Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бизнес организация иска данък върху пенсиите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:42 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
генек
06 Фев 2015 19:19
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Мутри... Хищни, алчни, тъпи мутри... Национално-отговорен капитал...
----------------------
Сайтът на Генек

Дедовите
06 Фев 2015 20:09
Мнения: 210
От: Turkmenistan
Дедо ви е пенсионер с пенсия от почти 1600 лв. Понеже горе-долу съм здрав (дано не ме урочасат завистниците), а и имам някави знания и умения, работя. От заплата ми вампирската държава задължително ми удържа за фонд пенсия (щяла да ми увеличи пенсията - а аз едва ли ще доживея да получа и сегашната в пълен размер), за фонд безработица (а при уволнение аз нямам право на помощи за безработен, защото съм пенсионер), за здравни (въпреки че като пенсионер съм осигурен здравно от държавата, да не говорим че си плащам на докторите) и пр. и пр. Та питам защо ги плащам тези неща? И защо не ми дадат тавана на пенсията, за да не работя и да освобдя място за по-млади? И какви са тези предложения -все да цедят пари от някъде? Ако искат да предложат във финансирани от бюджета органи (парламент, комисии, министерства, агенции, областни, кметрства, дружества и фирми с дори 0.0001% държавно участие) да няма пенсионери и дори хора придобили право на пенсия. Тогава такива като мен ще си бачкат частно и ще се освободят маса работни места.
Село_
06 Фев 2015 20:11
Мнения: 5,494
От: Bulgaria
на отчисленията за пенсиите вече данъка им е платен, така че няма да мине
mick
06 Фев 2015 21:59
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Пенсиите сега са бонус за прослужено време и възраст... а не това което им е същността - да са заплащане когато човек вече не може да се издържа сам. Докато това е така ще имаме милиони пенсионери, много от тях по-здрави и прави от работещите. В същото време парите за пенсии никога няма да стигат, щото желаещите за бонуси са огромен брой, а работещите малко.. резултатът го виждаме бюджета, демек работещите плащат още толкова - 4.5 милиарда на година.

Ако се промени смисълът на пенсията, тогава пенсионерите които получават пенсии ще бъдат по-малко и с доста по-високи пенсии. Най-важното - ще са тези които имат нужда от тях.. а не здрави и прави .. дето се редят за големи пенсии, че и работят отделно.

Пенсията трябва да зависи и от събраните пари за пенсии в НОИ, както и от това какви доходи има пенсионерът. Пенсията трябва да стане нещо като застраховка и да се изплаща само когато човек остане без възможност сам да се издържа. Ако човек е богат.. защо му е държавна пенсия? Ако работи за добра заплата - за какво му е пенсия?

Да не забравяме, че заради годишните плащания от бюджета - 4.5 милиарда.. с толкова не се поддържа инфраструктурата в държавата/взимат се най-вече от там/. Т.е. имаме постоянна декапитализация.. няма БДЖ, енергетиката е зле, пътищата са зле, магистралите ги няма .. всички чакат само на помощи от ЕС.
agabaga
07 Фев 2015 00:46
Мнения: 2,145
От: Bulgaria
И аз като "Дедовите" да се оплача. Всеки месец спонсорирам държавата със 700 лв. защото не ми дават полагаемата пенсия в пълен размер. Какво правим, какъв данък бе, гробари?
Дедовите
07 Фев 2015 03:06
Мнения: 210
От: Turkmenistan
mick - прав си НО САМО ако се промени смисъла на пенсията, а и на цялата система - т.е. пенсията да стане вид "застраховка за старост". Тогава ще изчезнат и пенсиите за тези които нямат стаж (нямат застраховка), ще се премахне минималния праг на пенсиите (получаваш за колкото си се застраховал), държавата ще трябва да измисли какво да прави с хората нямащи такава застраховка (може някой лагер за умиращи с едно ядене на ден за да се ускори процеса) и пр. и пр. Естсествено, че това ще се отнася за следващото поколение, защото ние, пенсионерите вече сме си отработили нашето. Жалко е ако хората не разбират, че сега няма пари за основно заради кражби и контрабанда и че е проблем главно на младите, а не на пенсионерите. Фактът, че младите и тези на средна възраст гласуваха пак за Тиквата и Цецко е показателен - прост народ/слаба държава.

annetaz
07 Фев 2015 04:42
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Прочие не е лошо работещите пенсионери да плащат данъци и осигуровки. Защото това е основната причина да бъдат наемани на робота, вместо хора, които са над 40 и могат да вършат същото, че и по-добре. А и кои работят? Работят бивши полицаи, военни и пр. които и без това вземат пенсии и то високи за наша сметка нали? И не само вземат високи пенсии, но се уреждат и на добре платени работни места. Много съжалявам, но при безработица от 40% въобще не трябва да се позволява на пенсионерите да работят. Онези, които са зле финансово, трябва да получат помощ.
mi6osp.
07 Фев 2015 08:01
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Прочие не е лошо работещите пенсионери да плащат данъци и осигуровки.


И сега плащат данъци и осигуровки върху заплатата,която получават. Изключение- пенсионерите- инвалиди.
Да искаш да плащат същото и върху пенсията,която е на база ежемесечни вноски от заплатата,от пари, обложени вече с данъци и осигуровки, си е гавра.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: mi6osp.
Село_
07 Фев 2015 09:10
Мнения: 5,494
От: Bulgaria
Пенсиите сега са бонус за прослужено време и възраст... а не това което им е същността - да са заплащане когато човек вече не може да се издържа сам.


