Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ами ако Русия успее в Сирия?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:322 « Предишна Страница 12 от 17 10 11 12 13 14 Следваща »
unperson
10 Ное 2015 17:37
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Raven
10 Ное 2015 16:23
Освобождението на България е следствие от руските имперски интереси по отношение на Проливите, руско османските войни за контрол над Черно море и Крим.

Направена ти е добрина, но тъй като ти знаеш какво е било в главата на този който я е направил - там е имало някакви интереси но е нямало любов към теб - не си благодарен. Даже си враждебен. Интересно.
котарак
10 Ное 2015 17:46
Мнения: 4,526
От: Bulgaria
Това, че сме дали, хубаво, слава нам. Ама не ми казвай, че сме си жертвали животите за това.

Под натиска на съветските окупатори Българската армия се включва във войната срещу Германия в края на ВСВ, като изпълнява оперативни и стратегически задачи в полза на съветската армия. От тази война не печелим нищо. Оставаме си победена страна. Загубите на БА са:
- 17492 убити и безследно изчезнали;
- 22 958 ранени.
Спестили сме на съветската армия поне 17 500 убити, а като се има предвид манталитета на съветските генерали "Солдат не жалеть, бабы еще нарожают!", вероятно доста повече. Дори да е имало кръвен дълг, изплатен е! Не дължим нищо на днешна Русия!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: котарак
67AF
10 Ное 2015 17:57
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
котарак
10 Ное 2015 17:46
Под натиска на съветските окупатори Българската армия се включва във войната срещу Германия, като изпълнява оперативни и стратегически задачи в полза на съветската армия. От тази война не печелим нищо. Оставаме си победена страна. Загубите на БА са:
- 17492 убити и безследно изчезнали;
- 22 958 ранени.
Спестили сме на съветската армия поне 17 500 убити, а като се има предвид манталитета на съветските генерали "Солдат не жалеть, бабы еще нарожают!", вероятно доста повече. Дори да е имало кръвен дълг, изплатен е! Не дължим нищо на днешна Русия!

А, градски, такива да ги нямаме! В съседната одая под панегрика за един професор сума народ клавиатурите си изтри да доказва каква самостоятелна държава сме били като сме обявили война на Германия, как подлата Германия е арестувала цял наш окупационен корпус барабар с началниците му - а ти идваш и викаш "Под натиска на съветските окупатори Българската армия се включва във войната срещу Германия,"
Хайде първо се договорете аджеба дали сме били съюзници, дали сме били неутрални, дали сме били противници, че вече ми писна от подскоци!
Bacho Кольо
10 Ное 2015 18:04
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
руско османските войни за контрол над Черно море и Крим.

Друго си беше когато Черно море беше вътрешно езеро в Османската империя.
hamel
10 Ное 2015 18:06
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
"Под натиска на съветските окупатори
Какво има да се приказва след тази дума? Да обсъждам, какво се е опитал да каже изобщо, означава да се съглася с "окупатори"-те.
Данил
10 Ное 2015 18:06
Мнения: 5,850
От: Poland
Точно така Котарака Спас. Окупатори..а после ,защо България е просто уведомявана за всякакви политически решения и задачи. Без съгласуване,директно от секретарката на посланика ул.Козяк. Отношение като към евтина слугиня.
Трябва да се знае....! 100 хил.окупационен корпус на БА е заместил немските войски на Балканите. България е плацдарм за нападение и окупация на съседните държави. Убити са хиляди антинацисти в съседните Сърбия и Гърция. Българската икономика работи за немския източен фронт 4 години .Безплатно,както се оказва. България е санаториум и тилова база на ранените на ИФ или уморени дойче золдатен. на български мед.влак зад фронтовата линия се лекуват не ранени поляци или руснаци,а нацистки войници.Българското правителство ,освен ,че обявява война на Англия и щатите,но и унищожава антинацистката съпротива на българска територия.По 50 хил.бг лева за партизанска глава,в името на НВ. И това ,ако не е участие като хитлеристки съюзник......
Загиналите срещу немците български войници и българското партизанско движение са факторите,мотивирали Молотов да напише телеграма от Париж: Българи,бъдете спокойни. Вашите граници са защитени.

котарак
10 Ное 2015 18:09
Мнения: 4,526
От: Bulgaria
Хайде първо се договорете аджеба дали сме били съюзници, дали сме били неутрални, дали сме били противници, че вече ми писна от подскоци!

И какво променя това? Нима убитите ще възкръснат? Нима черните забрадки на българките са по-малко черни от тези на руските майки? На мен пък ми писна от призиви към лизане на руски ботуши и вменяване на историческа вина и коленопреклонност, за каквито няма никакви, ама никакви причини. Руските воини са загинали за свободата на България, българските воини са загинали, спасявайки хиляди руски воини! Толкоз! И да е имало дълг, платен е! Да ни оставят руснаците на мира най-сетне и да се оправят там с руския си свят! Не им щем ни меда, ни жилото!
unperson
10 Ное 2015 18:12
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Да ни оставят руснаците на мира най-сетне и да се оправят там с руския си свят! Не им щем ни меда, ни жилото!

И нефта и газа ли? Аз викам за тях да направим изключение.
hamel
10 Ное 2015 18:16
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
На мен пък ми писна от призиви към лизане на руски ботуши и вменяване на историческа вина и коленопреклонност
Историчарството на професора, роден в Германия, в семейството на дипломати. Бог да го прости, сигур е бил образован. За научна добросъвестност - не си струва да цапаме термина.
Bacho Кольо
10 Ное 2015 18:17
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Нима убитите ще възкръснат? Нима черните забрадки на българките са по-малко черни от тези на руските майки?

Самият факт , че признаваш наличие на няколко черни забрадки на "руски майки" си е прогрес...отдето и да го погледнеш

Пък нали сме им спестили 17 500 допълнителни!
котарак
10 Ное 2015 18:19
Мнения: 4,526
От: Bulgaria
И нефта и газа ли? Аз викам за тях да направим изключение.

За тях си плащаме, скъпо и прескъпо. Не мисля, че дължа нещо на бакалина, от който си купувам сирене. Не ми го подарява, плащам си. Както на него, така и на Русия.
67AF
10 Ное 2015 18:21
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
И какво променя това? Нима убитите ще възкръснат? Нима черните забрадки на българките са по-малко черни от тези на руските майки? На мен пък ми писна от призиви към лизане на руски ботуши и вменяване на историческа вина и коленопреклонност, за каквито няма никакви, ама никакви причини.

За черните забрадки мъката си остава - били те български, руски, сръбски или гръцки.
Обаче ти захождаш откъм страната на "окупираната, нещастна, принудена България" - като услужливо забравяш българското участие дотогава във войната. А то включва логистична подкрепа, осигуряване на тил, осигуряване на безпрепятствено минаване в дните преди обявяването на войната на Германия. Съвсем, ама съвсем в стила на стария виц "А нас за шо?"
Мастар
10 Ное 2015 18:22
Мнения: 4,000
От: Bulgaria
За три недели активных боевых действий сирийская армия освободила более 50 крупных населенных пунктов, около 350 квадратных километров территории.

Това е от официалната пресконференция на руското МО. http://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12062281@egNews

Всеки сам да си преценява какъв успех е това.
Свежарков
10 Ное 2015 18:24
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
"Въпросът ни днес към Русия и руснаците може да бъде - "Кой заряза брат си ?" Не съм уверен че честния и безпристрастен отговор ще се хареса на руснаците."
Разбира се, Русия заряза=предаде тези, които убеждаваше във "вечна дружба" и "братство по оръжие". Не само нас заряза=предаде в лапите на USrael, заряза дори любимите си сърби, дори своите още по-единокръвни украинци и белоруси. Геополитически провал и предателство едновременно. Решиха горбачовците и елцановците, че ще се отърват от бедните роднини и навлеци, но ще ги възприемат като равни и приятели/партньори богатите Усраелци и британци. Получиха го квадратен и то многократно гъ.нем и в рот. Не им е за пръв път, проникне ли западнячеството в двореца в Санкт Петербург или в Кремъл, все приятели на запад им се привиждат и си мислят, че като предадат съюзници, роднини и територии, онези ще ги заобичат.
Започнат ли да се надигат руснаците от положението "раком", сочат предадените за предатели. Като сега. Наскоро четох как един техен анализатор-"стратег" обяснява, че поляците са им били най-братя-славяни, а нас и сърбите неправилно ни обявявали преди за най-близки роднини-славяни, но не сме били баш такива.
Спрямо нас в Русия учЕни и политичари са особено несправедливи, защото знаят истинската история и се плашат от свързаното с ней бъдеще за самата си държава. Само един пример ще посоча. През 1223 г. Волжка Булгария е богата и силна държава, зад нея са няколкото руски княжества - слаби и изпокарани, пред нея - самият Чингис хан. Войната е наречена "Овчата война", поражението - единствено за Чингис! - е тежко, древните ни роднини са разменяли един пленен монголец-офицер за 6 овни. През 1237 г. с "братската" помощ на руските княжества в гръб на волжките българи новият монголски хан Бата разгромява Волжка Булгария. Както вече признават в Москва, таро-монголско иго върху Русия не е имало въобще, истината е, че просто са останали за около 200 години жалки васали. И заедно са нападали полските, унгарските и шведските земи, както и второто българско царство отсам Дунав.
Освободителната за нас руско-турска война през 1887-88 г. има за формален повод турските зверства през Априлското въстание. Самото то е подтикнато от руското военно разузнаване, един от най-важните му агенти е Петко Славейков, написал именно с тази цел "Не сме народ, а мърша". Не искам да бъда разбран, че не трябва да сме им благодарни, напротив, иначе нямаше да ни има на картата! Главните цели на Русия обаче са били отмъщение за поражението през Кримската война през 1853 г. и завземането на проливите. Спряли са пред Босфора, заплашени с война от другите велики сили.
Безсмислено е според мен да се обича или мрази държава, нашият българският интерес по отношение на Русия е в две посоки. Първо, кирилицата у нас може да просъществува и занапред само ако с нея се работи и в голямата страна, инак доста бързо глобализационно ще ни наложат латиницата, а после и друг език. Културата ни вече се размива, скоро ще стигне до ръба. Второ, в Руската федерация хората с български корен и дори с остатъчно българско самосъзнание са доста повече на брой от тукашните нашенци. Трето, ако Русия ни е налагала ограничен суверенитет, то USrael ни отне почти целия, скоро и въобще ще ни затрие, ако все още може. Ето затова и само затова е добре Русия да успее в Сирия. И далеч не само за нас ще е добре.
Iezuit
10 Ное 2015 18:30
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
А то включва логистична подкрепа, осигуряване на тил, осигуряване на безпрепятствено минаване в дните преди обявяването на войната на Германия.


Включва и неизпращането на нито един български войник на фронта срещу Русия. Спасяването на евреите - което нямаше как да стане, ако България бе окупирана от Германия. Спасяването на хиляди други български граждани, които биха загинали в една евентуална война срещу Германия 1940-41. Сравнете със съседните балкански страни!
ЗЛАТИЯ
10 Ное 2015 18:30
Мнения: 7,057
От: Bulgaria
Свежарков
67AF
10 Ное 2015 18:41
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Iezuit
10 Ное 2015 18:30
Включва и неизпращането на нито един български войник на фронта срещу Русия. Спасяването на евреите - което нямаше как да стане, ако България бе окупирана от Германия. Спасяването на хиляди други български граждани, които биха загинали в една евентуална война срещу Германия 1940-41. Сравнете със съседните балкански страни!

Не помня къде го четох, отдавна беше, за чичото, що искал да бъде признат за активен борец против фашизма и капитализма, щото бил знаял, че един негов съсед крие нелегален, ама не го издал. Спасяването на 95 % от датските евреи става в условия на германска окупация.
Bacho Кольо
10 Ное 2015 18:43
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Свежарков
Главните цели на Русия обаче са били отмъщение за поражението през Кримската война през 1853 г. и завземането на проливите. Спряли са пред Босфора, заплашени с война от другите велики сили.
У нас няма друг мит, налаган с толкова маниулации, с такава ожесточеност и разнообразие в прийомите, като митът за руския стеремж към Проливите. Ако и да го е имало, този стремеж е умрял със смъртта на Петър Велики. Не защото Русия не би искала. А защото е знаела, че не може! Още при Анна Йоановна и особено при Елисавета Петровна, руската политическа и военна елита ясно осъзнава факта, че Европа дружно ще скача всеки път , когато Русия направи и най-незначителен намек, че има стремеж към Босфора. Говорим за средата на 18 в. Илюзията, че това е възможно е реанимирана за кратко при царуването на Екатерина Втора, за да бъде закопана окончателно и безвъвратно при сина и Павел І. През всичките войни , които Русия води с Турция, Европа с четири очи следи намеренията на Русия, като правило пасивно и още по-често - активно ги саботира. Това е и една от главните причини голяма част от войните да са неуспешни за Русия . Най-красноречиво доказателство - Кримската война, завършила с позорен мир за Русия.
Та да си дойдем накрая на думата - Руско-турската /тук някой се чудеше защо ли? наречена/ Освободителна война 1877 - 78 г.
Двама души опраделят политиката на Руската империя по това време - Император Александър Втори и канцлерът Горчаков А.М. Едва ли по това време в Европа е имало по-трезвомислещи политици от тях двамата. Особено от втория. /щото първият не винаги е бил трезв в буквалния смисъл на думата/ . Александър Михайлович е изключително опитен,интелигентен, хладнокръвен, хитър и разсъдлив дипломат. Нему принадлежи дългогодишната и изключително трудна дипломатическа подготовка на тази война. Полага неимоверни усилия да убеди Австрия ,Прусия, Франция и най-вече Англия, че Русия няма никакви намерения да завладява проливите. И успява.
Апропо, ако Русия действително е имала такива намерения, защо не го направи на 3-ти март 1878 г.?!? Та предните отряди на руската армия бяха в Цариград . Кога за последните 1000 г. /пък и за следващите 1000/ и се отдавал толкова сгоден случай?!? На тоя въпрос усърдните разпространители на митове никога не отговарят. Ама никога!
Тогава защо Руската империя води тази жестока, поредна, Освободителна война? Защото свободата на поробения славянски народ е била много скъпа на Александър Втори!?! Не, разбира се. Империите не водят войни по емоционални подбуди. Причините са други... и Проливите, тази стара и вечно модерна лъжа не са между тях.

Свежарков -
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
Iezuit
10 Ное 2015 18:45
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Спасяването на 95 % от датските евреи става в условия на германска окупация.


Да, и? Избиването на 80% от евреите в Гърция, Югославия и други страни става в условията на окупация!
Iezuit
10 Ное 2015 18:46
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
У нас няма друг мит, налаган с толкова маниулации, с такава ожесточеност и разнообразие в прийомите, като митът за руския стеремж към Проливите


Колко пъти трябва да ти се обяснява, че не е мит!!!
Добави мнение   Мнения:322 « Предишна Страница 12 от 17 10 11 12 13 14 Следваща »