Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ами ако Русия успее в Сирия?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:322 « Предишна Страница 13 от 17 11 12 13 14 15 Следваща »
67AF
10 Ное 2015 18:53
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Да, и? Избиването на 80% от евреите в Гърция, Югославия и други страни става в условията на окупация!

Мълчи, щото за Гърция и Югославия ще трябва да речем още коя войска участва.
Въпросът не беше, че окупацията е добро нещо, а че дори в условията на окупация някои хора са оставали човеци, за други това не е било вярно. България не е била окупирана и е спасила своите, Дания е била окупирана и е спасила своите, Полша... там е мътна и кървава относно кой кого избивал. Не е само до окупацията, до човещината и община е.
Неверния Тома
10 Ное 2015 18:55
Мнения: 11,681
От: Bulgaria

Iezuit
10 Ное 2015 18:45Мнения: 13,197
От: PitcairnСкрий: Име,IP
Избиването на 80% от евреите в Гърция, Югославия и други страни става в условията

Недей да скромничиш! Избиването на евреите в Македония и част от Гърция става в условията на българска окупация.
Bacho Кольо
10 Ное 2015 18:58
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
Колко пъти трябва да ти се обяснява, че не е мит!!!

Колкото пъти домораслите манипулатори го налагат, толкова пъти ще го изобличавам.

Прочее, какво по-добро доказателство за правотата ми, от твърденията на йезуит , че греша?!?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
Iezuit
10 Ное 2015 19:00
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Тези 11 хиляди от "новите земи" са си на наша сметка, както и избитите от окупационните войски. Говорим за 80 процента избити евреи на териториите, окупирани от германците!
котарак
10 Ное 2015 19:05
Мнения: 4,526
От: Bulgaria
Трябва да се знае....! 100 хил.окупационен корпус на БА е заместил немските войски на Балканите. България е плацдарм за нападение и окупация на съседните държави. Убити са хиляди антинацисти в съседните Сърбия и Гърция. Българската икономика работи за немския източен фронт 4 години .Безплатно,както се оказва. България е санаториум и тилова база на ранените на ИФ или уморени дойче золдатен. на български мед.влак зад фронтовата линия се лекуват не ранени поляци или руснаци,а нацистки войници.Българското правителство ,освен ,че обявява война на Англия и щатите,но и унищожава антинацистката съпротива на българска територия.По 50 хил.бг лева за партизанска глава,в името на НВ. И това ,ако не е участие като хитлеристки съюзник...


А то включва логистична подкрепа, осигуряване на тил, осигуряване на безпрепятствено минаване в дните преди обявяването на войната на Германия. Съвсем, ама съвсем в стила на стария виц "А нас за шо?"

За Германия по това време е работела не само българската, а цялата европейска икономика, включително икономиката на Франция, примерно. Което не значи, че всеки европеец, види ли руснак, си посипва виновно главата с пепел и му се хвърля в краката, целувайки му ботушите.
Германски войници са се лекували навсякъде в Европа. Навсякъде в Европа обаче избиването на невъоръжени ранени войници е военно престъпление. Само в България комунистите го празнуват.
А във всички страни разбойниците са третирани еднакво, включително и страшилището на мандрите, т.нар. "партизанско движение".
Накрая винаги русофилията сваля маската с възхищението от Чайковски и Достоевски и показва антибългарското си лице. Никой, нито Русия, нито съседните ни страни тълкуват по такъв гнусен, антибългарски начин въпросните събития. Само т.нар. "български" русофили.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: котарак
unperson
10 Ное 2015 19:10
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
И нефта и газа ли? Аз викам за тях да направим изключение.

За тях си плащаме, скъпо и прескъпо. Не мисля, че дължа нещо на бакалина, от който си купувам сирене. Не ми го подарява, плащам си. Както на него, така и на Русия.

