Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Гяволетата си въобразиха, че са преметнали Брюксел
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:39 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ВладиГео
26 Окт 2014 19:37
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
У нас интересите са парцелирани
в зависимост от близките до властта привилегировани кръгове. Ако някой се чуди къде са корените на корупцията, не бива да ги търси надолу под дървото, а да погледне нагоре към короната. Тук е нормално нещо да е наопаки.

Наопаки, но в пълно съответствие с интересите на Доган и Станишев.
Интересно е да се види колко загубихме не само по ОП "Околна среда", но и по схемата за търговия с емисии. Само и само соларките да получават обещаният им от ДПС-БСП милиард годишно
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ВладиГео
Kamat
26 Окт 2014 19:39
Мнения: 2,365
От: Spain
Пък Брюксел си е въобразил, че е преметнал гяволетата....
Т.нар. оперативни програми = върнат членския внос ( - ) издръжката на еврозелките , е интересен за стотина фирми -лобисти около чиновниците ни в министерствата и самите чиновници в ресорните министерства и общините . Разбира се и за едрите чокои .
Народеца е минал на натурална размяна - пред очите ми в Монтанско съседи размениха 10 л сливак, в туба от мин. вода , за 100 кг компир , а в друго село - 10 щайги ябълки - за бая цепеници и кочан от кукуруз за разпалки.
В самата Монтана пък , по оперативна програма " Транспорт " , двама байчовци стиснаха ръце за 4 зимни гуми срещу 6 туби нафта .
Българина се спасява вече поединично.
таласъма
26 Окт 2014 19:43
Мнения: 270
От: Bulgaria
Терзиев, Вие имате ли поне един материал за тъпия ЕС, в който да не подкрепяте ръководната роля на партията, опс, обърках се, на ЕК, в който да не клепате България? Че и, гледам, сте много горд от това.
Fantata
26 Окт 2014 19:50
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
ВладиГео
26 Окт 2014 20:21
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
В България всичко е концентрирано в структурите на Министерския съвет. Те решават къде какво е необходимо.
Получава се фундаментално разминаване

Разминаването е фундаментално заради фундаменталния порок МС да се занимава пряко с парите от ЕС. Нормалното е МС да договаря макрорамката и да предлага на НС нормативната уредба, а управляващите органи по програмите да бъдат независими от него. Такъв модел имахме много преди да започнем усвояването на евросредства; първият такъв управляващ орган бе, ако се не лъжа, Националният Доверителен ЕкоФонд.

Да, ама по тази схема е много трудно да се краде и Саксът, Доган и Станишев направиха и невъзможното, за да наложат схемата "нищо, че не вземаме всичките си пари от ЕС, важното е всичко взето да минава само през кунките ни".

И за какъв професионализъм на чиновниците по програмите говорите, г-н Терзиев, като освен че са партийно зависими, ги сменят на всеки шест месеца?
маргаритка2
26 Окт 2014 20:23
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Объркавате ме, г-н Терзиев

момента текат два процеса - първо, блокаж на остатъчни пари от изтеклия програмен период 2007-2013 г. поради спрените плащания от Брюксел и второ, невъзможност да се стартира новият програмен период. За първия процес отговорност носят както бенефициентите в България, заради чиито нередности бяха спрени средствата по няколко оперативни програми - например за околна среда и регионално развитие, така и еврочиновниците, които натрупаха дефицит от 24 млрд. евро и се оказаха без пари в последната година. Както и да го погледнеш, държавата е силно потърпевша, защото свеж ресурс не се задава, а трябва сама да дофинансира започнати проекти и да чака в неизвестно бъдеще отприщване на брюкселския извор, осланяйки се на мъдростта, че откъдето е текло, пак ще потече. И междувременно да затъва в нови дългове.


И изведнъж -
България, която с влизането си в ЕС претендира, че е получила признание за модерна държава, трябва да си преговори базови правила за цивилизованост в международните отношения. Първото от тях е, че договореното трябва да се спазва.


Би трябвало да се откажем от остатъчните пари - от Иракскитедългове как се отказахме - само да е мир и демокрация!

Освен това трябва да платим 7 /седем/ - милиона или милиарда - без значение, заради проституця и наркотици, след като е всеизвестно, че истински българин за секс не плаща!!!....

Но да не се отплесвам- да кажат какво им дължим и кой откъде е!
Стрина можем да им я оставим безплатно - за спомен!
щурчо
26 Окт 2014 21:09
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
В България всичко е концентрирано в структурите на Министерския съвет. Те решават къде какво е необходимо.
Получава се фундаментално разминаване, което води до парадокс. Държавата е съгласна с европейското си делене на шест района за планиране, но те фактически не съществуват. Тя си има 28 областни управители и нито един районен.

Мдаа.
Дорде не се направи истинска административна и финансова децентрализация, все ще е така.
Нема как иначе да се отървем от разрухата и демографската криза...
Дорис
26 Окт 2014 21:15
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Но да не се отплесвам- да кажат какво им дължим и кой откъде е!
Стрина можем да им я оставим безплатно - за спомен!


blomar
26 Окт 2014 21:20
Мнения: 314
От: Canada
Гяволетата са си гяволета, но гяволетата от Брюксел са по-големи гяволета. Системата е така направена, че ние да получаваме по-малко пари, отколкото ни е вноската в ЕС. Така бедна България субсидира богатите държави от съюза.
щурчо
26 Окт 2014 21:24
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Системата е така направена, че ние да получаваме по-малко пари, отколкото ни е вноската в ЕС. Така бедна България субсидира богатите държави от съюза.

Верно?
И с колко...
Begemot
26 Окт 2014 21:41
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Не знам дали по европрограмите получаваме реално повече, отколкото е вноската ни в ЕС. Подозирам, че получаваме повече, но не много. Ако някой форумец има възможност и търпение, нека пусне линк или даде някаква обща представа за сметките, па макар и по кръчмарски.
Чини ми се, че и повече, и по-малко да получаваме от вноската си, няма голяма значение, защото парата не стига до нас. Чух, че "откатът" под масата по евро проектите е към 50%, че и повече.
Нашите бандити - политици са за затора и за кол и въже, но ги разбирам - могат и крадат. Не разбирам Европа, защото не съм чак толкова наивен да си мисля, че там не знаят.
щурчо
26 Окт 2014 21:53
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
"Малко над 4 млрд. лева е спечелила България от членството си в Европейския съюз. Това показва сметката, направена на база данни на Министерството на финансите и единния информационен портал, отразяващ изпълнението на програмите по структурните фондове на ЕС, пише "Стандарт".
От 2007 г., когато страната ни стана член на Общността, до края на 2013 г. сме внесли в общия бюджета на Брюксел 5,253 млрд. лв. За същия период България е получила парични траншове от ЕС по различните оперативни програми за общо 9,353 млрд. лв.
Така излиза, че за седем години членство в ЕС сме на плюс от 4,099 млрд. лв. Брюксел обаче досега е възстановил малко над половината средства по оперативните програми за периода 2007-2013 г., или 51,29% от сумата. През тази и следващата година страната ни ще продължи да получава плащания по проекти от стария период.
Членството в Общността обаче не трябва да се разглежда единствено през призмата на платените и получените средства. Единният пазар, приливът на чуждестранни инвестиции, както и отворените граници за българските граждани пораждат редица други ефекти, които оказват влияние на родната икономика.
Например от 2008 г. насам сумата на всичките чуждестранни инвестиции у нас възлиза на над 30 млрд. лева, сочат данните на БНБ."
Насата
26 Окт 2014 22:06
Мнения: 1,301
От: France
Оптимисти.....
България не е приета в ЕС да получава, а за да дава. Парични вноски , проценти от събираемостта на проходните агенции, концесии без пари, електропреносни мрежи и прочие хапки от някогашната развита икономика на страната .
Да харчи от бюджета си за първа вълна емигранти- продукт на политика на САЩ , която беше наречена от руският президент в Сочи/ Валдай клуб / " политика, която ражда тероризъм" . Да стои далеч от Русия и когато получи силен сигнал и ясен знак - някой държавник да изджафка срещу дедо ви Иван.
За което получава след мандата си топло местенце в ООН, ПЕС, чете лекции на Запад или като секретаря на ППО на БКП и активист на партията още от обучението си в УССР - Велизар Шаламанов , стипендийка от фондация "Маршал" .
А българите ? Те получават за тази кирякстефчовска политика висока цена на газа и затворени пазари за конкурентни иначе на руския пазар стоки.Не само традиционните по съветско време.

щурчо
26 Окт 2014 22:34
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Че кой е забранил на българските компании да работят с Русия?

http://brcci.net/bg/

Само некой да има мерак...

бонго-бонго
26 Окт 2014 22:43
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Автора
Но пък, щом с европари за пристанища може да се строи софийското метро, защо магистралите да не се строят с парите за железници ...
ПП. Лицето Калки да прочете тая статия.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
маргаритка2
26 Окт 2014 23:04
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Също въпрос имам - определено ни дължат пари, признават си го,
- как правят така, че ние сме сме им виновни?!?

Да приемем, че има проблем за 2014 г- - ми да изплатят всичко до 2013 г. включително!

КОЙ не си изпълнява договорките???

маргаритка2
26 Окт 2014 23:09
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Договорите имам предвид.

"Договорките" са друга оперета. , дърти кущрумби!
Насата
26 Окт 2014 23:11
Мнения: 1,301
От: France
С мерак и НПО- кьорфишеци - не става .
Опитай да работиш на руския пазар с български стоки , а не да кесиш на НПО- ясла и тогава философствай.
Още преди войната в Новорусия, таможники на Белгород ти казват - забрави за украински и български стоки.
Продавайте в САЩ.
Едни 7 days кроасани в моловете , чат -пат някое козметично мазило - това е .
neni_minono
27 Окт 2014 06:56
Мнения: 450
От: Bulgaria
Насата 26 Октомври 2014 22:06 България не е приета в ЕС да получава, а за да дава. Парични вноски, проценти от събираемостта на проходните агенции, концесии без пари, електропреносни мрежи и прочие хапки от някогашната развита икономика на страната.

И работна ръка да дава - като се почне от лекари, медицински сестри, технически специалисти та до всякакъв обслужващ персонал!
ПлесNick
27 Окт 2014 07:27
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Светльо, Светльо-о-о,
от доста време си в Брюксел ама (и) от този ти опус се вижда, че или още не си стоплил каква точно е схемата с т.нар. "фондове на солидарността" (Регионалния, Социалния, Кохезионния, тези за Правосъдие, Свобода и сигурност /Фонд Външни граници, Бежанци и пр./) или нарочно (и ти) я прикриваш, замъгляваш!

Големият дявол, Луциферът в Брюксел, чрез въпросните фондове ВЪОБЩЕ не преследва целите, описани в (преамбюлите на) регламентите им, а целта му е хем да МАНИПУЛИРА, хем и да КОРУМПИРА, и то устойчиво (т.е. дълги-дълги години), местните управляващи т.нар. елити (=компрадорски шайки) в (ново) присъединените страни, които получават грантовете от тези фондове за да финансират своите т.нар. оперативни програми (станали вече част от въпросното Споразумение за партньорство)!

Схемата на Велзевула наш от Брюксел е гениална - всяка присъединена към "Клуба" плаща годишната членска вноска, която после брюкселските гяволи връщат обратно - чрез еврофондовете, но тези пари вече се управляват (както е записано във Финансовия регламент на ЕС, и "Правилника" за приложението му, също регламент) в режима на т.нар. shared management: местен /уж/ Управляващ орган (в пакет с местен /уж/ Сертифициращ и с местен /уж/ Одитиращ) и брюкселски ИСТИНСКИ управител на парите, ИСТИНСКИ сертификатор и ИСТИНСКИ одитор /European Court of Auitors/)!

Колкото и да си мислят, че "управляват" европарите местните шайки, СЪЩИНСКОТО им управление НИКОГА не е било РАЗДЕЛЕНО (или както обичат нашенските чиновничета да му викат СПОДЕЛЕНО), а ВИНАГИ САМО В РЪЦЕТЕ НА ГОЛЕМИЯ ДЯВОЛ В БРЮКСЕЛ, който СПИРА и ПУСКА парите както му кефне!!! Под "голям дявол в Брюксел" трябва да разбираме само едно - ГОЛЕМИЯ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ КАПИТАЛ! За него цялото т.нар. "рзширяване" (enlargement) на ЕС на изток и югоизток всъщност е ЗАВЛАДЯВАНЕ (ANSCHLUSS)! Аншлус, без пушка да пукне, и финансиран чрез СОБСТВЕНИТЕ пари на аншлусираните! Щом не му играеш по свирката - спира европарите, щом (с)хванеш стъпката и ритъма - пуща парите!!!

Виждаш че Брюк
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ПлесNick
Пенчо бре
27 Окт 2014 07:47
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
... правителство на Бойко Борисов, влезе в тон с неговия шлагер за магистралите и временно си запуши ушите за сирените от Брюксел.

Абе ние сме големи гяволи
Сирените привличали минаващите край тях моряци с песните си и ги завличали в дълбините, където те се удавяли.

и не се даваме!
Добави мнение   Мнения:39 Страница 1 от 2 1 2 Следваща