Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Училищата се различават по най-слабите ученици, а не по най-добрите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:22 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Тимур и неговите командоси
06 Фев 2015 13:00
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
От коректност към авторите ще нарека статията "тенденциозна", а не направо - "тъпа". Разбирам, че в "Отворено общество" се хранят от псевдохуманистични идеи, но все пак трябва да има мярка.
Какво му е лошото на "неравния старт"? В пети клас един предпочита да учи, друг да играе футбол, трети да играе шах. Според авторите трябва да забраним на "футболиста" и "шахматиста" да се занимават от рано, понеже това поставя другите в неравностойно положение? Само че не всеки има качествата на Стоичков или Топалов. Всъщност мярката ще доведе само до убиване на талантите.
С ученето е още по-лошо. Редица хора не искат да учат по две основни причини:
1. Трудно им е, а да се играе е по-лесно. Тоест, мързи ги.
2. Нямат необходимата мотивация - баща им е шофьор (примерно), майка им - фризьорка (примерно) и всеки ден децата чуват в къщи, че за всички проблеми на държавата са виновни ония, "учените, които объркаха света". Така те научават, че важното е човек да спечели от тотото или поне да си намери лека работа, където може да се краде. Говорим за деформирана ценностна система.

Предложението на авторите реално е - да стопираме умните, за да станат равни на глупавите. Идеята не е нова, в САЩ отдавна е реализирана чрез политкоректността, а у нас навлиза чрез замяната на реални изпити с тестове, където всеки долу-горе ще се оправи. Тоест, да бъдем равни в неграмотността и да слушаме какво ни казват умните чичковци от другата страна на океана.
Типично в стила на "Отворено общество"...
Добави мнение   Мнения:22 Предишна Страница 2 от 2 1 2