Повърташ се и изместваш въпроса, котарак. Той е: Как да направим така че руснаците, продавайки ни газ, да ни създават възможно най-малко ядове. Според теб, ще постигнем това като им показваме зареден пистолет. Според мен, ще го постигнем като не им показваме зареден пистолет и се държим приятелски. Няма да стигнем до съгласие както гледам.
котарак
10 Ное 2015 19:22
Мнения: 4,526
От: Bulgaria

unperson
10 Ное 2015 19:10
Мнения: 2,724
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
...

Повърташ се и изместваш въпроса, котарак. Той е: Как да направим така че руснаците, продавайки ни газ, да ни създават възможно най-малко ядове. Според теб, ще постигнем това като им показваме зареден пистолет. Според мен, ще го постигнем като не им показваме зареден пистолет и се държим приятелски. Няма да стигнем до съгласие както гледам.

Като отстояваме интереса си твърдо, като равен с равен. Никакви благодарности, никакви братушки, никакво лизане на ботуши! Ако Русия е монополист, да направим така, че вече да не е. И ако не сме го направили още, това се дължи единствено на руските лакеи в България. Украйна за по-малко от две години намери алтернативи. Противопостави се твърдо на руския шантаж, включително и с оръжие. И поне по отношение на търговията с газ, спечели. Спечели и това, че се обедини като нация срещу руския агресор. А като територия - поживем, увидем...
wreckage
10 Ное 2015 19:25
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
котарак
10 Ное 2015 19:22

hamel
10 Ное 2015 19:25
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Само в България комунистите го празнуват.
В цял свят рязането на глави е патология, само фашистите го празнуват. В цял свят убиването на деца е кощунствено престъпление, само в Бг фашистите го празнуват.
котарак
10 Ное 2015 19:32
Мнения: 4,526
От: Bulgaria
В цял свят убиването на деца е кощунствено престъпление, само в Бг фашистите го празнуват.

Кога тва бе, "партньоре"? На коя дата и от кого се празнува такова събитие, от кого и къде? Аз казвам, че това е лъжа и ако не докажеш твърдението си, значи лъжеш. Не за пръв път, между другото.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: котарак
67AF
10 Ное 2015 19:36
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
В цял свят рязането на глави е патология, само фашистите го празнуват. В цял свят убиването на деца е кощунствено престъпление, само в Бг фашистите го празнуват.

Хамеле, не си прав! Виж ИДИЛ какви ги празнува - достойни наследници са излезли!
Свежарков
10 Ное 2015 19:45
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
"... митът за руския стремж към Проливите. Ако и да го е имало, този стремеж е умрял със смъртта на Петър Велики. Не защото Русия не би искала. А защото е знаела, че не може!" - простотия и агресивно невежество! Документално е известно, че мноооого след Петър Първи през 1914 г. в договореностите между Великобритания, Франция и Русия за съюзничество преди Първата световна е записано, че придобивките за Русия след победата ще включват Босфора и Дарданелите. Заради Октомврийската революция и излизането на Русия от войната преди нейния край тя губи тази възможност.
hamel
10 Ное 2015 19:47
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Аз казвам, че това е лъжа
Ох, боже! Кой ми говори за лъжа?! Безсрамие. Ето днес
украинците си извоюваха (в буквалния смисъл) предложена цена от "Газпром" от... 145 долара за 1000 куб. м. Върху което предложение те още умуват дали да го приемат!
С добра дума и зареден пистолет се постига много повече...
Мдам
Конечная цена российского газа для Украины в четвертом квартале 2015 года составит 232 доллара за тысячу кубометров. Об этом сообщил вице-президент ЕК по энергосоюзу Марош Шефчович на пресс-конференции по итогам парафирования трехстороннего газового протокол

Първият цитат в цитата е твой.
hamel
10 Ное 2015 19:56
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
На 20 декември 1943 г. по заповед на подпоручик Константин Йорданов войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г. Когато през есента на 1943 г. е сформиран Омуртагският партизански отряд, в неговите две чети се включват младежи и девойки от Поляне (дн. Антоново), Ястребино и други околни села. Дръзките акции на партизаните в този район и помощта, която почти цялото Ястребино им оказва, карат околийския управител да изрече злокобните думи: "В Ястребино всички са комунисти... Цялото село трябва да бъде унищожено." В интерес на истината почти никой от партизаните не е комунист, те са членове на РМС и на БЗНС.
donald
10 Ное 2015 19:59
Мнения: 871
От: Aruba
Още за руските мераци за Проливите:
2. Если в ближайшие месяцы будет обеспечена безопасность СССР в Проливах путем заключения пакта взаимопомощи между СССР и Болгарией, находящейся по своему взаимопомощи между СССР и Болгарией, находящейся по своему географическому положению в сфере безопасности черноморских границ СССР, и организации военной и военно-морской базы СССР в районе Босфора и Дарданелл на началах долгосрочной аренды.

В.М. Молотовым в Берлине 13 ноября 1940года
Едно от четирите съветски условие за сключване на четиристранния пакт Рим-Берлин- Москва- Токио
http://royallib.com/read/solonin_mark/falshivaya_istoriya_velikoy_voyni.html#61440
Село_
10 Ное 2015 20:06
Мнения: 5,494
От: Bulgaria

Bacho Кольо
10 Ное 2015 18:43


Бачо Кольо

и благодаря...
ЦекоШенгеня
10 Ное 2015 20:07
Мнения: 373
От: Luxembourg
Освобождението на България е следствие от руските имперски интереси по отношение на Проливите, руско османските войни за контрол над Черно море и Крим.

Русия ни освобождава с идеята да сме васална формация и плацдарм, когато в главите ни щукват разни глупости за Съединение и Независимост империята насъсква Сърбия срещу нас и от там насетне до ден днешен Русия е враг на България и през повечето време води враждебна или вредна / в случая със съветската власт/ политика.
Тъпизъм - опорна точка.Русия ни освобождава , защото иска да ни освободи. Точка . Факт . Поклон пред руснаците и костите на техните пра-пра-пра-дядовците на Шипка , край Плевен , край Шейново... Втори тъпизъм - Съединението. Русия не е против Съединението. Тя е против начина по който то се прави , опасявайки се от усложнения... Един път извършено , Русия го признава. Русия не "насъсква" Сърбия. Сърбия ни напада самосиндикално , базирайки се на военното си превъзходство , и подценявайки българската армия и бойния ни дух. Сърбия плаща за това , а Русия ни помирява. Третия тъпизъм с омешването на Русия , Съветите и т.н. през десетилетията ... не заслужава коментар. Само един исторически детайл. Благодарение на Съюза и Сталин , България излиза от ВСВ без териториални загуби . Днешните ни "партньори" , тогава - са искали добре да ни окастрят , да ни спретнат нов Версай за сметка на нашите съседи. Съюза ни спасява. Точка.
котарак
10 Ное 2015 20:30
Мнения: 4,526
От: Bulgaria
Хамел, всяка година БСП празнува едно военно престъпление - избиването на невъоръжени ранени немски войници, лекуващи се в санаториум в Жабокрек.

5 автобуса с над 300 души от Благоевград тръгват за събора на социалистите в местността Жабокрек край Рилския манастир. 2 автобуса с привърженици на червените от благоевградските села, 1 от Симитли и останалите от Благоевград ще се включат в традиционния митинг събор. Той е посветен на 70 - годишнината от акцията на Рило -Пиринския партизански отряд. Ежегодно общинските организации на БСП от Благоевградска и Кюстендилска област събират хиляди свои членове и симпатизанти в историческата местност. Очаква се тази година на събора отново да присъства водачът на листата на „БСП лява България” за област Кюстендил Мая Манолова и членове на ръководството на БСП.
Домакин тази година ще бъде организацията на БСП – Благоевград. Поканен е и председателят на БСП Михаил Миков, но дали ще отиде, не е потвърдил още.
От Благоевградска област на събора ще присъстват председатели на общински структури, бившият депутат Емил Костадинов и стотици членове на столетницата.
След поклонението на паметната плоча започва празненството с жива музика, като се очаква много известни народни изпълнители да се включат в програмата, а по традиция ще се извият и дълги хора.

Натисни тук


Къде понастоящем в "Бг фашистите празнуват убиването на деца" и кои са тези "фашисти"? Кога и от кого е "празнувано" посоченото от теб военно престъпление?

На 20 декември 1943 г. по заповед на подпоручик Константин Йорданов войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г. Когато през есента на 1943 г. е сформиран Омуртагският партизански отряд, в неговите две чети се включват младежи и девойки от Поляне (дн. Антоново), Ястребино и други околни села. Дръзките акции на партизаните в този район и помощта, която почти цялото Ястребино им оказва, карат околийския управител да изрече злокобните думи: "В Ястребино всички са комунисти... Цялото село трябва да бъде унищожено." В интерес на истината почти никой от партизаните не е комунист, те са членове на РМС и на БЗНС.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: котарак
hamel
10 Ное 2015 20:39
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Хамел, всяка година БСП празнува едно военно престъпление
Четем

Жабокрекската акция е насочена едновременно срещу четири обекта на правителствените сили, разположени по протежение на 20 километра по долината на река Рилска. За целта е сформиран сборен Рило-Пиринския партизански отряд от 350 бойци.
..............................
Убити са 25 германски войници и техническият директор на дружеството „Гранитоид“ Райнхард Томанек.Оцелява един германски офицер, успял да се укрие.
Мнения за акцията

За целите и характера на Жабокрекската акция в днешно време има различни противоречащи си мнения. Според публикуваните документални източници те са:

По спомените на комунистически партизани, участници в акцията, тя е нападение срещу действащи подразделения на Вермахта в България и български правителствени сили.

По спомените на живеещи в района хора, нападението е срещу възстановяващи се ранени германски войници. Спомените са вариант на версията на регента Богдан Филов, който посещава района след 4 дена за годишнината от смъртта на цар Борис III. Според него 7 от загиналите германски войници са били болни.
Според командването на Вермахта в България, нападението е срещу германски военни обекти и подразделения. Отразено е в две твърде секретни телеграми:

Телеграма № 03011
Обстановка относно бандите.

Стара България:

На 24 август в района на Рила (на 16 км. североизточно от Горна Джумая) са застреляни от бандити един германски старши лейтенант, трима войници и един германски инженер.* От изпратената срещу тях германска част има 1 убит и 13 безследно изчезнали. От Горна Джумая е изпратен германски отряд да търси безследно изчезналите.
Военен аташе в София (п) Хайнрих Геде
* Става дума за акцията на Рило-Пиринския отряд срещу хитлеристки работилници и складове в местността Жабокрек

Телеграма № 03023
Обстановка относно бандите.
Стара България:

На 24 август банда с численост 100-150 души извърши нападение срещу германско подразделение за фронтово разузнаване на 65 км. югозападно от София.* Наши загуби: 6 души убити, няколко ранени. Материални щети: жилищните помещения, бензинът, взривните вещества са унищожени, респективно ограбени. Седем товарни автомобила са опожарени и разграбени.

Военен аташе в София (п) Хайнрих Геде

Повече в Уикипедията.
hamel
10 Ное 2015 20:42
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Кога и от кого е "празнувано" посоченото от теб военно престъпление?
От доблестните убийци. Каквито фашистите, такова и празнуването
Акцията завършва с разграбване и опожаряване до основи на къщите на жертвите от войниците и офицерите.

Тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: hamel
Добави мнение   Мнения:322 « Предишна Страница 13 от 17 11 12 13 14 15 Следваща »