Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Смях и сълзи
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:104 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »
Рики Еповери
01 Апр 2015 01:16
Мнения: 5,553
От: United States
На 1 април 1976 г. британският астроном Патрик Мур заявява по Би Би Си Радио 2, че в 9,47 ч ще станат свидетели на изключително рядко астрономическо явление - планетата Плутон ще мине зад Юпитер и ще породи гравитационна аномалия, вследствие на която земното притегляне ще отслабне.
Мур уведомил слушателите, че ако точно в този момент подскочат във въздуха, ще изпитат неподозирана лекота. В 9,48 стотици хора вече звънели в радиото, за да съобщят, че те са изпитали необикновеното усещане. Една жена дори заявила, че тя и нейните приятелки се издигнали над фотьойлите си и левитирали във въздуха.
хикса
01 Апр 2015 01:16
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Пък ти пробвай отлежали тетевенска и троянска сливова, още отлежала сунгурларска гроздова.


Че кво не му харесваш на Жак Даниелса тогава, разликата е само в есенцията?
Lord Voldemort
01 Апр 2015 02:22
Мнения: 2,756
От: Holy See (Vatican City State)
Джак е много хубаво уиски. Не е сингъл малт, царевичен бърбън ( по името на окръга в който се произвежда ), но се прави по сложна технология и си струва парите.
ablepsia
01 Апр 2015 04:25
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Пък ние, Божидаре, к'ви комунисти бяхме. Знаеш, че се записахме в партията да се вредим да ни печатат.


Божидар наистина беше голяма капия и си остана такъв до последно.
Историята обаче май само му я приписват.
Зная за шегата от Джеки Вагенщайн, защото лично е присъствал на номера в Ситняково.
А изреклият горе-долу горния цитат, е бил Орлин Василев, запрян там да пише пиеси за партизани и партизански борби.

И като стана дума за Божидар, нека си спомним за поета, че вече никой не се сеща за нашите поети, щото са ни вторачили в данъци, осигуровки и прочие наглосаксонски мизерии:

Напразно вий, приятелю, се въсите
и да спорите с мене сте готов:
най-хубавите стихове са късите,
най-хубава е кратката любов.
Fantata
01 Апр 2015 04:36
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Ми не мога секи ден на Connemara и Laphroaig да карам- жената ще ме изгони


Ще те изгони, ами... Като не си плакнеш чашата ще те изгони. На Лафройга чашата се плакне, освен ако не си спал на дивана и искаш да си го върнеш на жената...

Другото не близвам, че ми звучи ирландско. Нищо против ирландците.
Eisblock
01 Апр 2015 05:21
Мнения: 9,157
От: Iceland
Айде-е-е-е, върнафме се у пубертетската младост... Кой какво бил пил и пр. Отприщихте спомени - и хубави и грозни. 100% доказателство, че с третата възраст отново има завой към Първата - но на ново "качествено" ниво...

Г-н Иванов отново не успя да разочарова мнозинството тук - своите почитатели! Като старо, отлежало вино - все по ценено и ценно става с времето! Дано никога не свършва!


Drug
01 Апр 2015 05:26
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Напоследък ДИ бе започнал да разочарова, но това е един своеобразен връх.

""Томски, ловците са изверги...

Кралицата майка, вече много стара, без пушка, а с бастун и с бастуна доубива патица. Хвърчат кръв, пера и перушина. После научих, че тя прочела само три книги през дългия си живот. Едната била детска, другата за лов, третата забравих за какво. Коронованите са много прости.

Прости са и българските царедворци, "юпита" ли се нарекоха, забравих ги тия от НДСВ."

***
Мнозина сме на същото мнение, но думата на ДИ тежи повече. Аз бих добавил: ловците са и подлеци, а останалите какво да ги коментирам - ясни са на всеки, дори на монархистите.
Drug
01 Апр 2015 05:32
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
...Джак Кероуак...

***
То и от правопис, че и от пунктуация отбира. Ловец, при това лежал из окопите... наверно след почерпката от бутилката за газирана вода, дето свекървата разнася успешно през 3-4 летища на два континента.
Drug
01 Апр 2015 05:42
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
"И аз имам репутация тука че мога да нося на алкохол, ама не си го пиша гордо в резюмето като ДИ"

***

Аз пък на връщане от Раша дето въпросния левент (с репутация единствено в собствените му очи) ме праща редовно, научих един подходящ за случая израз: "Ни стида, ни совести!"
spectator
01 Апр 2015 06:28
Мнения: 505
От: Bulgaria
"Лека нощ. Комунизмът си отива, спете спокойно, деца. "

И ний спахме. А те - не.
crossfit75
01 Апр 2015 06:45
Мнения: 1,604
От: Bulgaria
Drug,
Как си бе пич?
Децата -уманитари изучиха ли се? Намериха ли си работа за 70 хилки или още си седят у дома?
Ми разбирам малко от правопис и писане. Изкарах си университета, след това и един "Masters of Science" избутах-- не в БГ-то и не в некое елементарно ВУЗ-че. С 80 странична дипломна работа (скучна ще ти е-- корабни двигатели, горива, типове рафинерии...) пиша ти образователното ми ниво на английски щото последния път като се опитах да ти го преведа и ти отсече как било нещо менте и трябвало нещо друго да съм правел
Та как да го напиша на български "Jack Kerouac "?
А за носенето на алкохол-- ми носим
И свидетели имам
И на тичане , и на щанги носим. Пак си спомням как ми казваше с мойте 100 кила живо тегло нямало съм да мога да избягам и сто метра... Та трябваше да ти публикувам официални времена и снимки от маратони.
Та така де-- такива "интернет звезди " като тебе ги знам.
1. Кретат си на запад (ти по специално в САЩ ) ама им е мъчно за дома и обичат Рашата. Ма не си дигат чуковете да работят за рубли.
2. Знаят всичко ( ти ме разбра мене от една снимка. И образователни съвети ми даваше-- грешни и смешни )
3. Отрочетата им са най умните. Ама са уманитарчета-- щото там най лесно се завършва. И после се чудят що не почвали направо от вицепрезидент на фирма

Да ти кажа нещо-- имам нов работен адрес:


6001 Bollinger Canyon Road
San Ramon, CA 94583

Ако преди ми викаше че съм бил шеф на група хамали, интересно ми е сега като какъв ще ме нарочиш

ПС. Утре ще се пие след работа и ще имаме съзтезание между "trading" I "operations" по corn bean toss and American shuffleboard в бара (ама наистина не знам как да ги преведа тия). Ще пия едно за тебеangel4o_
01 Апр 2015 08:20
Мнения: 92
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
2pee
01 Апр 2015 08:40
Мнения: 2,613
От: Bulgaria
Претоплена манджа нямаше, боклук нямаше.
хикса
01 Апр 2015 08:42
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Джак е много хубаво уиски.


Ние (и двамата, струва ми се) не си говорим за него, а за една друга напитка, която се продава в България със същия етикет.
Mrx++
01 Апр 2015 08:58
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Пък едни правозащитници и правозащитнички ни се карат: били сме хомофоби, туркофоби, ксенофоби.
Е кво сега нали правозащитниците трябва да си заслужат сухото дето получават. На времето нямаше правозащитници, викахме на ромите цигани, ама те бяха по-щастливи от сега. За педераси чух едва към гимназията, те си се криеха, не си развяваха онези работи по площадите.
Един смешко каза: "Водим хибридна война." Тъжно е смешковци, които не са виждали война, да ни обясняват каква война водим.
Ей пък това "хибридна" съвсем не го разбрах. ОтWiki-то:
Хибридите между различните видове от един и същ род са понякога познати като междувидови (интерспецифични) хибриди или кръстоски. Хибриди между различни подвидове от един и същ вид са познати като вътревидови (интраспецифични) хибриди. Хибридите между различни родове понякога се обозначават като междуродови хибриди. Познати са, макар и изключително редки, междуфамилни хибриди (напр. токачките).
Значи хибридната война е война-кръстоска между два вида войни, конвенционална (истинска) и информационна. Тогава, защо нашите ибрикчии рИват, че нямало да се води истинска война.
От старите дрехи - нови черги, вълната от старите дюшеци - на дарака; майките разплитаха старите пуловери и от преждата изплитаха нови.
Ей и аз съм ходил на дарак. Майка ми приготви прекя за сестрите ми - черги. През 70-те като се изпожениха никоя не ги искаше тези черги, тогава на мода бяха вече персийските килими. Дадохме ги на циганите.
"Как е, кмете, слушат ли те селяните?", запитал го Фердинанд, вече понаучил български. Кметът, вцепенен от височайшото присъствие, отговорил честно, по войнишки: "Хич ни ма ибават, Ва'шу Височеству". Фердинанд казал: "А трябва, трябва да те ебават". Това било е, преди да се родя.
Както във войската. На въпроса "Ебаваш ли старшина-школника", който от двата отговора дадеш все си виновен, ДА, как така ще го ебеваш, НЕ- как така няма да го ебаваш (демек да не му се подчиняваш).
А те: "И ти, и ти. Пък ние, Божидаре, к'ви комунисти бяхме. Знаеш, че се записахме в партията да се вредим да ни печатат."
Пък то след 9-ти септември всички социалдемократи станаха кимунисти. От 12 000 преди 9-те БКП стигна около 1 милион след това. А като си спомня каква борба беше да се пишат активни борци, казал здравей на някой от съпротивата преди 9-ти и след това го гони да съдейства да стане.
ТЖ посети Франция; личен преводач му беше моят колега в БТА Нино Нинов. Франция подари на ТЖ "Рено", свръхлимузина, президентска. Шофьорът на българския посланик в Париж незабавно я откарва в Мадрид. Подарък от ТЖ за Симеон.
Имаше виц. Тодор Живков беше посрещнат от дьо Гол в Марсилия. И като го видял дьо Гол и се ударил по челото и казал "Mon Dieu". Тодор Живков казал: "Този ме помисли за Бог".Mrx++
01 Апр 2015 09:11
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Туй бърбана Мононгахела ли беше?
Значи в САЩ има county (графство) Бърбън. В него всякакъв алкохол е забранен. Обаче на 16 мили от него можеш да пиеш на корем. Както във Филаделфия, пък и цяла Пенсилвания е забранено да има частни ликър сторс, само щатски. Обаче през моста над Делауеър в Ню Джърси си има частни. Е ще ти струва алкохола 2 долара повече за такса преминаване на моста.
Йозеф К.
01 Апр 2015 09:40
Мнения: 2,542
От: Bulgaria
За Божидар Божилов.
Не си спомням в коя книга съм чел но имаше такава история:
Вървели Божидар и негов приятел, не се спомням името му, по улицата. По едно време приятелят се сетил нещо и поискал 2 стотинки от него, за да се обади на един приятел от уличния телефон. Божидар бръкнал в джоба си, извадил 2 монети от по 2 стотинки и му ги дал с думите "Ето ти 4, за да се обадиш на всичките си приятели!"
Маестро, за писаниците ти! Продължавай да ни радваш и занапред! Успех!
DrRigid
01 Апр 2015 10:04
Мнения: 1,220
От: Macao
Lord Voldemort 01 Април 2015 02:22
Джак е много хубаво уиски. Не е сингъл малт, царевичен бърбън ( по името на окръга в който се произвежда ), но се прави по сложна технология и си струва парите.

Особено Gentleman Jack.
Zeus
01 Апр 2015 10:08
Мнения: 985
От: Bulgaria
Lord Voldemort 01 Април 2015 00:09
Zeus 31 Март 2015 23:58
Lord Voldemort 31 Март 2015 23:29
Нито комунистите бяха истински комунисти , нито демократите истински демократи , нито царят е истински цар. (Духовенството даже не го споменавам )
Това храна , алкохол , бензин и нафта...
В България всичко е фалшименто.

Но животът ни е истински.

Имаш предвид сметките за ток и парно?

Имам предвид, че за разлика от други нации, сме позволили да ни превърнат в наблюдатели на фалшивата нашенска реалност за времето на ЕДИНСТВЕНИЯ ни човешки живот, който сам по себе си е истински.
Dax
01 Апр 2015 10:40
Мнения: 4,462
От: Norway
Всичките комунисти бяха такива!


И тия с отрязаните глави по мегданите ли ?
Добави мнение   Мнения:104 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »