Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Само БСП не иска актуализация на бюджета
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
azdebil_bg
07 Юли 2014 19:47
Мнения: 615
От: Bulgaria
Провал , това е управлението на тройната. Това не значи че симпатизирам на ГЕРБ или РБ.
azdebil_bg
07 Юли 2014 20:01
Мнения: 615
От: Bulgaria
Вижте кво , незная какво мисли финансовият министър и премиера , но аз искам да си полеча заплатата през септември. Плащам наем и кредит , да не ви ЕПМ.
OLDMAD
07 Юли 2014 20:08
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Всички срещу БСП - в такава ситуация се оказа соцпартията, след като президентът Росен Плевнелиев поиска спешна актуализация на държавния бюджет и бюджета на здравната каса.
Още първото изречение е невярно!
Да бяхте прочели изказването на Плевнелиев, па тогаз да дрънкате.
Байгън от манипулатори!
ednateenagerka
07 Юли 2014 20:32
Мнения: 4
От: Bulgaria
Казвам се Радостина Ивчева. В последния час по български език, за тази учебна година, господинът ни даде да пишем есе по темата: "Когато думите загубят смисъл си, хората губят свободата си."Аз написах това, дано да ви хареса:
Докато сме малки, ние всеки ден, научаваме нови думи и когато срещнем някоя непозната винаги можем да погледнем в онова нещо наречено тълковен речник. В него смисълът на думата може да ни удовлетвори или пък не. Но пък думите имат една велика сила, те могат да бъдат използвани за манипулация.
Темата съвсем ясно ни отвежда към съвременната политическа обстановка в България. След 25 години преход българския народ се събуди от летаргията, в която беше изпаднал и реши, че може да оправи нещата. Но какво се случва- „плюем” единия лъжец и възхваляваме другия. И сега сме нагазили в дълбокото на морето от лъжи и се давим.
На 14 юни се навърши една година откакто започнаха протестите срещу кабинета на Орешарски. Редовните протестиращи пак се събраха на същото място и по новините казаха, че исканията им остават непроменени, но от репортажите стана ясно, че единственото, което обединява хората на площада е неприязнта им към управляващите. Като говорим за управляващите, същите муцуни, които гледам вече 18 години, и които се целуваха на митингите си преди една година в знак на безкрайно приятелство и разбирателство, сега се държат като деца от детската градина. Станишев „се сърди”, защото Местан пил кафе с Бойко. Местан казва, че правителството не работи ефективно, защото неговите номера не минават. Въпросният Бате Бойко само се изтъква колко е велик и ходи по цяла Европа да злослови срещу България. И за капак на всичко, някакъв водещ си направи партия и реши и той да излъже българите. И успя, 11 % на първите избори, на които се явява не е хич малко, след като успя да победи партии, които
управляват години наред трябва да го признаем. Но сега Бареков ще си отиде в Евро парламента и повече няма да чуем за него. Дано!
Такава е ситуацията в България. Те ни лъжат, ние им вярваме, а и да не им вярваме нищо не се променя. Големите пари се въртят във високите слоеве на обществото, които са изградени само от „ наши хора”, а обикновените хора взимат 36 лв. детски, 340 лв. минимална работна заплата и 150 лв. минимална пенсия, при минимален праг на оцеляване 310 лв. на човек. Така че, можем да заключим, че ние българите сме магьосници, при ниските ни доходи ние пак имаме спестявания. Живи сме, въпреки че, политиците ни ни тъпчат. И само една трета от тас отиват да гласуват на изборите, които всичко искаме, за да изберат същите муцуни, които всички мразим.PS: Когато написах това бях на 17, но когато си под 18 ти е забранено да мислиш пък камоли да говориш за политика. Така че, сега когато съм на 18 ви представям гледната си точка. Ако ви е харесало или пък не, или просто искате да се свържете с мен ми пишете на energy96@abv.bg
ednateenagerka
07 Юли 2014 20:33
Мнения: 4
От: Bulgaria
...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ednateenagerka
OLDMAD
07 Юли 2014 20:58
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Писи-маци, преди да ти пишем на "адреЗа", изтрий моля те едното, че някак си байгън ни идва!
Meat
07 Юли 2014 21:01
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Роско започва да се изживява като НЕЩО, което е груба грешка.

*

Продължавай Радостинче, след 5-6 пъти ще запаметим есето, имаше наскоро една Латина Латерна...
MB
07 Юли 2014 21:04
Мнения: 7,003
От: Bulgaria
имаше наскоро една Латина Латерна...

Де туй? У ИБ дан са я сменили с драго тошибата
Асол
07 Юли 2014 21:05
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Докато сме малки, ние всеки ден, научаваме нови думи и когато срещнем някоя непозната винаги можем да погледнем в онова нещо наречено тълковен речник.


Когато ние бяхме малки (моето семейство притежава забележителна колекция от книги), в тези книги непознатите думички се обясняваха под черта.

Тъй като съм изключително много несъвременна и неактуална, си позволявам да давам тези стари книги на децата си (вместо некадърните и крайно непрофесионални днешни "преводи" от съмнителни "литератори". Децата внимателно си вадят непознатите думички - повечето не могат. В резултат (поради липсата на база у дома) - стадо обработени дебили - много некадърно, но обработени!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Асол
engels!
07 Юли 2014 21:32
Мнения: 8,710
От: Bulgaria
Лидерът Бойко Борисов подписа споразумение с Българския лекарски съюз, в което пое ангажимент да не влиза в залата, преди кабинетът да е депозирал в парламента проекти за промяната на двата бюджета.

Тиквата е много оригинален в политическите практики на мутромилиционерите.
LeDoyen
07 Юли 2014 21:53
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Когато има преразход, т.е. изхарчени пари, които реално нямаш, трябва да се намеси финансовата полиция. Толкова ли е сложно да се осъдят некадърните директори на болници и членовете на ръководните им "бордове"? Така ще се сложи веднаж завинаги край на порочната практика да се източват парите на бедните български данъкоплатци и да се прехвърлят в лични недвижими имоти! Най-чести клиенти на имотните брокери са лекарите, зъболекарите и магистратите. Изводите си направете сами.
T72_не_е_трактор
07 Юли 2014 21:53
Мнения: 7,821
От: Dominica
човек не смее да напише нещо,че ще загубим детската публика
Тъмно пиво
07 Юли 2014 22:55
Мнения: 13,758
От: Canada
"В Лабораторията вече направихме такава прогноза, че приходите няма да бъдат изпълнени с 1,2 - 1,5 милрд. лева. Правителството би трябвало сега, след изборите, да актуализира своя бюджет, за да не се налага да реже "на парче". Препоръката ни е да се вгледат в изпълнението на бюджета внимателно и тогава ще се види, че нещата са притеснителни", обясни Костов.
Според него може да се мине и без актуализация на бюджета, но това "упражнение" ще бъде много болезнено, защото в края на годината ще трябва да се отрежат разходи, които не бива да се третират по този начин.

Иван Костов, 3 Юни 2014 г.
Сократ-май
07 Юли 2014 23:11
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Здравей, Радостина!
Недей да се плашиш, тук има някои, които се заяждат заради спорта, но като цяло публиката е добронамерена.
Кроткия
07 Юли 2014 23:34
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
Ясно бе, БСП са виновни. Това го знаем, няма нужда да го пишете.


Депутат от ГЕРБ: Дянков взе резерва на Здравната каса, за да увеличи пенсиитеТой призова настоящите управляващи да си „посипят главата с пепел и да си тръгнат от тази държава", но отказа да коментира депутата от ДПС Делян Пеевски.

„Симеон Дянков взе резерва на здравната каса, за да може ГЕРБ да увеличи пенсиите на последното заседание на Министерския съвет при нашето управление", каза още Иванов.

Натисни тук

Кроткия
07 Юли 2014 23:42
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
ГЕРБ-ерастите искат актуализация на бюджета, защото по-време на предишното им управление нищо не оставиха за крадене. Поне при служебното правителство да пооткраднат малко.

Експерт: Толкова е просто - БСП взимат нов заем, защото ГЕРБ похарчи фискалния резерв

Натисни тук

С 4 млрд. лв. скочил държавният дълг при ГЕРБ
6,6 милиарда от фискалния резерв опоскани за 4 години

Натисни тук

ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ към 31.05.2009 год.
Общ баланс на ФР 8 290.2 млн лв.
Средства на ФР по депозити в Б Н Б 7 142.9 млн.лв.
Средства на ФР във валутни активи 2 467.7 млн.лв.

ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ към 31.03.2013 год.
Общ баланс на ФР 4 215.9 млн. лв.
Средства на ФР по депозити в Б Н Б 3 916.3 млн. лв.
Средства на ФР във валутни активи 590.8 млн. лв.
Това е без резерва на Здравната каса и други уж „по-малки харчове”, с които нещата стават трагични.

Натисни тук

Половината държавен дълг падежира до 4 години

Държавен дълг за 5.9 милиарда лева ще падежира до края на 2017 г., а правителствата, които управляват в следващите четири години, ще имат трудната задача да осигурят обслужването му и да финансират планираните поне до 2016 г. бюджетни дефицити.
Размерът на фискалния резерв в началото на 2014 г. обаче се очаква да е под 5 милиарда лева, от които близо 3 милиарда са средства с целево предназначение и не могат да се използват за погашения по държавния дълг.
Рефинансирането е най-вероятна опция и според Конвергентната програма за периода 2013 - 2016 г. Тя бе подготвена от правителството на ГЕРБ, но завършен вид придоби по време на служебния кабинет, който я изпрати за съгласуване в европейската комисия. Това показва, че както екипът на Симеон Дянков, така и служебният финансов министър Калин Христов смятат рефинансиращите операции за най-удачен вариант, с който да се посрещнат предстоящите падежи.

Натисни тук

Брутният външен дълг на България намаля с над 500 млн. евро през 2013 г.
Само държавният дълг се е свил с почти 4% към края на миналата година

Натисни тук

Държавният дълг намалява през май с близо 123 млн. Лева
С близо 123 млн. лв. намалява държавният дълг през месец май.
Натисни тук

Кроткия
08 Юли 2014 00:06
Мнения: 2,299
От: Bulgaria
Такава е ситуацията в България. Те ни лъжат, ние им вярваме, а и да не им вярваме нищо не се променя. Големите пари се въртят във високите слоеве на обществото, които са изградени само от „ наши хора”, а обикновените хора взимат 36 лв. детски, 340 лв. минимална работна заплата и 150 лв. минимална пенсия, при минимален праг на оцеляване 310 лв. на човек.


Така е в целия свят, нарича се диктатура на капитала. Благоденствието завършва и за благоденстващия Запад. Там частния дълг надвишава 3-4 пъти брутния вътрешен продукт. Това означава, че тяхното благоденствие е на кредит.
Тъмно пиво
08 Юли 2014 01:11
Мнения: 13,758
От: Canada
Така е в целия свят, нарича се диктатура на капитала. Благоденствието завършва и за благоденстващия Запад. Там частния дълг надвишава 3-4 пъти брутния вътрешен продукт. Това означава, че тяхното благоденствие е на кредит.

Може и на кредит да е, но го има. В Русия, Китай, Куба благоденствие не е имало, няма и няма и да има. Природен закон.
Invisible
08 Юли 2014 05:12
Мнения: 510
От: Bulgaria
Само БСП не иска актуализация на бюджета


И защо пък да не иска? Та една актуализация на бюджета може да удължи живота на правителството с поне един месец. И съответно изборите се изтеглят за по-късно и съответно се удължават възможностите за кражби и далавери.
beagle
08 Юли 2014 08:12
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
КОЙ, ако не управляващите в "мнозинство", БСП и ДПС ???...
ednateenagerka
08 Юли 2014 09:12
Мнения: 4
От: Bulgaria
В резултат (поради липсата на база у дома) - стадо обработени дебили - много некадърно, но обработени!
Не съм толкова глупава за колкото ме мислите. Никой не ми е казвал какво да пиша. Написах това, което мисля и чувствам. Личностни критици, които изобщо не ме познават си имам доста и не ми трябват нови. Не ми пука какво мислите за мен, и без това никой не ме харесва, та свикнала съм. Ако искате да критикувате, критикувайте написаното не автора.
Добави мнение   Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща