Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
САЩ притискат Русия с цените на петрола
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:69 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
мъничък1
13 Мар 2014 20:11
Мнения: 3,805
От: Bulgaria
.....или какво печелят САЩ от конфликта и защо Вигенин отиде в Киев да раздухва конфликта между Европа и Русия и доколко ПЕС и ЕНП играят заедно както и какво ще ни струва Натисни тук
генек
13 Мар 2014 20:11
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Май за янките Украйна е също скъпа...
Но си струва 2%...
----------------------
Сайтът на Генек
Captain Buddy
13 Мар 2014 20:24
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Captain Buddy
HBK
13 Мар 2014 20:24
Мнения: 2,896
От: United States
Както и трябваше да се предполага САЩ ще използуват механизма на ценообразуване на енергетичните ресурси за да ударят Путин. Нека да подчертаем дебело – става въпрос не за удар върху Русия, а върху Путиновите амбиции за нов СССР. КГБ-истът Путин си остава болшевик с непроменен манталитет, патологични Наполеоновски амбиции и отблъскващ нарцисизъм. Путинова Русия създава проблеми в региона и света. Подкрепата на Путин за Башар-красния шалвар в Сирия създаде кризата която причини смърта на над 140,000 сирийци, миграцията на над 2 млн от останалите живи, и демографски проблем в целия регион, включително и в България. Путиновата подкрепа за про-руския Президент на Украйна, не само показа агресивния подход на Руския бащица към про-европейските стремежи на бившите руски сателити (над 12 от тях вече се присъединиха към Европа, и към НАТО), но и в крайна сметка ще доведе до изолация и заклеймяване на Русия от цивилизования свят. Безпрецедентната реакция не само на САЩ, но и на редица Европейски лидери към нео-колониалната политика на Русия е вече факт. Путин е проблем за Европа и бедствие за редовите Руснаци. Ето защо, евентуални санкции на западните страни трябва да се разглеждат като санкции срещу Путинова Русия, а не срещу Русия изобщо. Те най-вероятно ще бъдат временни и ще продължат до тогава до като великата страна Русия се освободи от своите бацили – лидери с болшевишко мислене. Мястото на Русия е в Европа.
мъничък1
13 Мар 2014 20:25
Мнения: 3,805
От: Bulgaria
Путин играе за Украйна,САЩ за Европа.....ние не е ли време да помислим за себе си?
генек
13 Мар 2014 20:28
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Бе нещо не усещам "редовите руснаци" /предполагам има сержанти, офицери, генерали/ да приемат Путин като бедствие. По-скоро считат за такова платени драскачи, непеошници и всякаква продажна сволочь...
----------------------------
Сайтът на Генек
мъничък1
13 Мар 2014 20:52
Мнения: 3,805
От: Bulgaria
Без руските суровини Европа ще бъде принудена да приема посоченото по-горе споразумение.Как се стигна до провокацията на Майдан,как се торпилира едно споразумение с "неочаквана" радикализация,как една независима страна бе хвърлена в хаос и каква бе ролята на медии и чужди политици вече гледаме.Какво е като се подпише горното споразумение(виж линка) не може да си представим.Но....Станишев и протежето му определено правят каквото е по силите им то да стане факт. И днес се чу че други политици нямаме та затуй ще избираме между старите нечии кучи синове.Не знам.Май летните протести бяха грешка-трябваше да са срещу цялата продажна пасмина. Разбира се,ако се опакова в целофана на партийната линия и високия наратив,посипано с антикомунизъм на вкус какви ли не неща могат да се преглътнат от някои.Да видим ще попита ли някой Станишев дали посещението в Киев на протежето му Вигенин не е решителна крачка към подписването на това споразумение със САЩ.Все пак е шеф на ПЕС-европейската партия която го е одобрила.....а някои се тръшкаха за дюните в Несебър....Споко-скоро цялата територия ще е с дюни ,а всички ще сме емигранти в собствената си страна Нищо май не се е променило от как някои делиха континента на салфетка
HBK
13 Мар 2014 20:58
Мнения: 2,896
От: United States
генек
13 Март 2014 20:28

Бе нещо не усещам "редовите руснаци"Корупцията ерозира Русия, Умиращата страна, Суровинен придатък, Кавказки безизходици, Ех, пътища, Страната на крещящото неравенство, Пенсионния колапс, Многомилиардните афери- това са част от заключенията на доклада, който осветява една кошмарна Русия на Путин и Медведев. Русия на корупция, алкохолизъм и измиращи хора, оставени на произвола на съдбата.Един от черните резултатите от управлението на Владимир Путин е, че Русия се потапи в една безнадеждна бездна на корупцията. Най-лошото от всичко е, че Русия всъщност институционализира корупцията във висшите етажи на властта. Старите приятели на Путин, които преди да дойде на власт бяха никой и нищо – Генадий Timchenko, Юрий Kovalchuk, братя Rothenberg – станаха милиардери. Не е изненада, че страната започва да копира модела поведение на своя лидер.
През 2009 г. Русия пада до 146-то място в листата на корумпираните страни, изготвена от Transparency International. Нашите съседи в класирането са Камерун, Еквадор, Кения, Сиера Леоне, Източен Тимор, Зимбабве. Дори Грузия е далеч пред нас в класирането - 61-то място.


Цитатите са от опозицията на Путин. Руска, не чуждоземска. Източниците са многобройни. Не е никакъв проблем да бъдат намерени. Освен разбира се, за тези, които не искат. Натисни тук


Foxy
13 Мар 2014 20:58
Мнения: 598
От: Bulgaria
Колега, колега --- НВК --- - нещо си се объркал относно
Путин и желанието му за СССР.
Такова нещо никога повече няма да има.

Първо, защото Путин е руски ПАТРИОТ, каквито не са нито Обама,
нито Меркел, нито Фр.Оланд, нито британският премиер и т.н., и не е
болшевик и тем подобни глупости, архаизми разни...

Второ, Путин прави опити да се противопостави на
Г-3, Г-5, Г-7 и който там още се сетиш, чрез Евразийски съюз.

Трето, ядосвам се, че ти обяснявам тези очевидно очевадни факти,
но на Световният господар САЩ и техните неудовлетворени сексуално, както
изглежда олигарси, щото като нямат пиш..и започват си мерят F-16, разни Стелт и др.
играчки, та белким получат оргазъм и разтоварят психичното си напрежение!

Четвърто, ако не е патриотът Путин (както го нарече преди години самият Бжежински),
Русия отдавна да е смачкана откъм зверска експлоатация на природни ресурси..
Пето, в психологията има определение за мисловен процес, който включва действията -
анализ, синтез, сравнение, абстракция, конкретизация, обобщение.
Колега --- НВК ----- не е трудно да ги опознаеш.

Прочее, извинявай, интелектуалните способности на индивидите са РАЗЛИЧНИ,
по качество, така че изразявай си мнението както можеш....
Muktata
13 Мар 2014 21:11
Мнения: 3,272
От: Mayotte
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Muktata
mick
13 Мар 2014 21:21
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Националната сигурност на една държава струва повече от няколко долара на барел. Така, че САЩ и ЕС просто прекалиха с натиска срещу Русия. И сега Русия просто няма друг вариант, ако иска да съществува като държава. Щото явно една от целите на тая украинска революция преврат е да се изхвърли Русия и от Крим заедно с флота. И на тяхно място да дойде НАТО.

САЩ отдавна действат, чрез проксита - гледат всичко да е далеко от тях. В момента Полша и Чехия действат.. Украйна вече дойде вповече на Русия.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
фортинбрас
13 Мар 2014 21:23
Мнения: 883
От: Bulgaria
1. Путиновите амбиции за нов СССР.
2. КГБ-истът Путин си остава болшевик с непроменен манталитет, патологични Наполеоновски амбиции и отблъскващ нарцисизъм.
3. Путинова Русия създава проблеми в региона и света.
4. Подкрепата на Путин за Башар-красния шалвар в Сирия създаде кризата която причини смърта на над 140,000 сирийци, миграцията на над 2 млн от останалите живи, и демографски проблем в целия регион, включително и в България.
5. Путиновата подкрепа… не само показа агресивния подход на Руския бащица към про-европейските стремежи на бившите руски сателити.., но и в крайна сметка ще доведе до изолация и заклеймяване на Русия от цивилизования свят.
6. Нео-колониалната политика на Русия е вече факт.
7. Путин е проблем за Европа и бедствие за редовите Руснаци.
8. Путинова Русия
9. Русия се освободи от своите бацили – лидери с болшевишко мислене.

Цяло чудо е, че при толкова злодеяния и виновности не Путин наруши подписаното на 21 февруари „четиристранно споразумение” за извеждане на Украйна от кризата, извършвайки на следващият 22 февруари държавен преврат организиран от „прогресивната световна общност”.

Друго чудо е, че отново на 22 февруари държавният секретар на САЩ Джон Кери по повод Киевския преврат заявява следното становище: „Съединените щати остават ангажирани с постигнатото споразумение от предишния ден за уреждане на кризата в Украйна”, като поема ангажимент: „САЩ да използват спешно лостовете за влияние, с които разполагат, за да въздействат на украинската опозиция.”

Третото чудо обаче е най-ГОЛямО и най-ПРАВнО – В Конституционното право (част от което е и КУ) съществуват само три правно легитимни начина за прекратяване на президентски правомощия – смърт, подаване на оставка и импийчмънт. При отсъствието на смърт и на подадена оставка, според чл. 111 и чл. 112 от действащата Конституция на Украйна, искане за сваляне на държавния глава от поста му се повдига по инициатива на повече от половината членове на Върховната Рада. Следва създаване на Следствена комисия, в която участват Генералния прокурор и специални следователи. Заключенията на комисията се обсъждат на пленарно заседание във Върховната Рада и с не по-малко от гласовете на 300 депутати (2/3 от 450) се приема решение за обвинение към президента.

Законосъобразността на решението за импийчмънт се преценява от Конституционния съд и ако той го потвърди, отново думата има парламентът.
Президентът може да бъде отстранен от длъжност само, ако внесеното искане за отстраняването му бъде подкрепено от най-малко 338 депутати – тоест от три четвърти членовете на Радата.

Дори да изключим факта, че процедурата по прекратяване на президентските правомощия на Янукович в нарушение на Конституцията не премина през Следстие и през Контитуционния съд, неговото „отстраняване” стана факт с гласовете на 328 народни представители – т.е. с 10 по-малко от конституционно легитимните 338 депутати, което прави приетия закон правно нищожен, дори само на това конституционно основание. http://bgnews.me/гласуваха-свалянето-на-янукович-и-нов/

И в трите чудеса на Киевският преврат от 22/2 „злодеят, нарцис, нео-колониалист…. и КГБ-ист Путин”, малко отсъства – давайки възможност на „световната прогресивна общност” да се самоуличи като шайка високопарни превратаджии и нискочели мародери – заповядващи ценностите на запАДНАТА Робокрация и изповядващи религията на Държавният тероризъм на САЩ.
cisco
13 Мар 2014 21:47
Мнения: 7,737
От: Italy
фортинбрас

Доколкото знам при импичмент президент става вицепрезидента, до нови избори.
RumenS
13 Мар 2014 21:55
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Малко вероятно е американците да свалят рязко цените на нефта. Загубите Русия ще преглътне някак, но се съмнявам за арабите и американските компании и банки. Кредиторите ще си поискат парите от нефтодобиващите компании. Да не стане Путин, да ги фалира и сички пишман инвеститори да пият по една студена вода. И, ако се правят ммръсни номера... опции много има и за руснаците.
HBK
13 Мар 2014 21:58
Мнения: 2,896
От: United States
Уважаеми Фортинбрас,
Най-напред, благодаря за прилежно напаравения от Вас конспект на казаното от мен.
Второ: прескачам липсата на коментар от Ваша страна на коспектираното, както и на цитираните мнения на Руската опозиция (да повторя Руската, не чуждожемска) за Путиновото „управление”, и преминавам директно към най-важното според Вас – „Третото чудо обаче е най-ГОЛямО и най-ПРАВнО”

От поместениет по-долу цитати се вижда че:
1. Общо 328 представители (над 2/3 от Радата) са гласували за отстраняването на Президента. След което са изпели химна на Украйна.
2. „Президента” е избягал от работното си място. Няма го. Не се е явил на работа.


Киев. Украинската Върховна Рада прие постановление за отстраняване от длъжност на президента Виктор Янукович, съобщава Обозреватель.
За това решение са гласували 328 народни представители (общият брой на местата в Радата е 450).
В същото постановление депутатите назначават президентски избори на 25 май 2014 година.
Парламентаристите са посрещнали решението с аплодисменти, след което са изпели химна на Украйна.


„Днес от летището в град Донецк се опита да излети чартърен полет, нямащ оформени гранични документи”, съобщи помощник-председателят на украинската Държавната гранична служба Сергей Астахов.

Според граничните власти на борда на самолета се е намирал отстраненият от Върховната Рада президент на Украйна Виктор Янукович.

cisco
13 Мар 2014 22:10
Мнения: 7,737
От: Italy
RumenS
13 Мар 2014 21:55Мнения: 5,424
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Малко вероятно е американците да свалят рязко цените на нефта. Загубите Русия ще преглътне някак, но се съмнявам за арабите и американските компании и банки. Кредиторите ще си поискат парите от нефтодобиващите компании. Да не стане Путин, да ги фалира и сички пишман инвеститори да пият по една студена вода. И, ако се правят ммръсни номера... опции много има и за руснаците.


То така ако се сваляше цената на нефта....Колко му е да се достави малко оръжие на нигерийските бунтовници? Един танкер да потопят и барела ще стане 300 долара.А не са само нигерийците, стига да искаш нищо по лесно от това да разпалиш конфликт на точното място. А има и друго събитие , но не сте информирани, Киринейка (част от Либия) се обяви за независима и почна да продава петрол директно, вече напълни един севернокорейски танкер, и триполските власти стреляха по танкера, а това си е много опасно за цените на петрола.
selianian
13 Мар 2014 22:11
Мнения: 24
От: Bulgaria
Фортин-намквоситам,тезата ти съдържа логика но не и истина.Истина би съдържала ако в нашите млади и изнасилени от болшевиките демокрации законите не бяха направени от самите тях с цел да не могат да бъдат сваляни по законен начин.Справка -България.Тия опорни точки вървят само при тъпоъгълните им създатели.Моля за малко по-интелигентни аргументации ,разбира се ако е във възможностите.
Su38
13 Мар 2014 22:55
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Уважаеми Селянин,
оправдаването на едно беззаконие отваря вратата на друго беззаконие. Спокойно можеха организира процедура на импийчмънт (да се понапънат малко), да сезират съда и да си осигурят конституционното мнозинство. Още повече, че и Янукович беше склонен на това. Но това изисква време, а превратаджиите явно бързаха, щото трябваше да се радикализира ситуацията с цел нанасяне на максимална вреда на Русия. Западът е криза - икономическа, финансова и, най-важното, идейна. Наличието на силен противник с големи ресурси, които просто си плачат да бъдат изядени от "демократизаторите", е опасно нещо, прецедент, който намалява силата и влиянието им и в крайна сметка ще ги запрати на боклука на историята.
Така че фортибрас е показал беззаконието на "революционерите" и в поста му има всичко - и указание към законността, и истина. А тя обикновено много боли, когато не можеш по нормален начин да получиш това, което много искаш, ама не ти се полага...
The Bulgarian Lion
13 Мар 2014 23:05
Мнения: 13,869
От: Antarctica
САЩ притискат Русия с цените на петрола


Колко време ще ги изкара резерва ФАЩ? Май ще има купони за бензин, а американците не са свикнали с такива работи. Ще се разбунтуват. как ще се отрази това на средния и малкия бизнес?
Ако паднат много цените, Русия много лесно може да се погрижи да ги вдигне няколко пъти от това, което са сега.
Как ще се отрази това в Европа не ми се мисли, а и в ФАЩ ще трябва да стягат коланите и ще си имат собствен Майдан.
The Bulgarian Lion
13 Мар 2014 23:10
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Ситуацията с цените на петрола може да стане и много хлъзгава за ФАЩ и запада, ако Русия спре да го търгува в долари, а в злато или друг бартер и валути.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: The Bulgarian Lion
Dekers
13 Мар 2014 23:24
Мнения: 1,357
От: Canada
САЩ може да си притискат Русия колкото искат , но големия им проблем на раздуване на тази мантра е , че Русия не се управлява от предателчето- комсомолче Горбачов, а от стъпили на земята чекисти, патриоти , на които им е през патлака какво иска САЩ .
Днес , за разлика от времето на алчния Ставрополски комсомолец, най-големите въглеводородни партньори на Русия са Китай, Индия, Виетнам, Корея , Япония / затова си мълчи и казва ,че не подкрепя каквито и да са санкции срещу Русия / , Тихокеанския регион. Русия премества акцента на политиката си на Изток.
Саудитска арабия не може гък да каже , откакто Бандер беше изгонен като куче от Кремъл след опита му да рекетира подполковника за Олимпиадата и Сирия.
На 1.03.2014 подполковника прати хегемонията на САЩ в историята и направи светът многополюсен.
Остана им тях, и на Запада да джавкат, а еничариата - по инерция да се гърчи във форума .
И да си опичат акъла - за тях бие днес камбаната .

Добави мнение   Мнения:69 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »