Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Архипелагът "Гулаг" още не става за туризъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:174 Предишна Страница 3 от 9 1 2 3 4 5 Следваща »
Тимур и неговите командоси
25 Апр 2015 01:36
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Да говориш за "Архипелага" днешно време е все едно да си извадиш стария грамофон и да си пуснеш плоча на ... по избор

Няма принципна разлика с арменския геноцид, но виждаш - говорят...
ВладиГео
25 Апр 2015 02:31
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Конфуций казва: "Красноречието унищожава морала".
Затова, фактите:
През 32-те години /1921 -1953 г.г./ съществуване на ГУЛАГ, в лагерите са затваряни около 10 млн. души http://trst.narod.ru/rogovin/t5/pii.htm.
За сравнение, днес в Русия има 670 хил. затворника, а затворниците в САЩ са 5 милиона; половината са "вътре", но за още толкова просто няма място и са "условно".
До 1937 г., хората в руските лагери са по-малко от 200 хил. души, но в навечерието на войната броят им достига 2,3 млн. През 1941 г. обаче мнозинството лагери са закрити, като направо от ГУЛАГ на фронта заминават 3,44 милиона бойци, включително бъдещи генерали и маршали.
В съветските лагери загиват 962,1 хиляди души.




КОСТАДИНКА ИВАНОВА
25 Апр 2015 05:01
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
В крайна сметка Гулаг е следствие. Следствие от ВОЕСР /великата октомврийска Еврейска социалистическа революция/.
Защо така свенливо др.Ваксберг, както и всички евреи се правят на ощипани моми и ни лук яли ни лук мирисали по основнио въпрос - КОЙ, КАК и С КАКВИ ПАРИ проведе ВОЕСР и наложи болшевизма в Русия? КАК така се оказа, че след 17-та година 92% от целия ръководен състав на всички нива в бивша Русия и новия СССР се оказаха евреи? Останалите 8% дори не са само руснаци а от различните националности в Русия. А колко хиляди евреи се прехвърлиха от САЩ в Русия и защо? Кой изби стотици хиляди попове и разруши хиляди църкви...изобщо, чия идея и чие дело бе погромът и опитът за тотално унищожение на Православното християнство в Русия?
Тук не става дума нито за антисемитизъм, нито за някаква омраза. Ама да правят на балъци целия свят, десетилетия наред, да ми леят крокодилски сълзи и да ми се правят, че нямат нищо общо с комунуизма и болшевизма, които са ционистки патент - айде, молим! Колците отдавна ги изядохме. Днес вече рупаме само домати.
nikolay_rs
25 Апр 2015 05:02
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
В съветските лагери загиват 962,1 хиляди души.
И всички са били мръсници.
nikolay_rs
25 Апр 2015 05:08
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
КАК така се оказа, че след 17-та година 92% от целия ръководен състав на всички нива в бивша Русия и новия СССР се оказаха евреи?
Какъв късмет, че др. Кобзон вече е пръв приятел на Волен. Може лично да го питате за тези неща следващия път като дойде да ви попеее.
ludo-mlado
25 Апр 2015 07:50
Мнения: 2,466
От: Bulgaria
Калки
24 Април 2015 20:10
Като видях преводачките и представялите книгата... И ме загубиха като читател...

И мен.


Начи не е важно кво пише в книгата, важно е кой го е превел?
Тука строшихте тъпомера, но си личи партийната закалка.
Другарете ще се гордеят с Вас.
Братя Стругацки
25 Апр 2015 07:56
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Признавайки величието и Нобеловата награда на Солженицин, Татяна Ваксберг - другата преводачка, все пак акцентира, че Солженицин се е оказал и "коварна личност". Тя поясни това с идейната еволюция на Солженицин след завръщането му в Русия, където "прегърнал путинизма" и написал "антисемитска книга"*. Да отграничим творбата от автора в онази степен, в която творбата заслужава това, призова Ваксберг. Вероятно тази посока в разговора накара Калин Янакиев да се опита да извини Солженицин, че се е "оказал малко повече патриот, отколкото е прилично", и че "срещата на великия Солженицин е среща с малкия Путин"... Освен това може би Солженицин е "прибран при Бога през 2008 г., за да не продължи срещите си с малкия Путин...", изтъкна Янакиев


Тези съвсем са изперкали! Как може да говорят такива простотии! Господ бил прибрал Солженицин, че да не се срещал с Путин!

Тимуре, Варлам Шаламов е писал наистина за тази котка. Но неговите Колимски разкази са много по-потресаващи от Арх. Гулаг. Натисни тук
KOKO
25 Апр 2015 08:13
Мнения: 915
От: Bulgaria
След признаването на арменския гиноцид, светът е ред да обърне взор и към изродствата на комунистическите режими, престъпленията срещу човечеството.
Zaq
25 Апр 2015 08:30
Мнения: 1,511
От: Bulgaria
Mrx++
Може да се каже, че претоплената баница със "зверствата" на сталинизма с автор Солженицин има около 2-3% достоверност(щедро казано). За справка: Островский А.В. СОЛЖЕНИЦЫН - ПРОЩАНИЕ С МИФОМ. Солженицин се опитва да обясни как е събрал тази огромна по обем информация, но не се връзва логически. Писал бил бележки с данни, пък после ги заучавал наизуст, за да не му ги вземат при внезапен обиск... И след 20 години цъфва "великата" му "творба". Дрън-дрън!
А всичките тези "милиони" избити от Сталин са далеч под 1 милион. Справка: Стариков - http://nstarikov.ru/blog/23567
Nickolas
25 Апр 2015 08:38
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Още един Борко
А "Писатели у микрофона", особено докато беше жив Довлатов!
Или онзи радиоспектакъл с "живия писател" - от и с Довлатов като автор-режисьор! Сватба ли се казваше, как се казваше!! Не мога да го намеря никъде. Иска ми се да го чуя пак!
Mrx++
25 Апр 2015 08:44
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
А всичките тези "милиони" избити от Сталин са далеч под 1 милион. Справка: Стариков - http://nstarikov.ru/blog/23567
Със синият молив на Сталин са разстрелямои около 60 000 души. Обаче е много наивно да се мисли, че Сталин ще остане начело, ако сам е действал. Точно напротив, тук имаше интересен клип. В края на 20-те години Политбюро е поставило въпроса да се сплоти народа. Тогава са скочили регионалните ръководители, че не ммогат да се справят с контрареволюцията. И тогава се решава да не става хаотично, а да се контролира само от Политбюро и най-накрая от Сталин. Затова е бил и синият молив на Сталин. Предната година преди убийството на Киров е имало само 1000 разстреляни по политиччески причини. След убийството на Киров Сталин дава право на регионалните ръководители да се справят с контрареволюционерите и тогава се вижда какво е станало - около 350 000 души. Това е най-голямата чистка. Последната информация я имам от американската дисертация, която споменах по-горе.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
Mrx++
25 Апр 2015 08:58
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Тези съвсем са изперкали! Как може да говорят такива простотии! Господ бил прибрал Солженицин, че да не се срещал с Путин!
Стругатски, тези са много сбъркани. Вижте сега, Солженицин е идеалист, има много такива хора. Той не иска да приеме това, което е било в СССР след войната. Обаче, войната е била ужасно разрушителна и животът след нея ужасен там. След като отиде на Запад, той остана и там недоволен от тяхната система. Същото впрочем беше и с Георги Марков. Тези хора мечтаята за някаква идеална система, каквато, обаче не съществува. В САЩ се шири мнението, че богатите евреи са виновници за тази система. Впрочем Солженицин се върна реалист. Той, например, съветсваше да не се развалят колхозите. И отношението му към Путин показва неговият реализъм.
Тези субекти, Татяна Ваксберг, Калин Янакиев и др. сбърканяци като тях искат само онзи Солженицин от "Архепилагът гулак", щото искат да си начешат крастата идеологичеки.
Mrx++
25 Апр 2015 09:07
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Туй нещо сам го измисли, нъл тъй.Щото човеко нищо лошо не е писал и говорил срещу Русия...
Той човеко не е писал срещу Русия, ама тези отрепки ръгат да плюят срещу Русия и Путин. Руснаците общо взето не са съгласни с това, което пише там. "Архепилагът Гулак" се използва имено да се плюе срещу сегашна Русия. За какво ни занимават с някаква история ами не седнат да говорят за американските концентрационни лагери, които съществуват сега.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Mrx++
Дорис
25 Апр 2015 10:17
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
"Архепилагът Гулак"


Ох, Карлхен. Не си знаеш силата...
TheRowdyAmerican
25 Апр 2015 10:21
Мнения: 1,544
От: United States
Човекът работи за бройка. Още малко. И като напише човек в Google "Гулак", Google ще отвръща: "Mrx++".
Червеният_тарикат
25 Апр 2015 11:03
Мнения: 324
От: Bulgaria
Колко много национал-социалисти има тук! Гулаг и Освиенцим изглежда не са съществували! Дано дойде време да опитат попарата на лагерите! Братята американци работят по въпроса!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Червеният_тарикат
Meto ot Interneto
25 Апр 2015 11:43
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
В момента, когато разбраха, че Солженицин обича родината си, маймуните почнаха да го оплюват. Преди това беше велик. Това е, накратко.
Тимур и неговите командоси
25 Апр 2015 11:45
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Справка: Стариков

Стариков, Мухин и Прудникова не се приемат като източници, поради изключителната им пристрастност, ограниченост и съмнително финансиране. Когато само тази тройка все още не признава , че зверствата в Катин са дело на руснаци (при все че има официален документ с подписите на бялото политбюро, без Берия) - само тя от цял свят. Дори и Гьобелс беше малко по-обективен.

Братя Стругацки, чел съм всичко, написано от Шаламов, с изключение на една пиеса (казват, че имало такава).
Тимур и неговите командоси
25 Апр 2015 11:49
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
бялото политбюро

"...цялото политбюро."
Повреди ми се лаптопът и пиша на резевния си ноутбук, а там - първо, клавишите са много близо един до друг и второ, част от подребата е различна (в дясната зона). Обяснявам, понеже със сигурност някой бдителен ще се заяде какво било това " бяло" политбюро.
Тимур и неговите командоси
25 Апр 2015 11:56
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
В момента, когато разбраха, че Солженицин обича родината си, маймуните почнаха да го оплюват. Преди това беше велик. Това е, накратко.


Солженицин НИКОГА не е писал против родината си, а само против болшевизма в нея. Н е се правете на луди да смесвате КПСС с Русия или БКП с България. Впрочем, дори и в момента присъстващите тук левичари се кълнат в любов на Русия за сметка на интересите на България, което си е много характерна особеност на болшевизма.
Напротив, Солженицин си е доста шовинистичен и великоруски настроен. Но не просъветски.
Добави мнение   Мнения:174 Предишна Страница 3 от 9 1 2 3 4 5 Следваща »