Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Реформите са мит като "светлото бъдеще"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
hubavetza
21 Апр 2015 20:06
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Големи реформи ще има, но по-нататък!
mick
21 Апр 2015 20:09
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Няма реформи заради механизма на демокрацията ни. Всички имат еднакво право на глас на изборите. А избори пак наближават. Т.е. ако се засегнат права на избиратели, управляващите ще бъдат наказани.. затова и никой не прави истински реформи.

Значи сега при демокрацията 1 глас на човек който плаща 10 хиляди лева данъци на година е със същата стойност колкото на 1 човек на помощи. Или пък човек дето плаща 1 милион данък... на година пак има 1 глас. По-голяма уравнивиловка от това няма. И когато тия дето ядат повече отколкото дават на държавата, станат повече от тия дето дават - става трагично с демокрацията. И никакви реформи за добро няма да станат, ами обратното.

Според мен трябва да се въведе гласуване на базата на платеният ДОД/само този данък и то като физическо лице/ за година. Тия дето не плащат ДОД - да имат само 1 глас, а при другите да се гледат цифрите в платенато годишно ДОД минус 2. Т.е. до 1000 лева годишен ДОД - 2 гласа, до 10000 - 3, до 100 хил - 4 и т.н. Това е добре да се направи като средно платен данък за 4рите предходни години преди изборите.

Така, че който иска да участва в демокрацията, нека да плаща данъци в държавата ни. Което значи - че тия които не плащат данъци в България ще им се брои гласа само като 1 глас..

В крайна сметка тези които поддържат държавата и благодарение на които държавата съществува трябва да имат по-голямо влияние отколкото тия които не дават нищо на държавата или са само на помощи.
маргаритка2
21 Апр 2015 20:15
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Цялата тая статия е просто гениална.
wreckage
21 Апр 2015 20:17
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Няма реформи заради механизма на демокрацията ни. Всички имат еднакво право на глас на изборите.


Ти имаш ли право на глас?
-------------
г-жо Горанова
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: wreckage
PlaNed
21 Апр 2015 20:17
Мнения: 4,111
От: Bulgaria
Никой не може да Ви даде толкова, колкото аз мога да Ви обещая!
unperson
21 Апр 2015 20:46
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Вече седем месеца, откак ни зобят с реформаторски фантасмагории, стратегии и пакети, които - отсега е видно - водят към едничката цел да се овладеят финансовите потоци в държавата, доколкото ги има, и да се трудоустроят партийните активи.

. Къде се покри този ми ти Радан, това ми ти знаме?
petar_ray
21 Апр 2015 20:51
Мнения: 31
От: Bulgaria
Вярно.
И какво от това? Много думи се изписаха, много сензационни, абсурдни, непростими и какви ли не разкрития напоследък.
И какво от това?
Никому-нищо.
valentin
21 Апр 2015 21:00
Мнения: 1,299
От: Bulgaria
hubavetza
21 Апр 2015 21:18
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Много хора се изтощават, защото нямат "жизнена среда"... Много хора имат "жизнена среда", дадена от цивилизации, в общ план за развитие на човечеството... За да получи "жизнена среда", човек трябва да поиска наум от средната цивилизация "Фермата" (нито зла, нито добра; 15-то ниво (ние сме на нулево ниво)) да му даде "жизнена среда"! Става малко трудно, но тръгва... Човекът става по-спокоен и по-интегриран в обществото, и ръководен от "висши сили"...
lisana
21 Апр 2015 22:10
Мнения: 652
От: Bulgaria
Шокова терапия. Ще заболи за малко, но после ще ни стане хубаво. Колко зъби се изпотрошиха от стискане оттогава? Колко народ се прекърши от продължителното затягане на коланите? Шокът отстъпи място на апатията, която обзема човек след дълго страдание и глад. Но обещаното благоденствие така и не настъпи.


Цялата тая статия е просто гениална.

galfonizator
21 Апр 2015 22:10
Мнения: 1,286
От: Bulgaria
Госпожо Горанова, поздравления за статията!
Mladya hqsh
21 Апр 2015 22:16
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
водят към едничката цел да се овладеят финансовите потоци в държавата, доколкото ги има, и да се трудоустроят партийните активи. С други думи, консумацията е цел на реформацията.

Галя, точно в десятката!
hubavetza
21 Апр 2015 22:23
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Проблемът в началото на прехода беше, че нямаше никакъв опит, нито "ноу-хау", какво да се прави при преминаване от държавен капитализъм към пазарен такъв... "Шоковата терапия" не беше решение, но беше начин американците да се изкарат "много умни"... Истината е, че ако си бяхме останали планово стопанство - с времето всичко щеше да се разпадне и да умрем от глад (ние, между впрочем, направихме такъв опит, като обявихме мораториум по плащанията на външния дълг)... Начин за измъкване беше да жертваме банките (които и без друго в последствие фалираха) и да раздадем кредити на определени от икономическите и техническите институти хора, които да поемат риска да направят частни бизнеси с тези кредити и да осигурят работни места - държавните предприятия не можеше да ги спасим и без това...
kaily
21 Апр 2015 22:30
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
бе как да нема реформи?
има
25 години съде реформи
Само дето не сте си избистрили термина - Реформа е нещо, от което на българина му го забиват все по-надълбоко и става все по-болезнено
Щото очевидно движение за тия 25 години има.
Едназначно и ясно надоле!
Всяка една реформа е пореден пирон в ковчега на мъртвеца - българин.
hubavetza
21 Апр 2015 22:30
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Другият вариант беше да направим сериозни "дипломатически совалки" към САЩ за нов "План Маршал", като им дадем да направят военни бази, насочени срещу СССР, както и да влязат техните концерни, като развием "Китайския модел" на политика и икономика (т.е. да станем диктаторски капитализъм; както е в Китай) - така щяхме да бъдем сити, но щяхме да изпуснем "билета за ЕС"...
Meat
21 Апр 2015 22:34
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Реформите този път бяха използвани като индулгенция за огромния политически компромис, който направиха присъдружните на Борисов партии, и за лъжите, изречени по време на кампанията.


Деформаторската ламброзианска отчасти конска физиономия на Лукавского нарече лъжите "трикове", поради което статията има фундаментално значение. "Риформите" са мимикрираща парадигма, която цели да става все по-лошо за повече хора, за да е все по-добре за все по-малко "хора". Което бяха целите на османизъма, царизъма, , болшевизъма, монархо-фашизъма, псевдо-социализъма, евро-атлантизъма и всички останали риформаторски измишльотини и трикове. Целта е постигната, рапорт даден и т.н.
hubavetza
21 Апр 2015 22:54
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Има хора, които се интересуват от екзорсизъм... Има енергии в човека, които се развиват от организма му по време на тежки за него времена - тези енергии са много особени и започват да привличат злите сили... Човек произвежда и енергия, която се поддържа от системите за живот на добрите цивилизации, която много се подкрепя в "космоса"... Изкарването на злата енергия отказва злите сили да влияят много на дадения човек и след излизането й, човекът се пренасочва към добрите сили, при което рязко намалява образуването на стрес и променя коренно мисленето... Човек става положително мислещ и започва да приема по-полезна информация за живота около него... За да изкара злата енергия от себе си (екзорсизъм), човек трябва да се обърне наум към техниката на най-силната добра цивилизация "Мурко" (на 135-ниво) (техниката е самостоятелна цивилизация на 800-но ниво) да извади "отрицателната енергия от него"... Става бързо и безболезнено, после има проблеми при прехвърлянето от "каналите на злите сили" към "каналите на добрите сили" (прехвърлянето става за около 2 часа и е трудно)...
annetaz
22 Апр 2015 05:55
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Всъщност горчивата истина е, че реформи няма и няма да има. Реформата е мит. Измислица. Илюзия. Клише от демократичния новговор, което трябва да ни убеди, че всяко зло е за добро. Като светлото комунистическо бъдеще, като евроатлантическите ценности, като лозунг, в името на който властта безчинства, като въздух под налягане, който служи за надуване на свирката. Само дето свистенето ни идва в повече от това, което можем да понесем.


Точно така е! Измъкват ни килимчето под краката 25 години и ни обясняват, че това било в името на светлото бъдеще. Преди имахме безплатно здравеопазване за всички, сега нямаме дори аптеки в някои населени места. А поне милион безработни нямат въобще право на лекар и лечение. Сега искат и платилите осигуровки да нямат. Ето това е рИформа, след която се чувстваме така, че сме се блъснали в риф и кораба потъва, но няма кой да ни спаси. Защото кораба пътъва по план... И елита седи отстрани пляска и дюдюка от кеф, че е отървал от излишните и е спестил парите за своите екстри, които стават все повече. По същия начин стои и въпроса с пенсиите. Няма работни места, но увеличават възрастта и стажа. Така хората нямат въобще начин да се пенсионират, а не е ясно какво ще ядат, ако никой не ги иска на работа и пенсии няма, вече са стари и болни. Важното е на хартия сметката им да излезе. Говори се и за реформа в съдебната система, тя ни била проблема?! Нима българите, които не могат да си платят тока имат достъп до адвокат и правосъдие????????? Просто властта за пореден път размества пешките по дъската, за да обслужат нея и конкретни хора. И да има съответното правосъдие за избраните. Защото съда решава кой политик е виновен, той решава и кой да има бизнес и на кого да се отнеме. А парите и нещата за крадене свършиха. Сега олигархията премина на канибализъм и ще изяжда своите, за да се храни. За това съда и конституцията са толкова важни, те не трябва да пречат, а да помагат в това. 25 години грабеж от наивните българи! 25 години геноцид! На ръба сме на пълното унищожение. Реформи трябват в икономиката и данъчната система. Но никой не говори за тях. Няма читава икономика, те крадат от държавата, общините, ЕС. Има чудовищно неравенство и мизерия. Но никой не мисли как да вървим напред, да има производство и добри доходи, подредена държава. Гледат само да влачат! Да има за тях, нищо, че за другите няма нищо или трохи остават. Така че светло бъдеще няма да има, защото никой не го гради. Тарикатите се надяват, че мамейки и ограбвайки другите, ще си съществуват вечно и ще трупат пачки. Само че забравят, че паразита, който убива приемника си, накрая и сам загива.
engels!
22 Апр 2015 06:33
Мнения: 8,710
От: Bulgaria
Галя,
А пък mick направо изтрепа рибата с новия избирателен кодекс
Братя Стругацки
22 Апр 2015 06:52
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Ти пък от mick си се впечатлил. А я виж какво послание е направил hubavetza:
За да изкара злата енергия от себе си (екзорсизъм), човек трябва да се обърне наум към техниката на най-силната добра цивилизация "Мурко" (на 135-ниво) (техниката е самостоятелна цивилизация на 800-но ниво) да извади "отрицателната енергия от него"... Става бързо и безболезнено, после има проблеми при прехвърлянето от "каналите на злите сили" към "каналите на добрите сили" (прехвърлянето става за около 2 часа и е трудно)...

hidalgo_bg
22 Апр 2015 08:12
Мнения: 1,243
От: Bulgaria
В резултат на 25 години рИформи,държавата изчезна и се превърна в територия.С добре оядена колониална администрация и огромно мнозинство от мизерстващи прошляци.Галя Горанова-поздравления за статията.
Добави мнение   Мнения:41 Страница 1 от 2 1 2 Следваща