Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лечението ще е възможно само след даване на пръстов отпечатък
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:110 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
козуначената_кифла
15 Мар 2016 21:16
Мнения: 2,624
От: Antarctica
Дофтор Москов е от стар социалдемократически род, но залитнал в ултра дясното по една или друга причина
Stirlic
15 Мар 2016 21:21
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
1. От кой пръст ще е отпечатъкът? Защото като гледам досега пациентите/електоратът показва среден?!
2. Като имаме предвид родната действителност, скоро трябва да се очаква сицилианска практика за придобиване на "персонални идентификатори" за многократно лечение по здравни пътеки.
3. И последно: да се радва електоратът, че не са решили да сканират зениците, защото все пак без пръст може (особено ако е средния няма какво да показваш на властта), но без зеници - насляпо за никъде.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Stirlic
zdran
15 Мар 2016 21:22
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Повтарям се, но най-повърхостият тест за сигурност на системата на НЗОК (https://pis.nhif.bg) за
Информационна система за eлектронно поддържане на здравна информация за пациентите

Показва повече от трагични резултати.
https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=pis.nhif.bg
По скалата от А до Z, резултаът е Т.
И пак ще се повторя, по-зле от С не бях виждал до този момент.
Успех на даващите пръстовите си отпечатъци и Бог да ги пази.

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: zdran
aver4e
15 Мар 2016 21:22
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Добър пръстов скенер, при това с LFD /Live Finger Detection/ функция е макс 100 зелени. Откъде тия 300 лева ? Да не е скочил доларът нещо ?
Zezo
15 Мар 2016 21:24
Мнения: 2,512
От: Egypt
Възникват много въпроси по юридическата страна на този проект: кой и как ще съхранява тези данни, по какъв начин ще се осъществява проверката/достъпа до тази информация, след колко време съхраняваните оръстови отпечатъци ще бъдат изтривани от базата данни и каква ще е процедурата? Ще има ли възможност всеки да пожелае неговите пръстови отпечатъци да бъдат изтрити от базата данни.

Има и ред въпроси свързани с технологичаната страна. Не знам дали някой си представя какво предизвикателство е разработка на подобна система работеща в реално време.
Ако има спешен случай и системата откаже, какво става с нуждаещия се от спешна медицинска помощ? Ще чакат докато системата проработи или докато вече нямат нужда от нищо на този свят?‌ Ами чужденците пострадали при аварии и катастрофи? С тях каквио правим?‌ Отказваме да ги лекуваме? Някой вече попита по какъв начин ще бъде идентифициран човек с изгаряния по пръстите. Ами същият въпрос възбниква за пострадал с порезни или други сериозни рани по пръстите, което се случва много често.

За технологиите една реална история от недалечното минало.
Някъде четох, че преди олимпийските игри в Лондон е бил разработван проект за идентификация по пръстови отпечатъци на всеки влизащ в Олимпийското село. Всичко добре, харчат се пари, разработва се технологията, най-сетне започват да събират пръстовите отпечатъци в една зала току под стълбишето към новооткрития тогава шопинг център Уестфийлд. Откриват Олимпийското село 6 седмици преди игрите и всеки, влизащ на територията му трябва да се идентифицира чрез пръстовите отпечатъци. Буквално за минути се образуват огромни опашки от хора, които трябва да отидат на работа: доброволци, служители и подизпълнители. Системата засича - вместо планираните 10 секунди, идентификацията на всеки отделен човек отнема по 5 минути. Мнозина не могат да влязат, защото системата не ги разпознава, макар че пръстовиет им отпечатъци са взети по надлежния ред. След 24 часа мъки е взето решение, че проектът се прекратява. Събраните отпечатъци, обаче, остават съхранени някъде из Хоум офис. Парите...кой пита за пари?

Имали били мнение, че не се нарушавал закона за защита на личните данни. Айде, де. Ако откажа да си дам пръстовия отпечатък няма ли да ме лекуват? А ако има опасност за живота ми? А дали са се интересували дали някой няма да заведе дело в Страсбург за нарушаване на ЧЛЕН 8 от Европейската конвенция за правата на човека?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Zezo
Бобърче
15 Мар 2016 21:46
Мнения: 3,849
От: Bermuda
Пациент не видях да присъства като РАВНОПРАВЕН субект в договора.

Въвеждането на контрол, няма нищо общо с договор и е в защита персонална на човека.
Или искате циганите от една рода, вечно да минават с личната карта на брад'чеда от махалата, дето бачка и е социално осигурен?
Генек, по същият път (твоят) на логика, прекрасТно можеш да неглижираш радара на КАТ (въпреки, че е контролен орган).
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Бобърче
Бобърче
15 Мар 2016 21:48
Мнения: 3,849
От: Bermuda
ЧЛЕН 8 от Европейската конвенция за правата на човека?

Напротив.
Човешките права не са нарушени.
Контрола се въвежда точно в тяхна услуга.
aldycrown
15 Мар 2016 21:49
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Лечението ще е възможно само след даване на пръстов отпечатък

Конгениално! И ако има случай на катастрофирал с откъснати пръсти или смачкани китки, го карат направо в моргата, където приемат само срещу отпечатък на череп. Да ви имам умните кратуни...
Zezo
15 Мар 2016 22:01
Мнения: 2,512
От: Egypt
Въвеждането на контрол, няма нищо общо с договор и в защита персонална на човека.

Въвеждането на някакъв контрол не може да противоречи на осносвните права на гражданите.
Все циганите ви бодат очите, а сте слепи за това какви ще са последствията в дългосрочен план за вас самите и за децата ви и за техните деца
Хора като Вас са сбъдната мечта за 'Големия брат', целящ пълна и безкомпромисна полицейщина.
ruff
15 Мар 2016 22:11
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
това, да ми бъде предоставяна БЕЗПЛАТНА здравна помощ, което е изискване на КОНСТИТУЦИЯТА, срещу ползване на мои биометрични данни по силата на договор, по който АЗ НЕ СЪМ СТРАНА, е връх нв нарушаването на всякакви правни норми!
аз изпълнявам ЗАКОНОВОТО си задължение да внасям здравните си осигуровки, срещу което държавата следва да осигури изпълнението на КОНСТИТУЦИЯТА да получа безплатна здравна помощ!
ако държавата смята да определи какъв да е редът, по който ще се изпълнят усовията на тези наши взаимоотношения, нека го напише в ЗАКОН! за да е ясно КОЙ носи ОТГОВОРНОСТ при неизпълнението му от някоя от страните. и да ми бъде дадена възможност за АЛТЕРНАТИВИ: ако ползвате услугите на "Здравна каса 1" условията са ТАКИВА, при "Здравна каса 2" са онакива и т.н. проблемите на КОНТРОЛА как се изпълняват условията на нечий договор не са МОЙ проблем! би трябвало да мога да избера здравна каса, която се справя с контрола и да внасям осигуровките си в нея!
НЕ ПРИЕМАМ НЯКОЙ ДА ИЗИСКВА БИОМЕРТИЧНИТЕ МИ ДАННИ ДА БЪДАТ ПОЛЗВАНИ ПО СИЛАТА НА ДОГОВОР, по който АЗ не съм страна!
ето част от едно решение на Комисията за защита на личните данни:

"2. Преди даването на съгласие от лицата, чиито данни се събират посредством сканиране на произволни точки от пръстовия отпечатък по ..., те следва да бъдат информирани от администратора на лични данни относно: данните, които идентифицират администратора и неговия представител; целите на обработването на личните им данни; получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити данните; задължителния или доброволния характер на предоставянето на данните и последиците от отказ за предоставянето им; правото на достъп и правото на заличаване, коригиране или блокиране на събраните данни, когато обработването не отговаря на изискванията на ЗЗЛД, правото на възражение срещу обработването на личните им данни, при наличие на законово основание за това."

виждате ли! някой трябва да ни запознае най-малко с това, КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ОТКАЗ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕТО ИМ! на биомтричните ни данни.

ПП ПРОПУСНАХ: важно е и това да бъдем информирани: ЗАДЪЛЖИТЕЛНО или ДОБРОВОЛНО е предоставянето на данните!
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: ruff
Саня
15 Мар 2016 22:15
Мнения: 126
От: Bulgaria
Аз живях 10г в Испания и имах електронна здравна карта. Никой не ми е искал пръстов отпечатък. Според мен това искане е нарушаване на човешките ми права и аз такъв отпечатък няма да дам.
BGHUN
15 Мар 2016 22:22
Мнения: 3,188
От: Bulgaria
козуначената_кифла
15 Март 2016 20:23
Как седи ситуацията в случай на обгорели ръце в следствие на пожар да речем. От къде сваляме отпечатъка?


Скоро и този проблем ще бъде решен колега,домашните ни любимци имат чипове,скоро и при хората!
wreckage
15 Мар 2016 22:23
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Или искате циганите от една рода, вечно да минават с личната карта на брад'чеда от махалата, дето бачка и е социално осигурен?

Изключително тъпо и бездарно е да бъдат създавани проблеми на мнозинството редовни граждани, за да се попречи на малцинството нередовни.
Бобърче...дано да имаш пръсти, щото с тези щуротии ми звучиш като материал за оглавяваната от д-р Москоф институция.
Zezo
15 Мар 2016 22:24
Мнения: 2,512
От: Egypt
Напротив.
Човешките права не са нарушени.

Това как го преценихте, ако не е тайна?

Контрола се въвежда точно в тяхна услуга.

Услуга на любителите на събиране на лични данни за хората ли имате предвид? Знам един на име Цвъц.
urupuchi
15 Мар 2016 22:36
Мнения: 2,329
От: Holy See (Vatican City State)
становище от Комисията за защита на личните данни, според която с отпечатъка не се нарушават личните данни на пациентите.

А, добре, щом не се "нарушават личните данни", тогава няма проблем.
Doziris1
15 Мар 2016 22:37
Мнения: 8,837
От: Bulgaria
Напротив.
Човешките права не са нарушени.
Контрола се въвежда точно в тяхна услуга.


То човек няма к'во да отговори на това...

сип
15 Мар 2016 22:39
Мнения: 881
От: Bulgaria
Или искате циганите от една рода, вечно да минават с личната карта на брад'чеда от махалата, дето бачка и е социално осигурен?


Противно на общоприетото мнение, болшинството от циганите са здравно осигурени.Не защото работят, както е написал съфорумникът строител на речни диги, а защото се снабдяват с документ за социално слаби.С такъв документ държавата поема изцяло здравните осигуровки, на книга.На практика заплаща само една част от тях.Социално слабите се приемат безотказно в болниците и касата заплаща за лечението им в пълен размер, ето тук е скрито гълъбчето, за дефицита в бюджета на касата- неплащането от страна на държавата на пълния размер на осигуровките на социално слаби, пенсионери, учащи се, военни, полиция и държавни служители.
Zezo
15 Мар 2016 22:41
Мнения: 2,512
От: Egypt
Преди време редакцията публикува кратка дописка за един млад юрист, който водеше дела с административни органи и ги печелеше.
Едното беше за наследствена пенсия, помня, че дори се зачетох из препиксите по делата, които този юрист предостави.
Гешев май се казваше, но може и да греша.
Дали няма да прояви интерес към завеждане на едно дело срещу Московите щуротии?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Zezo
ruff
15 Мар 2016 22:43
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
дааа, колкото по-вече чета, толкова по-вече се убеждавам, че държата е призване да търси начин КАК ДА БЪДЕ изпълнена Конституцията, в изискването й за безплатно здравеопазване, а не да търси начин КАК ДА НЕ БЪДЕ изпълнена.
та ми се струва от тук нататък оставането на Москов за здравен министър следва да е обвързано с условието да поеме всички обезщетения, на които България ще бъде осъдена за отказ на здравна помощ на единственото основание - отказ за предоставяне СКАНИРАНЕТО на пръстови отпечатъци. както и да се обяснява в какво се преоразуват сканираните пръстови отпечатъци. щото може и в обратния ред...

ПП който от лекарския съюз си сложи подписа под подобен договор си слага таралеж в гащите. за тия от Здравната каса... назначени са от държавата и ще правят каквото им кажат. носят отговорност толкова, колкото и Искров за КТБ.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ruff
zdran
15 Мар 2016 22:50
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Човешките права не са нарушени.
Контрола се въвежда точно в тяхна услуга.

Контролът - висша форма на доверие!
Добави мнение   Мнения:110 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »