Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Иван Кръстев
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:77 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
Begemot
29 Апр 2015 09:37
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Иван Кръстев е най -младият и може би най-успешният НПО-шник от цялата плеяда незабравими експерти на прехода - О. Минчев, К.Станчев, Е. Дайнов,О.Шентов, Райчев-Стойчев и др. Те са особена каста, изживяваща се като супер елит и имат няколко общи за всичките изброени по горе черти:
1. Добре поминуват от повтаряне на мантри. Има някакви данни ( косвени ) за какви пари става дума - приватизацията на материални активи ряпа да яде. За времето на прехода в НПО-тата са налети милиарди, без да има нужда да се докосват до мръсотията на материалното - Те приватизираха мисленето.
2.Вичките тез херои са в буквален, не само в преносем смисъл деца на всишата номенклатура: поне член на ЦК и нагоре;
3. Повечето, ако не всички, са били идеолози на комунизма, или са се готвели да станат, били са преподаватели и студенти по идеологически дисциплини, не са известни с дидидентски идеи преди 10 ноември;
4. Презират, мразят и се отвращават от народа си, заради когото получават своите пари - но може това отношение да е част от професионалните им задължения

И Кръстев е лидер в групата - може да е по способен , а е и най млад и адаптивен, не е имал време да стане преподавател по научен комунизъм навремето.

И да я няма България, тези ще останат - като хлебарки са.
анастаси сиров
29 Апр 2015 10:06
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
от освобождението до втората световна война балгария винагги е била прозападно ориентирана и русофобска страна-като се почне от стамболож и захари стоянов и се свърши с филов. още по времето на турското робство българите са се изнасяли на запад, ценили са западните ценности и колтура. след освобождението всички инженери , лекари, агрономи са завършвали на запад, и нито един в русия. след народната победа на 10 новмври и установяване на демокрацията българите не крият своето пренебрежение и отричане към русия. само по малко от 1 процент гласуват за налудничавата партия атака, която прибави към себе си и наимениванието русофилска.


кОлтура?Ех,америко.....
ИлияНиколов
29 Апр 2015 10:27
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
"още по времето на турското робство българите са се изнасяли на запад, ценили са западните ценности и колтура."

Добри Чинтулов и той.
velin_velinov
29 Апр 2015 12:05
Мнения: 1,682
От: Bulgaria
И докато българите симпатизират на Русия, точно тяхното познаване на руските привички ги кара да не приемат режима на Путин като модел за подражание. Българите споделят част от обичайното руско недоверие към Запада. Те не приемат с ентусиазъм политиката на санкциите; те пострадаха пряко от санкциите на Запада срещу техния съсед Югославия преди 20 години; те с право подозират, че руската конфронтация със Запада не само ще навреди на икономиката им, но и ще изостри вътрешнополитическото противопоставяне
Кръстев не казва нищо лошо и невярно тук. Русофилията/еврофилията/амераканофилията не са нещо което може да се втълпи или да се изкорени у един народ.
jivsam
29 Апр 2015 12:32
Мнения: 1,160
От: Bulgaria
Няма нищо изненадващо нито в статията на Иван Кръстев, нито в мненията на някои от активните участници във форума... Проф.Пантев много добре го каза преди време - София е единствената европейска столица, централният булевард на която в рамките на едно десетилетие се е наричал и "Адолф Хитлер", и "Йосиф Сталин"...
tub
29 Апр 2015 12:33
Мнения: 1,267
От: Italy
Ако обаче ти лично под "медии" имаш предвид форумите, а не средствата за масово осведомяване, нямам к`во да кажа

Що пък?
Аз преимущественно се информирам от форумите!?
Не казвай нищо, ablespia...
Тодев
29 Апр 2015 17:08
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
София е единствената европейска столица, централният булевард на която в рамките на едно десетилетие се е наричал и "Адолф Хитлер", и "Йосиф Сталин"...

Е, те са били сродни души - всеки от тях - алтер его на другия, така че .... едва ли смяната се е усетила толкова болезнено. Българинът е манихей по душа - винаги пали свещ и на господа, и на дявола, пък кой дойде..
Тодев
29 Апр 2015 17:37
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
И защо толкова много писъци, клетви и истерии? Че и позоваване на родата му, на горкия Кръстев. В изцяло психологически план, ако той говореше очевидно неверни неща, т.е., абсолютни глупости, реакцията би трябвало да се съвсем друга: сарказъм, ирония, смешки .... хайде да речем най-общо и по народному: подигравки. А то: така пищят хората, когато им скочиш от стълбата на мазола... Аномалия. Абе да не би да е напипал някое болно място на идейно-единната част от форума този господин? Това май трябва да се провери; да се верифицира, демек. Да го направим:
АКСИОМИ:
1. Преобладаващата част от българския народ обожава НАТО.
2. Преобладаващата част от българския народ се ужасява от мисълта, че би могла да се окаже в орбитата на влияние на Русия такава, каквато е днес.
............................
ТЕОРЕМА:
1. Броят на Българите, искащи излизане от НАТО и "съюз със СССР", извинения, с Путинова Русия, е по-малък от броя на членовете на форума на СЕГА. Доказателство: а. във форума има и членове, които не искат излизане на България извън НАТО; б. извън форума няма (членове? ) лица, които са български граждани и искат излизане на България извън НАТО; в. част от членовете на форума на СЕГА, които искат излизане на България от НАТО не са български граждани.
..........
и тн. и т.н.
........................................
ПРОБЛЕМИ:
1. Има ли обяснение фактът, че всички привърженици на излизането на България от НАТО са се събрали точно във форума на СЕГА?
Хипотези за решаването на проблема: а. привържениците на излизането на България от НАТО са се чувствали толкова самотни и изоставени сред окръжаващия ги всеобщ, непресекващ възторг от членството ни в НАТО, че отчаяно са търсили сродни души, и вестникът им е предоставил възможност да ги намерят; б. краставите магарета през девет рида се подушват.
2. Каква все пак е причината да се събират заедно?
Хипотези за решаването на проблема: а. за да не се чувстват самотни и изоставени (БСП синдромът, т.е., "много сме, силни сме"; б. за да могат, крещейки с всички сили в публичното пространство, да надвикат всички останали и да ги убедят, че те, привържениците на излизането от НАТО, са наистина много, т.е., причината е опит за подмяна на реалността.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Тодев
tedavenger1
29 Апр 2015 18:47
Мнения: 341
От: Bulgaria
Коментарите са по-интересни. Те са автентични. Статията поръчкова. Кръстев, ти какво работиш? Произвеждаш ли нещо? Създаваш ли?
Втора смяна
29 Апр 2015 22:16
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Тодев


приятелски съвет: не пиши постове с повече от 3 изречения /по възможност всяко с не повече от 3 думи/ щото така се огелпваш, че накрая и ти самия не можеш да се разбереш.
Sir_Lanselot
29 Апр 2015 22:34
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Откога пък България се води централноевропейска държава?
Sir_Lanselot
29 Апр 2015 22:42
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Тодев,
Толкова много думи, за да не кажеш нищо.
urupuchi
29 Апр 2015 22:48
Мнения: 2,329
От: Holy See (Vatican City State)
Откога, откога, ми сигурно откак изкопаха Перперикона. В центъра сме, тва е положението.
Sir_Lanselot
29 Апр 2015 23:10
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
И костите на Йоан кръстител изкопаха. Това пък ни прави център на земята.
Гладиатор
30 Апр 2015 22:24
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Дори българите имат склонност да обвиняват Америка, а не Русия, за кризата в Украйна. И точно тук става наистина интересно.
Това не е склонност, а честно и справедливо мнение за това кой е виновния.

Гладиатор
30 Апр 2015 22:36
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Поставени пред резкия избор - Русия или Западът, огромно мнозинство от българите избират Запада, а повече от 70% намират проевропейската политика на правителството си "балансирана и разумна".
Къде ги намирате тия проценти, а уе пич. Явно само със социолози и подбрани политици и журналисти общуваш.
Да не играете номера с т.н. самосбъдващото се пророчество
Какво обяснява това разминаване?
Разминаване няма, Има изнесени лъжливи данни от проучванията на общественото мнение, с цел да се наложи и внуши на обществото желания начин на поведение -- същото каквото правят рекламните агенции -- те величаят и спомагат за продаване стоки, а т.н. социологически агенции величаят и спомагат за продаване определен тип поведение в обществото . На дело, тези агенции се занимават с пропаганда -- заобиколна, подмолна пропаганда
Добави мнение   Мнения:77 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4