Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Задържани лица при опит да преминат нелегално българо-турската граница
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:192 « Предишна Страница 7 от 10 5 6 7 8 9 Следваща »
потребител,07
17 Апр 2014 01:40
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
16 Април 2014 г. + (7)
------------------------------------


За периода от 06.00 часа на 15 април до 06.00 часа 16 април 2014 г. на българо-турската граница са задържани 7 души.
Натисни тук
потребител,07
17 Апр 2014 02:15
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Създават ново малцинство – нискообразовано и неговорещо български
------Западна Европа ни принуждава да държим вратата към Азия отворена, но сама затваря шлюзовете към себе си

Провалът на правителството да спре нелегалната емиграция по зеещата българо-турска граница вече е очеваден. Вина за това носи и псевдо опозиционната партия ГЕРБ, която също направи всичко възможно да се саботира строежа на ограда по границата. Родните ни политически мижитурки показаха, че само могат да чупят китки и да навеждат кръстове пред чуждестранни чиновници, които най-нагло натякват какво българите са длъжни да правят за нелегално проникващите без оглед на ужасяващото положение на самото българско население.

Явно след като изнемогваме от грижите за едно голямо малцинство ще трябва да живеем с още по-проблемно ново малцинство.

Гръцките политици показаха характер и спряха евро-произвола след като видяха до какви катастрофални последствия ги доведе послушанието пред еврочиновниците и международните институции. Накрая вдигнаха стената и спряха наплива, който сега се излива като фуния към България. Никой в Западна Европа не приема 600-те хиляди нелегални емигранти в Гърция, които влязоха там от Африка, Азия и Близкия изток. Публична тайна е, че част от огромните финансови проблеми на южната ни съседка са свързани и с големите суми, които плащат за издръжката на това огромно ново малцинство. Това доведе и до тежки конфликти в гръцката политика и появата на крайни политически организации.

Западна Европа ни принуждава да държим вратата към Азия отворена за емигрантския потоп, но сама затваря шлюзовете към себе си.

Напливът на нелегални емигранти започна отново, като само за последните дни са влезли повече от 20 човека. Признанията на шефа на Агенцията за бежанците пред сайта Всеки ден са потресаващи:

Бежанците остават тук завинаги. Чужденците идват от общности, които са много по-зле интелектуално от нашите цигани. Министерството на труда и социалната политика ще им търси работа. Ударно се изпразват центровете за настаняване, за да се подготвят за новите попълнения. 80 % от бежанците са неграмотни! (идеален резервоар за радикални учения и терористични групи)


Натисни тук

потребител,07
18 Апр 2014 01:19
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
17 Април 2014 г. + (5)
-------------------------------------Пет лица са задържани при опит да преминат нелегално на българо-турската граница. По информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, за периода от 06:00 часа на 17 декември до 06:00 ч. тази сутрин служители на ГД ”Гранична полиция” са установили на българо-турската граница общо 5 лица.

Натисни тук

потребител,07
22 Апр 2014 01:51
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
ЗАСЕКРЕТИХА БРОЯ НА НЕЛЕГАЛНИТЕ В БЪЛГАРИЯ – ОТ НОВА ГОДИНА СЕ СПУСНА ИНФОРМАЦИОННА ЗАВЕСА

НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ И КАНАЛДЖИИ ВЕЧЕ ИМАТ НОВИ МАРШРУТИ И ЗАОБИКАЛЯТ НЕПОСТРОЕНАТА 30 КИЛОМЕТРОВА ОГРАДА
Тази тревясала канавка от половин метър дели България от Турция.
Оградата по границата с Турция, която правителството на страна от ЕС и НАТО с огромни усилия се опитва да опъне, въпреки че е само 30 километра и е телена, е безсмислена, ако не се изгради по цялата граница – от край до край. Нелегалните емигранти са променили маршрута си още преди месеци и вече атакуват основно района на Резово, за което едва вчера обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев. За съжаление родните медии и политици не четат най-аналитичната и прогностична медия, за да разберат, че това е основният въпрос пред държавата, защото всички други могат да намерят разрешение, но този може да има фатални последици за страната.

Йовчев съобщи още, че през юни, когато ще бъде най-силният натиск заради топлото време броят на полицаите по границата ще бъде намален наполовина – от 1500 на 700. Това нормални политици ли са? Имат ли идея за събития и процеси, които се случват наоколо?

