Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Илон Мъск
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:152 « Предишна Страница 7 от 8 5 6 7 8 Следваща
Engels
16 Май 2018 00:00
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla прави още една стъпка към първия си чуждестранен завод
Компанията на Илон Мъск е регистрирала ново дружество в Шанхай, на което е едноличен собственик
С регистрацията на компания в Китай американският производител на електрически автомобили Tesla се готви да изгради своя първи чуждестранен автомобилен завод - в Шанхай. Според данни на китайското правителство дъщерното дружество на Tesla в Хонконг е единственият собственик на новорегистрираната компания – ключов сигнал, че Tesla възнамерява да работи в Китай без досега традиционния местен партньор в съвместно предприятие, предава Bloomberg.
Новата компания с име Tesla Shanghai Co Ltd ще има седалище в индустриалната зона Пудон. Нито Tesla, нито местните власти на Шанхай са коментирали регистрацията на новата компания. По време на конферентния разговор с анализаторите в началото на май изпълнителният директор на американския производител Илон Мъск обяви, че е подал подобни документи.

Некитайски автомобилни производители в момента изграждат автомобили с местни партньори, за да заобиколят иначе дължимото мито в размер на 25%. Поне досега Tesla отказваше да поеме по този път – заради опасения за технологичния трансфер. Оттогава САЩ засилено упражняваха натиск над китайската страна с цел да смекчат правилата за създаване на съвместни дружества.

Още през миналата година Wall Street Journal писа за постигнато споразумение за строежа на завод в Шанхай. Формално обявяване се очакваше до края на годината, пишеше в материала на изданието. Очевидно обаче бюрократични препятствия са забавили вземането на решение за допускане на заводи, изцяло собственост на чуждестранни инвеститори.

Анализатори очакват, че на концерна ще му трябват поне три години, преди да може да стартира производството си в Китай. Най-големият проблем ще е създаването на китайска верига за доставки.

Китай вече се превърна в нишов външен пазар за Tesla. Внесените от САЩ автомобили се продават в големи градове, като Пекин и Шанхай. Пекин залага напълно на налагането на електромобилите на пазара и цели през 2025 г. продажбите да минат 7 млн. броя. С евентуално производство в Китай Tesla може значително да увеличи своя пазарен дял там.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Engels
Туткалчев
16 Май 2018 00:24
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
May 10
A Tesla Model S crashed and caught fire in Fort Lauderdale, Florida, killing two teenage males and sending a third to the hospital.
The National Transportation Safety Board is opening an investigation, which it said will likely focus on the electric vehicle battery fire.

https://www.cnbc.com/2018/05/09/two-florida-teenagers-killed-in-tesla-crash.html

May 14
After a second Tesla car accident made headlines in a week, the business magnate has hit out over the news coverage in comparison to gas-powered cars.
The latest crash involved a Model S crashing into a truck stopped at a red light in Utah, with the driver escaping with a broken ankle.
https://www.standard.co.uk/news/world/elon-musk-slams-media-coverage-on-tesla-car-crashes-a3839286.html

Engels
17 Май 2018 18:07
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla ускорява производството на Model 3


Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че производството на ключовия седан Model 3 вероятно ще бъде увеличено с по 500 превозни средства на ден тази седмица, пише автомобилният уебсайт Electrek, цитиран от Ройтерс.
Това означа около 3500 броя Model 3 седмично, което пък е малко над седмичния темп на продукция от 2270 коли, достигнат в последната седмица на април.
По-рано този месец Tesla заяви, че целта за производството на Model 3 се запазва, като след около 2 месеца се очаква тя да е около 5000 автомобила седмично.

Мъск заяви във вторник, че ако някой знае някакви специфични пречки, които биха попречили на производителя на електромобили да постигне заложения темп на производство, трябва да се обърне към него тази седмица, сочи имейл на Мъск към служителите.

Tesla не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

Новината идва само ден след като Мъск заяви, че Telsa преживява реорганизация, докато се бори с производствените си проблеми, напускания на директори и скорошните катастрофи с електромобили.

Tesla бързо ще наеме хора, за да запълни празните ключови позиции, „за да подкрепи производството на Model 3 и разработката на бъдещи продукти“, обясни Мъск в понеделник.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Engels
Engels
19 Май 2018 13:21
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Превозът със свръхзвуковия тунел на Мъск ще струва само долар
Милиардерът предприемач Илон Мъск разкри подробности относно плановете на неговата Boring Company да създаде масово използвани транзитни тунели под Лос Анджелис.

Главният изпълнителен директор на Boring Company направи изявление заедно със Стивън Дейвис, бивш инженер на SpaceX и лидер проекти в Boring Company, в което посочи, че цената за превоз с т.нар. Loop система ще е 1 долар. Тя ще превозва хора от централните части на Лос Анджелис към международното летище на града – разстояние от близо 18 километра, за осем минути.

Концептуални изображения на проекта показват как пътниците ще се придвижват от повърхността до подземното съоръжение, а след това ще се придвижват през мрежа от свързани помежду си тунели.

По думите на Мъск това е „почти като автономно метро, автомобилна система на множество нива..., която струва един долар“.
Илон Мъск също така е главен изпълнителен директор на компанията за електромобили Tesla и на космическата компания SpaceX.

Той увери хората в публиката, че проектът няма да е шумен и ще намали значително трафика.

"В сравнение с летящите коли, тук не трябва да се притеснявате за лошото време, не можете да го видите, не можете да го почувствате, не разделяте хората в платна и ние смятаме, че можем да го направим наистина забавно“, коментира Мъск.

Но проектът на Boring Company се сблъска с редица критики от представители на местната общност. Две групи от определени квартали в Лос Анджелис се противят на даването на разрешение за създаването на тунела, отправяйки правни искове.

Самият Мъск е остро критикуван след последното обявяване на финансовите резултати на Tesla за първото тримесечие, след като нарече част от въпросите на анализаторите „скучни“. Някои инвеститори са притеснени колко средства харчи автомобилната компания и поставиха въпроса дали тя се нуждае от набирането на още капитал.
Majorov
20 Май 2018 21:39
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Engels
19 Май 2018 13:21
Мнения: 8,866
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Превозът със свръхзвуковия тунел на Мъск ще ( ) струва само долар


Ключовата думичка е ЩЕ !
Човека каза ЩЕ] видим.
Тати каза ЩЕми купи колело.
Бензиня ЩЕ е без пари.
Тока ЩЕ е безплатен.
През 80 години ЩЕ живеем при комунизъма.
В Съюза ШЕ живеем с бладодат и блаженство.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Majorov
Engels
24 Май 2018 23:39
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Илон Мъск обясни как Tesla може да фалира

В отговор на настойчивите питания кога Tesla ще започне масови доставки на „народния“ електромобил Model 3 с цена 35 000 долара, Илон Мъск призна, че това не може да стане в момента.
„При производството първо трябва да достигнете планирания обем и след това да „изгладите“ потока, за да постигнете целевите разходи. Доставки на Model 3 на минимална цена сега ще доведат до това, че Tesla ще загуби пари и ще умре“, поясни Мъск.
По неговите думи, необходими са от три до шест месеца доставки по 5 хиляди модела седмично, за да може Tesla да продава масово коли по $35 000 и да оживее. Т.е., ако Model 3 излезе на масовия пазар по-рано, Tesla я очаква крах, недвусмислен е в публикацията си в Twitter Илон Мъск.

Model 3 беше представен през март 2016 г. като първият електромобил на Tesla за масовия пазар. Към август 2017 г. предварителните поръчки на модела превишиха 450 хиляди, като клиентите се редяха на опашка, за да предплатят по $1000 за бъдещата си придобивка.

Tesla достави едва 1764 електромобила на техните собственици през 2017 г. Няколко пъти компанията променяше планираните срокове и обеми на производство, отлагайки масовото пускане на Model 3. Наскоро компанията съобщи на чакащите клиенти, които са най-напред в опашката, че доставките се отлагат от юни за юли.

Според публикация в Wired, постоянните отсрочки на Model 3 са продиктувани от това, че Tesla очаква общият брой продадени нейни машини в САЩ да достигне 200 хиляди. При подобен обем на продадените возила с ниски и нулеви вредни емисии, всеки производител в САЩ ще получи държавна помощ – купувачите на тези машини ще могат да разчитат на данъчно облекчение в размер на $7500, което е допълнителен стимул за покупка на електромобил.

Несъмнено, Tesla се надява подобно данъчно облекчение да сработи при продажбите на нейните премиум модели и компанията да постигне бленуваните обеми от 5000 електромобила седмично, което ще й позволи да пусне и масовото производство на ценово-достъпния Model 3.
Majorov
25 Май 2018 00:43
Мнения: 10,360
От: Slovakia

Engels
24 Май 2018 23:39
Мнения: 8,870
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Илон Мъск обясни как Tesla може да фалира

В отговор на настойчивите питания кога Tesla ще започне масови доставки на „народния“ електромобил Model 3 с цена 35 000 долара, Илон Мъск призна, че това не може да стане в момента.
„При производството първо трябва да достигнете планирания обем и след това да „изгладите“ потока, за да постигнете целевите разходи. Доставки на Model 3 на минимална цена сега ще доведат до това, че Tesla ще загуби пари и ще умре“, поясни Мъск.
По неговите думи, необходими са от три до шест месеца доставки по 5 хиляди модела седмично, за да може Tesla да продава масово коли по $35 000 и да оживее. Т.е., ако Model 3 излезе на масовия пазар по-рано, Tesla я очаква крах, недвусмислен е в публикацията си в Twitter Илон Мъск.


Мъка....
А аз така искренно вярвах в НЕВИДИМАТА РЪКА НА ПАЗАРЯ ....
Оказа се че ПАЗАРЯ са Празни приказки .
Majorov
25 Май 2018 00:45
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Според публикация в Wired, постоянните отсрочки на Model 3 са продиктувани от това, че Tesla очаква общият брой продадени нейни машини в САЩ да достигне 200 хиляди. При подобен обем на продадените возила с ниски и нулеви вредни емисии, всеки производител в САЩ ще получи държавна помощ – купувачите на тези машини ще могат да разчитат на данъчно облекчение в размер на $7500, което е допълнителен стимул за покупка на електромобил.

Несъмнено, Tesla се надява подобно данъчно облекчение да сработи при продажбите на нейните премиум модели и компанията да постигне бленуваните обеми от 5000 електромобила седмично, което ще й позволи да пусне и масовото производство на ценово-достъпния Model 3.


Ясно... Гуд Бай ПАЗАР...
ДАНЪКОПЛАТЕЦА - глупак плаща играчките на Богатите...
ПлесNick
25 Май 2018 05:37
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Engels
12 Апр 2017 07:42

Малко след като започна да търгува акциите си на стоковата борса,


На стоковата, казваш! А теслите сигур на фондовата борса ги продава - на негова си сергия, кат от време на време ги пръска с водица, та да им лъщят ламарините!
Engels
27 Май 2018 01:20
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla Model Y дебютира през март следващата година
Шефът на Tesla Илон Мъск съобщи в акаунта си в Tweeter датата на дебюта на новия кросоувър Model Y.
Отговаряйки на въпрос на потребители, той каза, че моделът ще бъде официално представен през март 2019 г. Той подчерта, че дебютът ще се състои в периода от край на настоящата година до втората четвърт на 2019 г., но най-вероятно на 15 март. Преди време Мъск каза, че представянето на модела може би ще се отложи за 2020 г.
Tesla Model Y е компактен кросоувър, чиито врати са от типа "крила на чайка", подобни на тези при Model X. Освен това автомобилът може да се похвали с подобрен автопилот, управляващ се от мощен компютър, чиято производителност е 40 пъти по-голяма от тези в настоящите модели на компанията.

Както се знае, наскоро Tesla изнесе повече подробности за двумоторната версия на Model 3, която ще получи две модификации: Dual Motor AWD и Performance. Последната се очаква да бъде конкурент на седана BMW M3.
Engels
27 Май 2018 01:31
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
На стоковата, казваш! А теслите сигур на фондовата борса ги продава - на негова си сергия, кат от време на време ги пръска с водица, та да им лъщят ламарините!

Не се бъзикай с джурналята, при това от икономически сайт.
http://www.economy.bg/marketing/view/27855/Tesla-задмина-GM-като-най-ценна-американска-марка
ПлесNick
28 Май 2018 21:06
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Енгелс,
ма верно за тия от Икономи.бг stock exchange e стокова, а не ФОНДОВА борса! Божее! Нема да се очудя ако утре напишат нещо и за комодитната борса - едва ли знаят що е commodities exchange! Спомням си някога, в първите му години в-к ПАРИ, Прокопиев и Ф.Харманджиев му беха репортерчета, Евгени Петров главен, на хартията го бяха докарали като FT,цветът и бе salmon pink, но това не им пречеше на страниците с котировките да дават (от Чикагската стокова борса) цените на СВИНСКО ШКЕМБЕ! Преводачите на вестника явно не са знаели, че под pork bellies трябва да разбират БЕКОН!
Engels
30 Май 2018 03:26
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla Model 3 записа рекорден пробег и... се счупи
Американският видеоблогър Шон Мичел и партньорът му Ерик Стрейт поставиха рекорд, като изминаха 975 км с едно зареждане с Tesla Model 3. По този начин те подобриха предишното постижение, отново дело на Мичел, с цели 146 км. Официалният пробег на електромобила е 499 км., съобщи Automedia.bg.

