Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Разори другарче
Добави мнение   Мнения:14 1
хикса
02 Окт 2016 19:13
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Ми банките завидяха на печалбите на мошениците и помиярите на дребно и сами се докараха до това.
на практика всяка банка в света, която е търгувала с отровни ценни книжа в САЩ може да бъде обвинена в същите злоупотреби. За всяка банка искът на правосъдния департамент може да е смъртоносен, като за Вегелин.
deaf
02 Окт 2016 20:38
Мнения: 647
От: Bulgaria
Отвратително е да се гледа как политици и бизнесмени,(банкери),си "прехвърлят топката" относно отговорността за Кризата! Само дето този евтин номер вече не минава...
protor
02 Окт 2016 21:52
Мнения: 3,898
От: Bulgaria
И все пак защо са търгували с токсични ценни книжа? А?
tryy
02 Окт 2016 22:12
Мнения: 1,325
От: Andorra
Поисканата глоба е с 50% по-голяма от най-високата наложена досега и е над двойно по-тежка от обсъждания досега размер

Глобата към Мерил Линч не беше ли 17 млд - или 14 вече е два пъти по голямо от 17???

Но немците можели да платят само 5+... и това отговаряло на 6+% им размер от американския пазар.
Що не чуем точно аргументите на американската администрация?

Проблема на Дойче банк не е глобата, а че дериватите и надминават 17-20 пъти БП на Германия и 3-4 пъти БП на ЕЗ (към 50 трилиона)
Без да се броят заемите на червено!
Другия голям проблем е че дружинната и треторазрядния ХЕР адвокат прокараха такова законодателство в ЕС, което уж пазело данъкоплатците. И сега се чудят как да се измъкнат, защото то им връзва ръцете - ще трябва да се обясняват или на немския избирател или да молят за милост американската администрация, дето Шойбле и се правеше на важен.
Ще трябва също да обяснят немските поразии в Южна Европа, лъжите пропагандирани за Гърция, Кипър, Португалия, Испания, Италия, Ирландия...
Разоряването им!

Има и още по лошо...
Не е само Дойче банк.
Комерцбанк.
Цялата "двойна" банкова система на Германия, която на практика е извън контрола на ЕЦБ?
Че и цялата евро-банкова система. (основно по причина немската лакомия!!! )

Кога яли кюфтетата се смеели, кога плащали - ревали, както отбелязваха нашите патагонски бракя.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: tryy
aldycrown
02 Окт 2016 23:19
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Разпасалите се дойчовци да не забравят да върнат ГДР обратно. Щото това си е жива незаконна анексия, без референдум, без никакво допитване до народа. И в разрез с Ялтенските съглашения...
Откровение Варухово
03 Окт 2016 00:17
Мнения: 736
От: Bulgaria
Хърсев върти, върти и все не смее да изплюе камъчето.
Значи как изглеждат нещата погледнати от страни:
Имаме една теоретическа постановка, политкоректно наричана науката 'макроикономика'. По принцип този модел описва глобални процеси,като се почне от държавно ниво и в крайна сметка се стигне до един световен модел. Тъй като ние не търгуваме с други светове, то този модел по дефиниция е затворен. Т.е. изобщо не може да има 'екзогенни' елементи. Това което макроикономистите злобно наричат 'екзогенно' е всичко което изначално не е включено в тяхната иначе 'перфектна' теория. Светая светих на сегашното поколение икономисти са 'законите' за търсенето и предлагането (всъщност не са никакви закони, просто удобни теоретични постановки).
Понеже нещата явно не вървят и трябва нещо да се направи цяло са възможни два подхода:
1. Макроикономическата терия не е работещ модел и има принципни проблеми.
2. Трябва да се промени света така, че да се отстранят всички онея 'екзогенни' елементи в т.ч. да се ликвидира държавата като участник в пазарните отношения, да се оеднаквят законите и вносните мита, да се премахне контрола над банките и корпорациите. Тогава евентуално моделът ще заработи.
Мейнстрийм икономистите всячески се опитват да ни пробутат вариант 2 като единствен възможен. От тяхната вяра обаче полза няма никой. Даже банкерите в крайна сметка.

ПП. Дойчебанк беше на път да фалира много преди глобата. Даже Хърсев беше писал статия по въпроса. Така че, айде стига с тия внушения...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Откровение Варухово
mick
03 Окт 2016 00:49
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Значи американците глобяват чужди банки заради това че са търгували с книжата на близките до правителството на сащ фирми за недвижими имоти Фани Мей и Фреди мак .. интересно каква е отговорността на рейтинговите агенции

Значи американците глобяват чуждите банки заради това че те американците ос*аха света с тия двете фирми.

Сега немците трябва да съдят рейтинговите агенции че и сащ за допускането да се продават такива акции

Американците са явно много зле за да налагат глоби на други заради собствените си грешки.
Engels
03 Окт 2016 01:51
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Икономическата наука няма отговор, преобладава мнението, че причините са екзогенни (външни за стопанската система), сиреч политически.


Първо икономиката не е наука и второ икономистите са технологично неграмотни, затова търсят под вола теле.

СветлоПиво
03 Окт 2016 07:17
Мнения: 8,839
От: Canada
Engels - поздравления....
Най после колега да подкрепи моята теза, че икономиката не може да бъде наука.
Писал съм много пъти, че това е една система от измислени правила, с цел една шайка тарикати, да живеят на гърба на останалите хора.
Паразитизъм облечен в закони.
Пояснение - за мен д-р по икономика се разшифрова като другар по икономика, т.е. тарикат.....
Другарю Хърсев, айде ние не падаме от Марс и сме минали математиката от 4 ти клас......
Не ми пробутвай измислиците си......
Maximus II
03 Окт 2016 09:00
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Чакайте бе, нали в най-демократичната страна САЩ, правото е над волята на политиците, и нали от демокрацията по-добро не било измислено? Как политици осъждат банка, нали само съдът съди в демоктацията? Или по-правилно демократурата!

Maximus II
03 Окт 2016 09:11
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Както и дуг път съм предупреждавал такива като г-н Хърсев, западните хищници всичко ще ви вземат, въпрос само на време е. Защото расата на западния елит е такава, хищническа, социопатите в човешкия вид имат поведение на хищници, когато изядат целия свят, ще започнат да се самоизяждат, в историко - политическата теория (даже и марксическата) го наричат прогрес!

Свалете си идеологическите очила и вижте че проблемът на човечеството е медицински!

Социопат е разновидност на психопат, човек, който има абнормално или патологично поведение в сферата на социалните взаимоотношения. Такъв човек притежава клинична неспособност да се пригоди и адаптира в човешката среда. В отношенията си с други хора той създава конфликтни ситуации и не се поучава от грешки или неприятни преживявания. Не проявява лоялност дори към близките си. Такъв индивид е неспособен на уважение и не спазва общоприетите норми на поведение. Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати, той се държи така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро, и зло са силно изкривени.

Обикновено социопатите нямат стойностна система и се отнасят с пренебрежение към такава, както и към цената на човешкия живот. Напълно егоистично, те се опитват да задоволят всяка своя духовна или физическа нужда и потребност. Те лесно изпадат в състояния на гняв или ярост, трудно се владеят, лесно избухват и тази тяхна проява има признаците на обикновена психоза.

Уикипедия

Maximus II
03 Окт 2016 09:30
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Според криминалният психолог Хеър, е "четири пъти по-вероятно да откриете психопат начело на кариерната стълбица, отколкото в портиерската стаичка." А психопатичните черти в характера в САЩ са два пъти по-често срещани, от западна Европа. Това отмества и границата на нормалността в САЩ, според изследване на Шейла Ходжинс, професор по психиатрия в университета в Монреал и Найджъл Блекууд, съавтор на изследване и старши лектор в "Кингс Колидж" и публикувано в Lancet Psychiatry, в Северна Америка е нужен резултат 30 от 40 възможни точки, за да бъдеш психопат, докато в Европа може да е достатъчно и 25, за да те определят като такъв. Обяснението на авторите е, че тъй като северноамериканците като цяло са по-повърхностни, претенциозни и хаотични от европейците, северноамериканските психопати ще са по-повърхностни, претенциозни и хаотични от европейските си "колеги".

Психопатите не изпитват угризения заради липсата си на угризения. А на Уолстрийт са предимно психопати.
brightside
03 Окт 2016 12:58
Мнения: 1,856
От: Bulgaria
"Икономическата наука няма отговор,..." Икономическата статистика и стъкмистика, е май по-правилният израз.
mams
04 Окт 2016 09:47
Мнения: 35
От: Bulgaria
Е,ми да не бяха ги спасявали, фалиралите банки преди 8 години, нали уж пазарна икономика , свободна конкуренция, по-добрите професионалисти да останат, некадърните и мошениците да отпадат - ама нейсе това се пробутва само на наивните източноевропейци / вече не толкова наивни/. Спасиха крадливите, корумпирани, безнаказани банки и банкери с парите на по-бедните и по-прости хора /дето не ги разбират тия неща, КТБ например/ и сега йок базкрайна депресия,
системата е напълно отровена и вещае катастрофа, ама може пък да намерим некой враг N1 да отворим война с него /търсим го/ та да насъскаме пак същите глупаци, за да не разберат как "другарчето " ги ограбва. Да фалират, не им е за първи път, да ще има социална цена, но и сега има, но тях не ги е страх от социалната цена - защото не я плащат те, ами от политическата!
Добави мнение   Мнения:14 1