Същевременно от правителството явно се е взело решение за спускане на информационна завеса за броя на нелегалните емигранти в страната. До края на ноември се даваше ежеседмична информация за броя на проникналите, а след това рязко се спусна информационна завеса и се подават сведения на парче.

Натисни тук
Bay Hasan
22 Апр 2014 05:10
Мнения: 8,555
От: United States
17 Април 2014 г. (5)
-------------------------------------

Пет лица са задържани при опит да преминат нелегално на българо-турската граница. По информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, за периода от 06:00 часа на 17 декември до 06:00 ч. тази сутрин служители на ГД ”Гранична полиция” са установили на българо-турската граница общо 5 лица.

Верно,че иде реч за седемнайсти,потребителю,ама ... не е ли малко раничко за Коледа ?

потребител,07
22 Апр 2014 11:12
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
22 Април 2014 г. + (26)
----------------------------------------


За периода от 06.00 ч. на 17.04.2014 г. до 06.00 ч. на 22.04.2014 г. на входа на зелена държавната граница на Република България са задържани 26 лица.
Натисни тук
потребител,07
25 Апр 2014 11:58
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
25 Април 2014 г. + (19)
---------------------------------------

За периода от 06.00 часа на 24 април до 06.00 часа на 25 април 2014 г. на българо-турската граница са задържани 19 души.
Натисни тук
потребител,07
25 Апр 2014 12:05
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
КОМПРОМАТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И РОЛЯТА НА НАЦИОНАЛНОТО РАДИО КАТО ИНСТРУМЕНТ
---

Правозащитна неправителствена организация спретна поредния изглеждащ като нагласен компромат срещу България. Бордер мониторинг България сигнализира медиите, че сирийка с четирите й деца (лек нюанс е, че децата представяни по медиите като деца са на 10, 17, 22 и 24 години, а ефектът е повече състрадание) са били жестоко пребити от български граничари и не са допуснати на българска територия чрез метода push-back (избутване, недопускане да минат границата).

Представяните като бягащи от войната бежанци (Важно: в Турция няма военни действия и никой не ги гони оттам, а България има 1 посолство и няколко консулства, където могат да си вземат визи, а не да плащат на трафиканти) твърдят, че са били отвлечени в село Воден, там са били измъчвани и бити от гранична полиция, след което са върнати в Турция. Арабските бежанци разказват трогателни истории за насилието пред служители на базираната в Мюнхен организация, които специално са командировани за свое разследване в болница в Истанбул, където се лекуват пребитите. Покъртителна история, но изглежда далеч от истината.

Главен комисар Захарин Пенов, шеф на гранична полиция заяви по БНР, че въобще не са влизали на българска територия. Забелязани са и са спрени преди да минат браздата, размахвали на българските граничари телефон със запис на развален български, в който предлагат пари, за да ги пуснат. Пенов споделя, че правозащитниците подлагат на огромен натиск охранителите на границата и намекна, че това е начинът им да съществуват.


Дали нелегалните са пребити от каналджии, в чиито престъпни схеми са се включили, или от турските гранични войски, на които също създават проблеми, не е ясно. Разчита се само на медийната истерия на фанатизирани служители на неправителствени организации, думите на жертвите и услужливи родни журналисти, които са част от добре структурирана мрежа за такива случаи. Либералните фундаменталисти все повече заприличват на секта, която се подпомага отвън и не се съобразява с интересите на държавата.

В този контекст е задължително да се кажат няколко думи за Българското национално радио и политиката му напоследък, която минава границите на умереността. Радиото и особено програма Хоризонт се е превърнало в идеологически фортпост на неолиберални и крайно леви постановки за човешки права, интересите на малцинствата, адвокати на нелегалните емигранти, критици на българската държава. Останалите теми попадат в сянката на личните интереси на нова класа журналисти, създали си нови приятели и разбирания, вследствие на обучения, тренинги, посещения организирани от различни неправителствени организации, които чрез тях влияят на националната политика и ги ползват като инструмент за личните си цели. Налага се само една истина – тяхната.

Това залитане в крайности не би било толкова неморално, нередно и притеснително, ако не ставаше дума за национална медия, която се издържа от парите на хората. Под въпрос е дали тя защитава националните интереси, интересите на данъкоплатците, от чийто недоимък журналисти с ярки политически позиции си осигуряват първата заплата, плюс ресурсите, които дава една голяма институция. Не ми се струва нормално хора, които години наред са на държавна издръжка буквално да подкопават устоите на това общество и да обслужват чужди интереси, особено в чувствителна сфера каквато е нелегалната емиграция, която засяга бъдещето на всички нас.

http://obshtestvo.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD/
потребител,07
28 Апр 2014 02:13
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
КОЙ СЪДЕЙСТВА ЗА ВНОСА НА ИСЛЯМИСТИ У НАС
---
Със зловещ кикот и дивашка радост, кандидатствали у нас за бежанци, зверски измъчват и убиват паднал на земята беззащитен човек с пръчки, шутове и тухли в главата. Накрая с извратено удоволствие стрелят в безжизненото тяло на убития от тях. Снимат убийството с GSM. Видеото беше публикувано от агенция Блиц и може да го видите:
Натисни тук

Освен финансираните със стотици милиони долари неправителствени организации и техните платени представители у нас, медии и политически партии също се борят заселването на огромна общност емигранти от Близкия изток и Африка да се осъществи, както е планирано. Те клеветят България при всеки плах опит да опазим граничното си пространство.


Коя голяма партия най-много съдейства за вноса на големи мюсюлмански общности у нас под опаковката на бежанци?


Анализът показва, че, за съжаление, най-активно саботира строежа на ограда по границата ни с Турция, не ДПС, а политическа партия ГЕРБ.

Обструкциите на Цветан Цветанов в парламента стопираха строежа на оградата. Преди няколко години Бойко Борисов спря строеж на границата с Турция при вече протекъл конкурс и процедура с утвърдена фирма изпълнител. Оправданието на Борисов тогава беше, че таралежите и зайците няма да могат да минават през границата, а сумата за строителство била твърде висока.

Кадрите на ГЕРБ, Бойко Борисов, Марин Райков и Росен Плевнелиев лобират за приятелство и подписаха споразумение за сътрудничество с Катар – държавата, наред със Саудитска арабия, известна като най-голям спонсор на международния ислямски тероризъм и джихадизъм. Още преди години външният министър от ГЕРБ – Николай Младенов организира в Правец координационна среща на представителите на сирийската опозиция, част от които са известни с радикални ислямистки възгледи.
Депутатка от ГЕРБ предложи сирийците да бъдат заселвани в странджанските села, така както поиска Осама Башир, представителя на Свободната сирийската армия у нас.
Другият кадър на ГЕРБ – Кристалина Георгиева настоя да продължаваме приема на сирийци, които щели да решат икономическите ни и демографски проблеми. Това напомня на обещанията на Николай Младенов, че след войната в Ирак България ще цъфне икономически, след контракти за наши фирми за възстановяване на иракската икономика. Нещо, което никога не се случи.

Анализът показва, че всички ключови фигури от ГЕРБ имат една и съща методична политика по въпроса.

Разбира се не трябва да забравяме, че стабилно лоби от либерални фанатици, съдействащи за заселването на България с ислямисти (под маската на защита на човешки права и демократични ценности) има и в средите на БСП и ДПС.


Например Александър Симов (зам. главен реадактор на Дума и седми в евролистата на БСП) методично и настървено се противопоставяше на строежа на стена по границата със статии и позиции против ествествения стремеж да защитим държавата си.

Подобни на него постоянно се позовават на международни договори и изпразнени от съдържание приказки за бекрайни човешки права. Всички виждаме, че светът влиза в тежки турбуленции и войни.
Тези, които проповядват, че може да живеем в напълно отворено общество без граници, в което всеки може да си влиза, излиза и да се заселва, съсипват нашето бъдеще.

Натисни тук
потребител,07
01 Май 2014 02:09
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
30 Aприл 2014 г. + (1)
---------------------------------

За периода от 6 часа на 29.04.2014 г. до 6 часа на 30.04.2014 г. на входа на зелена държавна граница на Република България e задържано едно лице.
Натисни тук
потребител,07
01 Май 2014 02:24
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Защитна реч
----

Срам. Омерзение. Обиди. Карикатури. Така модерните хора нападнаха селяните от село Розово, които върнаха новите си наематели сирийци и не поискаха в селото им да живеят чужденци.

