Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За МВР "ловецът на бежанци" Динко е неизвестен извършител
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:37 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
анастаси сиров
14 Юли 2017 18:48
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
Динко,шофьорите,освен че са като ято,винаги крадат нафта.Сталин е казал,че с тях ще се оправя чак при комунизма.
анастаси сиров
14 Юли 2017 18:48
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: анастаси сиров
вила
14 Юли 2017 19:09
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
При булката беглец всеки министер на циганията е по-тъп от него и от предишния...Та,само цвък е еталон!
FuFighter
14 Юли 2017 19:30
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
за прокуратурата! иначе така е писано в НПК, така се води. Що не пишете "за парламента престъпник Н е неизвестен извършител"? Все пак те са го гласували...
sim4o
14 Юли 2017 19:32
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Не само за Динко се говори .. Прокуратурата наоследък се е превъзбудила май и се е емнала да произвежда новини .. :

.."Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!”, коментира Боршош...
Динко и Мирослав .. еднакви съдби .. лика и прилика - кат два стръка иглика ...
Дали някой не изълнва поръчки? Туй е въпросът !


sim4o
14 Юли 2017 19:38
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Иначе за поръчките, дето ги изпълняват май от прокуратурата и как по този начин се показват като юристи-идиоти .. освен Боршош сме писали и ние ..

Ето от форума:

Proculus
13 Юли 2017 20:33

sim4o
13 Юли 2017 18:49

Съдебните поражения на прокуратурата на годишна база са около 3%. Сигурно си плюят в пазвата прокурорите като чуят за този селски бек, кръстят се по три пъти и си викат да не им се пада делото на Динко, Динковица и хилядите знайни и незнайни Динковчета, които има във всяка паланка на територията на страната.
Aбсолютно е хубаво Прокуратурата да избягва поражения в съда .. ВСЯКА загуба на Прокуратурата по знакови дела, хвърля сянка върху държавността ..

Но пораженията в спора и с Динко бяха, до известна степен предизвестени .. Прокуратурата наистина застъпи невероятно малоумна теза ..

Да не сме голословни - ето още за чл.12 А , ей копирам как знаещи хора го обясняваха, обясняваха на държавното обвинение , ей и за тъпото идиотско бръщолевене на Прокуратурата:

Eто мнения, вече е имало дискусия ..:
"Не е общественоопасно деянието,.. е извършено за задържане на престъпник при условие, че не е било възможно да се задържи престъпника по друг начин.... ... ." Това пък е казано в Решение 15 от 17.III.1995 г. по н.д. 481/94 г., по което съдия докладчик е бил г-н Никола Филчев, който по-късно изкара и един седемгодишен мандат като главен прокурор.
.......
Според съда задържането на престъпник, въпреки сходството с неизбежната отбрана, съставлява самостоятелно обстоятелство, изключващо обществената опасност на деянието.
.. през 1997 г. .... парламентът добави в НК и специален текст – чл.12а, с който изрично изключи наказателната отговорност за вреди, причинени при задържането на престъпник, за да бъде предаден той на органите на властта.
.. се твърди, че той всъщност бил за оневиняване на полицейското насилие при арест на заподозрени за престъпления, но това далеч не е така.
Всъщност внимателният прочит на чл.12 а от НК сочи, че той изобщо не е приложим за полицейски арест, тъй като целта на задържането е посочена конкретно – нарушителят да бъде предаден на органите на властта. ...

И още съдебна практика доста преди Динко:


.."Тъй както при арест осъществен от органите на полицията на задържаните лица се поставят белезници , така и при граждански арест задържаните лица могат да бъдат вързани с подръчни средства , за да не избягат.
Това е така, защото обикновено гражданите не носят в себе си белезници, а и не може да се изисква от обикновените граждани да задържат лицата по начин различен от този, по-който го правят органите на реда..."Та прав си приятелю Proculus
13 Юли 2017 20:33

Сигурно си плюят в пазвата прокурорите като чуят за този селски бек, кръстят се по три пъти и си викат да не им се пада делото на Динко, Динковица и хилядите знайни и незнайни Динковчета, които има във всяка паланка на територията на страната.
То си е за плюене в пазвата ..
Хем трябва да има евроатлантиъм, толерантност , мигрантоприемане и либерални ценности , че и "Wir schaffen das " хем трябва и да се накажат , обвинят и да се изгради негативен имидж на Динко, и Динковица и хилядите найни и незнайни Динковчета ,на ксенофобите и популистите - хем в закона ясно написано и който обратното твърди - излиза да е соросоиден малоумен глупак и некадърен юрист..

