное 2013 23:28
Мнения: 7,003
От: Bulgaria
При това - диви

Мани мани
Като добавиш и деференцираната ставка на ДДС навсякъде. Е примерно в Германия Меркел била "дясна" ,
па некои се пробат да обясняват че от тодини (8-10) БеСеЛе-то се социал нам квоси
Социалдемократизирало

От горбачевизъм към откровен социален дарвинизам бих казал аз

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: MB
sluncho6
22 Ное 2013 04:26
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Още един усмихнат писач на глупотевини...Елементарно е да си представиш. че данъка е прогресивен и е функция от дохода, а не стъпално облагане, каквото ни се натрапва от човек, свикнал другите да се правят на глупаци.
Аман от тих идиотизъм!
Добави мнение   Мнения:84 « Предишна Страница 5 от 5 3 4 5