Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Домино
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:131 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща
Drug
30 Юли 2015 21:06
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
ManfromUtopia

30 Юли 2015 08:21




А пропос, кои са мародерите - тези, които се биха защитавайки родната си земя знаейки че като се върнат ще намерят дупка с костите на семейството си на мястото на къщурката си или онези дето изнесоха Кехлибарената стая, а и не само нея?


Е, да де, те не са знаели, че няма да се върнат при мястото на къщурката си, щото Бащата на народите е имал други планове за тях...

***
Nonsense, откъдето и да го погледнеш!
РЕВиЗОР
30 Юли 2015 22:43
Мнения: 574
От: Bulgaria
******типичната за географската ширина глупост****

Айдее, осем милиона нюйоркачани бяха наречени глупаци/София и Ню Йорк са почти на една географска ширина/!

Тук май се води и прикрита фашистка пропаганда! Четете: ...Прости руски войничета.....гладно, окъсано и късметлия да оцелее руско войниче 5 години по фронтовете....на мястото на къщурката си....

Звездочелият богатир не може да е прост и да бъде наричан войниче!След близо четвърт век съветска власт, той не може да е гладен и окъсан!Няма начин да е бил пет години по фронтовете, просто трябва да се прочете колко атаки е могъл да преживее един красноармеец.И за какви къщурки става дума?Всеки от тях отдавна вече е изпитал прелестите и задушевността на комуналките.
И ако бошите са отмъкнали кехлибарената стая/и не само нея/, то машинният парк на цяла Германия бе завлечен на изток.

Приятна вечер на всички!
Гладиатор
31 Юли 2015 00:59
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
dementor 29 Юли 2015 20:10
Почти като в 1984 - „Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото."
Така е. Но следва да се разясни, иначе така казано си остава само едно красиво лафче, с неосъзнат смисъл.
А "това, което не се разбира, не се владее", казваше едно време бай Гьоте.

Та, относно смисъла... Който не знае какво се е случвало в миналото, няма как да знае ставащото в настоящето. И не знаейки ставащото в настоящето, не ще може да предугади бъдещето.
Решение, когато се взема, са нужни данни, параметри, изходни данни, истинни и верни. Само тогава е възможно истинно решение. Пише го във всеки студентски учебник за вземане на решение.
Та когато криеш данните (в т.ч. и за Историята), обричаш боравещите с тях, на грешни решения. Става така, че се вземат грешни държавнически решения ...

В Историята, на хората се поднася едва 1/3 от случилото се. Останалото се крие или просто не се казва. Така хората не могат да сглобят цялата картина, да осъзнаят настоящето, като следствие от миналото и да подредят бъдещето си.
Например. Представете си, че не сте чели историята за Червената шапчица. Поднасят една частично сглобена картина-пъзел -- 1/3 от историйката. Показват ви една Червена шапчица, лицето и не личи много, част от Кумчо Вълчо, полянка с цветя. И отдолу пишат, че едно време Червената шапчица и Кумчо Вълчо си играели по полянки с цветя.
Така ви се поднася и Историята ...




Гладиатор
31 Юли 2015 01:18
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
РЕВиЗОР 30 Юли 2015 22:43
И ако бошите са отмъкнали кехлибарената стая/и не само нея/, то машинният парк на цяла Германия бе завлечен на изток.
Не знаеш ли, че почти всичките учени - нацита, бая от тях военнопрестъпници, бяха завлечени на най-наназапад.
Не знаеш ли, че машинния парк на цял СССР бе съсипан от Германия, балабар с инфраструктурата, стопанството и 25 милиона избити.
Не знаеш ли, че винаги в Историята, победителят във войната взема каквото си иска от победения, та намекваш, че едва ли не, само СССР правил така

Много РЕВ и ЗОР ... и мъка ... и невежество -- същинско мракобесие
РЕВиЗОР
31 Юли 2015 07:43
Мнения: 574
От: Bulgaria
мракобесие


Това си е дума употребявана масово от "Наръчник на агитатора"Не знам от коя част на България сте "колега", но тука/вСофия/пишем "баРабар, а не баЛабар.И не ми пишете на ТИ, кога яз съм ВИЕ.
Господи, Ти виждаш как всеки ден удължаваме животът на подобни люде, ползвайки германски скалпели, оперираме ги на швейцарски маси, светлината идва от английски и френски рефлектори,слагаме им американски и австрийски клапи, зашиваме ги с шотландски конци и нищо, ама нищо руско не ползваме.Такива хора заслужават да бъдат оперирани с едни съветски набори от инструменти от едно време, които почерняваха след първото изваряване.Тогава щеше да има голям РЕВ и ЗОР
Лек ден на всички!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: РЕВиЗОР
Drug
31 Юли 2015 09:16
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
РЕВиЗОР - от офицерската боза до Президиума на МА през Монтреал та до Оломоуц по баналната географска ширина. А опонентите ти или правят фашистка пропаганда или са комунета ползуващи Наръчник на Агитатора!? До момента ти давах кредит като на колега. Поредния надут смешко. Да беше дискутирал например кой какво измъкна от Италия. Да, ама не, запрял си на Кехлибарената стая и окъсаните войничета, като катър пред празни ясли. Хайде лягай, че съмна...
Nickolas
31 Юли 2015 09:53
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Бащата на жена ми попада в американски плен 1945 г.. Първата работа на американците е била да претърсят пленените, което е нормално, но и да им вземат безцеремонно всичко по-ценно. На него му вземат часовника и годежната халка.
РЕВиЗОР
31 Юли 2015 11:51
Мнения: 574
От: Bulgaria
но и да им вземат безцеремонно всичко по-ценно. На него му вземат часовника и годежната халка.



Жив де не бях! Ценно, казвате?Тъстът Ви сигурно е носел най-малко Patek Philippe, за да представлява някаква ценност, защото американците тогава масово са си имали Timex купен на цената на спанака.
"Колега",в петък планови операции няма - това го знаят и шофьорите на линейки,та затова си пиша.
Nickolas
31 Юли 2015 12:20
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Ами не знам. Явно не е било американски спанак. А тъстът ми остави на жена ми един джобен IWC от преди войната - 18 кт - сапунерка. И триетажна къща с 3.000 квадратни метра. Така че кой какво е имал....
РЕВиЗОР
31 Юли 2015 13:05
Мнения: 574
От: Bulgaria
Няма лошо!Дай Боже всекиму!Ама с това си изказване си навлякохте неприязанта на три четвърти от форумците,щото тук пишат предимно дечица на санкюлоти*, станали успели хора, благодарение на Народната власт.
И пак за ареста на тъста Ви- Освен халката и часовника, може да са му свалили и колана и не защото са искали да му паднат гащите, извратеняците му ниедни, а защото при арест някои неща се отнемат по дефолт - метални предмети,колани, връзки....такива неща.Ама, ако беше попаднал в руски плен, за някои неща, които са му правили, никога нямаше да си каже, разбира се, ако бе останал жив.
Ха със здраве!

* санкюлот = безгащник
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: РЕВиЗОР
Nickolas
31 Юли 2015 13:08
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Нещо сте в лошо настроение, дано Ви се оправи.
crossfit75
31 Юли 2015 15:58
Мнения: 1,604
От: Bulgaria
РЕВиЗОР,
Колега, в повечето случаи съм на едно мнение с вас, но тука ще требе леко да ви поправя
Американците по това време не са носели евтините Таймекс. И не са си ги купували даже.
По това време ръчния часовник все още не e по джоба на всеки и затова на тези на които позицията им го изисква, правителството им зачислява часовник ( без да се налага да изпраща мародерски команди да свалят часовници от труповете на убити противници)...
По това време Щатите имат добре развита часовникарска индустрия която е повече от щастлива да поеме държавната поръчка.
ВСИЧКИ закупени от правителството на САЩ часовници са Американско производство. Предимно от 4 фирми. Waltham, Elgin, Hamilton, Bulova по стандарта А-11 зададен от военното министерство.
Hamilton и Bulova като марки са все още живи, но Hamilton e под контрола на щвеицарския концерн Swatch, Bulova е купена от Японския Citizen.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: crossfit75
Nickolas
31 Юли 2015 16:31
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Crossfit75
И, разбира се, BALL за железничарите!!
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Nickolas
РЕВиЗОР
31 Юли 2015 17:45
Мнения: 574
От: Bulgaria

crossfit75
31 Юли 2015 15:58
Мнения: 759
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
РЕВиЗОР,
Колега, в повечето случаи съм на едно мнение с вас, но тука ще требе леко да ви поправя



Приемам охотно поправката от човек,който знае повече от мен по този въпрос.От американските марки знаех само за Timex и че е стара марка часовници и затова я написах.Лично аз имам немски часовник Junghans купен някъде около 1992 година за около 500 DM и съм доволен.Без да е скъп, не лъха на евтино и е точен.А преди много време, нашите железничари са имали джобни Omega сребърни и с впечатани под задния капак, златните медали от изложението в Париж 1900 година с инициалите на БДЖ - наш роднина имаше такъв.
Приятна вечер.
РЕВиЗОР
31 Юли 2015 18:03
Мнения: 574
От: Bulgaria
До момента ти давах кредит като на колега.


Колега,тази страшна новина трябваше да ми я кажете някак си постепенно -"на бавна капка"както казваме ние.Все пак имам надежда, докато имам кредит от една банка извън България съм спокоен.
Имай хубав ден, кредитодателю.
crossfit75
31 Юли 2015 19:37
Мнения: 1,604
От: Bulgaria
РЕВиЗОР,
нема лошо! Принципно си абсолютно прав-- американското войник през ВСВ си е имало часовник и не е требвало да мародерства.
И като е заслужел медал,са му давали медал, не измародерстван часовник (както гордо посочва "dissidentbg" в цитирания от него руски текст )
Аз само те допълних фактологически щото хорологията ми е малко нещо хоби.
Омега има дълга история осигуряваики часовници за железниците. В днешния електронен свят нуждата от механичен часовник не е толкова очевидна за железничаря, но Омега все още има модела "Omega Railmaster" в производство.
Nickolas, съвсем забравих за Ball! Но там нещата са малко по различни. "Ball Watch" никога не е произвеждала собствени часовникови механизми а само е купувала такива от други прозводители и ги е регулирала до стандартите ха железниците.
Някои от американските производители (Hamilton, Waltham, Eglin) започват сами да регулират часовниците си до железничарските стандарти за да могат да им ги продават.
Главната заслуга на Webster Ball е създаването на този стандарт за точност, функционалност и издържливост на часовниците използвани в железопътния транспорт. По късно швейцарските часовникарски фирми копират идеята му и създават стандарта "COSC".
Rambuteau
31 Юли 2015 23:28
Мнения: 303
От: Bulgaria
Горкият Димитри - каквото и да напише, коментарите отдолу са все фили срещи фоби. Ама то не е и като да не си е сам виновен де - като пише от 10 години все една и съща статия, какво друго може да очаква? Пък за англичаните дето не владеят собствения си език - това си е коментар на ниво бг гастербайтер, хрупащ глава лук след работа на строеж, дето разправя колко са прости чужденците, щото не могат да си сменят сами маслото на колата.
TheRowdyAmerican
01 Авг 2015 02:47
Мнения: 1,544
От: United States
колко са прости чужденците, щото не могат да си сменят сами маслото на колата.
Класика.
Drug
01 Авг 2015 03:32
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
РЕВиЗОР
31 Юли 2015 13:05
Мнения: 370
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Няма лошо!Дай Боже всекиму!Ама с това си изказване си навлякохте неприязанта на три четвърти от форумците,щото тук пишат предимно дечица на санкюлоти*, станали успели хора, благодарение на Народната власт.


***
Не знаех че нашенските царски офицери били нещо повече от санкюлоти?! Съдейки по неутешимата злоба срещу т.н. "народна власт" ми се ще да попитам въпросния за причините за тази злоба. Не личи да са го репресирали особено, дори много по-малко от децата на някои санкюлоти. Имах си една лаборантка когато същият е въртял гащи из кабинетите на Президиума (по времето на Малеев!?), та и тя беше много репресирана и когато и се налагаше да свърши работа не пропускаше да заяви: "Ако не беха комунистите да ме спрат от университета, сега щех да съм ти началник."

РЕВиЗОР - много са ти шалоу коментарите. Шалоу, пък и все по-открито злобни. Простееш. Къде остави "Приятна вечер на всички!"?
ivo kunchev
01 Авг 2015 04:35
Мнения: 5,363
От: United States
До момента ти давах кредит като на колега. Поредния надут смешко.

Похвално е, когато човек свенливо се самооценява. Жалко е, когато някой се опита да завлече и други в дупката която сам е изкопал...
Добави мнение   Мнения:131 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща