Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Откъс от книга на Габриеле Куби, публикуван в "Християнство и култура", 2015 г.
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:103 « Предишна Страница 5 от 6 3 4 5 6 Следваща
Minderbinder
08 Фев 2018 10:14
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
Че кво им е лявото на Корни и Кирчо? Биографиите ли, възгледите, декствията или виждането им за света?

Това не е отговор. Въпросът беше 'какво ѝ е на Нинова дясното'. Биографията я остави, разкажи за възгледите и виждането за света, макар че ляво или дясно се определя от полтическата дейност преди всичко, а не от това къде учи детето ти.
Кайзер Созе
08 Фев 2018 10:14
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Затваряш очи и вижещдаш как райските порти се отварят а лампичката осветява рафтовете с пармезан и банани. Силата да буде с теб, Барми, ранътъ прай борбътъ. Амен. Но не забравяй и трипоастовият гъзпапир в битката с Империята на Злото.
Памфуций
08 Фев 2018 10:16
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
За мен по отношение на свободи и равенство пред закона няма "ляво" и "дясно".
Minderbinder
08 Фев 2018 10:21
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
по отношение на свободи и равенство пред закона няма "ляво" и "дясно".

Както добре знаеш, това са категории от политическото пространство.
Дорис
08 Фев 2018 10:27
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Затваряш очи и вижещдаш как райските порти се отварят а лампичката осветява рафтовете с пармезан и банани. Силата да буде с теб, Барми, ранътъ прай борбътъ. Амен. Но не забравяй и трипоастовият гъзпапир в битката с Империята на Злото.


Копнах, зачеркнах скверното отверствие и тогава прочетох.Бармалей
08 Фев 2018 10:29
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
Както добре знаеш, това са категории от политическото пространство.

Тая тема - за "лявото" и "дясното" - съвсем не е въпрос на политики... Ама не ми се задълбава...
Като почнеш още ут посоката на ДНК... преминеш през въпроса - защо завоите са повече десни от колкото леви... и стигнеш до "здрависването"...
Тъй, че "лявото" и "дясното" не са думи да обозначат място, а вехи (ей, че гу знам църковно-славянския* ) около които се върти цялото мироздание...
Амъ - тури му пепел... Нийе нито мястото... нито времето...
*Някои твърдят, че бил руски тоя език
Кайзер Созе
08 Фев 2018 10:31
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Лявото заявява че обществените отношения не отговарят на техническият прогрес и предлага визия за един нов свят по-добър за осемдесетте процента. Заявява бъдеще. Дясното твърди че светът вече е бил добър и връщането е завръщане в рая. Заявява въобразено минало и претенцията за двайсетте процента, Какъв е новият свят на Корнелия? В най-добрия случай лесно постижимо всеобщо щастие-ако раздават литий или продукт от Колумбия през здравната
Minderbinder
08 Фев 2018 10:33
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
Бармалей
08 Фев 2018 10:29

Безсмислено разводняване на темата. Флуд.
Бармалей
08 Фев 2018 10:35
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
Безсмислено разводняване на темата. Флуд.

Нали написах - не му е нито мястото нито времето????????????
Четеш ли до края
Ведбал
08 Фев 2018 14:34
Мнения: 315
От: Andorra
Според социологическите проучвания срещу Истанбулската конвенция са най-вече ДСПП, в съотношение около 95%:5%.
Minderbinder
08 Фев 2018 16:35
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
Нали написах - не му е нито мястото нито времето????????????

Ми тогава защо си се изходил ?
Памфуций
08 Фев 2018 16:41
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Както добре знаеш, това са категории от политическото пространство.

Кои - равенството пред закона и правата ли? Мислех, че има консенсус по темата. Оказа, се че не. Общо взето така зададената с Куби тема, ми прилича на обсъждане на декларацията от Кайро за правата на човека в рамките на шериата.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Памфуций
Васик
09 Фев 2018 22:44
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Моралната паника е социално явление, при което средствата за масова информация насаждат в обществото убеждението, че определена група хора или определена идеология застрашават моралните ценности на същото общество. Stanley Cohen е изследвал това явление още през 1972 в своя книга, но днес освен чрез медиите моралната паника се разпространява и чрез социалните мрежи. Например днес стана популярен един коментар от Фейсбук, че "Лили рибката" е филм със скрити джендър послания и родителите трябва да предпазят децата си от този филм. Ако този филм беше излезнал по кината само преди 3 месеца, реакциите щяха да бъдат съвсем други, но той излезна в контекста на настоящата масова психоза за джендъра и се възприема като част от някаква обща тенденция, но представата за тази обща тенденция отново е наложена от самите медии. Моралната паника се изразява чрез реакциите на медиите и обществото. Признаците на моралната паника са:
Убеденост в негативния ефект, който се предизвиква от въпросната група или идеология, върху обществото
Демонизирането на групата или идеологията, за да се формира разграничението между "ние" и "те"
Искане за незабавно предприемане на най-строги мерки, които обикновено са диспропорционални на самата заплаха
Постигане на съгласие в цялото общество или в една определена част от обществото, която се смята за представителна, че групата или идеологията представлява непосредствена заплаха за обществото.
Непостоянен характер - моралната паника се прекратява незабавно, след като спре да бъде подхранвана чрез средствата за масова информация или след като бъде заместена с друга тема, която води до друг тип морална паника.
Моралната паника може да не е спонтанно възникнала, а да се предизвиква целенасочено, за да се създаде определена обществена настройка. Когато е изкуствено създадена, моралната паника може да се използва с цел сплотяване на обществото под предлога, че се води борба срещу непосредствената заплаха, но в действителност това отклонява вниманието на обществото от други, реални проблеми. Например през 80-те години постянно изникваше темата за сатанинските ритуали, които уж се разпространяваха от САЩ в Европа, а дори днес също изскачат понякога в българския БЛИЦ. В началото на 80-те такава тема беше СПИН епидемията, представена като болест на хомосексуалистите, която се предава по всички възможни начини. След това за кратко имаше такава истерия за еболата, птичия грип.
Minderbinder
10 Фев 2018 08:16
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
Памфуций
08 Фев 2018 16:41

Както добре знаеш, това са категории от политическото пространство.

Кои - равенството пред закона и правата ли?

Що се правиш на ****** ? Ей така, да си приказваме глупости ?
Репликата ми беше към твоето "по отношение на свободи и равенство пред закона няма "ляво" и "дясно"." Дори Бармалей разбра за какво иде реч
проф. дървингов
05 Апр 2018 14:37
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Едно актуално продължение на темата Натисни тук

Цялото изказване на Габриеле Куби с бг субтитри и пълна стенограма.
Непременно трябва да се гледа или прочете!
"Това, което се насажда на нашите деца в детските градини и в училищата, е хедонистичната концепция за сексуалността. Хедонизмът е философско учение, което разглежда удоволствието като най-важното благо на човешкия живот.

Хедонистите се опитват да увеличат удоволствието и да намалят страданието. Хедонизъм в сексуалността означава „прави всичко, което увеличава страстта ти, на всяка възраст, с всеки човек, който те привлича, мъж, жена, или и двете. Всички сексуални действия имат една и съща стойност. Хетеросексуалност, гей, лесбийска, транссексуалност и всякакви видове перверзии като садо-мазохизма. Смени си пола, ако така ти харесва, може би разумът ти е заклещен в погрешното тяло“.

Според доклад от 2010 на Специалния докладчик на ООН за правото на образование, целта на разбираемото сексуално обучение трябва да бъде, цитирам: „удоволствието и насладата от сексуалността, разрушаване на чувството за вина по отношение на еротичността“. Тоест Обединените Нации имат изцяло хедонистично разбиране за сексуалността, което се налага в 196те страни-членки на ООН.
Само едно ограничение остава за сексуалните действия и то е принципът на съгласието. Прави само това, което сексуалният партньор, или сексуалните партньори, са съгласни да правят. Но как може този принцип да работи? Ако сексуалното желание излезе от контрол? И това не проработи? Както показват пристрастяването към порнографията и перверзните сексуални практики сред нашето общество?
Цифрите при сексуалното насилие са просто ужасни. Това засяга повече момичетата, струва ми се, всяко шесто момиче става жертва на сексуално насилие. Къде е протестът? Къде са неимоверните усилия на нашите правителства и международни институции да направят нещо по този въпрос? Няма ги, защото е нужно очистване на цялото наше общество.
Горко на всеки, който възразява срещу хедонистичната идея, който посочва рисковете от изгубените мечти или тежките последици на тази идея. Да се отървем от него, той е нетолерантен, хомофоб, тесногръд, дискриминативен, хейтър. Това е лъжа. Онези от нас, които въстават срещу погубващата роля на хедонизма, го правят от любов към нашите ближни човешки същества, любов към нашите деца и отговорност към нашето бъдеще. Хедонистичният подход към сексуалността, лишен от всякакви морални стандарти, е промотиран и налаган в училищните програми от ООН и неговите под-агенции – СЗО, Уницеф, Фонда за населението към ООН, ЕС и неговата мрежа от под-организации, световни НПО като IPPF и разбира се всички ЛГБТИ организации. IPPF, както знаете, е най-мощната организация на света, защитаваща абортите, която печели пари от продажбата на органи на абортирани бебета. Тяхната пропаганда заблуждава разума на хората. Да, ние искаме отговорно да планираме размера на нашите семейства. Да, искаме да сме здрави. Да, ние искаме да образоваме нашите деца за правилната употреба на сексуалността и да ги приготвим за брака и семейството. Нека разгледаме съдържанието на разбираемото сексуално образование според официалните документи на СЗО, IPPF и другите. Това, което описвам, не се случва във всяко училище и всяка детска градина, но е промотирано от световните и националните организации: насърчаване на мастурбацията от бебешка възраст нататък; запознаване с различни видове сексуални ориентации, като равностойни, ЛГБТИ IQ; представяне на разбитото семейство като равностоен вид семейство – сингъл-семейство (от един родител), пачуърк-семейство (с деца от различни бракове), рейнбоу-семейство (еднополови родители) – всичко това са разбити семейства, с невероятно голямо страдание, преживявано от тези, които живеят в такива семейства; детски книги, за които сме чували, в които принцът се жени за принц, представени на децата от феята, която ги учи „само ти знаеш какъв е твоя пол, говори с някого, на когото имаш доверие“ – това присъства в детските книжки, това се дава в ръцете на нашите деца; умишлено дестабилизиране на идентичността на момчета и момичета.
Сега ще ви покажа няколко картинки от немски детски книжки за сексуално образование. Първата се казва „Лиза и Ян“, неин автор е Уве Зилерт, професор по сексуална педагогика в Университета в Кил и нещо като папа на цялото движение за сексуално образование. Тази книга е на пазара повече от 20 години, имаше известни критики към нея, и в момента не е налична, но е издадена от много известно издателство – Белц. В книгата това е идеята за семейно забавление... Деца гледат сексуалния акт на родителите и т.н. Може би бихме искали децата ни да играят с такива играчки. Следващите предмети не са от книгата, но те се използват за разбираемо сексуално образование... Малките ръце на нашите деца с пластелин оформят пениси... Или вагини... Ето ги. Това са материали за детските градини, за да се научат ръцете на нашите малки деца да пипат сексуални органи. Какво е това на фона на педофилията?
Не подготвят ли децата за педофилски актове? Ето тук, различен материал, плат. В съпътстващата листовка към тази книга Уве Зилерт казва, цитирам: „Децата по естествен начин откриват това удоволствие сами, ако те са милвани по позитивен начин предварително от своите родители. Ако те не знаят какво е страстта, няма да познават и сексуалната игра.“ Чухте ли това? Ние трябва да покажем на децата, ние трябва да ги научим на мастурбация, те не го правят сами, освен ако не са много емоционално подтиснати. Той казва „покажете на децата си“, това е директна покана за сексуално насилие над деца и мисля, че точно тук има нужда от съдебно оспорване. Всички програми за сексуално обучение на деца учат, че мастурбацията е добра за тях, те трябва да изследват телата си, да открият какво им харесва. Ясно им се обяснява как да го правят с думи и с графики.
СЗО заедно с Немската здравна организация публикува стандарти за сексуално образование в Европа, можете да ги намерите в интернет, и в тях се казва: „Учете децата си, първата възрастова група е от 0 до 4 години, на мастурбация.“ Защо всички тези активисти толкова се стремят да накарат децата ни да мастурбират още с прохождането им? Каква е динамиката на мастурбацията?
Личността възбужда сексуалното си желание в самота, затворена в собственото си егоистично аз. Както казва известния детски терапевт Криста Меве, кяото изрично говори против детското сексуализиране от последните 50 години – „Само емоционално подтиснатите деца се обръщат към себе си, за да заместят емоционалната привързаност с някакво телесно удовлетворение.“ Това лесно може да се превърне в пристрастяване при децата и при възрастните. Рано или късно то води личността към пронографията и прави човека неспособен да преживява сексуалността като отдаване на себе си на другиго в любов. То ще бъде бариера пред хармоничния брачен живот.
Ако погледнем към който и да е аспект на сексуалната революция, ние виждаме една единствена цел – унищожаване на раждаемостта, унищожаване на възроизводството и унищожаване на семейството. Аз не вярвам, че това е нежелан страничен ефект от тези програми. Мисля, че тези хора са умни, мисля, че те знаят какво правят и мисля, че точно това искат. Оставям на вас да направите изводите си защо богатите и могъщите искат това. Какво се случва в училищата – децата се обучават да бъдат експерти по контрацепция, стандартно в класовете се упражняват да поставят презервативи на пластмасови пениси, като им се продава лъжата за безопасния секс. Те са приканвани да различават вкусовете на различни презервативи. Но съвсем конкретният риск от болести, предавани по сексуален път, които експлоадират, не въпреки, а точно поради това сексуализиране, се споменава рядко."
Габриеле Куби: Сексуалното образование похищава децата ни (видео) - Glasove.com
Предлагаме ви с български субтитри изказването на Габриеле Куби по време на Първата международна конференция за джендър, пол и образование…
Научете повече
glasove.com
Miranda
31 Май 2018 08:46
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Днес попаднах на репортаж по БТВ за иззети деца-българчета в Норвегия. Толкова съм шокирана, че не мога да го преразкажа. Ако някой иска, може да го види в нета. Само ще кажа - Това е чудовищно !!! Това е страшно !!!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Miranda
проф. дървингов
01 Юни 2018 12:07
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Това е чудовищно !!! Това е страшно !!!
...за съжаление, през последното десетилетие и половина това е и индустрия.
КараКолю
01 Юни 2018 18:22
Мнения: 1,299
От: Russian Federation
Miranda
31 Май 2018 08:46

За съжаление - истина.
gluhar4e
01 Юни 2018 21:22
Мнения: 2,246
От: Greece
Това е чудовищно !!! Това е страшно !!!


И защо?
Защото са българчета ли?
А че това е държавна политика спрямо децата от години, в хубавата, напреднала, уредена,цивилизована Норвегия?
Miranda
01 Юни 2018 22:01
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Чудовищно е, че това е политика на една държава , уредена и богата, с висок стандарт.
Днес по БТВ една от участниците в дискусията каза, че там на отглеждането на децата не се гледа като отговорност на родителите, а като отговорност на държавата...
Ставало дума за друга култура, други закони и да предупреждаваме българите , които отиват там какво ги чака...
След като се е минало вече през Съд, нашата държава нямала инструменти за намеса. Най-много да окажат съдействие да се намерят добри адвокати и каквото могат те да направят. Норвегия не е член на ЕС.


Добави мнение   Мнения:103 « Предишна Страница 5 от 6 3 4 5 6 Следваща