Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Обида към съфорумец
Отиди на страница:
  Мнения:162 « Предишна Страница 8 от 9 6 7 8 9 Следваща
Гео
03 Сеп 2015 19:08
Мнения: 1,965
От: Bulgaria
Дъртанян
01 Сеп 2015 05:40
Та при соца си беше... По времето на сексуалния туризъм, когато подобрявахме руската раса... Една руска група - естествено, главно от жени, един як и тъп - вероятно за тези от дамите, които нищо не хванат, доносника на КГБ. Стои Якия и Тъп пред една витрина, с бутилки, разбира се, и се пули. На едната от бутилките пише:"Узо Кентаурус" . И нашият само нея гледа: "Кент - Аурус. Да что же это такое? Водка, что ли?" А една от красавиците на групата зад гърба му: "Какой же ты дурак, Ваня! Да же сигареты такие есть - "Кент"!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дъртанян

Дъртанян
01 Сеп 2015 05:45
Май не съм бил много полит-коректен в горния постинг... Не звучи добре "когато подобрявахме руската раса... Е хубаво де - когато рускините идваха да ги .... такова де, как да го кажеш... няма да река "да ги ****", я!
......................
И веднага се сещам за общинския бик от Пещера, и за деня, в който служебно назначения му гледач го водил на ветеринар. В този ден на вратата на обора имало окачен надпис: "Днес не ****!"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Имам десетки добри познати и приятели - рускини и руснаци, много от които семейно или индивидуално многократно са пристигали на почивка в България. Горните твърдения са обида не само за тях и за руската нация, но и лично за мен.

ПП След като се запознах с въпроса:

kenneth
03 Сеп 2015 19:19
И какво точно каза? Че ще се застъпиш за руските ти аверчета срещу българина дартанян


допълвам - казаното от Дъртанян (според мен) уронва интелектуалното ниво и престижа на Форума на СЕГА, което също считам за недопустимо.

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Гео
kenneth
03 Сеп 2015 19:19
Мнения: 662
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Pstr
03 Сеп 2015 22:26
Мнения: 2,573
От: Bulgaria
Към мен:
kasapina
03 Сеп 2015 22:02
Мнения: 9,148
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Колега, освен да потърсите своевременно медицинска помощ, друго не мога да ви посъветвам.

http://www.segabg.com/replies.php?id=263473&v=5858853#id_5858853
Zezo
03 Сеп 2015 23:51
Мнения: 2,512
От: Egypt
Сибил, имам един въпрос. Има ли наказание за систематични нагли прояви на глупост?
Защото, знаете ли, глупостта на некои гражданье също е обидна. Обидна е за интелекта на доста от нас.
Мога ли безболезнено да отворя тема 'Обида към съфорумец причинена посредством глупостта и глупотевините на извършителя'?
Въпросът ми е сериозен и, струва ми се, доста актуален.
sybil
04 Сеп 2015 00:38
Мнения: 979
От: Bulgaria

Това е публичен форум и участниците имат право да изразяват позициите си - и е нормално те да са различни, както и да не се приемат и харесват на всеки. Ако нечии мнения не Ви харесват, смятате за глупост или не сте съгласен, то можете да ги оборите или просто игнорирате - с опция въобще да не Ви излизат във форума.
Но това е напълно ясно. Запитването Ви явно цели обида и провокация към някакви участници, което смятам за недопустимо по всякакви правила. Субективни оценки за нечий интелект или несъгласие с нечии позиции не са основание за искания за ограничаване на правото на участие на някого в подобен форум и сериозно предупреждавам, че подобни провокации нямат място тук.

SvSophia
04 Сеп 2015 07:00
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Уважаема Сибил,

Ще Ви бъда признателна, а смятам, че и голяма част от форумците, ако ни дадете що-годе обективно и изчерпателно определение на това що е обида.
Давам пример - в речника на българския език думата "циганин" е неутрална. Обидна е думата "мангал" примерно. В новогововорските, никъде обаче неразписани като норма, тълкувания, думата "циганин" се смята за обидна.
Аз, като филолог българист все пак, започнах да се обърквам. Да наречеш очевидната глупост глупост или лъжата - лъжа в прав текст не може да бъде обида все пак. Да изкажеш негативна оценка за публична личност, при очевидни нейни нередни или вредни за обществото действия, постъпки, изказвания, също не може да бъде обида.
Обида е оня пласт от лексиката, който доказано представлява засягащо честта и достойнството на определен индивид изказване, включващо общоприети за обидни лексеми като: "идиот", "тъпнар" и пр., но и там нещата имат нюанси - едно изказване може да звучи идиотски, без изказалият го да е диагностициран идиот.
Други примери: Системното наричане на Руската федерация "Хаганатот" обидно ли е, или не, тъй като - освен че противоречи на всякаква историческа истина - уронва достойнството на милиони руски граждани. Ватники, алкаши, мурзилки, дрогаре и пр. по мое мнение са груби обиди, за разлика например от НПОшки, което отразява всичко на всичко принадлежност към или подкрепа на политики на определени неправителствени организации. И т.н.
Наистина ще ни помогнете - Вие и авторите на промените в правилата, ако разполагате с ясни категориални признаци за това какво е обида и ни ги посочите надлежно и детайлно.
Предварително благодаря.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
KOKO
04 Сеп 2015 07:26
Мнения: 915
От: Bulgaria
разни платени амнестита, уочита и прочее ментално проституираща измет.
, с автор SvSophia
12 Авг 2015 14:13,
също ли се приема като "всичко на всичко принадлежност към определени неправителствени организации", както казва горната участница, т.е. не се счита за подлежащо на санкция? благодаря предварително за пояснението.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: KOKO
SvSophia
04 Сеп 2015 07:40
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Не виждам какво общо има персоналното заяждане на ник КОКО с молбата ми към модератора да се уточни обемът и съдържанието на понятието "обида".
На която молба мястото й е в рубриката "Помощ" именно.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
KOKO
04 Сеп 2015 07:51
Мнения: 915
От: Bulgaria
все пак нека каже модераторът, а? аз ще изчакам.
Чок觧
04 Сеп 2015 08:20
Мнения: 7,337
От: Israel
По принцип избягвам да пиша на "Стената на плача"(Секция Помощ) първо - защото това не е място за чат и дискусия и второ - защото съм си решил проблема с неприятните ми форумци поставяйки ги на "игнор".
Но поглеждайки тук , забелязвам два вида "дежурни оплаквачки" между които и стари форумци( регистрирани преди 5-10 години и с 5 - 15000 коментара) , едните жалващи се "за вся и всьо" и други , форумци от 1 максимум 2 години , но с 5000 и по-малко коментари с оплаквания , често и предимно срещу старите форумци като горния КОКО - за няма и година от април 2015 и 442 коментара , до сега вече има 12 оплаквания в Помощ ! Аз едва ли имам толкова от 2004г до сега !
Не е ли време секция Помощ да си бъде секция Помощ , а не Бюро жалби , чат и място за решаване на междуфорумски отношения ?
******
Не съм видял последните два постинга на Св София и КОКО , когато съм писал горното .
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Чок觧
svetulka
04 Сеп 2015 09:22
Мнения: 4,771
От: Germany
форумци като горния КОКО - за няма и година от април 2015 и 442 коментара , до сега вече има 12 оплаквания в Помощ !


Ти ако знаеш колко други оплаквания има от нея под различни никове -като Дарил, фанаМ и десетина подобни, все в този раздел, все срещу едни и същи форумци.

Sibil, проверете ако обичате връзката на КОКО с посочените от мен никове, които са с наказание. Би трябвало да има възможност да се провери, въпреки използването на Прокси.
KOKO
04 Сеп 2015 09:24
Мнения: 915
От: Bulgaria

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: KOKO
Гюроф
04 Сеп 2015 09:44
Мнения: 2,722
От: Albania
sybil
11 Авг 2015 18:19

Също така относно публични фигури и прочее - изразяването на неодобрение на нечии действия/бездействие или позиции може да се случва и без ползване на обиди, което е идеята на промяната в правилата.

Изключително признателен съм за разяснението!
За критерий, ще постна мнение на форумец, чийто пост бе неколкократно затриван, а същият баннат - вероятно по силата на онова ново правило /признавам си, не съм го чел.Т.е. ще се опитвам да сравнявам мнения на някои от форумците, с това за което се банва.
Гейска Европа изяде хурката и като се има предвид, че "най доброто" все още предстои - здраво ше си плати за наивитета и плиткоумието да не си води самостоятелна и достойна политика, ами да се подлага на тези, дето ще и видят сметката по един или друг начин.
Жалко, че пак сме при "правилната" откъм 8-ми септември страна и че пак ще отнесем и ние чепа.

Предполагам тук обидите са "гейска Европа" и ще си плати за "наивитета и плиткоумието".
Ще се постарая всяко мнение което включва "хаганат", СерГЕЙ или подобни, да бъдат известявани тук, пък нататък си е по избор на модератора.
Поне ще видим дали ще се уеднаквят критериите.

Eisblock
04 Сеп 2015 11:17
Мнения: 9,157
От: Iceland
OldTen 04 Септември 2015 10:25
Този защо не си погледне къщичката? Защо не спре неговите хора да имигрират в простия и омразен Запад? А дали западняците са прости, грозни и тнт, показателно е на къде е потока от имигранти, другото са приказки на Мурзилки, на които все някой им е виновен. Както се е изразил един колега поне сега не бият и затварят в лагери за мнение. Който не му изнася, нали знае, чемодан, вогзал и Москва ожидает его!
Eisblock
04 Сеп 2015 11:17
Мнения: 9,157
От: Iceland
дубъл
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Eisblock
Караконджулос Керестеас
04 Сеп 2015 11:18
Мнения: 419
От: Bulgaria
признавам си, не съм го чел.


Ето защо е хубаво да се чете - за да знаем, че никой не е длъжен да търпи вулгарен език в един уважаван форум.

6. Форумът е предназначен за масова аудитория: постването на съдържание, което е порнографско (изображения, текстове, връзки) е недопустимо и ще бъде санкционирано. Същото се отнася до постинги, съдържащи вулгарен език или псувни (дори да са под формата на съкращения).
Калки
04 Сеп 2015 13:32
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Дами и господа форумци,
Овладейте се и престанете да се заяждате и оплаквате на дребно. Не бъдете дребнаво отмъстителни и злопаметни.

Ще затриете форума !
Slava
04 Сеп 2015 13:56
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
За да избегна личните нападки, които си позволяват някои пишещи в тази и в други теми, ще давам само линк към статии, пък нека модераторът да прецени допустим ли е езикът в някои от коментарите. Натисни тук Натисни тук
маргаритка2
04 Сеп 2015 13:59
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
***
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
Пенчо бре
04 Сеп 2015 14:00
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
***
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
  Мнения:162 « Предишна Страница 8 от 9 6 7 8 9 Следваща