Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
„Германия остава нашият най-зъл враг”
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:176 Предишна Страница 3 от 9 1 2 3 4 5 Следваща »
hamel
03 Сеп 2015 02:56
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Както виждаме в последните дни и седмици, Господ забавя, но не забравя - германци, белгийци, шпаньоли и сички останали шведи ще се разплащат за грабежите си през вековете. А на дебилните въпросчета, защо хилядният поток не се се е устремил към Русия - защото Господ знае накъде да насочи унижените и ограбените, към Злото. И тежко ще е разплащането!
hamel
03 Сеп 2015 02:58
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Нямат Изход (exodus) кървавите европейски нации, с кървави сълзи ще се разплащат за грабежи, робства, геноциди и пак няма да е достатъчно! Нашият мъдър, търпелив и мирен народ го е казал: "Назаем брашно, тъпкано се връща"! Ще плащат и тва ме кефи и изпълва с омиротворение.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: hamel
Откровение Варухово
03 Сеп 2015 03:06
Мнения: 736
От: Bulgaria
Щурчо, за разлика от тебе аз не виждам света в черно-бяло (или по-скоро червено-бяло) и няма да споря. Сражението при Дубно е голяма тактическа победа за немците без съмнение. Някои уточнения обаче:
1) Танковете от руска страна на хартия са 3500 (не 5000). Колко са били в състояние да участват в бойните действия е спорна тема, но като цяло за през 1939 СССР има 22000 танка от които оперативни 7500 т.е около 30%. Ако си бил в казарма ще знаеш, че няма нищо странно в това да имаш три ЖУКа в поделението, ама само един да е в движение. Така че остави таз песен 1:8 (знам че няма я оставиш ама да кажа де :-) )
2) Руските танкове нямат радиовръзка
3) Немците имат тотално превъзходство във въздуха. Щуките таковат макйката на бая КВ-та
На стратегическо ниво Дубно общо взето изглежда малко по-положително. 300 000 пехота успява да се прегрупира. Немците губят 200 танка (5% от общия брой танкове). Руснаците печелят 2 седмици.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Откровение Варухово
hamel
03 Сеп 2015 03:32
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Мда, гледам колегията се изживява като като генщабни офицери - плътност на огъня, самальоти, ПВО-та, томахавки, сатърчета и чекийки. После идва др. Жуков и нагъчква карти и разчети на ено място. И колкото повече безумни числа натаквозят, толко по-безапелационно компетентни го раздават!
ruff
03 Сеп 2015 07:05
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
интересно е да се чете в четвъртък как нАучно се разгадават "ребуси и загадки" на миналото. които днес са "съвсем разбираеми". то за някои тайни няма! за тези, за които "вероятно", "отразяват навярно" и "съществуват основания" са преките пътища към обективната истина...
да, особено показателно с "тигрите". щом 1942 г. някой произвел танк Тигър, то същият в 1939 г. още може да бъде определен като господар на тигрите... уникално! конгениално и... неам думи!
що не му дойде на ум на "автора", че в тези 38-39 г. текат едни преговори с държава, на чиято територия има тигри? истински!

истинско забавление е в четвъртък да четеш как някой с претенции се излага. каквито и да са основанията му! дано поне да не прави компромиси с идеологията си. защото определени действия, които се определят като прагматични и основание за скъсване с идеологията, може да определят извършилия действията като престъпник. захвърлил честта и достостойнството си...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: ruff
ruff
03 Сеп 2015 07:31
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
да, всъщност важното в случая е, че когато се правят компроси със същността на едно нещо, с цел това нещо да не се разпадане, какво се случва? ми след някоя и друга година СССР се разпадна и беше унищожен.
благодаря все пак на петрински. дописката му ми помогна да разбера точно това - не можеш да вървиш по пътя на компромиси със себе си и това да не доведе до твоя разпад. факт.

ПП освен ако СССР не е бил винаги творение на престъпници, управлявали федерацията с престъпни цели. което обяснява пакта с Германия през 39-та по друг начин.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: ruff
OldTen
03 Сеп 2015 07:37
Мнения: 664
От: Bulgaria
*** Германия финансира тъй наречената ВОСР, така че е нормално подписването на пакта "Рибентроп-Молотов". Не забравяйте, че в двете държави управляват сродни партии социалисти и комунисти. Толкова по този въпрос. Да попитам сега колко победени са емигрирали при победителите и колко победители са емигрирали при победените? Да попитам, коя държава в момента е световен икономически лидер, победената или победителката? Като си отговорите на тези въпроси ще разберете, кои са правилните хора! Другото е бля, бля и писания на проробовладелската и робовладелска преса.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Mrx++
03 Сеп 2015 08:28
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Границата между Полша и Савецка Русия е определена според Рижкия договор от 1921 годин...
Да бе след като Полша е нападнала СССР и откъснала земи. Много се хващате на такива принудителни договори. Сталин едва ли е забравил как е станало. То и нспсдението нс СССР над Полша е според договорът молотов-Рибентроп, все договори.
AnonimusBG
03 Сеп 2015 08:31
Мнения: 2,670
От: Bulgaria
Щурчо
Разбрах, че е опорна точка на Путин, но ти нищо не пишеш как се отнасяш към самите факти. Или това не е истина, защото всички европейци са големи пичове и никога не се занимават с подли игрички за сметка на другите.
Четем Уикито:
- на български - https://bg.wikipedia.org/wiki/Мюнхенско_споразумение
- на английски - https://en.wikipedia.org/wiki/Munich_Agreement
- на руски - https://ru.wikipedia.org/wiki/Мюнхенское_соглашение
Mrx++
03 Сеп 2015 08:31
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Тази опорна точка на тов.Путин, с която се оправдава сделката между Сталин и Хитлер ни е добре известна...
Е като тие известна, що не я следваш.
БатВаню
03 Сеп 2015 08:37
Мнения: 3,463
От: France
някаква съветска помощ в германското нападение над Полша, и даже участие на СССР в някаква измислена "подялба" на тази страна,

Човек като чете това, остава с впечатлението, че Полша е държава, намираща се между Италия и Швейцария, чиято източна половина е окупирана от Канада
Mrx++
03 Сеп 2015 08:41
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Не знам защо Мурзилките така бягат от истината. Германия финансира тъй наречената ВОСР, така че е нормално подписването на пакта "Рибентроп-Молотов".
Дали е финасирала не е много ясно. Само осигурява един вагон за ленин, който е заключен, за да не слезе случайно на германска гара и там да направи революция. Революцията е направена около година по-рано. ВОСР е де факто един преврат със завземането на Зимния дворец, за което не се е искало никакво финансиране. Разбира се това е била политика на Германия да се елиминира Русия от войната. Това е Германия на кайзера, който след войната е свален. Няма нищо общо с Хитлер. Хитлер още в "Моята борба" пише, че главния му враг е СССР, а търси приятелство с Великобритания. Недей да свързваш нищо нямащи общо събития. Както и в първия така и във втория случай това са напълно прагматични решения, а не идеологически. Нямащи нищо общо.
Mrx++
03 Сеп 2015 08:51
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Да попитам сега колко победени са емигрирали при победителите и колко победители са емигрирали при победените?

Ти питаш и ние отговаряме. Тъй като съм живял и работил 3 години в Германия (Бавария) мога да ти кажа, че общо взето само руснаци от немси произход са емигрирали в Германия.
Да попитам, коя държава в момента е световен икономически лидер, победената или победителката?
Световен икономически лидер все още се води САЩ, а Китай е на второ място. Все победители. Когато имаше СССР, който е победителя той беше на второ място по икономика след САЩ. Като не ги знаеш тези работи хубаво, че питаш, а ние ти обясняваме безплатно.
А защо Германия стана първа в Европа се е дискутирало тук. И айде сопрете се с тези емигрирания. В момента Русия има също огромен емиграционен натиск.
Mrx++
03 Сеп 2015 08:53
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Човек като чете това, остава с впечатлението, че Полша е държава, намираща се между Италия и Швейцария, чиято източна половина е окупирана от Канада
СССР си е взел това, което му е взето след агресията на Полша през 1920-21г.
БатВаню
03 Сеп 2015 09:27
Мнения: 3,463
От: France
СССР си е взел това, което му е взето след агресията на Полша през 1920-21г.

Това е несериозно. Всяка една агресия може да бъде оправдавана с такива "аргументи". Между другото, през 1920-21 г. СССР не е съществувал...
Мужик
03 Сеп 2015 10:04
Мнения: 7,383
От: Cocos (Keeling) Islands
А на дебилните въпросчета, защо хилядният поток не се се е устремил към Русия - защото Господ знае накъде да насочи унижените и ограбените, към Злото.

Тва ще да е некой ваш болшевишки "Господ"!
щурчо
03 Сеп 2015 10:21
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Линията Кързън е западен проек за определяне на етнически справедлива граница, демек на запад повече поляци- на изток повече белоруси, украинци и руснаци.

Тези са извадили късмет, че не са попаднали зад линията на Гладомора у болшевишкио рай на чичко Сталин...
ИлияНиколов
03 Сеп 2015 10:35
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
"От другата страна са Русия и Германия, които са победени и недоволни."

Щом Русия е победена страна след ПСВ би трябвало да плаща репарации на победителите Великобритания и Франция.
ИлияНиколов
03 Сеп 2015 10:37
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
"И след това е требело лошите и гадни англосаксонци да го вадят от киречо... "

Точно така - и при Курск и ги е вадил "от киречо" и при Харков, при Сталинград, дори и в Ардените.
Казуса
03 Сеп 2015 10:41
Мнения: 21,082
От: Bulgaria
Това е несериозно. Всяка една агресия може да бъде оправдавана с такива "аргументи".

Сериозно-несериозно... виждаш, че привържениците на новата политкоректна права вяра оправдават всяка правилна и заклеймяват всяка неправилна агресия с още "по-такива аргументи"
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Казуса
Добави мнение   Мнения:176 Предишна Страница 3 от 9 1 2 3 4 5 Следваща »