Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
"Левски" се измъчи и с аутсайдера "Любимец"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:49 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Antigovedar
05 Дек 2013 17:27
Мнения: 2,031
От: Bulgaria
Натисни тук
rocknrolla
05 Дек 2013 17:46
Мнения: 3
От: Canada
Смешен плач. МВР не си било свършило работата? Аджеба, кое министерство в тази държава си върши работата? Това обаче, даде гориво на червените писачи и заляха виртуала с полу-истини. Чели , недочели резюмето на доклада и се удавиха в лигите си. СК "Г. Аспарухов" е комплексен обект който включва 3 имота: 2 имота - публична държавна собственост и 1 имот - частна държавна собственост. ПФК Левски управлява единствения имот - частна държавна собственост, който е отдаден на ПФК за ползване от Столична община и МВР няма никаква юрисдикция в/у него, т.е. не плаща данъци или каквито и да е други разходи. Ето състава на въпросният имот според цитат от стр. 139 на доклада(червените машинописци не са стигнали до там):
"Закрито тренировъчно футболно игрище – застроена площ 6 519 кв.м.; Стадион “Георги Аспарухов” - покрита трибуна 2775 кв.м., волейболна зала 1 480 кв.м., спортно ядро 55 745 кв.м; Сграда – съблекалня – 249 кв.м.; Затревено тренировъчно футболно игрище – 11 700 кв.м. и кортово тренировъчно футболно игрище – 11 350 кв.м.; Административна сграда – застроена площ 390 кв.; три сгради за продажба на билети – обща застроена площ 255 кв.м."

Да виждате нещо нередно? Да има мол, паркинг, казино, кафене, баничарница? Още повече, че ПФК не ползва имот на МВР и респективно няма как да извлича ползи, както се инсинуира по медиите.

Проблемите са м/у МВР и СК Левски за неподновени договори и т.н.. Чия е вината не знам. Но в по-друг контекст СК Левски осигурява възможност за спортуване на децата, а и всички желаещи в района. Писачите се загрижиха за мизерните левчета на данъкоплатеца похарчени за общински данъци и такса смет. Раздутата администрация на МВР, обаче не забелязват? Не им прави впечатление, че с бюджетни пари МВР издържа безброй търговски дружества и дуги имоти, че дотира десетки почивни станции, столове за обществено хранене, кафенета, и какво ли още не? Верно МВР за загубили няколко десетки хиляди лева за данъци и още толкова от пропуснати ползи от СК Левски където спортуват стотици деца. А стотиците милиони затрити от безхаберие са нищожни

Е наистина е жалко, даже е мизерно да си червен драскач.
потънкаталайстна101
05 Дек 2013 18:02
Мнения: 1,001
От: Austria
Каква е тази частна държавна собственост? И как така стадионът е прехвърлен на общината, която го дала на ПФК-то? Защо държавата не даде Армията на общината, която да ни го предостави за безвъзмездно и безсрочно ползване? Колкото ровиш по-надълбоко, толкова повече смърди, та се нетрае!
потънкаталайстна101
05 Дек 2013 18:05
Мнения: 1,001
От: Austria
За мен е ясно едно, държавата - социалисти и несоциалисти и всяква друга паплач прави всичко въвможно да закрие ЦСКА. Цяло чудо е, че все още съществуваме. Политическата мафия унищожи държавата, та на един клуб ли ще се церемони?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: потънкаталайстна101
Мейджъра
05 Дек 2013 20:35
Мнения: 3,256
От: Bulgaria
За мен е ясно едно, държавата - социалисти и несоциалисти и всяква друга паплач прави всичко въвможно да закрие ЦСКА.

А стига бе, до сега не знаех, че основният въпрос за решаване в държавата е проблема с Цецка и цецковците!
Казуса
05 Дек 2013 20:45
Мнения: 21,082
От: Bulgaria
Предизвикващият само гнус Мейджър,
ти какво мислиш за незаконното "стопанисване" на спортния комплекс на "Герена"... ще ми е любопитно да узная
rocknrolla
05 Дек 2013 21:17
Мнения: 3
От: Canada
Лайсна, дано не си губя времето да ти обяснявам? Но ето:
На 1вия ти въпрос:
(3) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) Частна държавна собственост са всички други имоти и вещи - държавна собственост. Плодовете и приходите от имотите и вещите, публична държавна собственост, са частна собственост на държавата.
На 2рия:
Общината е част от структурата на държавата. Собственостите се определят от ЗДС(закон за държавна собсвеност) и ЗОС(закон за общинска собственост). Това става чрез глсуване на закони в НС(Народно Събрание или парламент) или чрез актуване от МС(министерски съвет).

Базите на ПФК Левски не са отпуснати "безвъздмездно", а без наем, но с редица условия, като ползване по предназначение, инвестиции и поддръжка, неотдаване на трети лица и т.н. Да кажем, че за последните 20 години в тези бази са инвестирани 10 милиона лева? Според Батков, сигурно, са 50? Според мен към 20, но да кажем 10. Това прави по 500 хил. на година, нали? Всички други условия са спазени. ПФК Левски чинно си плаща и всички данъци, такси и налози за тези 20 години.

При ЦСКА нещата седят приблизително по следният начин: До 2002 нищо не са плащали. 2002ра цитирам:
"Министерство на отбраната (МО) подписа договор за съвместна дейност за ползване на част от спортната база, собственост на ведомството, с ПФК ЦСКА АД и още осем спортни клуба. Контрактите са за срок от 10 години. Целта на договора е министерството да получава приходи от базата си, каза министър Николай Свинаров.
Футболният клуб се задължава да прави инвестиции за подобряване на инфраструктурата на стадион “Българска армия” и тренировъчната база в Панчарево. ПФК ЦСКА АД няма да плаща наем, но в тримесечен срок клубът трябва да предложи план за инвестиции по базата, която ще бъде ползвана и от служители на МО. "
2005та МС актува базите(Ч. Знаме, Панчарево и стадиона) на ДАМС. ДАМС дава на ЦСКА концесия(това което е дадено на ПФК Левски) за 10 години. пфкцскаааад искат за 30 и не са съгласни. В последствие има определен мършав наем от 250 хиляди лева който пфкцскааад и до сега не плаща....Нейков опрости дълговете за наем на Титаните с условие за ремонт и обещание за 20 години концесия...но пак с условия т.е. нема как да направат молллллл
И кво? Ми нищо!
Не въпреки, ами благодарение на четирите букви съветско съкращение, и БФС, и ДАНС, и МО, и НАП и не знам още кой ви "крият под килима". Шанса ви беше Черепа! Още след него трябваше да сте във "В" група. Колко пъти, от тогава, сте неизрядни платци по законите на ФИФА и УЕФА, за БФС да не говорим. Колко пъти не заслужавахте лиценз? Колко пъти ви прощават?
Не ви пречи държавата, напротив. Пречи едно, наглед, дребно обстоятелство: местонахождението на стадиона на АС-23...който заграбихте без законите за които така любознателно питаш...От Илия Павлов до сега борбата е не за буквите, а за едно доста скъпо парче земя
ATLETICO DE MADRID
05 Дек 2013 21:22
Мнения: 10,242
От: Cyprus
Това с тръста е интересна идея, напомня малко на опитите с фондация на феновете на Ботев преди години (ако не греша Марин Бакалов беше лицето).
Като споменах Ботев - чарбарска работа - вместо да завършат наравно с кака си от градинчока, те взели, че били

И САМО ЛЕВСКИ, дами и господа, САМО ЛЕВСКИ !
Добави мнение   Мнения:49 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3