Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лечението ще е възможно само след даване на пръстов отпечатък
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:110 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »
ruff
15 Мар 2016 22:51
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
дааа, и за още нещо се сетих - от преди 30 години. в средата на 80-те на Генералния щаб на армията му трябваше система за регистрация и възложи задание на БАН, института на Чилов май беше. та от този институт предложиха идентификацията да става по пръстови отпечатъци. ииии... Народната милиция ностри уши! при възможността с течение на времето да се придобият въпросните данни на, макар и само мъжкото, народонаселение. поради което от ГЩ незабавно отказаха идентификацията да стане по този начин.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ruff
БратяГрим
15 Мар 2016 22:54
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
Велика простотия, дива простотия, ненаситна, фанатична простотия, която няма как иначе да погледнеш освен със съжаление и покруса.
Абе, как изобщо ви хрумна тоя пръстов отпечатък? Защо? Значи няма никакъв друг цивилизован начин, а опряхте до пръстов отпечатък?! И това сериозно? А пък аз ви гарантирам че нищо няма да промени този пръстов отпечатък, освен че ще станем за смях пред цяла Европа и цял свят. А да накараме и докторите да си слагат пръстов отпечатък, а? Пациентът слага пръст, докторът слага... Няма да има такава комедия и такава трагедия, измислена на тая нещастна земя.
Хронично болни , инвалиди в къщи , лежащи на легло ... понасят ги в инвалидни столове и на носилки ! Сурнат ги до аптеките да сложат пръстов отпечатък , та да си получат лекарствата ! Боже !!! Няма такава идиотия в никоя страна по Света !!! Обаче си го заслужаваме. Протести ? Недоволство ? Мачкай Баце. Дерзай Менгеле !
Zezo
15 Мар 2016 22:59
Мнения: 2,512
От: Egypt
Открих дописката. Името е
Кристиан Гьошев

Юрист осъди държавата, защото му попречила на кариерата

Натисни тук
zdran
15 Мар 2016 23:05
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
в средата на 80-те на Генералния щаб на армията му трябваше система за регистрация и възложи задание на БАН, института на Чилов май

Това е част от казармения фолклор предполагам. Щото съм вижадал архива с пръстовите отпечатъци в МВР преди 95г. Имаха 100-тина хиляди в покрити с прах папчици. Само мога да гадая, каква работа на архиварите биха отворили отпечатъците на мъжкото население...
zdran
15 Мар 2016 23:08
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Хронично болни , инвалиди в къщи , лежащи на легло ..

Все частни случаи. Задайте си обаче истинския въпрос.
Днес, ако някой ви хакне банковата карта, банката я блокира и издава нова.
Утре, когато някой ви хакне пръстовия отпечатък, какво правим. Режем пръста? Или го поливаме с киселина?
ТуИда
15 Мар 2016 23:11
Мнения: 1,353
От: Brazil
Да сме благодарни, че жигосването на номер на рамото е много евтино и няма далавера.
Имаше ли далавера за милиони, да сме жигосано досега!

Никъде в Конституцията не е написано, че медицинско обслужване следва след пръстов отпечатък!
И ББ твърди, че стои зад Москов?! А кой стои зад двамата, да попитам!
Да не говорим за унизителното отношение към гражданина на България!

Какво лично отношение имам аз като гражданин към проблема на здравната каса или болницата, че да се посяга на моя лична собственост!
И да ми се отказва медицинско обслужване при това!
В Америка най-най- неукото население е подложено на обработване да ползват кредитни, дебитни карти в банката с пръстов отпечатък!
Като това им се представя като достижение на американския сън!
А сънят на наш Москов какъв е всъщност!

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ТуИда
DukeNukem
15 Мар 2016 23:16
Мнения: 1,239
От: Bulgaria
Имам едно предложение към онзи с изцъкления поглед:
Дай за по-икономично, вместо толкова инвестиции в оборудване и софтуер, както и последваща поддръжка и обновяване, да жигосвате стадото досущ като добитъка едно време. Например по онуй място дето на Рамадан Кунев е знаме, и за да не се подправя лесно знакът да е с твоя нахилен или напушен лик, а на онези от ГРОБ с Тиква. да ви ЕПМ.
zdran
15 Мар 2016 23:19
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
А кой стои зад двамата, да попитам!

Да Ви поправя, ако не възразявате, няма нужда от въпрос.
А #Кой стои зад двамата.
ruff
15 Мар 2016 23:22
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
не предполагай

ПП Първо - говоря ти за 10-тина години преди 95-та. и само армията е била около 80 000 всяка година.
Второ - колко са били престъпниците, на които са снети отпечатъци 85-та 95-та?
за времето, когато технологията е била достъпна.
НО НЕ И ПРАВАТА! да се снемат отпечатъци. каквото са имали - тяхно дело е било.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: ruff
Бобърче
15 Мар 2016 23:23
Мнения: 3,849
От: Bermuda
Аз живях 10г в Испания и имах електронна здравна карта.

Предполагам, че знаете, че при ползването на тази здравна карта, при проверка тя върви с личната карта (DNI/NIE), а тя сега е с чип, където са вашите отпечатъци?
И, че при злоупотреба, подлежите съгласно Кралски декрет на краля на Испания, на затвор?
Предполагам също така, че Guardia Civil хич, ама хич не си поплюват?
Лабдев
15 Мар 2016 23:27
Мнения: 223
От: Bulgaria
КОЙ всъщност мами? Нали личният лекар си познава пациентите, тоест ако не е същият човек, не го приема с чуждата лична карта? А за престоя в болницата КОЙ мами - пациентът или болницата? Излиза, че най-големите лъжци и измамници са здравните работници.Циганите, ако не им дават, няма да вземат. Живял съм и боледувал аз и близките ми, вадени сме от оня свят, накрая почват да ни изпускат натам, защото сме всички за там, но такова чудо в българското здравеопазване не е било никога. Питайте Смирненски, Чудомир и всички разказвачи на фейлетони и случки с лекари. Да пуснат филма "Хирурзи", че да види Петьо Москов що е лекар и как се бори за живота на пациента.
Наистина има нещо гнило тук. Преливат се пари, върти се манивелата напразно (запалването е прекъснато), но ресурсът изтича ли, изтича. Почвам да се замислям защо толкова хора от Връшка чука та до Две могили ми разправят как ще ни видят сметката и кои ще останат в Татковината.
И Е ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНО да се предвидят случаите на невъзможност и нежелание да се дава отпечатък. Един раково неизлечимо болен или просто беден, няма няколко хилядарки за операция, умира понякога година, кабинетът по контрол (искали са да кажат "управление", но се загубили из превода) на болката го сна!бдява с едни хапчета, като близките ходят вместо бавно умирашия бедняк. И оше други "частни"случаи са обществено значими, но само за потърпевшите, не и за експериментиращите с власт. Като че ли куп народ начело с Борисов (помните ли кой го наричаше само така - Симеон Борисов Фердинандов Августов, когато му беше шеф) си играят игри, чиито правила не знаят, но все си печелят, по малко или по много. Играят на принципа "А да видим кво ше стане, ако направим така или онака". Нещо като маймунско творчество, описал го е Свифт.
ТО ДА Е САМО ТОВА, ще черпим. От велоалеи до гранични стени и армейска техника = всичко реализира общонародна загуба и високи лични и групови облаги. Ако загубя, да губи само цял народ, ако спечеля, да е сал за мене. Нали така бе, умни и красиви? Едно е теорията за историята, другото е практиката на тактиката. Затова Ботев и Левски давай да ги очовечим, да не бъдат икони, щото и те ... Това е българският път към висшето общество. За живота във висшето общество питайте например Рустем Плевнели, той отдавна е изминал пътя и си живее, пеейки в дъжда дори. Дали ще се роди писател да напише след 50 г. романи за нравите у нас? То пък кой ли ще ги чете ... А Фаренхайт де ... Книги ще ми четат във фермата! Аз Голям Брат ли съм, че и доктор по гасачески практики и източни изкуства за бой под знамената чисти, или съм Лукова глава? Я марш, марш, Луков марш!
Firmin
15 Мар 2016 23:29
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Мисля да положа отпечатък. Даже не на един пръст, а на пет. Даже не на пет пръста, а на цяла длан. Върху ... коня си, обаче.
Бобърче
15 Мар 2016 23:29
Мнения: 3,849
От: Bermuda
Последно и повече няма да коментирам.
Нали всички имате лични карти в БГ?
За да ги получите, сканираха ли ви показалеца?
Имат ли ви ги данните?
Имат ги.
Тогава що не протестирахте, а сега изпадате в теория на конспирацията?
Според мен, на човек с чиста съвест му е все едно за тези отпечатъци, а би се фиксирал върху този бардак дето цари сред бялата мафия и би скочил срещу това безконечно източване на НЗОК.
За нашите пари говоря.
Тези същите, дето ги котизираме всеки месец.
Weed361
15 Мар 2016 23:32
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
Или искате циганите от една рода, вечно да минават с личната карта на брад'чеда от махалата, дето бачка и е социално осигурен?


Какво му пречи на брад'чеда от махалата, вместо личната карта да си сложи пръста на скенера?
ruff
15 Мар 2016 23:37
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
"И, че при злоупотреба, подлежите съгласно Кралски декрет на краля на Испания, на затвор?"

ей за това иде реч Бобърче! ясно е кой носи ОТГОВОРНОСТ при злоупотреба!
при злоупотреба с данни, придобити по договор, при който на някой, с чиито данни е злоупотребено НЕ Е СТРАНА, КОЙ носи ОТГОВОРНОСТ?
нека да напишат Закон, в който да е написано, че се събират такива и такива данни, за да можеш при злоупотреба да търсиш поне отговорност от държавата!

и това е същото:

"За да ги получите, сканираха ли ви показалеца?
Имат ли ви ги данните?
Имат ги."

ако сега някой злоупотреби с данните е ясно от къде са взети и кой носи отговорност!

ПП и още веднъж да обърна внимание - ясно ли е как ще се предоставят данните - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО или ДОБРОВОЛНО?
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: ruff
Zezo
15 Мар 2016 23:39
Мнения: 2,512
От: Egypt
Предполагам, че знаете, че при ползването на тази здравна карта, при проверка тя върви с личната карта (DNI/NIE), а тя сега е с чип, където са вашите отпечатъци?

Не усещате ли в какъв капан се самовкарвате - идентификацията в Испания не е по пръстовия отпечатък, а само по данните от картата и то в случай, че някой служител в болничното заведение настоява да се легитимирате.

Предлаганата от Москов щуротия е съвсем, ама съвсем, друго нещо. Не го ли разбирате?

И, че при злоупотреба, подлежите съгласно Кралски декрет на краля на Испания, на затвор?
Предполагам също така, че Guardia Civil хич, ама хич не си поплюват?

Никой не подлежи на затвор. Объркани са Ви понятията.
За какво да си поплюва Guardia Civil? Лечението в болниците в Испания е безплатно.

.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Zezo
Weed361
15 Мар 2016 23:40
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
Вижте, това няма да спре злоупотребите - те не са в отчитането на фиктивни пациенти, а на такива, на които се правят скъпи процедури, от които често нямат нужда. Това са напълно реални хора, на които досега се чекираха личните карти, а сега ще се регистрират с пръстов отпечатък.

Регистрирането с пръстов отпечатък ще донесе доста проблеми на лекари и пациенти.

Изписването на безплатни лекарстаи такива с намаление за хронично болните ще се усложни. Всеки пациент трябва лично да отиде при ОПЛ, да се регистрира в системата с пръстов отпечатък, да се издаде амбулаторен лист с дата, час и минута еднакъв с отчетените от четеца, да се изпише рецепта и т.н. Всичко ще става много по-бавно, тъй като разминаванията във времето на амбулаторния лист и четеца ще се санкционират от НЗОК. Тези, които ползват намаление от 20-30 лева на месец ще се откажат да чакат и ще предпочетат да си купуват лекарствата.

Няма да могат да се преглеждат пациенти извън работното време на ОПЛ и специалистите поради горната причина. Досега можеше на всеки 20 минути да се регистрира преглед, нищо, че понякога отнема 25 или 30 минути, заедно с оформянето на документацията. Често се случва лекар да преглежда и след работното си време и да намества часовете. С въвеждането на пръстовите отпечатъци това няма как да стане. Ще стане обичайно да се чака за преглед при личния лекар по няколко дни, а за смециалист - седмица или две. Лека-полека се изравняваме със Запада.
ТуИда
15 Мар 2016 23:43
Мнения: 1,353
От: Brazil
Тоя дето е писал за личните карти знае ли, че те не са наша собственост, а на държавата?
Плюс, изкараха българина престъпник с тази идея!
Като си имат проблеми в касата да си ги решават със собствени средства, а не да ни поставят в положение на престъпници!
Да се повторя, ако в жигосването на рамото имаше далавера, да са ни жигосали досега!

Защо ми напомня всичко това отношението на Хитлер към евреите!?
zdran
15 Мар 2016 23:46
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Нали всички имате лични карти в БГ?
За да ги получите, сканираха ли ви показалеца?

1. Не.
Показалец сканират за паспорт.

2. Сканираният ми за паспорт показалец не се размятва из кварталната аптека, кабинет на личен доктор и прочее места.
Zezo
15 Мар 2016 23:47
Мнения: 2,512
От: Egypt
За да ги получите, сканираха ли ви показалеца?
Имат ли ви ги данните?
Имат ги.

Кои са 'те'?
С какви цели са взети пръстовите отпечатъци на личните карти?
Правите ли разлика между събиране на биометрични данни в интерес на националната сигурност на една държава и на събиране на биометрични данни за получаване на достъп до услуга, която държавата е задъкжена да предоставя на всички без ограничения?

Знаете ли от къде е долният текст и можете ли да обясните с Ваши думи за какво става дума в него?
Намесата на държавните власти в упражняването на това право е недопустима, освен в случаите, предвидени в закона и необходими в едно демократично общество в интерес на националната и обществената сигурност или на икономическото благосъстояние на страната, за предотвратяване на безредици или престъпления, за защита на здравето и морала или на правата и свободите на другите.
Добави мнение   Мнения:110 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »