Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Българите са сред световните лидери в икономиката на споделянето
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:46 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
маргаритка2
07 Фев 2017 18:27
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
За "споделянето" на билетчета в градския транспорт.... интересно. И смешно. Ако някой се е качил на автобус от т. А до т. Б и си е ВЗЕЛ БИЛЕТ значи за съответния индивид цената да го транспортират от А до Б е приемлива (очаквам че никой не му е опрял пищов в челото за да си купи билет)
Но явно въпросния индивид/ка си мисли как тоя билет е лиценз са БЕЗКРАЙНА употреба на градския транспорт. И го дава на следващия пътник
Ми хубаво! Бухайте по тоя начин. И като билета стане 10 кинта не се оплаквайте- некой умник ще ви направи Airbnb апликацийка да си "споделяте " автобусните билети


Ми щом не си бил в България отдавна да обясня...
Билетчето - така го нарича само Фъндъка за да му придаде някакъв миловиден вид - се плаща само и единствено от бели хора, тъй като само те подлежат на контрол. И до ден днешен не е ясно останалите контрольорите просто ги отминават.. Та цената от А до Б изобщо не е приемлива, защото "билетчето" покрива от А до Це - двете крайни спирки. Б е между тях.
Употребата на една комбинация продупчен билет може да стане безкрайна, само в случай, че си я пазиш и я улучиш в друг рейс.
Увеличаването на цената на билета с 60% по никакъв начин не подобри транспорта и в този смисъл може да говорим, че общината просто ги ограбва тези пари.
Самата община също е наясно с това, защото както справедливо отбеляза Фъндъка, увеличението засяга предимно провинциалистите, от бял тип.
/Тя така дели хората, нищо че е от майната си./

Така че всички методи за избягване на грабежа и внасяне на известна справедливост могат само да бъдат приветствани!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: маргаритка2
Apolitichen
07 Фев 2017 18:48
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Само дето тука всячески държавата се опитва да сложи прът в развитието на такава икономика.
Развитието на "такава икономика" как се мери? С отчетената печалба, дето я няма? Или с натоварването на неизползвания капацитет на "активи"? Авторските права (за които се готвеха две нови транс-океански споразумения) при "споделянето" как ще се начисляват?
Ако някой се е качил на автобус от т. А до т. Б и си е ВЗЕЛ БИЛЕТ значи за съответния индивид цената да го транспортират от А до Б е приемлива (очаквам че никой не му е опрял пищов в челото за да си купи билет)
Цената може и да е приемлива, но "качеството" (след чакане един час, или набутване като сардели, или привилегии за "по-наши" хора) може да не е приемливо. А на билетчето не може да му се направи рекламация заради лошо качество, нали?
услуга продавана от общината.
Като не ти харесва - не си длъжен да я ползваш.
Как може да се разбере, че не ти харесва, ако не я ползваш? Всъщност "услугата" какво включва -право на място (за безопасност на пътуването), а се проектират превозните средства с 70% правостоящи? Изминато разстояние за точно определено време? Нали разбирате, че когато едната страна почне да си тълкува един договор, то ответната отвръща със същото, и нарушенията на договора ескалират - до самоуправство на контрольори или побой над контрольори.
Apolitichen
07 Фев 2017 18:59
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Увеличаването на цената на билета с 60% по никакъв начин не подобри транспорта и в този смисъл може да говорим, че общината просто ги ограбва тези пари.
Как да не е подобрен транспорта!? Управлението на приходите е подобрено (при повече абонаметни карти), турени са падащи платформи или накланяния; електронно разписание; дава се текущата температура; говорители за съобщаване на спирките; Wi-Fi, навеси на спирките, ЛаФки, пейки, повече места за инвалиди. Щях да забравя климатиците, заради които един автобус излиза над 380 хил. евро. Сега, че средностатистическият пътник не се нужда от точно тези услуги, няма значение за "евро-атлантическата икономика". Важното е да се покриват стардартите "права краставица" и "щастлива кокошка", и най-вече да се "усвояват" евро-средствата.
mick
08 Фев 2017 06:54
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Предай билетчето нататък


Много обичаме да се правим на щедри с чужда собственост. Който иска да е щедър - да купува ново билетче и да го подарява. А не да дава своето използвано.
ИлияНиколов
08 Фев 2017 10:15
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Много обичаме да се правим на щедри с чужда собственост. Който иска да е щедър - да купува ново билетче и да го подарява. А не да дава своето използвано.


Mick, ми то същото - просто първият по "веригата" не позлзва услугата, за която е заплатил. На следващите им е все тая.
Добави мнение   Мнения:46 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3