Да ти минава през ума че може да има и хора, които след накакъв брой години вече не искат да работят? Не че не могат, а не искат?
Аз съм от тези хора. За целта съм си заделяла от дохода и сега вече не искам да работя.
А този доход вече е обложен с данък.
В живота има и други неща освен работата.
tatyana1
07 Фев 2015 09:38
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Аз съм за твърда забрана на пенсионери да работят в държавни и общински структури! Който е млад, здрав и енергичен- да ходи в частния бизнес. Там освен това, за самоосигуряващите се съм сигурна, за наетите по трудов договор- не знам, като се пенсионираш плащаш само здравна осигуровка- докато развиваш дейност. Много е лесно, когато друг ти внася вноската. Когато си самоосигуряващ се- обикновено гледаш да си на минимума, защото приходи или има, или няма, а твърдите разходи си текат
tatyana1
07 Фев 2015 09:40
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
PS.Ако си самоосигуряващ се, а не си се назначил за управител, осигуровката не е разход за фирмата
mick
07 Фев 2015 09:50
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Да ти минава през ума че може да има и хора, които след накакъв брой години вече не искат да работят? Не че не могат, а не искат?


Ами хубаво, това не противоречи на това което казах по-горе. Пак може да получаваш пенсия, но само ако не си богат.. Все пак трябва обаче да имаш съответния стаж и години.
Драгаж
07 Фев 2015 10:17
Мнения: 160
От: Bulgaria
Mick, приятелю, след като си плащал вноски за пенсия през целия си трудов стаж, пенсията ти е дължима след изпълнение на условията "възраст и трудов стаж", независимо дали имаш нужда от нея(т.е. имаш други доходи) или не. Това са твои пари.
malinas
07 Фев 2015 10:30
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Да не говорим, че същите тези работодатели търсят да назначат пенсионери на работа за да си спестят плащането на данъци към държавата.
malinas
07 Фев 2015 10:35
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
А и да не забравим, че същите тези бизнес организации пропускат да плащат осигуровките на работниците си, та сега са тръгнали да викат "Дръжте крадеца". Завидяха на едното око на кьоравия.Омръзнами цял живот от призиви "Дайте да дадеТЕ".
Атанас_Ванев
07 Фев 2015 13:59
Мнения: 211
От: Bulgaria
ние, пенсионерите вече сме си отработили нашето

Да ви имам самочувствието! Че сте работили колкото сте могли никой не отрича, но не можем да си затваряме очите и за резултатите от "отработеното". А резултатите всички знаем какви са: незадоволителни. И затова, ако обичате, искайте малко по-скромно защото това дето го искате, въпреки че е "отработено", за да ви се даде, се взема от някои, които работят СЕГА. А тези някои, сигурно защото е много хубаво "отработеното", са все по-малко.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Атанас_Ванев
kaily
07 Фев 2015 14:15
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
не можем да си затваряме очите и за резултатите от "отработеното"

много знаеш ти, да не си искал тате носи мама меси а да не е станало така
Атанас_Ванев
07 Фев 2015 14:42
Мнения: 211
От: Bulgaria
Кайли, какво тук значи някаква си личност (в случая моята)?! Има обективни показатели - за тях става въпрос.
Атанас_Ванев
07 Фев 2015 14:55
Мнения: 211
От: Bulgaria
Мира Радева - българите живеят системно в лъжа!

"Аз по-скоро казах да спрем да заблуждаваме хората, че имаме пенсионна система. Докато пенсионната система не се самоиздържа, тоест, тези пенсионни фондове да могат да изплащат – айде, ако не 100%, поне 80-90% от пенсиите, а те не могат да го докарат дори до 50%. Щом не могат да го докарат, значи ние нямаме работеща пенсионна система. Като няма такава, няма на какво да се надяваме, защото демографският ръст, и това го говорим от години, е негативен, нямаме млади хора, защото реално те трябва да изплащат пенсиите, това е този така наречен солидарен модел. И, когато младите хора са в чужбина, откъде да ни изплащат пенсиите? Да ни ги изплаща Европейският съюз? Няма как да стане! Всички експерти не искат да кажат истината. Потриса ме фактът, че хората в България предпочитат да живеят системно в лъжа..."

http://www.lentata.com/page_6526.html
onzi
07 Фев 2015 15:35
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
ванев,

айде сега погледни умно към тавана, зашавай с пръсти, помърдай с уши и въобще направи каквото там правиш за концентрация, и дай /по възможност смислен/ отговор на въпроса: защо пенсионната система трябва да е на самоиздръжка? защо, бе? защо?

аз ежемесечно правя вноски в държавата. Тя /държавата/ гарантира, че след изпълнението на определени условия ще получавам пенсия, определена по предварително известна формула. никъде не присъства условие за самоиздръжка на някакъв си институт, па бил той и осигурителен.
kaily
07 Фев 2015 15:50
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Има обективни показатели - за тях става въпрос.

обективните показатели сочат, че квото е построено през соца, ние сега не можем само да го боядисаме
Добави мнение   Мнения:42 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща