Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Обида към съфорумец
Отиди на страница:
  Мнения:162 « Предишна Страница 9 от 9 7 8 9
sybil
04 Сеп 2015 17:12
Мнения: 979
От: Bulgaria


Отново предупреждавам секция Помощ да се ползва само по предназначение! Последващи нарушения - чат, нападки и обяснявяне кой и защо сигнализирал - ще водят директно до наказания!

Също така предупреждавам, че подаване на сигнал тук не е означава непременно, че някой ще бъде наказан - това зависи от проверката и преценката на модератора, не на потребителите! Ползването на тази секция, за да се "топят" опоненти може да доведе също до санкции!

Относно кое е обида да се очаква нещо като едва ли не списък е невъзможно и неефективно. Какво е обида мисля, че на всеки е ясно. Вулгаризми, изрази или друми, уронващи достойнството, целящи да наранят или злепоставят - в зависимост от контекста и цялостното отношение много неща могат да бъдат обидни.
Всякакви обобщени нарицателни относно групи участници третирам като обидни или провокативни - неслучайно това е отбелязано и в правилата. За неща като 'мурзилки' има и в момента наказани потребители. Въпросът често не е в самите думи, а как се ползват. Да се твърди, че някой е НПОшка или на служба към едно или друго посолство или партия (или "Позитано", "Козяк" и прочее) е очевидно не базирано на факти, тъй като не смятам, че потребителите имат подробна информация за самоличността и възможната принадлежност на други анонимни потребители.
Ползването на аргументация ad hominem и коментиране на личността на опонента - с всякакви прилежащи хипотези относно неговата принадлежност към партии, организации, посолства и прочее, може да се третира като нарушение. Не ми е цел да налагам много санкции и обикновено започавам с триене и редакции, ако това е системно вече следва наказание.
А някои постинги се трият поради цялостно груб език. Преценката кое е обидно или допустимо е на модератора!

Допустимо е да се коментират мненията на някого, не личността му - мисля, че това е доста добър ориентир кое е допустимо и кое не. Във форума обаче системно се разчита именно на такив вид аргументация, което просто смятам, че е нередно не само спрямо правилата, а обезсмисля дискусиите. А относно недопустимостта на обиди спрямо публични личности, фирми, организации и прочее - ако не сте съгласни с това, следва да се обърнете към Редакцията. Тъй като медията носи отговорност какво се помества във форумите й, то е нормално да се стреми да се спазват някакви правила.



Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: sybil
  Мнения:162 « Предишна Страница 9 от 9 7 8 9