И на тях - на соросоид-толерастите и на играещите по тяхната свирка не е лесно!


Боршош
Форума
Proculus
14 Юли 2017 22:06
Мнения: 1,304
От: Bulgaria
sim4o
14 Юли 2017 19:38
Sim4o, приятелю, благодаря, че си ме цитирал. Виждам за пореден път, че си прочел чл.12а от НК, явно си го и разбрал, защото си преминал и към съдебната практика по въпроса. Съвсем малко ти трябва, за да започнат прокурорите - идиоти да ти дишат праха. След това следват съдиите - идиоти и т.н. идиоти. След още няколко дена полюции на правни тематики във форума и от ЮФ на СУ ще те потърсят да ти връчат диплома.
sim4o
14 Юли 2017 22:39
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Proculus
14 Юли 2017 22:06
sim4o
14 Юли 2017 19:38
Sim4o, приятелю, благодаря, че си ме цитирал. Виждам за пореден път, че си прочел чл.12а от НК, явно си го и разбрал, защото си преминал и към съдебната практика по въпроса. Съвсем малко ти трябва, за да започнат прокурорите - идиоти да ти дишат праха. След това следват съдиите - идиоти и т.н. идиоти. След още няколко дена полюции на правни тематики във форума и от ЮФ на СУ ще те потърсят да ти връчат диплома.
Благодаря ти, брате мили за честта ..
Стига ми тази награда - твоето искрено мнение ..

Но явно нещо не си разбрал , въпреки любезно предоставените от мене линкове и препратки ..

1.Писаното за "случая Динко" не е от мене, а е от юристи .. Писано е не само за чл. 12А от НК, а и за чл. 279 от НК, за закона за МВР и т.н.
Хората са си взели изпитите и са им връчили диплома.. Моята заслуга бе, че го намерих и предоставих на форума (дал съм и линк - да се види по какъв повод)..
Ето примерно :
"Тезата,че в България не съществува понятие граждански арест не е вярна,а изказана от юристи ми се струва, че директно има някаква специфична цел . ... .изрично уреден институт на задържане на престъпник от лица, които нямат правомощия за това..."
е мнение на юрист ..
Мнението на Н.Филчев е същото , като моето .. (цитирам) ..
"Не е общественоопасно деянието, което .. е извършено за задържане на престъпник при условие, че не е било възможно да се задържи престъпника по друг начин.... ... ." Това пък е казано в Решение 15 ... по н.д. 481/94 г., по което съдия докладчик е бил г-н Никола Филчев,
така че и огромно мнозинство юристи, и обикновенни хора, и аз мислим еднакво .. така че- въпреки че ме ласкаят, твоите думи "Съвсем малко ти трябва, за да започнат прокурорите - идиоти да ти дишат праха. След това следват съдиите - идиоти и т.н. идиоти. .." не са съвсем верни .. не ми дишат праха прокурорите и съдиите - еднакво мислим с тях!


2.Прокуратурата наистина постъпи идиотски и май всички ние- българските данъкоплатци ще плащаме грешките и, но не мисля, че прокурорите са повсемесно идиоти .. да го повторя !
Писал съм - май не си разбрал, та се налага с лека досада да повторя ..
.. ..
"хем трябва да има евроатлантиъм, толерантност , мигрантоприемане и либерални ценности , че и "Wir schaffen das " , па трябва и да се накажат , обвинят и да се изгради негативен имидж на Динко, и Динковица и хилядите найни и незнайни Динковчета ,на ксенофобите и популистите - хем в закона ясно написано и който обратното твърди - излиза да е соросоиден малоумен глупак и некадърен юрист.."

Разбрано ли бе?
Не? .. нищо де, хората имаме различен интелект ..
Мирослав Боршош го каза днес - с малко по-други думи : "Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!”, коментира Боршош...
(почернил съм ключовите слова .."изпълни ..поръчка .." )

3.Та имало е поръчка май a ? "да се изгради негативен имидж на Динко, и Динковица и хилядите найни и незнайни Динковчета ,на ксенофобите и популистите.."
Eй и Боршош споменава такива работи ..
А идиотите май сме ние, не ли .. дето ще плащаме от джоба си за упражненията на Прокуратурата?

Ама пари - печелят се.. човек за едното име живей!

4.
Та прав си приятелю Proculus
13 Юли 2017 20:33бСигурно си плюят в пазвата прокурорите като чуят за този селски бек, кръстят се по три пъти и си викат да не им се пада делото на Динко, Динковица и хилядите знайни и незнайни Динковчета, които има във всяка паланка на територията на страната.

То си е за плюене в пазвата .. хем законът го знаят хората и им е ясно кой прав - кой крив .. хем трябва да има политкоректност , "елате хиляди младежи - Европа е ваш нов дом" , Wir schaffen das и на Динко Динковица и хилядите знайни и незнайни Динковчета, които има във всяка паланка на територията на страната трябва да им се повдигат обвинения и гръмко да се обявяват ..

И сигурно си викат прокурорите , па и журналистите .."Отче, нека ме отмине тази горчива чаша" ..и както и ти си написал "кръстят се по три пъти и си викат да не им се пада делото..", ама то делото на евроатлантизма и либералните свободи искат жертви..

Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sim4o
Proculus
14 Юли 2017 22:51
Мнения: 1,304
От: Bulgaria

sim4o
14 Юли 2017 22:39
Идея нямам с кой точно спориш виртуално на тема "граждански арест". По актуалния случай с понабития динков служител, доколкото успявам да проследя информацията, няма намеса на прокуратурата, поради което не мога и да разбера защо я замесваш. По кое дело е оправдан Динко, може ли да дадеш линк? Гледам, че по другата тема си писал за оправдаване на тоз герой, а не откривам в нета инфо по въпроса.
AzUrAL
14 Юли 2017 23:01
Мнения: 4,451
От: Bulgaria
При положение, че тоя най редовно си виси в щатите, какво да му направят нашите? За щатите е напълно приемлив тоя бизнесмен.
sim4o
14 Юли 2017 23:09
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Proculus
14 Юли 2017 22:51
sim4o
14 Юли 2017 22:39

Идея нямам с кой точно спориш виртуално на тема "граждански арест"
Извадките са от форуми и не споря с никого за "граждански арест" ..
А и какво има да се спори?

Нещата са кристално ясни - всеки, не само има право, да задържи нарушител (в случая - нарушител на границата) даже и вързвайки го .. а и съгласно закона за МВР е ДЛЪЖЕН да окаже, наспорти силите си съдействие на закона ...

Та с КОГО да споря?? Имаше една статия в СЕГА .. цитирал съм конкретни извадки от нея - и съм ги допълнил, подкрепил и коментирал ..

Иначе съм дал линкове .. примерно в онази тема е линкът е към форума с юридическите мнения , там пък (в юридическия форум) има май даже и протоколи от Динковите съдебни заседания, там е и решението на съда ..

2.За случая с крадената нафта (или не е крадена?? ) и набития шофьор (или не е набит ??) бих дал точно , много по-подробно и конкретно мнение, след като получа повече данни .. Прокуратурата, наказанията и т.н. БЯХА СПОМЕНАТИ в дискусията .. това ми даде повод да коментирам конкретно мнение ..

3.За становището ми - че спрямо Динко, Динковица , Перата и разните други динковчета от села и паланки се изгражда негативен образ , правят се провокации и се изпълняват журналистично - съдебни поръчки .. .. нямам преки доказателства .. а само косвени.. не знам и дали съм прав - ще ми се да получа и още приятелски мнения .. може пък и да се заблуждавам ..
Ето защо - цитирам Боршош и неговото споменаване "изпълнение .. на поръчки" и цитирам КАК ВЕЧЕ ЕДИН ПЪТ се писа едно ..а в съда - се оказа друго ..
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sim4o
Уилт
14 Юли 2017 23:15
Мнения: 6,053
От: Bulgaria
Битият служител работел от 5 години за по 20 лева на ден.
А дали е законно назначен?
Proculus
14 Юли 2017 23:24
Мнения: 1,304
От: Bulgaria

sim4o
14 Юли 2017 23:09
Не намирам информация за оправдаване на Динко, дори и инфо да му е внесено дело в съда. Предполагам имаш предвид оправдателна присъда на Районен съд Бургас за Перата - http://212.122.172.41:8888/LegalActs/2017/N/03.01-15/0570f516_94630717.htm Това са мотивите, не се коментира чл.12а от НК, а недоказаност на тезата, че Низамов е връзвал пострадалите. Те, от друга страна, сметнали Перата и сие за полицаи и се съгласили да им бъдат поставени свински опашки, интересно на какъв език са комуникирали двете групи. Малко са странни мотивите и ще ми е интересно някой от юристите във форума - Жана, deneb или друг от юристите да се изкажат. Влязла в сила присъда няма и по този случай.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Proculus
тупан темно
14 Юли 2017 23:28
Мнения: 2,797
От: Bulgaria
А въобще на какво основание се е сезирала прокуратурата, след като няма оплакване от бития? Че то всеки може да се хвали, че е бил два тупаника на този и онзи, за всеки такъв случай ли ще се образува досъдебно производство?
FataMorgana
14 Юли 2017 23:41
Мнения: 337
От: Bulgaria
Ами, не се е сезирала. От вчера няколко човека тук обясняваме точно защо не е и защо не трябва да го прави, но други /все така упорито/ я намесват по непонятни причини...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: FataMorgana
ddantgwyn
15 Юли 2017 00:50
Мнения: 8,551
От: Bulgaria
@sim4o
14 Юли 2017 19:38
.."Тъй както при арест осъществен от органите на полицията на задържаните лица се поставят белезници , така и при граждански арест задържаните лица могат да бъдат вързани с подръчни средства , за да не избягат.
Това е така, защото обикновено гражданите не носят в себе си белезници, а и не може да се изисква от обикновените граждани да задържат лицата по начин различен от този, по-който го правят органите на реда..."

Ако този текст е автентичен, то неговите автори трябва да бъдат публично поругани по очевадни причини.
тупан темно
15 Юли 2017 04:10
Мнения: 2,797
От: Bulgaria
FataMorgana 14 Юли 2017 23:41
Ами, не се е сезирала

Моя е грешката. Не била прокуратурата, а МВР, заради получен сигнал на тел. 112. Ама нямало нито очевидци, нито жертва. И какво тогава очаква авторът на статията от МВР? В случая най- много да изгори този, дето е подал "фалшив" сигнал до 112. Ама и това няма да стане.
teqilatabg
15 Юли 2017 06:43
Мнения: 19
От: Norway
Крайно време е медиите да спрат да се занимават с този неграмотен простак , също и с онзи пернатия.
Заради приказки и снимки по медиите ги правят известни герои в кавички.
Почнете да пишете нещо и за Баце Генчо, че и той да стане известен за месец
Бобърче
15 Юли 2017 07:19
Мнения: 3,849
От: Bermuda
Крайно време е медиите да спрат да се занимават с този неграмотен простак , също и с онзи пернатия.

Ядец.
Коментара ти удря на камък.
Фейсбук е пълен с информация за тях и текат кипящи коментари.
Ако медиите се дистанцират от тези двамата, то ще заприличат на щрауса, вирнатия задник и главата в пясъка.
taidzi
15 Юли 2017 08:41
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
дори Динко да е", отбеляза Радев.

Тоя Радев вярно ли е толкова тъп?
Proculus
15 Юли 2017 08:49
Мнения: 1,304
От: Bulgaria
Тоя Радев вярно ли е толкова тъп?
Това следва от изказването му. Военните нямат място в МВР.
Добави мнение   Мнения:37 Страница 1 от 2 1 2 Следваща