Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Добри дошли в новото Средновековие, в което само богатите ще се пенсионират
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:142 Предишна Страница 2 от 8 1 2 3 4 Следваща »
annetaz
02 Мар 2017 06:49
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
То това се и очакваше. Кой не видя вдигането на възрастта и стажа за пенсиониране, въпреки че има безработица?! И внасянето на още евтина работна ръка през емигрантите, които не знаят езика и нямат права?! А има идея хората в бъдеще да не се наемат на трудови договори, а сами да си плащат всички разходи към социалните системи. Лека-полека се прокарват всички подобни реформи. Когато населението е позиционирано в една държава, то същата е длъжна да му осигури някакво препитание, за да не стават бунтове. Но с отворените граници това задължение отпадна. Като няма работа тук, иди другаде. Ама колко време и как ще преживяваш без доходи и даже без здравеопазване и че не можеш да трупаш стаж, кого интересува?! Даже още по-добре, че не можеш да се добереш до правата, които уж са ти дадени. Въобще не е ясно по какъв начин ще се плащат пенсии на хората които се скитат по света. Това става все по-сложно. Гражданите на света всъщност са ничии. Социалната държава изчезва след изчезването на социалистическата система. Състезанието на двете системи свърши. Няма алтернатива. Капитализмът се върна в 18-ти век.
The Bulgarian Lion
02 Мар 2017 07:49
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Причината е, че вече я няма социалистическата система.
The Bulgarian Lion
02 Мар 2017 07:52
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Нема страшно. Глобалистите работят по план съкращаване на населението до 500 милиона работника.
Радвайте се на живота докато сте живи.
Шако
02 Мар 2017 07:52
Мнения: 1,224
От: Saudi Arabia
Самата идея, че цял живот ще бачкаш и отделяш по 20-30% от дохода си всеки месец и го поверяваш в ръцете на жълтоклюни патета да си играят комар в казиното на глобалните пазари докато ти се надяваш като одъртееш да си "отживееш" е порочна.
Мултимилиардните пенсионните фондове са основните виновници за надуването на изчанчени балони при спукването им едни тарикати се нагушват с кинти, другите пият студена вода.
Нормално е човек като остарее, да се върти около най-близките си, радва се на внучета и правнучета, разказва им лакърдии за минали времена, а младите му осигурят подслон, паничка храна и достойни старини.
Другото са изгъзици. 70-80 годишни бабки и дядковци хукнали като изоглавени по ризорти по света, трошат кинти като за последно, докато младите опъват жили да им плащат пенсионните сметки. Или профукват цяло състояние по доктори с надеждата да си уредят вечна младост и живот, което няма как да стане.
Фантасмагории...
Simplified Solutions
02 Мар 2017 08:01
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
За статията - !
Дежурния
02 Мар 2017 08:24
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
На второ четене статията леко започва да намирисва. Само приказки и заклинания, но без числа. Ако се дадат данните колко са били пенсионерите преди "неокон" епохата, какви пенсии са получавали и колко време, какъв е бил делът на пенсионерите тогава и сега...
Не че примитивният неоконсератизъм е голямо цвете за мирисане, ама и неолъжльовщината е смрадливо нещо.
Дорис
02 Мар 2017 08:52
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Добри дошли в новото Средновековие, в което само богатите ще се пенсионират


От заглавието разбрах, че богатите са добрИ. Така си и мислех. Мисля още, че нямат нужда от пенсии.
Мика
02 Мар 2017 09:12
Мнения: 495
От: Bulgaria
Сега разбирам защо са напъните да се намалява раждаемостта и населението като цяло с рекламирането и налагането на гей-браковете. Обратните не могат да могат да имат деца, нали
Delius
02 Мар 2017 09:23
Мнения: 2,089
От: Bulgaria
Обратните не могат да могат да имат деца, нали


Нещо ногу са се намножили в последно време. Начи - могат
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Delius
hamer
02 Мар 2017 09:50
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Нормално е човек като остарее, да се върти около най-близките си, радва се на внучета и правнучета, разказва им лакърдии за минали времена, а младите му осигурят подслон, паничка храна и достойни старини.
Другото са изгъзици. 70-80 годишни бабки и дядковци хукнали като изоглавени по ризорти по света, трошат кинти като за последно, докато младите опъват жили да им плащат пенсионните сметки. Или профукват цяло състояние по доктори с надеждата да си уредят вечна младост и живот, което няма как да стане.


Омразата към възрастните вече е проникнала много дълбоко . От "паничката храна и подслона" до извеждането на старците в гората,полето, планината, пустинята върху еленова кожа, за да умрат остава само една крачка. И се сещам къде първо ще я направят.

Освен към Дикенсовия капитализъм, ще се върнем и към племенните обичаи.
inventus
02 Мар 2017 09:58
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Преди две три години разговарях с един руснак от Ленинград.Интилигентен човек с чувство за хумор университетски преподавател и " непиющий " както сам се определи.Потитах го какво става със крайцира "Аврора"...държи ли се още на вода? Държи се отговори.А грижи за него полагат ли се? Полагат се отговори.А оръдията му питам в изправност ли са? Предполагам...отговори той.И със все по нарастващ интерес ме погледна и попита: А ти за какво питаш? Мисля казвам му че ще се наложи пак да дадат един залп и да я почваме отново тази революция...с предишната нищо не се получи...Загуби чувсвото си за хумор ...замисли се и каза:На нас тази революция доста скъпо ни излезе и в пари и в кръв...мисля че този път от другаде ще почне. Та в този ред на мисли да кажа че наистина в лицето на СССР световният капитализъм загуби един конкурент и това му позволи да я удари през просото.Първи го усетиха тамошните работници.Но да се надваме че от Русия ще произлезе отново някаква конкуренция е несериозно.По скоро от Китай наверно...
Michael_P
02 Мар 2017 10:16
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
"kаily
Аз лично бих прибавила и научно-техническият прогрес, който скоро ще позволи 90% от хората на земята да не работят.
Рама
"Голяма ирония е, че точно когато изкуствения интелект вече навлиза мощно в ежедневито и светът е на прага да произвежда неограничени ресурси с минимално участие на човешка работна ръка"

Без обида ама много фантастика четете.
Преобладаващата част населението на планетата обитава територии където пенсиониране и социални системи не съществуват. Абе и чиста вода за пиене няма.
Патагонец
02 Мар 2017 10:30
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Типична левичарска статия с много емоции и никакви числа. Причината е, че фактите опровергават написаното в статията и Великобритания не е изключение в сравнение с другите европейски държави и населението не е оставено без социални грижи и защита.
Дежурния също го е забелязал.
Да започнем със статистиките:
63% от британския бюджет отива за социални нужди (здравеопазване, образование, социални нужди, пенсии):
http://www.ukpublicspending.co.uk/government_expenditure.html
Т.е. някой да твърди, че Великобритания не е социална държава не е поглеждал статистиките.
В много общества и страни населението застарява. Но не всички те възнамеряват да хвърлят 75-годишните отново в икономиката. Това е специалитет на обществата, обзети от крайната лудост на неокласическата икономика - като САЩ и Великобритания.

Нищо подобно. Ето графики, показващи какъв процент от БВП отива за пенсии:
http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tps00103&plugin=1
Вижда се, че Великобритания изразходва почти същия процент както държави като Швеция, Германия и Холандия.
В цяла Европа населението застарява и съотношението работещи/пенсионери се влошава. Повишаването на възрастта за пенсия не е само във Великобритания, както се мъчи да ни втълпи авторът. В последните няколко години повечето държави от ЕС започнаха да повишават възрастта за пенсиониране като необходима мярка за запазване на някакъв баланс между работещите и пенсионерите.
Спаситетелните пакети за банките всъщност са пари назаем, които банките трябва да връщат след като се стабилизират. Т.нар. "корпоративни субсидии" всъщност задържат големите корпорации в Европа, вместо да се изнесат на Изток.
Освен това всички големи корпорации са акционерни дружества, в които акции имат и пенсионните фондове. Така, че пенсионните фондове печелят от печалбата на корпорациите. Ако държавата изземе повече от корпорациите, процентът на дивидентите ще спадне.
Освен това не трябва да се забравя, че изплащането на пенсиите лежи върху гърба на работещите, които имат много други разходи като жилище (под наем или на изплащане), деца за отглеждане и образоване и т.н. Разходи, които пенсионерите нямат. Сегашните 30-40 годишни вероятно няма да имат и това, което днешните пенсионери имат.
Така, че ако се пише за пенсионирането и пенсиите, добре ще бъде да се разгледат всички аспекти, а не само интересите на възрастните.

toly
02 Мар 2017 10:30
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
И ще се окаже , че единствено имотното състояние има по-устойчива стойност. А имоти у нас има доста много. Болшинството англичани идват да живеят в България щото като пенсионери не могат да плащат наемите си. А ако изобщо не им дадат пенсии?
gadatuga
02 Мар 2017 10:36
Мнения: 73
От: Bulgaria
Неолиберастите мечтаят да докарат неравенството до степен на робство. Утре ще решат, че невинаги трябва да се заплаща труда.
Проблемът не е идеологически, а е шопскопсихологически-пословичен. Може да се обобщи така - "Най-сакам Вуте да е зле!".
На някои не им стига те да са богати, те искат и околните да се гърчат, така че да нарастват кастовите разлия. Тези хора не могат да спят спокойно, при мисълта за споделените ползи, за общия просперитет. Те се успокояват, временно, само когато набележат някоя уж малка стъпчица по пътя към ескалиращата кражба.
И няма какво да се лъжем с евфемизми за някакви митични корпорации като за особена форма на някакво зловещо съзнание. Зад корпорациите от едната страна стоят техните собственици и управляващи, а от другата страна стоят политиците - нашите собственици и управляващи.
А често са едни и същи, почват да се припокриват двете множества.
Да се молим България утре да се управлява от нещо като Coca-Cola и Nike, да не е от някой военно-промишлен гигант, който си търси място за ядрени опити.
kаily
02 Мар 2017 12:33
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Преобладаващата част населението на планетата обитава територии където пенсиониране и социални системи не съществуват.

Аха, и вместо тази част от населението да върви към онази, която има, се наблюдава точно обратният процес и ти си съгласен с него.
Вместо да върви човечеството към по-добро, отива към по-зло. Напук на прогреса, машините и автоматизирането.
И не си задаваш въпроса - Абе що така?
Някъде четох някой бил казал така: Нас ни учеха, че децата ни ще живеят по-добре от нас. Сега ни казват, че сме живели по-добре от децата си.
И що станА така?
Patriot1965
02 Мар 2017 12:42
Мнения: 6,184
От: Cape Verde
Че в България този филм не само го гледаме, но и родителите и прародителите са в главните роли. Освен ако някой не си въобразява, че 350 лв. могат да се нарекат пенсия.
Michael_P
02 Мар 2017 15:32
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
"Аха, и вместо тази част от населението да върви към онази, която има, се наблюдава точно обратният процес и ти си съгласен с него."
Абе как така точно обратния процес!!! Посоката на човеко-потока е от Sub-Saharan Africa на север, на север та чак до полярния кръг. Посоката от Индия е към Канада и пак към полярния кръг!

Ако си говорим сериозно този процес се е повтарял многократно през човешката история.
Michael_P
02 Мар 2017 15:40
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
"Освен това не трябва да се забравя, че изплащането на пенсиите лежи върху гърба на работещите"

А стига бе, а къде изчезнаха пенсионните вноски внасяни 45 години?
бонго-бонго
02 Мар 2017 16:32
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Патагонец
02 Мар 2017 10:30
Добави мнение   Мнения:142 Предишна Страница 2 от 8 1 2 3 4 Следваща »