Не всичко обаче мина гладко. Акумулаторът на Model 3, който е с капацитет 75 кВт/ч, се разреди още при достигането на 66 кВт/ч. С това проблемите не свършиха и след края на пробега електромобилът престана да се зарежда – 12-часовият престой на станцията Supercharger не даде никакъв резултат и се наложи колата да бъде закаран в сервизен център на Tesla.
Трябва да се отбележи, че рекордният пробег бе достигнат в условия, които са доста далеч от реалните. Мичел и Стрейт избраха маршрут с дължина 1 миля, по който въртяха със скорост между 32 и 48 км/ч в продължение на 32 часа. Те са спирали само за тоалетна, а храната и напитките са им подавани в движение. Заради изключения климатик температурата в салона на моменти е достигала 42 градуса по Целзий.

В същото време Tesla Model 3 за първи път катастрофира на територията на Европа. Инцидентът се е случил в Гърция, като колата се е движила на автопилот. За щастие, няма пострадали при катастрофата.

Според шофьора, при активирането на безпилотния режим колата е направила неочакван завой надясно. Водачът е поел незабавно управлението, но въпреки това електромобилът се е блъснал в ограждение край пътя, като е пострадал сериозно.

„Движих се с разрешените 120 км/ч, като пътят беше сух и добре осветен. Около мен нямаше други коли, така че маневрата ме изненада напълно, още повече, че лявата ми ръка през цялото време беше на волана”, обясни шофьорът на електромобила.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Engels
Ганий
30 Май 2018 15:44
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
Тцъ, тцъ, тцъ...
Тоя Мъск почна да атакува представителите на Властта...

Tesla in Autopilot mode crashes into California police car

https://www.msn.com/en-us/money/companies/tesla-in-autopilot-mode-crashes-into-california-police-car/ar-AAxZYLB?ocid=spartanntp
Engels
31 Май 2018 08:45
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla in Autopilot mode crashes into California police car

Engels
04 Юни 2018 04:18
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla се подготвя за продажба?
Анализаторите са категорични, че при сегашния темп, с който губи пари, компанията ще трябва да набере поне 2 милиарда долара до края на тази година, за да не банкрутира. Експертите на Goldman Sachs дори настояват, че това число е силно занижено. Ако се отчетат обявените нови модели като Model Y и следващия Roadster, и нуждата от рефинансиране на стари дългове, тогава необходимата на Tesla сума клони към 10 милиарда долара през следващите две и половина години.

Дори пословично оптимистичният Илон Мъск започна да показва нерви и на една пресконференция в началото на май нарече въпросите за финансовото състояние "скучни", а един анализатор, който го попита за евентуалното привличане на нови средства, бе окачествен пред всички като "досадна дървена глава".

Според The Economist моментът изглежда идеален за продажба на компанията - особено ако спадът в цените на акциите й продължи още малко, защото доскоро тя бе твърде скъпо оценена (все още пазарната й капитализация е по-голяма от тази на Ford).

Големият въпрос според изданието е кой би бил този нов собственик. Преди време интерес имаше един от големите германски автомобилни производители - но тогава скокът в цените на акциите прекрати разговорите в зародиш, а днес германците вече имат свои собствени електрически модели. Някой по-масов производител, който все още изостава с електрическото задвижване, ще е по-реален кандидат - The Economist дори споменава Fiat-Chrysler. Този петък шефът й Серджо Маркионе обяви, че бъдещето на Fiat ще е в малките електрически модели. Подобен съюз ще е добре дошъл и за Tesla, защото най-после ще й даде производствените мощности и know-how, за да произведе 450-те хиляди бройки от Model 3, за които е приела депозити.

Друг вариант според изданието е компания от технологичния сектор. В миналото Apple имаше интерес към Tesla, после реши сама да разработва автомобили, а накрая се отказа от този план. Waymo, поделението за автономно управление на Google, също би могло да извлече ползи от компанията на Мъск.

Същото се отнася и до китайските технологични колоси. Интернет гигантът Tencent дори има 5% дял в Tesla. Но и той, и Baidu са основни инвеститори в NIO, китайския конкурент на Tesla. Японската SoftBank също разполага с излишък от пари, които се стреми да инвестира основно в нови технологии. Конгломератът има дялове в платформи за споделено пътуване като Uber и Didi, така че Tesla би била полезна добавка.

А може би, намеква The Economist, планът на Илон Мъск е съвсем друг. Той неведнъж е признавал, че предпочита компанията да е изцяло под негов контрол, без нуждата да се съобразява с външни инвеститори. В момента Мъск има 19,9% от акциите, T. Rowe Price Associates държат 9,25%, Fidelity Management & Research има 8,25%, следват Baillie Gifford & Co (7,56%), Tencent Holdings (4,94%), The Vanguard Group (4,14%) и различни други по-дребни акционери.

Ако акциите поевтинеят в достатъчна степен, Мъск би могъл да ги откупи, примерно чрез своята компания за ракети SpaceX. Но това би означавало да опълчи всички акули от Wall Street срещу себе си.
Engels
06 Юни 2018 23:13
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Каква е реалната цена на Tesla Model 3
От всяка продадена бройка компанията на Мъск печели най-малко 7000 долара
Широко разспространено е мнението, че Tesla произвежда електрически автомобили на загуба, особено що се касае за новия Model 3. Ако се вярва на публикацията на WirtschaftsWoche обаче, това съвсем не е така. Инженери от компанията разказват пред изданието, че една "тройка" излиза на производителя 28 000 долара - 10 000 за производствени разходи и 18 000 за материали и други разходи.
По този начин производителят печели минимум 7 хиляди долара от една бройка. Както се знае базовият Model 3 струва 35 000 долара, но все още не е на пазара, защото производството му трябва да започне следващата година. Задега най-евтината версия на модела е Tesla Model 3 Long Range за 49 000 долара, плюс Tesla Model 3 Long Range AWD и Tesla Model 3 Performance съответно за 54 000 и 78 000 долара.

Как Tesla е успяла да направи производството на "тройката" толкова изгодно със сигурност не е ясно, но вероятно отговорът се крие в спада на цената на кобалта, който е важен и скъп компонент, съставна част от литиево-йонните батерии. Според съобщенията в медиите, Tesla и Panasonic са разработили метод, който позволява да се икономисат до 75% от кобалта при производството на батерии. Ако това е така, компанията наистина е успяла да намали разходите и да увеличи приходите.

"Ако Tesla успee да достигне ниво на производство на Model 3 от 10 000 бройки на седмица, този модел ще има значителен положителен принос за доходите ", казва служител на компанията пред изданието. Според независими експерти обаче, всъщност Tesla печели малко от Model 3. Необходимо е да се вземат предвид разходите за транспорт, поддръжка и значителни инвестиции в разширяването и модернизацията на производството, което в момента се прави много активно.
Engels
07 Юни 2018 22:18
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla ще предлага безплатно тестова версия на автопилот
В момента купувачите на нови модели плащат за системата по $5000
Tesla променя стратегията си относно системата за автоматично управление на своите електромобили, стана ясно тази седмица от изявление на шефа на компанията Илон Мъск на среща с акционерите, за която съобщава The Verge.

След няколко месеца Tesla ще започне да предлага тестова версия на автопилота за своите електромобили напълно безплатно. Засега обаче не е ясно каква ще бъде продължителността на безплатните тестове и дали ще има ограничения във функционалността на автопилота.
В момента, за да инсталират последната версия на системата за автоматично управление, купувачите на нови електромобили Tesla трябва да платят 5000 долара. За клиенти на компанията, които искат да добавят автопилот към вече купените електромобили, цената е 1000 долара.

Илон Мъск признава, че системата за автопилот на Tesla се нуждае от доработки, но същевременно е недоволен от медиите, които отделят голямо внимание на всеки инцидент с електромобил на компанията. Последният такъв случай бе врязването на автопилотируема Tesla в полицейска кола.

Междувременно, на срещата с акционерите Илон Мъск съобщи, че пълномащабното производство на базовия Model 3 с цена от 35 хиляди долара ще започне през първото тримесечие на 2019 г. Компанията все още не може да постигне желания ритъм на производство, за да изпълни в срок предварителните поръчки.
67
07 Юни 2018 22:22
Мнения: 7,197
От: Benin
Engels, тук нещо Теслата я удари теслА. Една четвърт от монреалските заявки за Модел 3 са анулирани.
"Tesla : près d'un quart des réservations de Modèle 3 ont été annulées"
Натисни тук
http://auto.lapresse.ca/actualites/tesla/201806/05/01-5184572-tesla-pres-dun-quart-des-reservations-de-modele-3-ont-ete-annulees.php
Engels
07 Юни 2018 22:52
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Engels, тук нещо Теслата я удари теслА. Една четвърт от монреалските заявки за Модел 3 са анулирани.

Така е.
Подозират Мъск, че съзнателно съсипва Тесла за да я изкупи на безценица.
Мъск не обича акционерните дружества, предпочита Тесла да стане като SpaceX.

Добави мнение   Мнения:152 « Предишна Страница 7 от 8 5 6 7 8 Следваща