Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Русия въвежда санкции срещу Турция
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:163 Предишна Страница 2 от 9 1 2 3 4 Следваща »
аменеменема
26 Ное 2015 21:20
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
и поиска такова от Москва
Ще получи такова! Нали има мерак, такова такова ще получи ...
posledna
26 Ное 2015 21:27
Мнения: 4,721
От: Bulgaria

щурчо
26 Ное 2015 21:09


Проектът за „Турски поток“ също попада под действието на руския закон за специални икономически мерки, които се явяват правова основа за приемане на ограничителни мерки по отношение на Турция, заяви министърът.

Начи не става въпрос за проекти в бъдеще неопределено време.
А за действия сеги на момента. Има ли топки Путин да спре веднага доставките за газ през Син поток. Щом Матушката и Турция са вече в икономическа война...


Не съм запозната с атрибутите на Путин, Щурчо.
Не ми е споделил и как ще действа "сеги на момента".
Но линията в отношенията Турция-Русия е пресечена.
И бързо ескалират. Едва ли и газовите проекти ще имат "бъдеще неопределено време", това е моето мнение.
Manrico
26 Ное 2015 21:28
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Има ли топки Путин да спре веднага доставките за газ през Син поток. Щом Матушката и Турция са вече в икономическа война...

Путин топки има, това е ясно. Изгода няма. Всички досегашни руски санкции носят загуби в Русия само за населението (загуби за чужди страни има различни) - чрез свиване на потреблението, по-некачествени стоки и двуцифрена инфлация. Цялата работа е да се върже платежният баланс - да се намалят валутните разходи и да се запазят приходите, че нефтът поевтиня. Така че и сега санкции, които да навредят на платежния баланс или на приближените на Путин олигарси няма да има. Газът няма да се спира, нищо че именно това би навредило най-много на Турция. Както за Украйна не се спира, освен когато Украйна не плаща или не иска да купува. Както не се спря за Европа.
zdran
26 Ное 2015 21:29
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Москва призова за отказ от почивки из турските курорти.

Колеги, от няколко дни призовавам да спретнем една кооперацийка и да купим някое хотелче в Поморие.
Има хляб в тая работа!
Eisblock
26 Ное 2015 21:43
Мнения: 9,157
От: Iceland
Ердоган е определен за утилизация. Определен е както заради собствени изхвърляния зад чертата поставена от "началниците", така и заради несправяне със задачите.

Акцията със СУ24 е по всяка вероятно директно изпълнение на САЩ от базата в Инджирлик. Знаещ е бил най-вероятно само премиера Давутоглу, идеолога на ердогановата партия. Заявлението на Турския генерален щаб за "Картата" и записа на "разговорите" показват нежеланието на армията да бъде впрегната в аферата. Което е и индиректен знак, че пилота не е техен. В самата Турция има сериозни реакции и разделение на обществото. Не е изключено да се стигне до вълнения. Особено ако кюрдите получат помощ и се очертае тяхната държава... При всички случай изглежда, че Ердоган е отписан от западните "партньори". Явява се удобна фигура на която да натоваря всички възможни прегрешения и идиотщини направени от "Големият брат". За ЕС, не на последно място, е удобно той да бъде жертвения вол заради "бежанците". Знаем, че Турция изпълнява по съвместителство стария ционистки план на Калерги, но това не се окачва на църковните камбани. По-важното е, че европейските лидери са между чука и наковалнята и тяхната демонстрирана покорност пред САЩ, е в същност дълбоко минирана и е поставена под въпрос. Явно е за "всички", че Европа се разрушава умишлено и 'и е отредена отново роля и участие в нова Голяма война на континента.

Руските официални лица и повечето от значимите коментатори говорят открито от вчера, че зад инцидента в северна Сирия стоят задокеанските "партньори". Сега тези се мъчат да минимизират щетите чрез отделни изказвания на техни официални лица под мотото, фифти:фифти вина. Като при това побързаха да пратят специална военна група да "обучавала" някои си в Сирия... Т.е. целта е да захванат късче територия като начална захапка. Минали са от Турция в Сирия. Сега би следвало Асад да се обади от Дамаск и да поиска от Русия ефективно закриване на цялото сирийското въздушно пространство за всякакви не оторизирани полети. Това го очаквам, особено, след като мантрите "да махнем от власт Асад" не пресекват. Освен това, сега е дошло времето да се основе и направи голяма и мощна военноморска база на Русия в Латакия. С което всякакви надежди за катарски газ към ЕС, ще се спъхнат окончателно.

Може много още да се теоретизира на воля, но основното и най-важното в последните два дена е, че на Русия бе даден невероятно добър пас за да забие топката в геостратегическата Мрежа. Остава да видим каква част от вероятностите ще се сбъдне. Като най-невероятната, но и много, много възможната е, Русия да стъпи най-сетне на Проливите.
С което тълпите посрещачи с цветя по плажовете на Черноморското крайбрежие тъдява ще бъдат трудно за преброяване. Ерго, вместо хотели да се купуват, по-добре е да подгответе доставките на достатъчно цветя от собствени парници.

Обаче, най-голямата блъсканица за най-отпред, ще се прави от ентусиазирани бивши "партньори" бързащи да получат индулгенции...


Дерзайте!
Oraсle
26 Ное 2015 21:53
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Може ли да има хора чак толкова скъсали с реалността...
Русия щяла да стъпи на проливите - това сигурно го пишат в руската пропаганда, понеже гледам че няколко пригласящи го повтарят...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Oraсle
zdran
26 Ное 2015 21:54
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
по-добре е да подгответе доставките на достатъчно цветя от собствени парници.

Що? Кого ще погребваме?

Асол
26 Ное 2015 21:55
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Що? Кого ще погребваме?


Евроатлантическите ценности
beagle
26 Ное 2015 21:57
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Дюлгерите им вън от Русь и да си ядат ГМО-доматите ...
Тимур и неговите командоси
26 Ное 2015 21:59
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Малко ми е неудобно да се пъхам след толкова "експерти", но все пак ще задам един много простичък въпрос:
Какво ще стане, ако Турция затвори Босфора за руски военни кораби?
Може ли да го направи? Като нищо. И как точно после Русия ще води войната си в Сирия? Сега там всичко идва с черноморския й военен флот, който ще се окаже блокиран. Как ще се осъществява връзката със Сирия - заобикаляйки около Англия? Не е сериозно. С полети над Грузия? Грузия точно това чака. Ще летят през Иран, Ирак и т.н.? Няма да им позволят. Ще обявят война Турция? Не, не могат. И тогава какво?
Който не го мързи, може да отвори картата и да предложи връзка Русия - Сирия, без обикаляне на цялото земно кълбо. Опитайте.
Така че това дали ще блокират или не турските чушки е майтап работа. Путин може да се окаже в далеч по-сложна ситуация, а с хибридна война по интернет ИДИЛ няма да бъде победен. Затова и всички "ответни мерки" на руснаците са просто прах в очите на собственото им население.
щурчо
26 Ное 2015 22:02
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Последният път коги Матушката воюва за чужди интереси, избухна революцията през 17-та годин. Адмирал Колчак пък се обучаваше в Америка как да завладее Босфора...
zdran
26 Ное 2015 22:02
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Турция затвори Босфора за руски военни кораби?
Може ли да го направи? Като нищо.

Страхувам се, колега, че това наистина ще предизвика 3 световна...
IvanM
26 Ное 2015 22:05
Мнения: 2,228
От: United Kingdom
Кремль няма да врътне кранчето, но 60% от газа на Турция е руски. Струва около $20 млрд на година. Като спре вноса за около $12 млрд, Русия е на печалба. Т.е., Турция ще внася за $20 млрд, но няма да изнася за $12 млрд. Пък, ако искат - нека спрат газа. Турците де. Докато го заместят, бая индустрия няма да работи. А революциите стават от глад, не от идеи.
щурчо
26 Ное 2015 22:08
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Революции в Масква и Анкара. Нема лошо...
IvanM
26 Ное 2015 22:11
Мнения: 2,228
От: United Kingdom
Какво ще стане, ако Турция затвори Босфора за руски военни кораби?

Означава обявяване на война от страна на Турция. И чл.5 на НАТО не важи, защото той се отнася за "нападение над една или повече страни-членки на Алианса". За едностранно започване на война от страна-членка никой не говори
sorry
26 Ное 2015 22:13
Мнения: 817
От: Bulgaria
Турция затвори Босфора за руски военни кораби?
Може ли да го направи? Като нищо.

Страхувам се, колега, че това наистина ще предизвика 3 световна...


Ъхъ,колко му е да влезнат и да си вземат Истанбул като Крим Майтапа на страна
Тимур и неговите командоси
26 Ное 2015 22:14
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Впрочем, руснаците веднъж вече го играха този мач - не успяха да помогнат на Сърбия, понеже нямаха свободен коридор до там. Путин помни много добре това и едва ли ще допусне подобна нелепа ситуация да се повтори. Точно затова реакцията на Русия е крайна само на думи, а реално не могат да направят нищо. И те го знаяха и затова бяха толкова разочаровани от "предателството" на Турция (сякаш са се клели да се бият заедно до смърт).
Не съм особен фен на Турция, но се създава впечатление, че стратегията им работи перфектно. Мен друго ме притеснява - още от вчера дори руската независима преса оцени разполагане на ракети СС-400 в Сирия като откровена глупост. Причината - това е съвременно и много опасно оръжие. Винаги има възможност подобен комплекс да попадне в ръцете на някоя екстремистка групировка. И тогава както правим? Хайде, ако джихадистите почнат да свалят наред военни самолети, как да е. Обаче те могат да почнат да стрелят по пътнически и тогава ще стане една... Целият регион трябва да бъде затворен за полети, а ако ония все пак улучат някого, върви се оправяй кой е изстрелял ракетата. Видяхме какво стана в Украйна.
Да докарат повече нови изтребители - разумно е. Но с наземните системи е глупост и аз предполагам, че решението е само плод на емоции.
IvanM
26 Ное 2015 22:15
Мнения: 2,228
От: United Kingdom
В "Масква" нали се хранят с патриотизъм и пропаганда. Те са свикнали на глад, щом са велики и могат да унищожат света. Революция няма да има. Според Вас, тази храна е в изобилие. Но, пак според Вас, Турция е демократична. Там пропаганда не вирее. Може и да има нещо.
IvanM
26 Ное 2015 22:17
Мнения: 2,228
От: United Kingdom

Ъхъ,колко му е да влезнат и да си вземат Истанбул като Крим

Затова досега ги свикваха, че имат 4 млн посещения годишно. Поне по 500 000 се намират там месечно.
zdran
26 Ное 2015 22:20
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
влезнат и да си вземат Истанбул като Крим

Викаш, спретват едно Референдумче и жителите на Истанбул гласуват с 99,9 % за присъединяване към РФ? Мнооого зелени човечета ще трябват.

Добави мнение   Мнения:163 Предишна Страница 2 от 9 1 2 3 4 Следваща »