Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Илон Мъск
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:152 « Предишна Страница 8 от 8 6 7 8
67
07 Юни 2018 23:11
Мнения: 7,197
От: Benin
В тукашното наше село не си падат по такива хитреци. Общественото мнение може да бъде много кофти фактор.
Engels
14 Юни 2018 18:16
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Чикаго се довери на Илон Мъск в проект за подземен транспорт
Boring Company на предприемача Илон Мъск е компанията, която ще строи подземна високоскоростна транспортна система в мегаполиса Чикаго. В рамките на проекта ще бъдат пуснати 16-местни вагони, които развиват скорост от 240 километра в час, предаде Ройтерс.
Високоскоростният тунел ще свърже града с международното летище О’Хеър. В резултат на това, продължителността на пътуването между летището и бизнес центъра на Чикаго ще намалее от сегашните 30-45 минути до само 12 минути.
Представители на градската управа и Boring Company все още не са коментирали сделката. За нея вече съобщиха Chicago Tribune и Bloomberg, без да разкриват своите източници.
Engels
14 Юни 2018 18:33
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Мъск си купи акции от Tesla за 25 млн. долара
Само ден, след като обяви, че почти всеки десети служител на Tesla ще бъде съкратен, основателят и главен изпълнителен директор на производителя на електрически коли Илон Мъск придоби още 72 500 акции от компанията на стойност почти 25 млн. долара, предава CNBC, позовавайки се на документи до регулаторните органи.

Tesla се сблъсква с изобилие от скептици, но Мъск продължава да инвестира пари в акции на производителя на електрически автомобили. В началото на май той купи 33 000 акции на Tesla, по това време за около 10 милиона долара. Акциите тогава се търгуваха на цена малко под 300 долара за брой.

Мъск е най-големият акционер в компанията и сега притежава около 33,7 млн. акции на Tesla, или около 19 на сто от оставащите книжа.
Мъск е осъществил покупките си малко, след като Tesla заяви, че ще съкрати около 9% от работната си сила, която възлиза на 46 000 служители, но мярката няма да засегне служителите от производството. Компанията се опитва да подобри ефиктивността и рентабилността си, тъй като забавянията при доставките продължават.

Компанията все още „изгаря“ милиарди долари и е изправена пред предизвикателства на няколко фронта, включително трудови спорове, отклонения при изпълнението и разследвания на ролята, която системата за подпомагане на водача Autopilot е играла при някои сериозни катастрофи.

Въпреки очевидното доверие на Мъск Tesla е американският компонент, който е най-предпочитан от играчите на късо. Експозицията му на късо възлиза на 12,82 милиарда долара, посочва финансово-анализаторската фирма S3 Partners. Това представлява 22% от всички оставащи акции.

За сравнение - Apple е вторият по обем на къса търговия американски концерн, Amazon е третият, а Netflix - четвърти.

Но от 1 юни насам цената на акциите на Tesla нарасна с 18 на сто и продавачите на къси позиции загубиха комулативно около 2 млрд. долара, поясняват от S3.
Engels
17 Юни 2018 15:40
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Мъск призовава служителите на Tesla за радикални промени
Имейл, изпратен от Илон Мъск до служителите на Tesla, ги поздравява за добрите резултати при производството на седана Model 3. Чрез имейла Мъск призовава и за „радикални подобрения“, които ще бъдат необходими в производството, за да се достигнат тримесечните цели на компанията, информира CNBC.

По време на годишното заседание на акционерите по-рано този месец Мъск каза, че е „много вероятно“ Tesla да успее с производството на 5000 броя от седана Model 3 “до края на този месец”.
Малко след това Tesla предприе реструктуриране в компанията и намали служителите с 9%, но не и тези, които участват в производството на Model 3.

Въпреки проблемите на компанията с производството и доставката на седана Model 3, изглежда инвеститорите все още вярват в Мъск. След срещата на инвеститорите цените на акциите на компанията се повишиха. С 4,5% се увеличиха пък след обявеното от Мъск планирано намаление на броя на служителите.

Tesla ще има нужда от още милиарди капитал, за да постигне производствените си цели, смятат експерти.
Engels
18 Юни 2018 23:34
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Мъск не разполага с никаква уникална технология
В момента въпросът за бъдещето на Tesla до голяма степен зависи от личността на нейния шеф, отбелязва уважаваният The Financial Times в обширен анализ по темата. Само красноречието на Мъск на общото събрание на акционерите преди седмица се оказа достатъчно, за да вдигне цената на акциите с 23%. За повечето други компании борсовите котировки са само един от многото аспекти на бизнеса им. За Tesla те са основно оръжие, отбелязва FT: само едно покачване на акциите би позволило на постоянно губещата компания да се връща периодично на Уолстрийт в търсене на още пари.

Някои критици смятат, че инвеститорите започват да се уморяват от тази игра. Но фактите говорят друго: в момента книжата на Tesla са с 35% по-скъпи от последния път, когато Мъск набираше капитал. Очевидно лоялните му акционери са готови да го подкрепят докрай.

Разбира се, успоредно с това продължават и негативните новини: едно изпускане на нерви от страна на Мъск при въпроси на финансови анализатори; още няколко злополуки с автопилота; продължаващи затруднения с производството на масовия Model 3 и като капак - обявеното намерение да бъдат съкратени към 3500 работници, или 9% от персонала на компанията.
Някои коментатори вече открито намекват, че Tesla се нуждае от няколко "пораснали" мениджъри, които да контролират младежките изблици на шефа си. Когато Мъск заплаши шеговито да "изгори" критиците, анализатори започнаха да сравняват поведението му с това на Доналд Тръмп. "Ако който и да е друг изпълнителен директор покаже подобно поведение, ще бъде изхвърлен на секундата", коментира един от тях пред The Financial Times, цитиран от Automedia.bg.

Мъск е критикуван също, че се нагърбва с прекалено много задачи, като например директния контрол на производствените процеси - област, в която няма много опит досега. FT цитира Боб Луц, бившия шеф на General Motors, според когото в момента Tesla ползва близо 10 000 работници в завода си във Фримонт, за да произвежда количества, които традиционните автомобилни компании правят с едва 2500 души.

Преди седмица Мъск настоя, че изоставането с Model 3 ще бъде наваксано съвсем скоро, и че в последните две тримесечия компанията може дори да излезе на печалба. Независими анализатори смятат, че това не е нереалистична цел, особено с обявените съкращения. Но повечето вярват, че това ще е временен ефект.

Първите доставки на Model 3 са за коли с върхово оборудване, на средна цена 49 000 долара вместо базовите 35 000. Според Боб Луц това е твърдото ядро от фанатични фенове на Tesla, което скоро ще се изчерпи. Колкото до останалия пазар, там тепърва настъпват традиционните производители, които в последните години наваксаха в областта на електричеството. "Мъск не разполага с никаква уникална технология", подчертава Луц, според когото в нишата на Tesla много бързо ще се настанят конкуренти като BMW и Mercedes.
67
18 Юни 2018 23:49
Мнения: 7,197
От: Benin
Остави оригиналната технология, тук Теслите започнаха да горят като факли! Ей я поредната!
Натисни тук
Engels
26 Юни 2018 09:07
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla въвежда платени интернет услуги
Собствениците на електромобили Tesla ще плащат за ползването на интернет услуги в колите си, считано от 1 юли тази година, твърди Electrek.co, позовавайки се на вътрешни документи на компанията.

През януари 2014 г. американският производител заяви, че достъпът до интернет услуги, които клиентите получават с покупката на Tesla, ще остане безплатен в продължение на четири години. Този период вече изтече, но към момента притежателите на Model S, Model X и Model 3 все още не плащат за интернет.
Според вътрешни документи на Tesla, за електромобилите, поръчани след 1 юли 2018 г., са предвидени два пакета интернет услуги: Premium Connectivity и Standard Connectivity. Не е известно дали те ще са актуални и за купените по-рано машини.

Безплатният пакет Standard Connectivity осигурява достъп до приложения, които консумират неголям обем интернет трафик – в частност, карти и навигация, както и информация за разположението на зарядните станции Supercharger.

Пакетът Premium Connectivity с цена около 100 долара на година ще предложи спътников изглед, жива картина на пътния трафик, достъп до интернет браузър, стрийминг на музика и други услуги. Tesla все още не е коментирала официално появилите си информации.
Engels
27 Юни 2018 01:52
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Мъск е създал експериментално частно училище.
В него учат синовете на предприемача, както и деца на служители на Space X.

Илон Мъск има тайно училище със специален подбор на ученици, което се намира извън централата на SpaceX в Калифорния, пише Ars Technica.
Експерименталното неправителствено училище Ad Astra обучава синовете на Мъск заедно с деца на служители на Space X и няколко други от областта, като това се случва още от 2014 г., допълва CNBC.

Мъск създава Ad Astra, за да осигури на петима си синове образование, което надхвърля „традиционните училищни метрики по всички ключови предмети чрез уникално учене, базирано на опита“, сочи документ, подаден към властите.

"Просто не виждам обикновените училища да правят нещата, които смятам, че трябва да бъдат направени“, коментира Мъск пред китайска телевизия през 2015 г. „Затова си помислих, добре, нека видим какво можем да направим. Може би ще е по-добре да създадем училище.“
Според Ars Technica децата на възраст между 7 и 14 години работят заедно в екипи по теми, избрани от самите тях, с малко официални задачи и никакви класове. Учениците можат да избират да не учат предметите, които не харесват. Особено се набляга на математиката, наука, инженерните въпроси и етиката – за сметка на езици, музика и спортове, посочва Ars Technica. А всичко – от обучението до лаптопите Mac, използвани от децата, се финансира от Мъск.

Ars Technica твърди, че близо 400 семейства са кандидатствали през 2017 г., но училището има само около 50 ученици и десетина отворени места по всяко време.

Рано е обаче да се каже колко ефективно е необичайното обучение.
Engels
28 Юни 2018 18:40
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Пикапът на Tesla ще да пакрира самостоятелно.
Стандартното оборудване на пикапа на Tesla ще включва двумоторна електрическа силова установка с много висок въртящ момент и специално окачване, което динамично ще се адаптира към товара. Това разкри шефът на американската компания Илон Мъск в акаунта си в Twitter.

В допълнение ще има нова система за закрепване на вратата на товарната платформа и тя също така ще може да се спуска до земята.

Пикапът ще паркира самостоятелно и ще получи набор от камери със зрителен обзор от 360 градуса.

Информацията, че Tesla ще пусне електрически пикап, се появи през декември 2017 г. Това беше потвърдено от самия Маск в отговор на въпрос от потребител в Twitter.

Точната дата не бе посочена, но бе съобщено, че това ще стане след пускането в серийно производство на компактния кросоувър Модел Y, който по предварителна информация ще дебютира през март следващата година.

Ранна скица на пикапа американският производител на електрически автомобили показа по време на представянето на камиона Semi. На фигурата бе изобразен гигантски камион, в задната част на която е поставена друга кола.
Engels
01 Юли 2018 09:20
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla иска по още $2500 от поръчалите Model 3
Ново предложение получиха кандидатите за електромобили Tesla Model 3, които вече са платили депозит от 1000 долара на компанията на Илон Мъск, но все още не разполагат с колите си. Сега Tesla им иска по още 2500 долара, за да потвърдят поръчката, съобщи WCCFTech.

Електромобилът Model 3, представен през 2016 г., предизвика огромен интерес сред американците. Tesla успя да привлече стотици хиляди предварителни поръчки срещу депозит от купувачите в размер на 1000 долара.

Tesla обаче така и не съумява да достигне планираните обеми на производство на Model 3 и ентусиазмът на потенциалните й клиенти започна да угасва. Към април 2018 г. компанията е изпълнила само 23% от предварителните поръчки. Мнозина се отказаха от поръчките и поискаха от Tesla да им върне парите.
Но ето, че тази седмица Илон Мъск излезе с нова оферта към най-търпеливите купувачи. Той им предложи да потвърдят резервирането на Model 3, като платят еднократно по 2500 долара.

За разлика от предишния депозит от 1000 долара, който можеше да се изиска обратно, ако клиентът се откаже от покупката на Model 3, то сегашните 2500 долара не подлежат на връщане.

От друга страна, потвърждаването на поръчката дава на купувачите възможност да изберат цвят на колата си и някои други опции.

Дали новата схема на Илон Мъск ще даде резултат е рано да се каже, но ако тя проработи сред клиентите, Tesla ще съумее да привлече солидни средства в момент, когато изпитва сериозни трудности от производствен и финансов характер.
Engels
01 Юли 2018 09:23
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
SpaceX прати AI робот в космоса заедно с Falcon 9
Робот с изкуствен интелект отпътува към Международната космическа станция на борда на ракетата Falcon 9, изстреляна от авиобазата Кейп Канаверал, щата Флорида, от компанията SpaceX заедно с товарната капсула Dragon.

Роботът-помощник CIMON (Crew Interactive Mobile Companion) е създаден от Airbus и в него е вградена система за изкуствен интелект Watson AI, разработка на IBM. Умната машина ще общува с членовете на екипа на МКС и ще позволи да бъдат тествани възможностите на изкуствения интелект в космоса.

CIMON изглежда като балон с вграден екран. Тежи пет килограма и е снабден с 14 вентилатора за придвижване в станцията в условия на безтеглевност. На екрана на робота ще се показва различна полезна информация, предвиден е и интерфейс с анимирано лице.
Добави мнение   Мнения:152 « Предишна Страница 8 от 8 6 7 8