Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Външната политика на Обама логично се проваля
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
hubavetza
17 Авг 2014 20:17
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Какво се оплакват платени от Москва журналисти от Обама, да дойдат да видят нашите политици какви са...
мимето71
17 Авг 2014 20:22
Мнения: 47
От: Bulgaria
На някой хора им се иска пак да бомбят и разсипват държави за да могат да си пълнят търбусите.Струва ми се че този път няма да им се получи,няма да ви стигнат силите и ресурсите.
hubavetza
17 Авг 2014 20:45
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Американците участват във войни над 10 години - вече са уморени, държавата им е уморена, и за това се изтеглят...
rover
17 Авг 2014 20:55
Мнения: 8,441
От: Bulgaria
Американците участват във войни над 10 години - вече са уморени, държавата им е уморена, и за това се изтеглят...
оставяйки след себе си съсипани държави, милиони невинни жертви, укрепнал ислямски фундаментализъм... а, да - и победила "демокрация".
б*си и тъпите и късогледи парчета!
borianna
17 Авг 2014 21:01
Мнения: 47
От: Bulgaria
Не логично, а систематично...
с-на Варадин
17 Авг 2014 21:08
Мнения: 494
От: Bulgaria
в Ирак САЩ първо въоръжиха кюрдите за да се бият срещу Садам, след това въръжиха и шеитите на Малеки за да се бият с останките от Ал Кайда и накрая въоръжиха сириската сунитска опозиция , която се трансформира в ИДИЛ , но изненадващо се прехвърли в Ирак. И сега на освободената от диктатора Садам Хюсеин територия, свободна се бия една с друга трите създадени от САЩ армии. Е това се казва победа на демокрацията
cymen
17 Авг 2014 21:33
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
Кръвта на американците и съюзниците им освободи големи райони от Ирак от тиранията на Саддам - да, можем да спорим за ползите от инвазията, но Саддам беше диктатор звяр. Тези райони сега падат под черния флаг на ИДИЛ. Дали някой наистина мисли, че Иран не развива ядрено оръжие? Или че талибаните няма да "победят" в Афганистан?

Изрод! Иначе ми е чудно докога редакция ще продължава по този начин да върви срещу мнозинството от собствените си читатели. Както е тръгнало очаквам и препечатки от Newsweek. Въпреки критиката оценявам, че по тези въпроси българските медии и особено СЕГА са доса по-плуралистични от западните. Още не мога да повярвам какво направи Гардиан оня ден.
LeDoyen
17 Авг 2014 21:48
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Слушах по радиото интервю с иракски гражданин, живеещ от доста време у нас. Та той каза за ужас на водещата журналистка: По времето на Садам имахме стабилна държава и един диктатор. Сега нямаме държава, а хаос, но имаме няколко местни диктаторчета. Статията е писана от набеден "стратег" с видимо полиран мозък . Изтъкана е от шаблони и клишета, плъзга се по повърхността на проблемите и изхожда от предубеждението, че САЩ трябва да ръководят света. А това, както се досещате, вече е невъзможно по ред икономически, културни и демографски причини.
bankomanev
17 Авг 2014 21:49
Мнения: 1,101
От: Bahrain
Точно този президент, който е второ поколение имигрант в Америка, върна жизнената сила на САЩ чрез външната си политика. Разпали войни по целия свят, даже в Европа, където никой не е очаквал. Багодарение на Обама се запалиха множество богати държави и най-богатите им и способни хора бягат към Америка и се молят за подслон. Огънят, който Обама запали, бавно ще тлее десетилетия, докато в тези тегитории останат само човекоподобни зверове живеещи ден за ден.
caron
17 Авг 2014 22:19
Мнения: 35
От: Austria
Посредствена статйка.Точно отразява интелектуалното им ниво.
LAIO
17 Авг 2014 22:20
Мнения: 829
От: Israel
Обама се превърна в посмешището на света. Много успешно предаде международната сцена на товариш Путин, както и доста местни форумци твърдят. Автора е изключително прав за това че американците не ги интересува нищо друго освен хамбургера им за вечеря и глуповатия сериал по телевизията.
beagle
17 Авг 2014 22:23
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Хаваеца е абсолютна марионетка в скута на съвременния Империализъм...
Кралството доволно потрива кунки пред поредицата от фарсове на историята между Първата и Втората Световни войни...
Фрау, Мосю и доновете само гледат възпитано и засега, толкоз...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: beagle
Втора смяна
17 Авг 2014 22:43
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Светът и собствената ни съвест в крайна сметка ще изискват САЩ застанат отпред.


Е, тва мисли света за вашто заставане отпред http://defacingcurrency.wordpress.com/2014/01/02/gallup-usa-is-worlds-greatest-threat-to-peace/
карагьозов
17 Авг 2014 22:44
Мнения: 3,770
От: Bulgaria
Светът и собствената ни съвест в крайна сметка ще изискват САЩ застанат отпред.


Най-добре е да се покриете за 30-на години, а? Що не четете Патрик Бюканън и не гласувате за Рон Пол?
Hatis
17 Авг 2014 22:45
Мнения: 289
От: Spain
Обама имаше мал шанс, че в Кремъл на власт дойдоха едно поколение чекисти, които не искат повече да работят за партократи, а за себе си.
А това са умни хора, дисциплинирани,аналитични, държат се.
Оказаха се и големи хиени в условията на държавния капитализъм в Русия .Не Обама , а продажният либерален елит в Кремъл е единствено техният противник.
Иначе, ако в Русия на власт беше оня тъпак Горбачов, който и да беше президент на САЩ - щяха да го възхваляват американските медии .
Втора смяна
17 Авг 2014 22:47
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Обама се превърна в посмешището на света


айде, айде, посмешище беше Бушмена с айкю 78 и с втори фалшифициран в Уест Палм Бийч от брат му мандат.
Асол
17 Авг 2014 22:58
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Без да съм наясно с айкюто на негрото- някаква особена разлика не намирам. Все тъп гъз
Втора смяна
17 Авг 2014 23:08
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Без да съм наясно с айкюто на негрото- някаква особена разлика не намирам. Все тъп гъз


Айкюто на негрото е 130, ма не е там въпроса. Бушмена не разбираше какво става, докато Обонго е напълно наясно какво всъщност става и какви ще са последиците, просто толкова може да направи в тая ситуация.
Kamat
17 Авг 2014 23:22
Мнения: 2,365
От: Spain
Намирам президент Обама за симпатичен, интелигентен , широкоскроен човек, който в първия мандат искаше да промени САЩ . Но бацила на Колата и пуканките в обществото им и силните позиции на сатанистите го накараха да се лута във втория си мандат.
Като че ли липсва му решителност до край и май е прихванал болест от България - твърде много калинки- псакита в администрацията му , а такива чугуни, като сенатор Маккейн , му създават допълнителни проблеми.
Все пак , във външната политика, ако не друго, постигна сериозен частичен успех .Без да има кой знае какво кремлинисти около себе си , възползвайки се от игнорирането от Русия на 23 годишното изграждане на едно русофобско украинско поколение, докато постелциновския елит трупаше бабло , запали чергата на Русия под носа й.
Има и съществен принос за промяна на Русия - санкциите поставиха за първи път в Русия въпроса за националната платежна система, национален капитал, вътрешно производство, акцент на руското земеделие, вътрешно - руско затваряне цикъла на доставки на руското ВПК , степен на обвързаност в т.нар. глобална икономика .
карагьозов
17 Авг 2014 23:30
Мнения: 3,770
От: Bulgaria
Докато мислите Президентът на сащ (независимо кой е той) за някакъв фактор във външната политика на същите, дотогава вие ще си останете на нивото на изритания от сий форум чичо фучко, който пишеше дитирамби за Обама, а сега лее горки сълзи, че го е разочаровал. Когато му казвахме, че Обама, бахама или едно женско хомосексуално и черно магаре ще водят същата вътрешна и външна политика на сащ, наивникът фучко, плюеше като камила по нас и цвилеше възторжено като нещо си. За да надраснете подбно оскъдно познаване на действителността на сащ, са ви нужни огромни купчини книги и всякакви други източници на информация .И най-вече много аналитично (и синтетично) мислене. Както и да не забравяте, че интуицията е съкратен път на дедукцията!
Michael
18 Авг 2014 00:16
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
Наистина американците предпочитха изолация преди да бъдат въвлечени в предишните две големи войни, но тогава американците бяха различни хора - бяха по-бедни, но по устремени и готови да вложат всичко от себе си, за да променят света около себе си, с надежда за по-добро бъдеще, ако не за тях самите, то за децата им. Бяха земни хора, а не средна класа в предградие, с къща и морава, без кьорав магазин наоколо. Имаха нужда от коли в онова време, за да работят, да пренасят стоки за мгазинчета и работилници, за да ходят до завода, а не за да отидат до мола или в офиса. Сегашните американци не са онези от първата половина на 20-ти век, днешните американци са вече поколения наред привикнали към начин на живот, който считат за изконно право. О, да има и милиони пропаднали типове, милиони закъсали, милиони борещи се всеки ден с живота, но тези части на обществото винаги се определят от това, за което се борят, а и не са сами - съществуват подредените предградия с десетки милиони живеещи по разписание, и ако ти хрумне да направиш от по-бедните хора мечтатели, бойци или откриватели, то ще се получи, само ако те не са отраснали с чувството, че може и да са втора категория в своя дом, а днес не е така. Днес оня американски дух от предишния век се ражда на други места и сравненията търсещи да ни докажат как отново Амеирка е същата като преди са просто wishful thinking на хора пропуснали да забележат тъмните страни на своята Американска мечта. Човекът се мени - израства в бедност и мечтае да не изпитва нищета, ако го постигне започва да мечтае същото, но тъй като не е вече реално започва да вижда нищетата в лиспата на желан социален статус, притежание и всички други беди и благословии на НЕгладния човек. Общото между всички тия неща е, че са относителни - сравнение със съседа, с колегата, с другия град, общото е, че всички те са рожба на наследената психика на бедняка, който вече няма оригиналните си нужди и затова ги замества с други, но вече не реални, а измислени и тъй се ражда културата на лицемерието, в което се оплитаме с претенции, че гоним идеали и цели изглеждащи достойно за ония далечни наши предци, които по съвсем физически причини не са можели да загубят връзката с действителността. Днес обаче тия претенции са празни, дори и в трейлър парка хората са по-сити, отколкото средния заселник от края на 19-ти век, сремежът е останал за огромното мнозинство и само отритнатите от обществото странници влагат полученото благо в нещо различно. Колко са те обаче? Уважава ли ги обществото или ги счита за особняци? Тази Америка не е онази Америка, тази Америка е жертва на незрелостта на оная Америка. Никой не е виновен - всичко е човешко, никой не може да обвини онези хора, че са стремили да се освободят от тегобите на времето си и никой не може да ги обвини, че не са знаели от какво ще ги лиши победата им, но днес мъдрия човек трябва да разбере какво става с него и обществото му и поне да положи основите за промяна, която да му върне живота вместо да се репчи на целия свят и да продава инертната си запалост за божие вдъхновение. Нямам нищо против Америка, напротив тя е нужна на света жива и здрава, а не заспала и загледана в пъпа си, шаваща с крайници и рушаща всичко наред поради мързел и липса на мотивация за промяна. Ако газенето от мечка ще я събуди - да идват мечките!
Добави мнение   Мнения:45 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща