Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Просто молба
Отиди на страница:
  Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
генек
08 Авг 2015 22:02
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Уважаена Сибил,
темата, която отворих /и някои хора пробваха да използват... Както и да е!/ остана някак си неоформена. Възможно ли е да се внесе там този финал и тогава да се затвори: "Както винаги, Тома, успешно се преструваш на недоразбрал, за да изкривиш казаното от друг и да лепнеш нещо...недотам чисто, уж недочуто, недоразбрано, неизяснено...
Ако се чудиш дали си разбрал - седни, помисли и не бързай да манипулираш, моля...
Слава,
има много вярно в думите ти. И аз именно затова говоря - за намеренията. Добри, объркани, лоши - резултатът е нелеп и просто неприличен, както казваха едно време...
Впрочем, ако не беше дете на Плевнелиев, трагедията щеше да се обсъжда навред. Както се обсъждаха прегазените деца, смазаните в "Индиго", удавили се и т.н.
Сега виждам опит да се демонстрира обществено внимание чрез затваряне на очите. Което също е неподходящо...
Но пак да кажа: това, което забелязах, е опита да се използва детската смърт по много, много непочтен начин... От идиоти или циници - това се питам..."
Разбирам, че проблемът по-лесно се решава с "Има човек...", но все пак...
Благодаря, ако случайно го прехвърлите там...
редник
08 Авг 2015 23:07
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Трагично и тъжно - България остана с едно дете по-малко...
Съболезнования на семейството и Господ да даде здраве и дълъг живот на другите деца...
редник
08 Авг 2015 23:30
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
П.П.
Това бях написал под затворената тема и не успях да го пусна...
Не разбирам защо темата е затворена...
Не разбирам с какво самочувствие професорско се иска затваряне – в правилата е написано:

1.2 Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка".

Не съм и допускал, че Жана ще припява - срам за професията ѝ...
Колеги, ако сте предполагали, че някой от форума ще злоупотреби с нещо под тази тъжна новина, това говори зле за вас...
Защо се интересуваме - ами неочаквано е починало здраво дете на родител с големи възможности, а повечето тук сме родители, но не с такива възможности...
От "Блиц" научих:
"Задух, недостиг на въздух, изпотяване, повръщане - това са симптоми на едно от най-сериозните спешни състояния- дисекация на аортата, при което бързата диагностика и спешна кардиохирургична операция са ключови за спасяването на живота на пациента.

Аортата е най- големият кръвоносен съд в тялото ни, който излиза от сърцето, разклонява се и по него тече кръвта, която захранва целия организъм. Дисекацията представлява разслояване на стената на този съд. Най- честата причина за болестта е повишеното кръвно налягане, придружено от слабост на стената на съда.

Започнало веднъж, разслояването продължава много бързо към всички клонове на аортата. Вследствие на намаленото кръвоснабдяване достъпът на кислород до жизненоважни органи и тъкани в организма е силно ограничен и това ги уврежда. Засегнати биват бъбреци, мозък, крайници, черва- те спират да работят, получава се полиорганна недостатъчност и шок.

Според статистиката за 48 часа от началото на острата дисекация на аортата 50 % от пациентите умират. Затова е много важно заболяването да бъде точно диагностицирано, тъй като оплакванията се препокриват с инфаркт на миокарда. Най- прецизното средство е скенера, а единствен шанс на засегнатите - операцията по спешност."
Мисля, че това е добре да го знае всеки родител...

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: редник
SgtTroy
09 Авг 2015 00:52
Мнения: 6,667
От: Mauritius
Според мен е проява не само на добър вкус, но и на възпитание, да не се коментира под подобни новини, като тази за смъртта на сина на Плевнелиев и редакцията изобщо не е трябвало да допуска коментари под нея на първо място.
Защо ли - защото адекватната реакция в такива случаи е съболезнования и мълчание.
Но винаги се намира някой, който да използва повода и да напише маса глупости дори и по такава новина. Че и да си отвори теми.
Стига.
генек
09 Авг 2015 07:12
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Трой,
подобни случаи са удобен повод да се пишат лицемерия и да се демонстрира измислено "духовно" превъзходство...
Коментирана ли беше трагедията в "Индиго", в Лим, загиналите в катастрофи или просто убити от пияни шофьори деца, жертвите на лекарски грешки?
Тогава?
Или и в смъртта има разделение?
Отделно, че писанието ти е просто лъжа - не говоря за трагедията, а за това, което виждам, че се опитват да въртят около нея някои...
67AF
09 Авг 2015 07:50
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
генек
09 Авг 2015 07:12
Мнения: 29,070
От: Bulgaria
Трой,
подобни случаи са удобен повод да се пишат лицемерия и да се демонстрира измислено "духовно" превъзходство...
Коментирана ли беше трагедията в "Индиго", в Лим, загиналите в катастрофи или просто убити от пияни шофьори деца, жертвите на лекарски грешки?
Тогава?
Или и в смъртта има разделение?
Отделно, че писанието ти е просто лъжа - не говоря за трагедията, а за това, което виждам, че се опитват да въртят около нея някои...

Генек, не се ли усещаш, че точно ти в момента въртиш нещо около трагедията? "Индиго" и Лим са човешки грешки, довели да смъртта на деца, катастрофите са в тази категория, убитите от пияни шофьори също - и тези неща се коментират именно за да се направи каквото е възможно да няма повече такива смърти. Но когато се настоява да се обсъжда детска смърт само защото бащата е видна личност, това вече е манипулация. Теб какво би те удовлетворило като реакция - да се просне пълния текст на аутопсията на първа страница на централните вестници още преди мастилото да е изсъхнало? Или имаш други предложения за обсъждане?

Преди време след ски инцидент почина Наташа Ричардсън. Съпругът й счете, че може да използва известността й за да предотврати състояния като нейното да станат фатални за други. Но забележи, след като самият той, децата им и роднините им, имаха възможност да се наплачат. Да, неговото решение доказано е спасило доста народ. Но преди това решение да бъде взето, той имаше време и място никой да не му рови в душата. Възможно е бащата и майката Плевнелиеви един ден да решат да направят същото, да използват публичността да предупредят други родители за опасност. Възможно е това да не е оправдано медицински и съответно да не направят нищо. Но докато те не решат, че моментът и обстоятелствата допускат едното или другото, те са само баща и майка, които са загубили детето си и всякакви медийни танци около тях са си чиста проба садизъм. Толкоз.
генек
09 Авг 2015 08:45
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
67,
мисля, че пак не си прочела написаното.
Съжалявам, трябва да се повторя.
Първото, което ме заинтригува, е желанието да не се обсъжда трагедията. С което, впрочем, се привлича вниманието. И човек може да види куп неща зад това.
Второто, което ме подразни, е закриването на темата за мнения. Доста тоталитарно звучи да ти се забрани мнение. Да, има кретени - но нали затова е форум? Когато провокатори предизвикват форумци може, а в тоия случай - не?
Никъде не видях темата да е затворена за обсъждане. Сайтовете с форуми са оставили пълна свобода - то така се и вижда културата и морала на обсъждащия. Само ту - в уж най-свободния форум...
Аз лично нито обсъждам СМЪРТТА, нито смятам да го правя. Но недоволствам от подобни решения, противоречащи на репутацията на форума. И се замислям - защо толкова някакви чиновници и който е зад тях, не желаят да се говори. А може би така привличат вниманието? И провокират именно говорене?
Имам право на съмнение, имам право на мислене, имам право на мнение.
Някои ми го забраняват, други отново демагогстват и провокират, трети мълчат. Ясно защо...
Ми...
Дали ще си мълчи човек във фризера, или ще мълчи заради забрана - не е все едно. Поне за мен...
Калки
09 Авг 2015 09:20
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Има няколко неща, които ме занимават около този, безспорно тъжен, случай.

Първо, лекотата и готовността, с която медиите се подчиниха на наложената от г-жа Плевнелиева от самото начало информационна завеса над семейството на президента. Тук имаме просто продължение на това поведение.

Второ, готовността на читатели и коментатори да приемат наложеното въздържание. Познавайки присъщите на този форум двойни стандарти, се чудя дали ако случката бе в семейство Станишеви (да не дава Господ!), щяхме да имаме същата колективна реакция.
редник
09 Авг 2015 09:44
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Второто, което ме подразни, е закриването на темата за мнения. Доста тоталитарно звучи да ти се забрани мнение.

Така е!
Какво става – връщаме се в годините преди 89-а ли?...
Като забраниха коментарите за банките – КТБ пак фалира, но ако имаше коментари, може пък някой да си беше спасил парите...
Както писах по-горе – родителите трябва да сме наясно със симптомите на това неочаквано проявяващо се заболяване, защото има възможност за спасяване...
Наскоро известният кардиолог от столичното здравно заведение "СИТИ Клиник" доц. Иво Петров спасил 15-год. момче от Русе, докарано спешно в София с дисекация на аортата. Специалистът лекува такива случаи чрез инвазивен метод.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4913809
Zezo
09 Авг 2015 09:51
Мнения: 2,512
От: Egypt
Но забележи, след като самият той, децата им и роднините им, имаха възможност да се наплачат

Да, но. Не си спомням някой да е затварял темите с коментари за кончината на актрисата, дори и тези от преди няколко седмици, които информираха как наплакалият (sic) се син на Наташа е станал наркоман след смърта на майка си. А темата ТУК е точно за забраната да се коментира под новината за починалия син на Плевнелиеви. Нека се придържаме към тази тема, без да я избутваме встрани или да я разводняваме. Колегите повдигат сериозни въпроси, които заслужават да бъдат обсъждани.
Използвам тази тема, защото другата е забранена за коментари, за да изразя съболезнования на близките на Филип Плевнелиев.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Zezo
Патагонец
09 Авг 2015 10:07
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Пред смъртта всички сме равни! Такъв ужас, наистина много хора са съпричастни и носят цветя пред президентството.
Познавайки присъщите на този форум двойни стандарти, се чудя дали ако случката бе в семейство Станишеви (да не дава Господ!), щяхме да имаме същата колективна реакция.

НЕ ДАЙ, БОЖЕ! Дано никога не им се случи!
Неверния Тома
09 Авг 2015 10:20
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Спомних си че един предишен президент. оказал се политически противник на една политическа сила, се оказа в същото положение. Тогава митингът скандираше "Да ти умре и другата дъщеря!". Слава Богу това няма да се повтори, въпреки желанието на някои.
Simplified Solutions
09 Авг 2015 10:29
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Слава Богу това няма да се повтори

Не съм убедена, че няма. Зависи от това, дали политикът е угоден на същата политическа сила.
генек
09 Авг 2015 10:33
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Тома,
пак демагопгстваш! Чиста проба провокация - предизвикваш заслужени отговори и очакваш наказания за провокираните от теб.
Срещу Желев крещяха СЕДЕСАРИТЕ! Не пишещите тук, не коментиращите, а бившите му съмишленици...
И - какво общо има трагедията в семейството на Желев с тази? Видя ли някой да изпраща проклятия тук? Защо е необходимо да нажежаваш обстановката и индиректно да лепиш обидни етикети на тези, които имат мнение и имат достойнството да поискат то да не бъде забранявано?
Непочтено е Но ти го разбираш...
Zezo
09 Авг 2015 10:38
Мнения: 2,512
От: Egypt
Спомних си че един предишен президент. оказал се политически противник на една политическа сила, се оказа в същото положение. Тогава митингът скандираше "Да ти умре и другата дъщеря!". Слава Богу това няма да се повтори, въпреки желанието на някои.


Проява на политическа амнезия или обикновена манипулация е написаното?

Ама някои помним, пък за нежелаещите да си спомнят има и архиви, Неверний.

http://www.monitor.bg/article?id=459151

Няма да се забравят срамните сцени пред президентството, когато падна правителството на Филип Димитров, за което Желев беше набеден. Тогава сините кинжали скандираха “Смърт!”, “Да ти умре и другата дъщеря!” и горяха книгата “Фашизмът”.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Zezo
Simplified Solutions
09 Авг 2015 10:42
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Я не се палете. Томата нито провокира, нито демагогства. Всички помним коя беше тогава хистерясалата политическа сила.
Zezo
09 Авг 2015 10:46
Мнения: 2,512
От: Egypt
Не се палим. А и наоколо има по-младички, които не помнят, защото са били дечица. Нека се учат. Защото хистерясалата сила не си е отивала, а пак пак е във властта. Сменила е наметалото, но под него е същата.
жана д`арк
09 Авг 2015 10:50
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Не съм и допускал, че Жана ще припява - срам за професията ѝ...
Колеги, ако сте предполагали, че някой от форума ще злоупотреби с нещо под тази тъжна новина, това говори зле за вас...

Редник, преди да изречеш толкова силни думи, като "срам за...", защо не направи опит да ме попиташ от какви съображения съм подкрепила искането на проф. дървингов? Можеше пък и да приемеш доводите ми, ако го беше направил. Сега ще ти обясня по-подробно - ако си губил много близък човек, при това внезапно, без никакво предупреждение, няма как да не знаеш, че последното нещо, което искаш е шум около себе си, било то дори искрени съболезнования. Мъката те обгръща целия и те вцепенява, всичко случващо се около теб изглежда някак нереално. От съпричастност към родителите, които и каквито да са те, реших, че точно в деня на смъртта, точно в "Горещите" не е мястото и времето да се коментира каквото и да е, а съболезнованията и без да се напишат, се подразбират и в този ред на мисли в тоя момент са излишни. Ето че сте намерили друго място да обсъждате темата и тя не е затворена. Това не е цензура, а приличие, защото ние си знаем, че отношението към бащата на това дете тук е преобладаващо негативна. Някои медии забраниха коментарите под темата, други не го сториха и като се започна една грозна история - някой напомнил за възмездието, други изригнали, че това било злорадство, хули, клетви, простотии, което е нормално и напълно очаквано веднага след новината. Днес коментарите ще са по-балансирани, по-премислени, малко по-отвъд първоначалната емоция.
валтер57
09 Авг 2015 10:53
Мнения: 10,372
От: Bulgaria
Всички помним коя беше тогава хистерясалата политическа сила.


Slava
09 Авг 2015 11:13
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
От вчера се опитвам да разбера - изненадана ли съм, трябва ли да съм изненадана от всичката злоба, която се изля от българи върху едно българско семейство, изгубило детето си. Спомних си за същата злоба отпреди години - в/у сем. Желеви, после в/у семейството на Симеон Сакскобурготски. Преди да станат президенти и министър председатели, те са станали бащи, родители. Като милиони други хора. Видях ужасни коментари и сега в мрежата. На жени и мъже, които поне веднъж в живота си са целували дете. Изпитвали са познатото на всички ни чувство на топлота и нежност. Кога са се превърнали в мъртви души и защо? Не може да имат души и да злорадстват над чуждото нещастие.
Някой тук е писал за Станишеви. Нима болката от такава загуба има имена - "станишева, "плевнелиева", "желева"....? Страданието няма име. То е като злобата и двете имат само едно име - човешка. Човешко страдание, човешка злоба. Последната е покълнала в мъртви души.
Имало е доста случаи, в които открито съм изразявала неприязън към политически лица, чиито действия не съм одобрявала. И през ум не ми е минавала мисълта, че мога да прехвърля чувствата си към децата им. Или да иззлобея по някакъв повод, свързан с тяхно страдание.
След всичко, което се случи от вчера насам, реших, че колкото и да съм ядосана на някого от политиците ни, ще пиша само - "не съм съгласна", "не е прав", "греши". Защото имат деца, които биха могли да прочетат написаното за родителя им. И да се озлобят към всички и към всичко. Ние, българите, посяхме тази злоба и омраза един към друг, тази ужасна нетърпимост. И сме длъжни да спасим от нея децата.
Zezo
09 Авг 2015 11:15
Мнения: 2,512
От: Egypt
Жана, мила, знаете, че забраната да изразиш мнение не е начинът.
Пишете за другите форуми и какви били коментарите в тях. Какво да Ви кажа? В подобни моменти се проявява културата и възпитанието на нацията, които пък са пряк резултат от битието на тази нация. Мизерното съществуване ден за ден няма как да породи възвишени чуства към ближния. А битието на тази нация до голяма степен зависи от нейните поитическои ръководители...Последната бримка в плетката ми можете да доплетете и сама. Умно момиче сте.
Не оправдавам никого. Само обяснявам защо, според мен, се случват някои неща. Грозно и страшно е да се си жесток към родители загубили детето си. Но не е ли по-малко жестока и грозна мизерията и безнадежността, не е ли също така страшна пропастта, до които са докарани мнозина наше сънародници? Откъде да се научат на съчуствие, след като никой от политиците ни не се чуства съричастен към техните страдания, болести и загуби на близки хора?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Zezo
  Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща