Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ами ако Русия успее в Сирия?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:322 « Предишна Страница 9 от 17 7 8 9 10 11 Следваща »
hamel
10 Ное 2015 15:50
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
И все пак: "Ами ако Русия успее в Сирия?"
unperson
10 Ное 2015 15:55
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Няма абсолютно никакво значение какво мислят руснаците и официална Русия за нас, от чисто практическа гледна точка.

Търговско икономическите ни взаимоотношение и преди и след санкциите бяха символични, и когато ни управляваха русофилски правителства плащахме най скъпия газ в Европа.

От второто не следва първото. Колкото по-злонамерен е продавачът, толкова по-хрисим трябва да е купувачът (ако стоката е жизнено важна). Това, че досега сме плащали най-скъпия газ в Европа, не означава че ядосаният продавач не може да го направи още по-скъп.
Мужик
10 Ное 2015 15:56
Мнения: 7,383
От: Cocos (Keeling) Islands
Прав е Юстиниан2, по руските сайтове и форуми се лее антибългарска пропаганда в твърде сериозни мащаби,за да е случайност

Ако помията срещу България по руски сайтове ви притеснява, обяснявайте им. България и Русия НЯМАТ и НЕ са имали никога общи интереси. Българите са се борили за свободна България. Те са идвали, работили и воювали тук за друго. ВИНАГИ сме били кристал клиар по този въпрос откакто им датират мераците по нашите ширини.
VOCI
10 Ное 2015 15:57
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
От статията не се разбира какво баш търси да успее Русия в Сирия , ама нейсе - сгрея душите на памперсите.
Ама то се иска малка интелегентност да се разбери. Превръща Американската Арабска пролет в Руска.

Арабете почват да изучават руски. Русвесна.
А паре немаа.
dementor
10 Ное 2015 15:58
Мнения: 3,992
От: Bulgaria
Форумът на СЕГА прерасна в brain storming: How to revert russinas oppinion for Bulgaria
hamel
10 Ное 2015 16:00
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Я.Кедми: В Сирии рождается новый Ближний Восток

Источник: http://politikus.ru/video/62544-yakedmi-v-sirii-rozhdaetsya-novyy-blizhniy-vostok.html
Politikus.ru
котарак
10 Ное 2015 16:00
Мнения: 4,526
От: Bulgaria
Общественото мнение ,сега,за България се формира от изявите на българския политически елит.

Общественото мнение в Русия се формира от кремълската пропаганда, на която е жизнено необходим враг. Ако няма, такъв ще бъде създаден. Образът на "неблагодарниците българи" е необходим на Кремъл за вътрешна упореба и той ще го създаде така или иначе. Изявите на българския политически елит са практически без значение. Дори да сервилничехме на Русия и защитавахме определени руски действия, пропагандата на Кремъл щеше да тръби: "Българите се правят на приятели и братя, ама са членове на НАТО, а НАТО иска да унищожи Русия." Вместо просто "неблагодарници", щяха да ни наричат "лицемерни неблагодарници". Проблемът не е нито в президента Плевналиев, нито в правителството на Борисов, а в Кремъл и неофашистката му, за краткост и с оглед националните специфики наричана рашистка, политика.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: котарак
Justinian2
10 Ное 2015 16:01
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Русия така и не конкретизира целите си в Сирия.
Е , това че на тебе лично не са си обявили целите не значи ,че те не са видими и ясни ! Русия няма за цел да пребори на 100 % ИДИЛ и да освободи цяла Сирия. За това нито има достатъчно самолети там , нито пък сухопътни сили , да освободят цяла Сирия. На Москва не й трябва втори Афганистан и Путин много добре разбира това. Москва има ограничени цели в Сирия и според мен те бяха постигнати много бързо и лесно. Сега само се поддържа "огъня" и се пази постигнатото. Русия стъпи сериозно с военни бази на Средиземно Море. (До сега базата в Тарус бе само ремонтен док, а ВВС база изобщо нямаше) . Каквото и да е бъдещото управление в Дамаск , то ще зависи от Москва , и руските военни бази там. Базите само ще се уголемяват и укрепват , в бъдеще те могат да имат и по-голямо стратегическо значение , а не само локално за Сирия. Русия не само че не бомби особено ИДИЛ (бомби предимно Ал Нусра и своите , "рускоезични" боевики в планините край Латакия) , но и няма полза да разбомби тотално Ислямаска Държава. Тогава би изчезнала обосновката , мотивировката за поддържане на руските бази в Сирия ! Една война с ниска интензивност , водена от сирийската армия на 300-400 км навътре от бреговете , с ислямистите , напълно устройва Москва. Колкото по-дълга война, толкова по-добре ! Русия има сериозна маса оръжия и муниции да "утилизира" , а да го прави в реална бойна обстановка , вместо на учения на полигоните си , хем не е по-скъпо , хем дава и по-добра подготовка на военните. Или както казват някои руски политичeски наблюдатели "ИГИЛ е полезна щука" Това са целите на Русия и засега тя ги постигна. А дали изтощената армия на Асад ще си върне Палмира или не , това няма особено значение. Поне не и за Путин.
VOCI
10 Ное 2015 16:01
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
unperson
10 Ноември 2015 15:55
... Колкото по-злонамерен е продавачът, толкова по-хрисим трябва да е купувачът (ако стоката е жизнено важна). Това, че досега сме плащали най-скъпия газ в Европа, не означава че ядосаният продавач не може да го направи още по-скъп.

Зимъска като ти изцепят една тлъста сметка от Топлофикация - да им занесеш ккитка, коняк и бомбони да не ти я дигнат още.
Данил
10 Ное 2015 16:02
Мнения: 5,850
От: Poland
България е рядко срещана тема в руските форуми. И там си имат свои котараци,дъртаняни,илюзионисти,мужици,равени и пр. които тровят форумите . В българските форуми,Русия и всичко свързано с Русия е основно като тема. А коментарите на част от участниците е извън всякакви понятия за културна дискусия. Дори в дисциплинирвн форум като Сега,има достатъчно мерзки мнения за руснаците и Русия. А в Дневник,Днес,е-вестник не само коментарите...публикациите за Русия са пропити с омраза. В това отношение,единствен съперник са им украинските форуми и медии.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Данил
Manrico
10 Ное 2015 16:02
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
той задава въпроса, заедно с това и темата - "Ами ако Русия успее в Сирия?"

Доколкото прегледах набързо статията, темата ѝ не е заглавието, а постоянната - "американците са лоши, Плевнелиев не става".
Дорис
10 Ное 2015 16:04
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Нямаме право на претенции към Русия и руснаците! Не ни обичали вече. За какво да ни обичат? Такива-онакива били - олигарси и компрадори. Ами такива са, каквито е възможно в политикономическия момент! А я хич да ги нямаше, това ли искаме в хармония с ОТАНЕС?

Срамота бе, да настояваме за любоф, нефт и газ без пари, гаче ний сме ги освободили от някого.
donald
10 Ное 2015 16:04
Мнения: 871
От: Aruba
котарак
10 Ное 2015 16:00


unperson
10 Ное 2015 16:08
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Колкото по-злонамерен е продавачът, толкова по-хрисим трябва да е купувачът (ако стоката е жизнено важна). Това, че досега сме плащали най-скъпия газ в Европа, не означава че ядосаният продавач не може да го направи още по-скъп.

Зимъска като ти изцепят една тлъста сметка от Топлофикация - да им занесеш ккитка, коняк и бомбони да не ти я дигнат още.

Виждаш аналогия между "Русия продава газ" и "Топлофикация продава топла вода"? Аз съм по-тъп и не виждам.
ИлияНиколов
10 Ное 2015 16:08
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
"
Българите винаги са се смятали за доста различни от руснаците като народопсихология и посрещаха напъните на комунистическите властници да възхваляват "вечната и нерушима дружба" с пренебрежителна усмивка. С изключение на малка част от поддръжниците на БКП. Дори и висшата номенклатура зле прикриваше възхищението си от Запада и неговите благини и не пропускаше да се сдобие с тях.
"

Котарак, това не го оспорвам, така си беше. Струва ми се обаче, че сте разбрали донякъде неточно колегата Данил: вземете под внимание факта, че Русия е единствената силна държава в момента, чиято официално вероизповедание е същото както и у нас - източноправославното. От тази гледна точка можем да говорим за братя и братчета, без да изпадаме в робско послушание и не мисля, че това е унизително.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: ИлияНиколов
VOCI
10 Ное 2015 16:08
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
гаче ний сме ги освободили от някого

Освободили сме ги от тъмнината и оковите на невежеството давайки им писменост.
VOCI
10 Ное 2015 16:10
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
unperson
10 Ноември 2015 16:08
...Виждаш аналогия между "Русия продава газ" и "Топлофикация продава топла вода"? Аз съм по-тъп и не виждам.

Ми плащай и си свиркай. Тя системата на такива разчита.
ИлияНиколов
10 Ное 2015 16:11
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Освободили сме ги от тъмнината и оковите на невежеството давайки им писменост


И с това съм съгласен.
Данил
10 Ное 2015 16:12
Мнения: 5,850
От: Poland
Вочи,напразно си ял руски хляб в Ленинград. Не азбуката е важна,а това което се пише с нейните букви. Русия щеше да има велики писатели и с гръцката или латинската азбука. Грузия,Армения и Тайланд като имат свои алвавити,да не би да знаеш поне един писател от тези страни?
Raven
10 Ное 2015 16:12
Мнения: 3,662
От: Bulgaria
В това отношение,единствен съперник са им украинските форуми и медии.


Дори не мога да си представя от къф зор укрите ше ги мразят !
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Raven
Добави мнение   Мнения:322 « Предишна Страница 9 от 17 7 8 9 10 11 Следваща »