Тези хора имат право на защита. Те ревнуват земята си. И ще ви кажа защо.
Когато държавата не е направила улицата на селото – а води началото на ново гето – да, тези хора имат нужда да бъдат разбрани.
Когато държавата държи пенсиите под 100 евро за милиони българи – тогава излиза простата математика как се намират 500 лева за наем на чужденците. На месец.
Когато държавата няма политика за младите, които бягат в чужбина и оттам хранят родителите си – нормално е хората да се попитат чия е тази държава.
Когато никой не създава работни места, а ви води в съседство малка демографска бомба – тогава на онзи селянин нещо му щраква в главата. Душите и главите им бучат – как така за българите няма държава, правосъдие, икономика, прираст на населението – но има за чужденците?!? Как?

Инстиктът за самосъхранение е жесток. В харманлийско живее ли се нормално? – не се живее. Заради бежанските лагери? – но този репортаж е забранен.
Рефлексът за справедливост понякога е отвратителен и води до ново насилие. Но го има. Хората покрай бежанските лагери в София живеят ли нормално – не живеят. Но и този репортаж е забранен.

Жестокостта на селяните, която е несъмнена, не е срещу децата на сирийците – а срещу ГЕТОТО. Срещу политиката на гетизация. Няма такава дума. Но гетата вече са под терасите ни.
Една стара жена от Розово каза – “ последните години направихте България на бунище“. Жената е права.
Разбира се, бунището не може да се почисти като гониш децата на сирийците. Но рефлексът е задействан.
Защото на границата ни с Турция същите тези „деца“ замерят нашите граничари с камъни. Кой иска да пусне интифадата в къщата си?

Забранените репортажи не помагат на либералните политики. Чужденецът за вас, модерните, е нещо на Алберт Камю. В Розово чужденецът е изнасилвач. И не е нужно да е сириец. Изнасилвач е, защото държавата България го е назначила за такъв. Редовен, редови, пореден изнасилвач. Защо се правите, че не разбирате?
Рефлексът е срещу циганията, разрухата, безчинствата на малките групи хора, които са привилегировани. Срещу „новите правила“, които заменят неуспешно старите патриархални табута. Табутата са отвратителни, но „новите правила“ миришат на разруха. Те са срещу земицата, която обичаме.
Това не е злоба. Това в тиха ревност за къщата ти и цветята пред нея. Ние нямаме държава, която да опази не цветята, о, Боже, ние вече нямаме държава, която да гарантира, че няма да ви изтръгнат кабелите от стените.

Разрухата е навсякъде. Пътища. Къщи. Семейства. Цивилизация. Разпад. За да помогнеш на чуждата къща, преди това гледаш покрива на твоята да не ти падне на главата.
Една българка от Щвеция пише в блога си, че това в Розово е чудовищно. Така е. От шведската камбанария това е канибализъм, чист.
Откъм рубката на потъващия български кораб това е обикновена, порядъчна жестокост. Начин да оцелееш. Инстинкт за самосъхранение. Простичко пазене на територия.
Политиците, които пращат сирийци на село са същите, които пращат дефицита на справедливост. Същите са, които нямат и мисъл за демографията. Същите, които вдигат рамене при циганските набези. Същите, които крадат и от българи, и от цигани, и от сирийци, и от ескимоси – докато долу се избиваме и баща посяга на дъщеря си. Същите са, които утре ще дадат земя и за джамия в Розово.

Не ви карам да оправдавате тези „ужасни“ селяни. Карам ви да ги разберете.

P.S. Или вече там има джамия?! От новите?!

Натисни тук
потребител,07
01 Май 2014 13:38
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Турция разкри група за трафик на имигранти към България и Гърция
---

Силите за сигурност в Истанбул и Одрин са разбили престъпна група от 12 души, които организирали нелегален трафик на имигранти от близкоизточни държави към България и Гърция.


Групата е разкрита в резултат на неколкомесечно проследяване от специализираните екипи.
Операцията за залавяне на трафикантите е извършена по нареждане на републиканската прокуратура в квартала Газиосманпаша в Истанбул и Истанбулското областно командване на жандармерията.

Екипите предприели едновременни акции на 16 различни адреса в Истанбул. В едно от претърсените жилища били намерени над 50 имигранти от Афганистан, Ирак, Пакистан и Палестинската автономия.

Каналджиите взимали между 500 и 2000 долара на човек. Всички от престъпната група са били задържани и предадени на съдебните власти, които са издали заповед за задържането им в ареста.


Имигрантите ще бъдат експулсирани.


Натисни тук

потребител,07
02 Май 2014 01:07
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
АВСТРИЯ С НОВА КВОТА ЗА СИРИЙСКИ БЕЖАНЦИ – ЖЕНИ, ДЕЦА И ХРИСТИЯНИ
---


БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРИЕМА НАВЛИЗАЩИ СВОБОДНО В СТРАНАТА

Австрийското правителство обяви, че ще приеме още 1000 сирийски бежанци. През миналата година повечето европейски страни сложиха квоти за прием на сирийски бежанци, докато еврокомисарите им, включително родният български, натискаха бедна България да не затваря границата си за всякакви нелегални емигранти и да приема всички.

През 2013 австрийското правителство излезе най-умно и си сложи квота от 500 сирийски бежанци с условие да са християни, защото са преследвана група.

Сега министърката на вътрешните работи Йоанна Микъл-Лайтнер (на снимката) съобщи в интервю за вестник „Курир“, че Австрия ще приеме още 1000 сирийски бежанци. Отново ще бъдат приемани само жени, деца и преследваните християни.
Досега страната е приела само 300 бежанци.


Колко нелегални има в България не се знае, защото продължават денонощно да влизат от Африка, Азия и Близкия изток без никой да ги спира, а изпратените по границата полицаи само ги транспортират като таксита до центровете за настаняване и изхранване. Оградата по цялата граница още не е започната!

Натисни тук
потребител,07
02 Май 2014 14:22
Мнения: 8,146
От: Bulgaria

Село Розово – едно нормално и автентично българско село
---

Как така се случи, че няколко дни това обикновено българско село е топ новина за нашите медии?

Няколко дни поред по телевизията и радиата ругаят българи заради сирийци?! Защо е нормалният въпрос, нима някой от продажните толерантни български журналисти е подслонил бежанец у дома си или пък дори във входа на жилищния блок, в който живее или дори в луксозната кооперация …. Нима огромна част не живеят в кооперации, в които има портиери или пък дори в луксозни комплекси оградени с ограда, зад която дори български гражданин не може да пристъпи?! Лесно е да си толерантен, когато дома ти се охранява денонощно!

И никой не защитава хората от село Розово, които не пожелаха бежанци при себе си. Водещи и гости в медиите се надговаряха в епитетите към сънародниците си – „тълпа“, „битови фашисти“, „озверели мутри“, „срам“… Един професор от Нов български университет дори съвсем сериозно обясни, че за скандала бил виновен „кретенизмът на Путин“, който обладал българите.

Задъхана репортерка от Би Ти Ви преследваше по селския мегдан притеснена възрастна женица с подкосяващ краката въпрос: „И вие ли се включихте в тълпата, кой ви накара да протестирате, не ви ли е неудобно?“

Как ли са се почувствали тези хора, как ли са преживели обидите, приравняването им със скотове и примитиви? Смеят ли да се покажат от къщите си, след като въртят лицата им по двайсет пъти на ден с етикета „селски мутри“?

Българските телевизии ридаят за съдбата на сирийските бежанци. А кой ще защити българския народ от националните му телевизии? Да ругаем своите, за да адвокатстваме абстрактно на чуждите, проява на висш космополитизъм и европейщина ли е?

Историческата вина на хората в Розово е, че са заявили свободно на улицата гражданската си воля – „не искаме бежанци при нас. Страхуваме се от тях. Боим се за децата и домовете си.“
Това прави ли ги непременно недобри, нехристияни, лоши хора? Това фашизъм ли е или нормален човешки инстинкт? Нима повечето от нас не биха се страхували, ако живееха в Розово? Или в което и да е българско село или малък градец, откъснати от света и цивилизацията, без полиция, без нормално функционираща държавна власт, която да ги пази?

„Прозападно – цивилизационна“ или не, логиката на тези хора е следната: малко ли ни грабят и бият циганите, че да ни грабят и бият бежанците? Да, сигурно в това се крият недопустими етнически предразсъдъци, атавистичен страх, религиозна ненавист, преплетена със суеверия, рефлекс към турското поробителство, параноичен скепсис към другостта, бабаитски келешлък, каквото и да е…


Време е да помислим за българите в Република България, да им подсигурим нормален бит, нормална работа, нормална прехрана, нормално здравеопазване, достойни пенсии, а после да поискаме да бъдат толерантни. Лесно е да си толерантен, когато си сит…


Ето по какъв начин живеят толерантните хора – затворени зад високи огради, охрана, пропусквателен режим, допълнителна охрана от полицията, денонощно наблюдение от СОТ …..


