Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сладкопойни шушумиги тровят смисления разговор в политиката
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:77 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
Туткалчев
15 Юни 2015 18:02
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Ние дори побесняваме, ако някой ни каже истината в очите - че 80% от населението ни е крадливо, мързеливо, завистливо, интригантски настроено и не особено креативно.

Хъшлашко изказване, достойно за кръчма в Ръгни-Колец, но не и за този форум. То не е подкрепено с нищо и няма как да бъде подкрепено, но е много удобно, за да се хвърли вината върху нормалните хора и да не се търси отговорност от компрадорския ни "елит".
И да видиш ти самочувствие Тимурово! На какво отгоре? Пълно презрение към крадливите, мързеливи, завистливи, интригантски червейчета, дето пълзят там долу - за разлика от великия списовател, обладател на всички добродетели. Щото един така изказващ се не би могъл да има горепосочените пороци, нали?
И откъде се извъдихте такива българофоби, бе? Не ви ли е срам?
Калки
15 Юни 2015 18:08
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Тук много обичате да плюете Бойко Борисов, но забравяте, че той не е дошъл на власт с преврат. Напротив - спечели със смазващо превъзходство. Болшинството гласува за него без каквото и да било насилие, а с надежда и възторг.
Е, това от много интелигентност ли е?

Не, разбира се. От пропаганда е, от brainwashing.
Dedovec
15 Юни 2015 18:24
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Добре написано!
Само за
...заблуждението, че енергията на думите може да се преобрази в кинетична

не е вярно. Фалшивата енергия на думите, за голямо съжаление, не може да се превърне в потенциална енергия на говорещите, колкото е да е висок градусът на разплута патетичност. Иначе празните слова на управниците всекидневно се превръщат в кинетичната енергия на напускащите през Терминалите 1 и 2. Плашещо е само, дето в уравнението на баланса всичко изтича, а не се запазва нищо.
Тимур и неговите командоси
15 Юни 2015 18:49
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Туткалчев

Когато отказваш да видиш истината, това си е за твоя сметка - още дълго ще подсмърчаш и ще повтаряш "Защо все на нас, бе Господи?" Аз се опитвам да поясня защо все на вас, белким някой се усети и осъзнае проблема - нацията ни се нуждае от цялостно и много сериозно превъзпитаване. Не ние сме такива, понеже елитът ни е направил, а обратното - той е продукт от нашето поведение и избор. Както беше казал някой - "Не питай защо политикът е простак, запитай себе си защо е политик?" В случая под маската на псевдопатриотизъм ти просто бягаш от неудобните истини.
Между другото, пояснил съм пределно ясно какво съм имал предвид. Оценката "хъшлашко" не е аргумент, а говори най-малкото за нетолерантност. И друго ще добавя - българинът не се ражда кофти човек. Напротив - ние, обществото, го правим такъв - както във филма "Таралежите се раждат без бодли".
Да обяснявам ли, че всяка работа в сивата икономика е кражба от обществото? Няма "не ми стигат парите, ама те онези горе"... това са обяснения на селски тарикат. Кражба е и толкова. Как мислиш, колко хора у нас са в сивата икономика?
Криенето на данъци какво е? А има ли това явление почва у нас или Тимур пак си измисля?
Да си хвърляш фасовете от балкона какво е - лошо възпитание и ... мързел. Но у нас никой не го прави, нали?
Да си спреш колата така, че да не пречиш на другите - това не е ли въпрос и на мързел?
А да гледаш само шоута и турски сериали - това вече е духовен мързел, няма да го броим тук. Но то пък говори за посевместно затъпяване.
Българинът е работлив почти само когато работи за себе си, за разлика от японеца например. Е, колко хора у нас работят за себе си?
А що се отнася до мен лично, аз никога не съм крал, освен може би в казармата, когато вещите всеки ден си сменяха собственика. Не съм писал доноси срещу колеги, дори навремето затова отказах да вляза в политиката - прекалено много подлост има там. Може да съм малко мързелив, но пък резултатите на екипа ми са перфектни, тоест от мен се иска да накарам другите да работят и го правя. Където е зависело от мен, за кражба (с изключение на цигари) съм уволнявал незабавно, на минутата. За интрига - викам оплакалия се и обвинения и разследвам. Обикновено единият после си отива - така ме учиха навремето едни американци. Та - защо да нямам право да посоча нечии проблеми?
Джиджи
15 Юни 2015 19:04
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Кражба е и толкова.

Кражба е, Тимур, само ако се нарече „кражба” ясно и отчетливо!

Вече съм ти вдигнала палче и даже към ти поставила сърчице, което означава, че съм напълно съгласна с теб. Не си засегнал обаче въпроса с евфемизмите – включително в законодателството и правораздавателната ни система! Защото, докато една кражба на кола продължава да се нарича „незаконно отнемане/присвояване на МПС”, а не се нарече с истинското й име, тя престава да бъде кражба!
Туткалчев
15 Юни 2015 19:12
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Тимуре, няма да намериш в моите постинги вайкания от сорта: "Защо все на нас?" Ако щеш, изчети ги от кора до кора. Винаги съм се застъпвал за нашия народ и съм твърдял, че той не е нито по-добър, нито по-лош от останалите народи.
За да разбереш защо между народите има разлики, като начало вземи да прочетеш "Пушки, вируси и стомана" на Джаред Даймънд, пък после мога да ти предложа и добра библиография по въпроса.
Ако теорията ти беше вярна, то източно-германците не би трябвало да се различават от западно-германците. А те здраво се различаваха през 80-те години.
И после, вземи уточни какъв е за теб българският народ. Ти част ли си от него ("ние" ), или не си ("вие" ). Че нещо много бъркаш местоименията.
Последно: виждам, че според собствения ти разказ си съвкупност по добродетели. Затова се чудя на скромността ти да се отъждествиш с цели 20% от българите (нали 80% бяха завистниците, крадците, мързеливците и т.н.!). Наистина много достойно! Всъщност трябва да си сред онзи 1% от истинския елит: манекенки, футболисти, телевизионери, непеошници, политици...
Недей да скромничиш!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Туткалчев
Неверния Тома
15 Юни 2015 19:28
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
ТАМЕРЛАНЕ,
"Българинът е работлив само когато работи за себе си". Това обяснява и българския мързел, и твоето отношение. Да, българинът не желае да ограбват труда му и противодейства както може.
"Не желае да плаща данъци". Някои като теб провъзгласиха Андрешко за символ на порока, а защитниците на плоския данък и укривателите на ДДС за архангели на справедливостта.
Мога да продължавам, ама за сега толкоз.
Мето от Факултето
15 Юни 2015 19:35
Мнения: 1,071
От: Bulgaria
За Галя
anarhia
15 Юни 2015 20:48
Мнения: 358
От: Bulgaria
Браво, Галя!
Danibus
15 Юни 2015 23:56
Мнения: 4,832
От: Bulgaria
Статията наистина кефи.
хикса
16 Юни 2015 02:12
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
"Българинът е работлив само когато работи за себе си". Това обяснява и българския мързел, и твоето отношение. Да, българинът не желае да ограбват труда му и противодейства както може.
"Не желае да плаща данъци". Някои като теб провъзгласиха Андрешко за символ на порока, а защитниците на плоския данък и укривателите на ДДС за архангели на справедливостта.
Мога да продължавам, ама за сега толкоз.


И кво излезна - Андрешко обича да плаща данъци. Продължавай, не спирай!
ИлияНиколов
16 Юни 2015 10:44
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Тимур,
Едно е влизане в незаключен апартамент, за него не споря, съвсем друго е да се търкаля електрожен на площадката пред блока; смесваш примери от различно естество.
Частната собственост е неприкосновена, с това съм абсолютно съгласен и не го оспорвам. Още повече, че на мен ми се случи нещо подобно - влизам си в овощната градина в провинцията и заварвам нечия коза да ръфа тревата. Изгоних я и веднага цъфнаха двама - майка и син. Как не ми било срам да гоня добичето, тая трева по земята не била моя, ако не съм искал да ми влизат животни да съм си оградил градината, още малко и щяха да ме набият. Е, не успяха, макар че синът беше бая здрав, ама аз бях подпалил "моторетката" и бях готов на всичко.
"Безстопанственост" може и да е измислен през социализма, но мисля, че и сега когато се водят дела за наследство на имоти пак се обърща внимание от съда за "липса на стопанисване" на имота към страната, предявила претенции към него.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: ИлияНиколов
ИлияНиколов
16 Юни 2015 10:48
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Но ако си мислиш, че мен ще ме освободят просто така, понеже какво - намерил съм отворена врата, влязъл съм, взел съм си това-онова - много грешиш.


За какво да греша, като не съм изказвал подобно мнение? Това се твои интерпретации, цитирал съм ги по-горе.
ИлияНиколов
16 Юни 2015 10:51
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Винаги съм се застъпвал за нашия народ и съм твърдял, че той не е нито по-добър, нито по-лош от останалите народи.


Туткалчев,
Гладиатор
21 Юни 2015 02:53
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
ВладиГео 15 Юни 2015 12:36
Ние дори побесняваме, ако някой ни каже истината в очите - че 80% от населението ни е крадливо, мързеливо, завистливо, интригантски настроено и не особено креативно.

Това, разбира се, е лъжа и клевета.

Лично познавам повече от 10 000 българи, мога и да ги сравнявам с представителите на двайсетина други нации и повтарям, че подобни твърдения нямат нищо общо с истината.
Щях да пиша нещо подобно, но си ме изпреварил.

Не знам Тимур де е расъл де е пасъл.
Тука отново виждаме вредните последици от натрапваната ни идея че сме байГаньовци. Та Тимур неволно е поел от тая помия и я ръси.
Сопри се Тимуре. Явлението зараза не е само у медицината. Законите у мирозданието са всеобхватни. Всичко може да причини зараза, в т.ч. и нескопосаните и глуповати идеи за Бай Ганьо Бай Ганьовци има всеки народ, но никой не се оприличава като такъв. Неволното натрапването, още от училище, че сме байГаньовци е и една от причините за роболепното поведение на политиците ни. Та нали една от подмолните идеи които се прокарват там е че ние сме някакви нисши същества от Еуропа са ехе-е-е-й. Та от там иде и възхвалата и подмокрянето пред сичко еуропейско
Гладиатор
21 Юни 2015 03:41
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
aminali 15 Юни 2015 10:17
"Денят на Европа" е триумф на победата на човешкия разум!"
Това е много вярно, но пишещата не е достатъчно компетентна да го разбере.
...победителите подават ръка на победения и заедно тръгват да изграждат една нова Европа.
Много добре го е разбрала.
А Европа станала Нова. И какво и е новото на Европа ??
Спря да ходи по войни ли ?? Даже в Европа бомбиха -- Сърбия, рамо до рамо с баш Атлантите отвъд Атлантика. И из света си продължават да бомбят, пак със САЩистите. Наскоро Либия разрушиха и се донапълниха с емигранти от северна Африка. Навсякъде по света бомбят рамо до рамо с чич Сам. Че и Нов кръстоносен поход на изток заоформиха
Спокойно може да се обяви награда от 1 000 000, ако някой каже какво хубаво е видял света от Европа
То кръстоносни походи ли не бяха -- към Йерусалим и на Изток. Че и на Запад. Там извършиха най-невиждания геноцид -- около 100 000 000 индианци бяха терминирани. Колонизираха почти целия свят и донесоха безброй беди на човечеството. Лъгаха че строяли пътища и училища -- да пътища до пристанищата -- за пренасяне на заграбеното, и училища -- за да лъжат следващите поколения за великите западни демократизатори. В Африка ловяха хора и ги правиха роби.
От Европа дойдоха и най-зловредните идеи -- комунизъм, фашизъм, глобализъм. Комунизма го натрапиха на руснаците, а покрай тях и на Източна Европа. Добре че народите успяха да го преобразуват в нещо като народен комунизъм, а Китай дори усъвършенства т.н. комунизъм и се превърна в една от най-силните държави.
Световни войни -- 1 и 2 (условно, иначе са поне 10-на), Студени войни, двоен стандарт, лъжи, крадливост и грабежи на чужди народи, корумпиране на чужди правителства и елитите им, фирмени и финансови мошеничества ... Ценности като педерастия и лобизъм (корупция).
Сега пуснаха Новия призрак из Европа -- призрака на Либерализма -- сладкопойни омайни приказчици с подмолна мръсна идея -- развала на държавността и овладяване на обществата и държавите им от глобалните картели и банкери.
Вижте и в какво превърнаха ЕС. Идеята бе "Съюз на свободни и независими държави". С Лисабонския договор излъгаха обществата и натрапиха на държавите им централизирани европейски органи, а държавите бяха сведени на ниво римски провинции или европейски щати, нямащи думата по собствените си възлови държавнически въпроси, в някои отношения по-зависими от американски щат
Върха на безумието и еврогейските ценности бе, когато откачалките от Европа се самонаградиха с Нобелова награда за ... мир

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Добави мнение   Мнения:77 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4