Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Двувластието в БСП ще й затрие главата
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:31 Предишна Страница 2 от 2 1 2
tatyana1
01 Апр 2015 12:43
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Не знам за двамата председатели, обаче за шизофренната позиция"лява партия с десни политики" наиситина трябва да се замислят. Време е да решат дали са лява или дясна партия. И в двата случая ще спечелят един електорат, но ще загубят друг. Така само губят.
Руританец
01 Апр 2015 13:24
Мнения: 3,941
От: Bulgaria
Битката е между привържениците на известна лява радикализация, на връщането към автентичните леви послания и тези, които предпочитат досегашното бесепарско двусмислие - леви приказки, десни дела.

А какво му е толкова лявото на Миков? Че отишъл в Москва?
Ако има някакво идейно противопоставяне между лагерите, то е по-скоро по оста еврофилско-русофилско. Тази ос е съвършено различна от ляво-дясно. Който ги смесва, или анивно робува на предразсъдъци, или съзнателно манипулира.
sega_007
01 Апр 2015 16:34
Мнения: 3,510
От: Bulgaria
Ох баня, ох кеф ...
Ех да можеше и двете незаконни партии да се разпаднат.
НБСП и НДПС
NATURAL
01 Апр 2015 17:06
Мнения: 4,553
От: Bulgaria
Гербераст Герберастов 01 Април 2015 12:22
И фантазия на определени журналя, политици, протестни метежи и всякакви неолиберални фактори, на които БСП им е трън в очите.


Тази престъпна организацийка, довела България до морална и икономическа клоака, отдавна не е трън в очите на никого. За журналята е удобен обект за кодош, за ББ е боксова круша, единствено е необходима за партийните калинки домогващи се до синекурни служби.
Всуе се стараеш
drenski
01 Апр 2015 17:10
Мнения: 2,615
От: Bulgaria
Странно нещо. У нас всичко като че ли е обърнато наопако. Въобразяват си, че партиите правят политиката, а тя прави обществото...А то е точно обратното - обществото изисква определена политика, а тя издига или ерозира партии. Вярно е, че съзнанието донякъде опеделя битието, но това е вторичен ефект. Първичното е битието и то определя общественото съзнание. Странното е, че при анализа на партия, която по генетика е свързана с марксизма, се забравя това. Причината за провалите на БСП и нейните лидери е това ,че сега обществото иска нещо друго. И неразбирането на това, е в основата на политическата трагедия.
Тимур и неговите командоси
01 Апр 2015 19:02
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Ленин се върна от Швейцария, Станишев се върна от Брюксел... Абе тия, комунистите, защо само от капитализма черпят вдъхновение?
Като някои тук - живее си в Англия, САЩ или Германия и ни обяснява колко важно било за България сближаването с Москва. Абе, аланкоолу - първо се сближи ти, премести се в Мухосранск или в Магадан, поживей там пет-шест години и после ела да обясняваш колко било хубаво. Понеже аз съм бил в Сибир и изобщо не ми хареса.
И като стана дума за Ленин и Станишев, малко офтопик - някой да знае защо всички форуми за борба с глада, бедността, глобализма и т.н. се правят само в изключително скъпи курорти - а не в Сомалия например? Така де, защо не в центъра на проблема? Дали понеже на никой от "борците" и кракът му няма да стъпи там?
BaliBali
01 Апр 2015 19:18
Мнения: 5,739
От: Bulgaria
Има трима-четирима души в държавата, на които Господарите на ефира никога не биха връчили скункса, преценете сами, след като на Станишев го дадоха, дали той е толкова, ама толкова страшен и недемократичен. Станишев медиите постоянно го подритват, а в същото време цитират със сериозен тон всяка несвързна глупост или простотия на ББ.

/Ще подскажа - инициалите им са ББ, ГП, АД, ДП/
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: BaliBali
BaliBali
01 Апр 2015 19:24
Мнения: 5,739
От: Bulgaria
тъй като Станишев не е авторитет нито в БСП

Това не е съвсем вярно, Станишев наистина има силни поддръжници в БСП, но самият той не се стреми да се възползва от това. Напротив, не за себе си , а в полза на БСП се опитва да впрегне тази лична симпатия, защото сривът на БСП е толкова голям заради разочарование от Станишев, че ако се откажат и тези, които го харесват, партията наистина ще се срине под 5%, да, според моите преценки, него го поддържат между 40-50% от привъртжениците и то по-младите и той тях нахъсва с акциите си. Няма намерение да се връща като лидер.
Гербераст - и Вие ли станахте жертва на очернящата медийна кампания към него?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: BaliBali
Lord Voldemort
01 Апр 2015 19:25
Мнения: 2,756
От: Holy See (Vatican City State)
Така си върви открай време.
Борбата с пиянството да се води по кръчмите , а с гладът - по скъпите ресторанти.
Иначе кьорав борец немож събра за идеята.
velin_velinov
01 Апр 2015 20:48
Мнения: 1,682
От: Bulgaria
Реактивирането на Станишев на българската политическа сцена може да се тълкува и като опит за овладяване на левицата и връщането й в руслото на неолибералния конформизъм
Този опит изначално е провален, тъй като БСП е по-скоро партия на дебаловратия консерватизъм. Един Сeргей неолиберална пролет не прави. Той затова и се изнесе.
Битката е между привържениците на известна лява радикализация, на връщането към автентичните леви послания и тези, които предпочитат досегашното бесепарско двусмислие - леви приказки, десни дела.
Радикализмът никога не е вървял у нас, в т.ч. в левите му измерения, поради простата причина, че никога не е имало масов глад по тукашните земи. На 9.9.1944 г. софийската организация на БРП (к) наброява по-малко от 1000 човека. В Гърция и сега раздават помощи на бедните, на фона на наличието на живи свидетели на жертвите на глада по време на гражданската война. Поради това си имат Сириза и няколко компартии.
Причината за провалите на БСП и нейните лидери е това ,че сега обществото иска нещо друго. И неразбирането на това, е в основата на политическата трагедия.
Какво иска обществото? Българското общество никога не е искало да загуби свободата си, за сметка на сигурността. Дори и сега.
Ленин се върна от Швейцария, Станишев се върна от Брюксел... Абе тия, комунистите, защо само от капитализма черпят вдъхновение?
Не, пари черпят.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: velin_velinov
Добави мнение   Мнения:31 Предишна Страница 2 от 2 1 2