Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Шифърът на евроатлантизма: Кой ще влезе в затвора?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
щурчо
20 Ное 2016 18:54
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Ми по дефиниция у затвора требеше да бъдат сътрудниците и агентите на Държавна сигурност...
otvrat
20 Ное 2016 19:15
Мнения: 22,522
От: South Africa
"По време на Студената война, написа той, Съветският съюз участва в инициирането и договарянето на правила и принципи за траен мир в Европа - например историческото споразумение от Хелзинки от 1975 г. Днешна Русия задраска всичко това и се противопоставя на приети и спазвани безусловно от Съветския съюз по време на Студената война принципи...
Умен, той, умен! Като на агнето майка му! Ми нали твойте евроатлантици първи зачеркнаха Хелзинки и практически го денонсираха, бе, аланкольо! Хелзинки обяви начертаните граници в Европа след ВСВ за окончателни и неотменими. А са сети се колко граници бяха преначертани, от кого бяха преначертани и как бяха преначертани преди изобщо да стигнеш до Русия.
ТуИда
20 Ное 2016 19:23
Мнения: 1,353
От: Brazil
"И вие не сте от тях, и аз не съм от тях!"
Това ми хареса!
ТуИда
20 Ное 2016 19:26
Мнения: 1,353
От: Brazil
А бе, къде е Радев, всички го спелват под път и над път, него го няма!
Къде е!
Кайзер Созе
20 Ное 2016 19:26
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
щурчо
Кристалина? Хубаво че кадровите офицери тая вечер остави извън кауша.Между другото УБО е Пето главно на ДС.Кой ли пожарникар е бил там пъдар?
aldycrown
20 Ное 2016 19:29
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Ми по дефиниция у затвора требеше да бъдат сътрудниците и агентите на Държавна сигурност...

Престъпниците, бре Щурчо, престъпниците. С доказана вина и влязла в сила присъда.
Другото си е мракобеснически гонения на Михаля. Не можеш да вкарваш в затвора хора, само защото са били в Държавна сигурност, т.е. без съд и присъда. Затова няма НИТО ЕДИН осъден за принадлежност към ДС. Но приказки на ангро, дал Господ.
За лустрацията е друго - забрана за заемане на държавни длъжности. А ТЕ заеха държавните длъжности от върха, до основата на държавната пирамида. Анадънму?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: aldycrown
щурчо
20 Ное 2016 19:35
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Не можеш да вкарваш в затвора хора, само защото са били в Държавна сигурност

Що, те и сътрудниците на Гестапо са биле у затвора...
Кайзер Созе
20 Ное 2016 19:39
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Като Гелен ли?
Ruja
20 Ное 2016 20:08
Мнения: 1,612
От: Bulgaria
Не политици, то и един прост митничар няма в затвора за корупция.
Кайзер Созе
20 Ное 2016 20:09
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
че митничарите да не са простида влизат там?
brianjones
20 Ное 2016 20:11
Мнения: 1,133
От: Bulgaria
6-те Престъпления на Борисов СРЕЩУ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА, заради които трябва да ЛЕЖИ В ЗАТВОРА!
http://bultimes.com/6-te-prestapleniya-na-borisov-sreshtu-naroda-i-darzhavata-zaradi-koito-tryabva-da-lezhi-v-zatvora/
Автор: Иво Македонски, Skandalno.net
aver4e
20 Ное 2016 20:18
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Затворите са пълни ! Няма места ! Всички откраднали кокошка са вътре. Къде да сложим политиците ?!
HBK
20 Ное 2016 21:19
Мнения: 2,896
От: United States
Прави впечатление, че откакто г-н Плевнелиев обчви решението си да не се кандидатира за 2-ри мандат (за разлика от предшевствениак си от Сирищник, който напиряше за 3-ти мандат), изливаната върху него помия чувствително намаля. От статията на г-н Св. Терзиев става видно, че отиващият си президент бе не само достоен държавник, но и интелигентен такъв. Той се опитваще да каже нещо, което бе очевадно за повечето мислещи Българи, но неприемливо за родоотстъпниците-рубладжии – „Путинова Русия е различна от СССР”. СССР разполагаше със правото на силния. Путинова Русия се опитваше да узурпира правото, без да има силата. Това го бяха разбрали дори първите демократично избрани руски президенти, които издигнаха единствено правилния, логичен и печеливш лозумг – ЕВРОПА НАШ ОБЩ ДОМ!”. Путин го замени (по стар болшевишки прийом) с лозунга – „ЕВРОПА И НАТО НАШ ОБЩ ВРАГ”. Нашата страна като част от Европа и НАТО разбира се бе считана за враг. И срещу нея се започна война – коварна и необявена – хибридна. А и не само хибридна – цели територии (Поморийския анклав), а и сектори на икономиката (вклюително със значение за националната сигурност) бяха преотстъпени на „честни” руски олигарси (забележете не на Русия, а на руски частници, без изключение приближени на руския Бащица).

Кайзер Созе
20 Ное 2016 21:26
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Прави впечатление, че откакто г-н Плевнелиев
Това мъжът на г-жа Юлиана ли беше? Доста дискусионна журналистка, но не и без талант.Освен това изглежда и добре. За нея може да се кажат много неща, но съпругът и е безинтересен.Добре че ни припомнихте че го има.
Kotka
20 Ное 2016 22:22
Мнения: 13,187
От: Aruba
Ново 20. След Орнела Мути и българският актьор Станислав Яневски (Виктор Крум) иска да се премести да живее в Русия.

20 ноября 2016, 17:36
Актер из «Гарри Поттера» заявил, что хочет жить в России
http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201611201736-4as6.htm
LeDoyen
20 Ное 2016 23:14
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Ако приемем, че крилатата фраза на БХ: "аз сьм прост и вие сте прости - затова се разбираме" е вярна, резултатите от последните избори водят до заключението, че простите у нас са около 35%, а умните - 60%, което си е един фантастичен резултат. В сивата зона между простите и умните са 5%. Не случайно се хвалим, че народът ни никак не е прост и е природно интелигентен, че децата ни печелят математически и физически олимпиади. Необяснено остава, обаче, как е възможно природно интелигентни хора 5 пъти да избират, например, крадливия Софиянски за кмет на София и два пъти охранител-пожарникар, патологичен лъжец, за министър-председател? Може би трябва да си спомним, че човек е единственото висше животно, което три пъти се спъва на едно и също място, удря се в една и съща греда и т.н., преди да му дойде акъла. Дали Радев ще може да повлияе и активизира съдебната система? Струва ми се, че не. Тя е нещо като гранулом на зъб - капсулирано образувание, което не се влияе от антибиотици и единственото лечение е хирургическото.
Апропо, като стана дума за съдебна система и разделение на властите, какво е това животно АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, което може да отменя актове на изпълнителната власт? Чувал съм много пъти политици да казват, че решенията на съда не се коментират, а се изпълняват. Това е абсолютно недомислие и парадокс: орган, който никой не го е избирал, да е над избраната от народа изпълнителна власт?! Нали има парламент, нали сме парламентарна република, която да контролира правителството?
sim4o
20 Ное 2016 23:19
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
щурчо 20 Ное 2016 19:35 Не можеш да вкарваш в затвора хора, само защото са били в Държавна сигурност

Що, те и сътрудниците на Гестапо са биле у затвора..
И да запитаме - а защо? ... няма ли право , всяка една държава да има органи по сигурността?

Ето и за малко факти ДС - "През 1919 г., на основата на специализирано подразделение на софийската полиция, е сформирано самостоятелно отделение „Обществена безопасност“. Освен контраразузнавателните функции, то има за задача да контролира дейността на крайни политически формирования, които все по-често прибягват до въоръжено насилие.

През 1925 г. „Обществена безопасност“ е преобразувана в отдел „Държавна сигурност“ към Дирекцията на полицията, който първоначално има две отделения – за вътрешна и външна сигурност. Броят на отделенията е увеличен на четири със Закона за държавната полиция от 1937 г., а след това те вече са пет..."


Ето и някои от успехите на ДС : "Появява се „Джемиети Хайрие“, която за късо време създава свои филиали в различни наши градове, фокусирайки вниманието си главно към Лудогорието, Кърджали, Североизтока от Силистра до Русе, Родопите. .. ...На сцената излиза и „Тюрк Оджакларъ“.
Още младотурското правителствосъздава полувоенната младежка организация „Алтън орду“ . Нейните идеолози са в турския Генерален щаб, тя действа в различни райони у нас, оперативният й център е в Пловдив, ръководи се от действащи или запасни офицери. Повечето от членовете й преминават специално обучение и се превръщат в своеобразен резерв .."
Алтън Орду, щурчо, е разгромена през 1928г.!

А ти викаш "да нямаме наши служби" .. ми който иска да няма държавност и сигурност, работи срещу собствените си служби (или други, както е в Германия, му удрят държавността ликвидирайки самостоятелните служби) .. може и още по-нататък да се отиде и като болшевиците, след Октомврийския преврат, да се унищожат не само службите , а и абсолютно всичките полицейски органи на държавата и офицерството!

Ей тогава настава такъв живот, че всички само си викат - дано!
kuper505
21 Ное 2016 01:25
Мнения: 989
От: Bolivia
Винету неможа да вкара магаре но магарето му го вкара.Как е с зрението?
Джиджи
21 Ное 2016 10:52
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Борисов подаваше оставка в изборната нощ и повтаряше какви неблагодарници са избирателите. А колко лесно бе да запази доверието им и да получи енергия за бъдещо завръщане във властта - достатъчно бе само да протегне ръка и да измъкне за ушите някой от антуража си. Правеше се на мъжкар, но не показа мъжество.

Светослав Терзиев
Doziris1
21 Ное 2016 10:57
Мнения: 8,837
От: Bulgaria
(снимка: натиснете тук)
Пенчо бре
21 Ное 2016 11:05
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Твърдеше, че е ударил контрабандата, но не показа контрабандистите.

Да бе, вярно! Толкова пари навлязоха в бюджета от тая контрабанда, а контрабандисти - нямааа! Сигурно нарочно ги оставят да си работят глупаците, за да хващат пак пустата контрабанда и да пълнят бюджета! Хитро!
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща