Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как рухна величието на САЩ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:55 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
valeri59
31 Окт 2014 23:23
Мнения: 3,592
От: Spain
ФАЩ отива в Историята като Рим, Персия, Византия, СССР и ЕСССР,

Сега ще ти се хахвърлят , че не е вярно. И за тях са си прави. И в Рим в началото на 5ти век са си мислили така,И Дарий и неговите сатрапи са били уверени в могъществото си, 1980 та година никой не можеше да помисли ,че совдепия ,ще се срине след 10 години.. Малкият мусталия също вярваше в „хилядолетният“ райх..
РЕВиЗОР
31 Окт 2014 23:38
Мнения: 574
От: Bulgaria
В каква валута държите спестяванията си гробокопачи на Америка?Тичайте да си обмените парите в рубли. Кайли писа,че щяло да има златна рубла.Оксиморонушка какая то?
Mura
31 Окт 2014 23:57
Мнения: 2,803
От: Bulgaria
Расовото разделение в образователната сфера никога не е спирало да съществува, въпреки че са инвестирани трилиони долари в рамките на половин век. Дори Джо Байдън нарече летище "Ла Гуардия" "третото световно летище".

Е, и? Някой може ли да даде пояснение, за какво иде реч?
Apolitichen
01 Ное 2014 00:04
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
В каква валута държите спестяванията си гробокопачи на Америка?
Само в дългова. Но признаваме, че сме още слабички - дълговете ни не надхвърлят продукта, който създаваме. Пък и никаква обезценка на дълга не можем да сътворим чрез инфлация, разпределена върху целия свят.
Какво да се прави, тракийски ген. Няколко века ще трябва да се учим да управляваме (как тракийци са ставали римски императори) и/или да гробокопаем империята докато създадем собствена.
kaily
01 Ное 2014 00:10
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
к`о станА бе?
вечният двигател на пазарната икономика запецна, що ли?
Apolitichen
01 Ное 2014 00:31
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
вечният двигател на пазарната икономика запецна, що ли?
Кой е това "вечният двигател" - егоизмът, печалбата, "принадената стойност"? Защото изобретението на Гутенберг работи с пълна пара в Федералния резерв. "Пара" много, движение малко . Ама както знаем, движението е относително - за едни е малко, за други много, а за трети си е в "отрицателна доходност".
gnom2
01 Ное 2014 00:36
Мнения: 278
От: United Kingdom
"Адекватните" е добре първо да се научат къде се слагат запетайките и другите препинателни знаци и след това да словоблудстват по форумите. Ти му пишеш, че вестникът се излага с нескопосни манипулации то пак за Путин си пее.
Булгуров
01 Ное 2014 01:11
Мнения: 261
От: Bulgaria
Дори Джо Байдън нарече летище "Ла Гуардия" "третото световно летище".

A third-world airport, предполагам. Летище от Третия свят. Преводът пропуска на много места.
ВладиГео
01 Ное 2014 02:15
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
"невъзможно е човек да не обича Ейбрахъм Линкълн, Семюъл Клеменс, Джон Грифит Чейни, Уйлям Сидни Портър или народа, чиито синове са те."

Влади, ако тръгнем да изброяваме, вечерта няма да ни стигне. Писатели, композитори, певци, артисти, учени ...
Но да си затваряме очите за последните 25 години ( май „победата“ над комунизАмА изигра лоша шега) и да не виждаме ,че с всяка измината година, САЩ се отдалечават от представите ни за бленувана държава.

Америка, хора като хора.
Злото е, че за българина Америка означава неравенство, корупция и престъпления.
Най-лошото е, че за 99% от хората в България не сме страна, а местопрестъпление
ПлесNick
01 Ное 2014 08:10
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Аутсорснахме бъдещето си, като взехме пари от Китай, за да купуваме китайски стоки.


Мейгуо (=САЩ, на мандарин) ще рухнат окончателно когато Джунгуо (=Китай) реши, че повече не е нужно да ПРОДАВА китайски стоки на американците!

Чувал съм, че някога Мао наричал САЩ "книжен тигър" - дали е предполагал, че държавата му ще сколаса да насъбере в резерва си 2-3 трилиона такива зеленогърби "тигри" !?! Но пък резервът им от монетарно злато казват бил незначителен - за разлика от САЩовския! Според мен колкото повече китайците се опитват да "ре-експортират" насъбраните долари, толков повече турбуленции ще изпитва сегашният т.нар. световен ред, и толкова повече такива като Бюканън ще се косят за срутващото се U$ supremacy!
Katakachev
01 Ное 2014 08:19
Мнения: 672
От: Bulgaria
Общо взето положението напомня управлението на Джими Картър (също като Барак Обама носител на Нобелова награда за мир). Икономически застой, криза със заложниците в Иран, пасивно отношение на САЩ към съветската агресия в Афганистан, огромен ръст на лихвите по кредитите, провал на реформата в данъчната система, неуспех в осъществяването на националния здравен план...

И после дойде Роналд Рейгън...

Уилт
01 Ное 2014 08:25
Мнения: 6,053
От: Bulgaria
Всъщност авторът се явява като пропагандатор на старата доктрина на "изолационизъм". Америка и светът на са готови за това. ТУК някои възлагат надежди на Русия, но за тяхно съжаление тя не притежава интелектуален и икономически капацитет за това. И усещането за мисия и отговорност!

"Почти 70 години САЩ са опора на глобалната сигурност" и тази роля "означава много повече, отколкото сключването на международни споразумения; тя означава тяхното изпълнение".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Уилт
Втора смяна
01 Ное 2014 09:38
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Почти всички БГ-емигранти в УСА, които познавам обичат Америка, но мразят външната им политика...тукашните бивши българи и новата родина си обичат и външната и политика.
Klepouh Klisar
01 Ное 2014 09:41
Мнения: 749
От: Bulgaria
Би трябвало тогава светът да е по сигурен днес благодарение на Сащ - помисли (ако можеш) преди да лепиш лозунги като на партийно събрание !
Klepouh Klisar
01 Ное 2014 09:46
Мнения: 749
От: Bulgaria
Още малко за споразуменията - дай поне един пример за реализирано споразумение . Бил могъл да почнеш от близкият изток да кажем Израел и Палестина или да кажем ъъъъ -хайде помогни тук че нещо не се получава.
Село_
01 Ное 2014 09:51
Мнения: 5,494
От: Bulgaria
Подобни събития подкопават доверието на американците в компетентността на лидерите и на правителството. Все повече хора сега вярват, че Америка е тръгнала надолу; че бъдещето няма да бъде така славно като миналото; че сме поели в грешна посока. Обществото е обезпокоено.


а дано наистина се е обезпокоило, но дълбоко се съмнявам че масата изобщо е в състояние да се обезпокои. Те спят. Тук там по някой се размърдва и нито един Нео събуден изцяло.
Приспивателното им много силно, американско
Klepouh Klisar
01 Ное 2014 09:57
Мнения: 749
От: Bulgaria
Америка има само една мисия и отговорност - собственните си интреси без значение дали те накърняват интресите на суверенни държави. Няма лошо ако си получател ама е множко зле ако си на отрещната страна а си гъкнал а са те засипали с "демокрация" .
Medovina
01 Ное 2014 13:32
Мнения: 704
От: Bulgaria
Отдавна не бях чел по-големи глупости. Вземат се изолирани събития, някои от които крайно хипотетични (заплахата от ебола), за да се рисуват апокалиптични картини с цел да се дискредитира сегашният президент. Под всичко обаче се прокрадват коварните идеологически обертонове за добрия частен сектор и лошата държава. Единствено прав е за войните, които попиват като сюнгер ресурси за рушащата се инфраструктура.
Професорът
01 Ное 2014 18:25
Мнения: 370
От: Burkina Faso
Ами как рухна... Доларът се проби, производството "излетя" overseas, a FED печата ли печата зелени хартийки, които ще станат за огрев, тогава когато решат, че вече няма да са им нужни, на Мечката и Дракона! А евроГейовете, със сегашния си акъл, ще ги последват съвсем скоро, ако не сменят курса!

PS. Какъв е изводът? САЩ, флагманът на Световния капитализъм, се превръща в негова жертва, вследствие от глобализационния етап на неговото развитие!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Професорът
карагьозов
01 Ное 2014 22:04
Мнения: 3,770
От: Bulgaria
Когато авторът на материала е тригодишен, японската империя разрушава бойния кораб "Роу" на Тихоокеанския флот на САЩ в пристанището Пърл Харбър.


Пичове, нема такъв боен кораб, има се предвид, подредените бойни кораби в Пърл Харбър. Бойният корабен ред. Японците са унищожили всичко.

Третото световно летище
е неправилно. Има се предвид летище от Третия свят, защото само негри и прости източноевропейци ходят вече в Ню Йорк (и ползват "Ла Гуардия". Летището носи името на един кмет, който уж ликвидирал хазарта в Ню Йорк. Има го сниман как троши с чук ротативки, а всъщност е по-корумпиран от Басеску като кмет на Букурещ и от Софиянски като кмет на София.

Тази статия на Пат беше преведена на всички европейски езици и навсякъде бяха допуснати тези същите грешки - и на руски, и на френски и дори на немски. Това показва тоталната деградация в образователното равнище на европейската преса. Така че и "ние" европейците отиваме на зле, а не само уса.

Патрик Бюканън е изключително кадърен политик, палеоконсерватор. От много време се опитвам да ви насоча вниманието към неговите статии в Human events, но не прихващате. Той каза, че Путин е един от най-представителните консерватори сред световния елит в статия, озаглавена "Един от нас ли е Путин?" Обърнах внимание на семплия и омотан във фикциите си Чичо Фичо върху текстовете на Бюканън и Рон Пол, за да му подскажа, че вярата му в Обама ще свърши зле, както и стана. Он нищо не разбра (както винаги). Вземете и изчетете колонките на този човек в консервативните издания в уса, за да ви стане ясно, че САЩ имат шанс, ако ликвидират пътя на политкоректността и се върнат към консервативните християнски ценности.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: карагьозов
Добави мнение   Мнения:55 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща