Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Домино
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:131 « Предишна Страница 4 от 7 2 3 4 5 6 Следваща »
ivo kunchev
29 Юли 2015 15:38
Мнения: 5,363
От: United States

товарищМаузер
, не си разбрал прайлно автора - не комунистите -партизани от Гърция, техните убежища и помощи в България са изгорени с напалм от американците! И аз първом си помислих, че в онези години гадните американци са събрали де що има комунист в Гърция и са му драснали кибрита, но откъде пък тогава се е пръкнала сириза и разните му там анархистични групировки? Не, не, явно в България са ги горили, пък ние да не знаем!? Ма то и за играчките-бомби не знаехме, добре, че е бачо Дим да ни открехне, въпреки, че в днешното кратко писание липсвуваше тоз знаменит момент!
TheRowdyAmerican
29 Юли 2015 15:58
Мнения: 1,544
От: United States
Ма то и за играчките-бомби не знаехме, добре, че е бачо Дим да ни открехне, въпреки, че в днешното кратко писание липсвуваше тоз знаменит момент!
И Мишел Константен нещо позаглъхна... но все още има надежда американците да са свалили малайзийския самолет в Украйна.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: TheRowdyAmerican
водопроводчик
29 Юли 2015 16:02
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
мгимо
TheRowdyAmerican
29 Юли 2015 16:03
Мнения: 1,544
От: United States
Върху Лавров?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: TheRowdyAmerican
dementor
29 Юли 2015 16:20
Мнения: 3,992
От: Bulgaria
Napalm B was also used during the Greek Civil War between the Greek Army and Communist rebels. During 1949, the last year of the war, the United States increased its military aid to the Greek Government by introducing a new weapon to finish off the war: napalm B. The first napalm attack in Greece took place on the mountain of Grammos, which was the stronghold of the Communist rebels.

https://en.wikipedia.org/wiki/Napalm

After World War II, the incendiary held the line against communism in Greece and Korea—Napalm Day led the 1950 counter-attack from Inchon—and fought elsewhere under many flags. Americans generally applauded, until the Vietnam War. Today, napalm lives on as a pariah: a symbol of American cruelty and the misguided use of power, according to anti-war protesters in the 1960s and popular culture from Apocalypse Now to the punk band Napalm Death and British street artist Banksy. Its use by Serbia in 1994 and by the United States in Iraq in 2003 drew condemnation. United Nations delegates judged deployment against concentrations of civilians a war crime in 1980. After thirty-one years, America joined the global consensus, in 2011.

Napalm: An American Biography by Robert M. Neer – April 1, 2013
. . . .
~~~~~~~
Being ignorant is not so much a shame, as being unwilling to learn.
Benjamin Franklin
товарищМаузер
29 Юли 2015 16:23
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
не си разбрал прайлно автора

Това му е хубавото на Автора - че всеки може да го разбира както си иска и съответно да вдигне палче или да го критикува. Нещо като Библията или Свещеният Коран.
товарищМаузер
29 Юли 2015 16:43
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Дементор, в статията за използването на напалм в Гърция от википедията пише "citation needed", в статията за планината Грамос има апцелутно същото изречение и пак си търси цитата. По-подробното търсене разкрива, че става въпрос за 400 запалителни бомби, използвани от хунтата в планината Грамос. Интересното е, че САЩ отхвърля първоначалното им искане за БОВ (асфиксанти и сълзотворни), но ги снабдява с напалм, който по това време си стандартно оръжие, особено срещу противник в укрития.
Азъ
29 Юли 2015 17:09
Мнения: 1,848
От: Bulgaria
Снимките на Райхстага и на Иво Джима се предполага да са правени пост-фактум.
РЕВиЗОР
29 Юли 2015 19:14
Мнения: 574
От: Bulgaria
На десната ръка червеноармейците, или поне някои, са носели по това време едно кръгче, дето му викат компас


Ми да, за да знаят как да преплуват Шпрее, а старшинката е носил даже секстант, ама не се види на кадрото щото е голям.
В един добре поддържан замък край Оломоуц - Моравия един сектор от замъка е опожарен.Там Гьоринг е държал отбрани напитки от цял свят.Една от настъпващите съветски части е попаднала на съкровището и няколко дни не е била боеспособна.Дали от пиянска небрежност или просто от злоба са драснали клечката, не разбрах, поради слабо владеене на езика.Чехите са оставили всичко както си е било за да им напомня за "освободителите"
В тази област на Чехия много тачат Светите братя Кирил и Методи,но не точно като нас.
За писаницата - ми нищо ново - латерна магика!
Приятна вечер на всички!

dementor
29 Юли 2015 20:10
Мнения: 3,992
От: Bulgaria
товарищМаузер 29 Юли 2015 16:43

Почти като в 1984 - „Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото."
Същото за часовника с кукувичка, знамето поставено наобратно, изпитите напитки на Гьоринг и братята Кирил и Методий в Словакия и вероятно Чехия, но не като Чехословакия.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: dementor
РЕВиЗОР
29 Юли 2015 21:24
Мнения: 574
От: Bulgaria
Само за протокола - Оломоуц е в Чехия и преди доста време е бил столица на Моравия.За Словакия не е ставало дума.Граница между двете държави фактически няма.Има само едни празни будки и кабини от времето, когато са си играли на граничари.После играта им се е видяла скучна и излишна и са я зае*@ли.
Drug
29 Юли 2015 21:31
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Американските политици били подлеци, пък простите руски войничета (между другото) се оказаха мародери?! Според официалното мнение (което в случая споделям) всички политици и висши администратори за подлеци. Бил между впрочем го харесвах, нещо което не мога да кажа за половинката му. Поведението на някои форумни латернаджии обаче е колкото типично, толкова и нагло! Смятам че нито имат капацитета, нито правото да дават оценка на поведението на едно гладно, окъсано и късметлия да оцелее руско войниче изкарало 5 години в това състояние по фронтовете из цяла Европа и Азия за да стигне Берлин! А пропос, кои са мародерите - тези, които се биха защитавайки родната си земя знаейки че като се върнат ще намерят дупка с костите на семейството си на мястото на къщурката си или онези дето изнесоха Кехлибарената стая, а и не само нея?

Имам си поне две истории за мародери, ама няма на кого да ги разкажа. Пък и от какъв зор? Не се гаси туй що не гасне! Пък автора - сигурно се надява тези дето го маркират безнаказано като доносник да го заобичат. А дано, ама надали...
Eisblock
29 Юли 2015 23:32
Мнения: 9,157
От: Iceland
Друг - добро попадение, солидарен съм с теб!

Изглежда са увеличили тарифата, та цари трескаво оживление и лепкаво престараване за припечелване на някоя и друга монетка за през отпуската...

Сигурно и г-н Иванов ще си вземе малко почивка от натрапниците около масата му в сряда. Успех и приятна почивка му желая!
Drug
30 Юли 2015 01:39
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Някои за пари, някои поради наследствена обремененост, трети от типичната за географската ширина глупост и папагалщина. Общото е присъщата им виртуална реалност - в която злодеите са известни а приори и квалифицирани според националността им.
ManfromUtopia
30 Юли 2015 08:21
Мнения: 1,468
От: Bulgaria
А пропос, кои са мародерите - тези, които се биха защитавайки родната си земя знаейки че като се върнат ще намерят дупка с костите на семейството си на мястото на къщурката си или онези дето изнесоха Кехлибарената стая, а и не само нея?


Е, да де, те не са знаели, че няма да се върнат при мястото на къщурката си, щото Бащата на народите е имал други планове за тях...
Fafner
30 Юли 2015 09:12
Мнения: 506
От: Bulgaria
Двете снимки една до друга – за знамето на Иво Джима и знамето на Райхстага – ми изглеждат като тънка издевка. Не часовниците са съществени. На тях наблягат сякаш тези, които искат да пренебрегнат по-важното – смислеността на битките, които ги предхождат.
dissidentbg
30 Юли 2015 16:29
Мнения: 9,716
От: United Kingdom
Часовник на ръката на руски войник и веднага се прави заключение, че е мародерствал. Както се казва: глупости на търкалета.

http://chronoscope.ru/2012/05/world-war-watches/

http://ussrlife.blogspot.co.uk/2012/11/blog-post_21.html
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: dissidentbg
crossfit75
30 Юли 2015 20:17
Мнения: 1,604
От: Bulgaria
dissidentbg,
Ами естествено че точно това ще си поммисля-- мародер ще да е. Колко от войниците на снимките от материала дето ти си го постнал носят два часовника?
Айде и сега да цитирам ТВОЯ материал:
"Однако, во время войны советские заводы не могли обеспечить всех часами, многое приходилось докупать за границей, большое количество часов попадало в руки военных в качестве трофеев."

аха... трофеи..... ясно

"С началом контрнаступления Советской армии в ее подразделениях начали действовать «трофейные команды», шедшие вслед за наступающими частями. Часы, собранные такими командами, поступали в наградной фонд. Часы зачастую оказывались более ценным подарком, чем нагрудные знаки воинской доблести. "

Ми ето ги мародерите бе- в писанието ЦИТИРАНО ОТ ТЕБЕ (първото) са си го описали руснаците
И ако са били толкова ценени измародерстваните часовници могат да се направят няколко извода:
1.не е имало достатъчно руски такива (в текста си го пише и това)
2.не са били много качествени руските (което е нормално за едно относително младо производство)
3. и двете точки по горе са верни.

За втория източник който си цитирал....
Само като видех тва:
"Одни из самых дорогих часов-послевоенные Кировские хроны. Очень красивые. "
И ми се доповръща.
Класически случай на копиране на нещо наистина хубаво.
Текста требе да е : " Продаваме много красиво копие на германски "Tutima Flieger Chrono" от ВСВ. Перфектно копие едно към едно (поне на външен вид"
oldboy
30 Юли 2015 20:24
Мнения: 1,559
От: Bhutan
(снимка: натиснете тук)
crossfit75
30 Юли 2015 20:27
Мнения: 1,604
От: Bulgaria
Ето ти го "оригинала" който руснаците са изкопирали.
Китайците могат само да гледат и да се учат как се краде интелектуална собственост

http://www.chrono24.com/en/tutima/tutima-glashuette-urofa--1944-1945world-war-ii--id3037438.htm

Добави мнение   Мнения:131 « Предишна Страница 4 от 7 2 3 4 5 6 Следваща »