Натисни тук


потребител,07
08 Май 2014 00:13
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
07 Май 2014 г. + (50)
---------------------------------


50 нелегални имигранти са задържани на входа на зелената ни държавна граница. Те са заловени за периода от 6.00 часа на 30 април до 6.00 часа тази сутрин, съобщава Националният оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск.

Натисни тук
потребител,07
08 Май 2014 00:30
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
10 000 бежанци на границата
Хванаха на браздата 78 души по празниците
10 000 бегълци от режима в Сирия чакат да влязат в страната ни. Това сочи доклад на МВР, изготвен по поръчка на вътрешния министър Цветлин Йовчев.
"На турска територия в непосредствена близост до границата с България се намират имигранти, търсещи възможност да преминат незаконно в нашата страна. Броят им вече надвишава 10 хил. души. Основната част от тях са сирийски граждани от кюрдски произход и афганистански граждани, които възнамеряват трайно да се установят в държави от Централна и Западна Европа", пише в доклада.

В документа се съобщава още, че сирийски гражданин, постоянно пребиваващ в Измир, Турция, е организирал канал за нелегален превоз на лица с кюрдски произход към Австрия и Германия. Имигрантите се транспортират укрити в турски товарни камиони, пътуващи към Западна Европа, със знанието и съдействието на техните шофьори.

По данни на МВР за шестте почивни дни на границите ни са задържани 78 лица. 48 от тях са хванати на зелена българо-турска граница, двама на зелена българо-гръцка и 28 на ГКПП.

Два пъти и половина ще бъде увеличен капацитетът на бежанския лагер в Харманли. Съвсем скоро там ще могат да живеят 4000 чужденци, съобщи шефът му Марко Петров пред "Стандарт". Ударно се ремонтират халетата за транспортната техника на някогашния Харманлийски полк, на чийто терен сега се намира лагерът. Почти завършени са 3 огромни помещения за близо 1800 души. В тях ще бъдат обособени 240 стаи. За да се осигурят 4000 легла, при нужда ще бъде разпънат и палатков лагер. В момента в Харманли са настанени 900 души, сред които 250 деца. Само за час вчера в базата бяха приети нови 8 нелегални.

Марко Петров, който е шеф на лагера от месец, вече е въвел нови правила за поведение. Те са изписани на табели на арабски и са поставени из целия лагер. Според думите му това е необходима стъпка, за да се осуетят кавгите, неприличното поведение, самоволното напускане на лагера, както и случаите на повреждане на инвентара, които не са рядкост.
Правилата не са пожелателни. За нарушаването им са въведени и глоби от 50 до 200 лв.
Вече има и санкционирани бежанци за непристойно поведение. Хванати са без документи от полицията в града, обясни Петров.

Купонна система е въвел Марко Петров, за да пресече слуховете, че се злоупотребява с помощите, които различни организации пращат в лагера. При пристигането на нова пратка всеки чужденец получава талон с количеството и вида храна, която трябва да вземе. За да се сведе до минимум възможността за измами и скубане на бежанците от страна на адвокати и правно-консултантски къщи, които са налазили бежанците, Петров дава приемен час всеки ден. Имигрантите могат да се срещат с него, за да обсъждат проблемите си. В средата на май ще отпадне и полицейската охрана в лагера. Тогава влиза частна фирма, която ще изгради външно видеонаблюдение. За да няма нарушение на вътрешния ред, камери ще бъдат поставени и във всички сгради. Започва и изграждането на кухненския блок, който ще бъде оборудван с модерна техника и всичко необходимо и самите бежанци да си готвят на място. В момента храната се доставя от кухнята на бежанския център край свиленградското село Пъстрогор.

Местата в лагера там са почти на приключване. Капацитетът на лагера "Пъстрогор" е 300 души, а вчера с приема на нови 5 емигранти пребиващите станаха 274.
От МВР припомниха, че е активиран кратък номер 1466 на трите мобилни оператора, като с един sms всеки може да дари 1 лев. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК. Екипи от медицински специалисти извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци.

Европейската служба за подкрепа в областта на убежището предоставя експертна и организационна помощ на България по процедурите и управлението на местата за прием на търсещите закрила. Преди време Йовчев коментира очакваната вълна от бежанци през април и май. "Надявам се да не се стигне до вълна в тези размери, в които беше", заяви вицепремиерът по време на посещението на еврокомисаря Сесилия Малстрьом.

Натисни тук
потребител,07
08 Май 2014 00:49
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Оградата готова през юни

133-ма военни участват в строежа на оградата на границата ни с Турция. Отделно за изграждането й се използват 57 единици техника. Това сочи последната справка на Министерство на отбраната от края на миналия месец. До 27 април има изградено инженерно възпрепятстващо съоръжение с дължина 2647 метра. Цялата дължина на оградата трябва да е 30 км. Очаква се съоръжението да стане готово през юни. Причината за преместването на срока се оказа изключително трудният и пресечен терен, на който трябва да работят войниците. По думите на министъра на отбраната влизането на техника в местността е твърде усложнено. Само за петте дни от 22 април до 27 април военните са започнали да монтират фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала БРУНО, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и монтаж на пана.

Натисни тук
----------
----------


Дадоха 3000 статута за 2014 г.

За 2013 г. общият брой на незаконно установените на вход на българо-турска зелена граница е 11 158 лица. За 2014 г. общият брой на незаконно установените на вход на българо-турска зелена граница е 593 лица. Към 7 май общият брой на настанените в центровете на агенцията за бежанците, домовете на Дирекция "Миграция" и на външни адреси в България е 5992 души. От началото на годината до 7 май агенцията е предоставила общо 3418 хуманитарни и бежански статута, което е средно по 42 статута на ден.

Натисни тук
потребител,07
08 Май 2014 13:44
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
08 Май 2014 г. + (11)
------------------------------------

За периода от 6.00 часа на 7.05.2014 г. до 6.00 часа на 8.05.2014 г. на входа на българо-турската зелена граница са задържани 11 души.
Натисни тук
потребител,07
12 Май 2014 00:46
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Кметовете взимат 6000 евро за бежанец

Общините ще взимат солидни бонуси, за да интегрират бежанците. България преговаря с ЕК за сумата от 6000 евро на човек. Толкова даде Европа по програмата за релокация на бежанци от Малта в страни членки на ЕС, обясниха от Държавната агенция за бежанците пред "Стандарт". Срещу тази субсидия кметовете трябва да осигурят курсове по български, професионална квалификация, здравно осигуряване, училище за децата, да платят годишния наем на чужденците. Интеграционната система предвижда те да бъдат разпределени пропорционално в страната. Преговорите се водят от вицепремиера Даниела Бобева.

Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев пък съобщи, че около 200-300 от тях вече са се социализирали, работят и живеят у нас като пълноправни граждани. Вече всеки пети бежанец изявявал желание да остане в България. Чирпанлиев посочи, че агенцията работи на пълни обороти и след около месец всички бежанци ще получат статут. След като стратегията за интеграция влезе в сила обаче, те ще взимат статут, след като подпишат договор. В него ще бъде записано, че са задължени да научат български и занаят, научи "Стандарт". Няма да имат право да отказват и предложена им работа.

Натисни тук

Натисни тук
потребител,07
12 Май 2014 01:23
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Либия заплаши ЕС с наплив от емигранти, ако не й се помогне
---


Либийският министър на вътрешните работи Салах Мазек заплаши, че страната му ще улесни транзита на нелегални имигранти към Европа, ако ЕС не помогне на Либия да се справи с имигрантските потоци, предаде "Франс прес".


"Предупреждавам света и в частност ЕС, че ако не поемат своята отговорност, Либия ще улесни прехвърлянето на имигрантите към Европа", каза вчера Мазек на пресконференция.


Либия страда от присъствието на хиляди нелегални имигранти, главно от страните на юг от Сахара, които по думите на Мазек са носители на болести, престъпления и трафик на наркотици.

От много години северноафриканска страна е транзитен пункт към европейските брегове за стотици хиляди имигранти, повечето африканци. Още от времето на режима на Муамар Кадафи тя използва проблема с имигрантите като средство за натиск върху Европа, припомня АФП.


"Либия плати своята цена. Сега е ред на Европа да плати", каза либийският вътрешен министър, настоявайки за финансова, материална и друга помощ от ЕС.


Натисни тук
Добави мнение   Мнения:192 « Предишна Страница 7 от 10 5 6 7 8 9 Следваща »